Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kordonku słuszna uwaga co do laktatora, że przy braku laktacji, powinien ją wzbudzić
ja chciałabym elektroniczny a to średnio cena koło 300zł, ale raczej włączę go do swojej listy
Monitora nie kupię bo sporo czytałam i zalecany jest raczej przy wcześniakach, maluchach z problemami z oddechem i serduszkiem, poza tym śmierć łóżeczkowa występuje niezwykle rzadko. Dostępne wskaźniki wahają się od 0,7 do 2/1000.
Jeśli miałabym nadmiar gotówki to pewnie bym się zaopatrzyła, ale że mamy ogromne wydatki związane z budową domu to musimy być oszczędni i racjonalni
A rozum mi podpowiada, że jeśli malutka urodzi się zdrowa, to będzie to zbędny wydatek -
nick nieaktualnyMonika34 Ja to cały czas wkładki noszę dużo mam tego śluzu , cały czas się boję i patrzę czy nic po za tym śluzem , nie ma chyba to ze mną zostanie , do końca ciąży.
kasieniaczek Nasza mała to czasem i od 4 nad ranem mnie potrafi , tak w żołądek kopnąć ze mnie strasznie to boli , nie raz czuję , a nawet widzę jak się porusza , takie malutkie te nasze szczęścia a jak się kręcą.
-
Cześć dziewczyny...
Od rana strasznie boli mnie głowataki tepyból i ucisk. W nocy znowu ból pleców dał znać o sobie i skurcz łydek. ;(
Jutro idę robić morfologie. Tsh, ft3 ft4 i mocz... Znowu te igły ;( masakra.
Sprzątam i sprzątam, a nigdzie tego nie widać.
Ja stosuję balsam palmers i bielende sexy mama do biustu. Moja koleżanka mówi,że stosuje na brzuszek olejek migdalowy...
No nic idę dalej ogarniać. Do późniejKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja jeszcze slowko a propos niani, osobiscie nie mam doswiadczenia i mieszkamy w mieszkaniu o pow. niecale 70m, wiec malutka bede pewnie slyszec...ale mam dobra znajoma, ktora ma jeszcze mniejsze mieszkanie i ciagle uzywa niani...bo jak sie spotykamy i jest glosno to nie slyszymy jej cory...jak ostatnio mielismy halloweenowa impreze w wynajetym gorskim domku to jej corka spala na pietrze i dzieki niani nie biegala do niej co chwile. Sprawdza sie takze na wakacjach, a mi na pewno sprawdzi sie jak bede odwiedzac rodzicow w Pl. Poza tym jak czasem leze w lozku i czytam ksiazke...i jestem tak zmeczona, ze przeciagam nawet wizyte na siku...to wyobrazam sobie, ze wtedy niania tez sie przyda...bo jak zobacze na monitorku, ze mala tylko sobie wzdycha a nie wola o pomoc to nie bede musiala do niej wstawac...i jej dodatkowo rozbudzac.
tak to mniej wiecej uklada sie w mojej glowie:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
A ja brzuszek smaruje od początku II trymestru po kąpieli oliwką w żelu johnson baby, a od niedawna też w trakcie dnia kremem babydream z rossmana, bo koleżanka polecała mówiła, że się nim smarowała i nic jej w tych partiach nie wyszło, ale omijała tyłek, bo nie chciało jej się smarować i tam mega jej wyszły, więc ja smaruje wszystko
-
Niebieska ja nie mama doświadczenia osobiście z elektryczna niania, ale moja bratowa ma mieszkają w Wiedniu i tez maja jednopoziomowe mieszkanie i ta niania sprawdza się super
zachwala i poleca. Przydaje się też podczas wyjazdów choćby do rodziny, na jakieś wesela czy coś. Gadżet na bank przydatny i my kupimy na pewno
)
Słuchamy z Filipkiem Mozarta podczas sprzątaniaAga1991, Antonelka, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
A mój mały anonim właśnie się odezwał i zaczął się przekręcać w brzuszku mamusi
Ogólnie pisałam dzisiaj z bratową mojego taty która też jest w ciąży w 19 tygodniu i jakoś tak nie czuję się samaOna też jeszcze nie zna płci maluszka a wizytę ma 3 dni przede mną czyli 9 grudnia
noo to się dobraly te nasze maluszki
Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Donia no to super nam się udało
wydaje mi się, że to my będziemy niedługo lekarzem i podporą 24h dla nich
Jeśli chodzi o czapeczki to tak kminię, że przecież i tak się przydadzą nie? np. na dwór? no wtedy to już na pewno się zakłada nie?
Tylko może po porodzie kupić ze dwie malutkie takie cienkie, a później na dworek ze dwie większe i grubsze, co myślicie?
Ja nie kupuję niani ani monitora oddechu bo cały czas ktoś będzie ze mną na początku, rano mama, a po południu teściowa i szwagierki, więc mała na pewno nie będzie spuszczana w ogóle z oka
Z laktatorem też się wstrzymam, bo dużo z Was pisze, że nie miało pokarmu albo było go malutko, poczekam do porodu i pokarm będzie fajny to od razu zamówię przez net
Reni widzę że przeżywasz wagę tak jak ja na początku. Ja zawsze za szczupła, pilnująca formy i dumna ze swojego ciała, nagle zaczęłam tyć i rosnąć w bardzo szybkim tempie! zaczęłam wyszukiwać u siebie jakichś chorób, bo nie mogłam uwierzyć, że w ciąży można tak szybko tyć! . Ale jestem zdrowa, wszystko jest ok, lekarz od początku słowem nie wspomniał o wadze. Powoli zaczęło do mnie docierać to co wszyscy mówili wkoło: Jesteś w ciąży!!!
Każdy ją przechodzi inaczej, mój organizm pewnie nadrabia brak wcześniejszej tkanki tłuszczowej, żeby chronić maluszka i ja się z tym już pogodziłam. Tobie radzę to samo bo się zadręczysznie martw się, po ciąży szybciutko zgubimy i znowu będziemy laski. Zresztą wczoraj wieczorem jak się ubrałam w sexi strój dla męża, ten stwierdził, że wyglądam lepiej niż przed ciążą. moja waga na dziś: +8/9kg
Taśka mąż na pewno się czymś zatruł, dobrze że już lepiej, niech się teraz przez jakiś czas poodżywia trochę zdrowiej, lekkostrawnie i dużo wody
U mnie cellulit też się powiększył, więc basen odpada, ale jestem dobrej myśli, że ćwiczenia i odpowiednie preparaty po porodzie go zlikwidują
Carolina z tym siusianiem u mnie tak samo, zawsze gdzieś wychodzę to 10x idę po kropelce siknąć bo się boję że się później gdzieś zsikam, i zawsze w głowie myśl, czy tam gdzie się wybieram jest łazienka. ten ucisk na pęcherz to jakaś tragedia...
Pocieszyłaś mnie niezmiernie... ja kiedyś jak byłam na studiach nie jezdziłam do rodzinnego domu za często...bo tam kazali mi dużo jeść, a mi wtedy wystarczała 1 zapiekanka dziennie, albo jeden kebab na 2 dni i mnostwo kawy...Dobrze, że wyrosłam z takiego myslenia i jedzenia,chociaż waga nadal jest moją zmorą..
Jeśli chodzi o sikanie, to potrafie w ciągu 5 minut być 2-3 razy..czasem mam kilka godzin spokoju, a czasem ledwo co zrobię siusiu i po chwili chce mi się znowu..
Różowy_Kordonek- ja zauważyłam, że cellulit ma raz większy raz mniejszy, jak jjem chipsy jest widoczny, jak mam zmęczone nogi też, czasem prawie go nie widać. Kupiłam krem Tołpa na cellulit dla mam, ale używam raz na 2 dni...Milka1991 lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ta oliwka johnsson w żelu jest cudna i pięknie pachnie. Niestety to jedyny kosmetyk na ktory mam uczulenie:( , synka tez wysypało. Czytałam, że to czeste w ogóle w kosmetykach tej marki, nie polecane dla dzieci.
Popatrzcie co upolowałam przed chwila za całe 5 złnówka sztuka
będzie vip jak nic. Sobie kupiłam czarny sweterek dłuższy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81aff75aa7e3.jpgsallvie, nutella_, Aga1991, Milka1991, Jagah, misKolorowy, Venice, Donia12, Lokokoko, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość
-
Mi ten brzuch to rośnie z dnia na dzień.
Tak bardzo widać zmiany, że już w pracy absolutnie nie da się ukryć, wszyscy wiedzą.
Ale waga od paru tygodni stoi w miejscu, nadal 10 na plusie od początku ciązy
Jutro echo serca, trochę się martwię.
Milka1991 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
A mój nie kopie
( brzuch mi się napina ib twardnieje... Musze juz odpuścić sprzątanie.
I tez jeżeli chodzi o sikanir bardzo często być potrafię.
I Sallvie moja koleżanka z którą chodziłam razem na medyka z mojego wieku tez jest w ciąży w 23 tyg i super mieć kogoś takiego :)nasze dziiaczki nas do siebie zbliżyła bardzoa, że ona jest więcej e ciąży to traktuje ją jak mentorke
sallvie lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Venice- ilość glukozy nie ma znaczenia. Możesz mieć podane 50g a mieć pobraną tylko raz po godzinie a równie dobrze możesz mieć pobraną dwa razy po godzinie i po dwóch. Tak samo przy 75g - możesz mieć dwupunktową gdzie kłują Cię tylko po 1h a możesz mieć trzypunktową gdzie będziesz dwa razy kłuta
Wiem bo pracuję w labie i często mamy pacjentów z obciążeniem 75g którzy są kłuci tylko jeden raz jak i pacjenci którzy są kłuci 2 razy. To zależy jaką krzywą zleci lekarz. Natomiast zmieniło się tylko to, że teraz obciąża się pacjentów tylko 75g glukozy, dawniej co szczuplejszym pacjentkom podawało się tylko 50g. Tak samo dla ciężarnych zaleca się krzywą trzypunktową czyli pomiar po godzinie i po dwóch. Jeśli pacjentka nie jest w ciąży a lekarz nie zaznaczył jaka to ma być krzywa cukrowa to zazwyczaj wystarczy tylko pomiar po 2 h
Najbliższa wizyta 15.03
-
koko Ja pierwszego prawdziwego kopniaczka wyhaczyłam 18tc6dz i tak się dziwie, że tak szybko bo łożysko na przedniej ścianie. Teraz wiem, że to co wcześniej brałam za kopniaki to były jakieś jelita albo coś jeszcze innego bo teraz ewidentnie nie da się z niczym innym tego pomylić
Nie dość, że czuć to widać jak ktoś tam puka
Ja tam też się cieszę, że tak blisko w sensie wśród rodziny czy znajomych mam kogoś na podobnym etapie ciąży tylko, że oni mieszkają za granicą więc mój maluszek będzie miał kompana do zabawy jedynie dwa razy do roku jak przyjadą na święta czy wakacje
Dla mnie to takie śmieszne, że mój kuzyn/ka i to bardzo bliski/a kuzyn/ka będzie w wieku mojego dziecka hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 13:03
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Jak to mowi moje dziecko: HOPSA-HEJ!
Reni- nie przejmuj sie waga, jestes na polmetku ciazy i moim zdaniem to dopiero 5kg, to calkiem maly wynik
Milka- nie rezygnuj z basenu, bo woda dobrze wplywa na cellulitMozesz sobie kupic rekawiczke albo szczotke z wypustkami i masowac posladki w trakcie kapieli, ogolnie cellulit nie znosi ugniatania, szczypania i uciskania, bo wtedy szybciej odchodzi w niepamiec
Antonelka- arsenal dzieciecy sie powieksza, a pudelka niczego sobie, lubie takie kolory, w ogole lubie rzeczy we wzory
Rozowy Kordonek- polecam kupic 10 tetrowych, 2x bambus/muslina. Jak bedziesz w praktyce zadowolona to dokupisz wiecej, bo cena jest dosc spora, i jesli brac to wiekszy rozmiarZ tetrowych korzystalam glownie przy karmieniu, kilka razy nawet zdazylam zaslonic dziecko zanim sobie siknelo
I szczerze mnie zaskoczylas swoim cellulitem, bo Ty pijesz takie ilosci wody, ze powinno Ci to wszystko pieknie wyplukac i wyczyscic
Mnie sie wydaje, ze teraz wiekszosc takich niespodzianek jest zwiazana z magazynowaniem wody w organizmie, i jak chlusnie przy porodzie, to sporo tych problemow sie rozwiaze w duzej mierze. Pytalas tez o legginsy, i doradzam wiekszy rozmiar, wlasnie ze wzgledu na opuchlizne. Obecnie uzytkuje swoje w rozmiarze M i pozostaja tylko na krotkie trasy, bo szew odbija sie wlasnie na lydkach.
Z gadzetow to na bank zdecyduje sie na nianie z wyswietlaczem. Mamy duzy dom, ogrodek, no i chce troche podejrzec zachowanie starszego dziecka wobec mlodszegoMoja starsza siostra niezbyt tolerowala mlodszego brata, i w atakach zlosci albo niezadowolenia - wrzucala mu zimowe buty do lozeczka, wiec Mama w zasadzie byla caly czas na bacznosci
Zrezygnuje z monitora oddechu, by samej nie zwariowac. W pierwszej ciazy nie mialam sprzetu ani zadnych zlych przygod w tym temacie.
aniolkowa mama- buteleczka MimiJumi swietna sprawa, ale kupujac butelke warto tez sprawdzic jaki jest koszt wymiany elementow, pozniej potrzebujesz smoczek z wieksza dziurka, a czasem dziecko smoczek uszkodzi w trakcie zabkowania, etc. Poza tym, na Twoim miejscu kupilabym butelke z firmy, ktora masz dostepna u siebie w miejscu zamieszkania, rozne sa sytuacje, a potem czekanie na przesylke trwa wiecznosc przy glodnym dziecku
Niebieskaa- my uzywalismy czapki bawelnianej glownie w szpitalu i na droge do domu, potem dla corki mialam opaske na uszka. Po kapieli nie zakladalam nic na glowe, oprocz recznika z kapturkiem. Jak widzialam, ze dziecko zle spi albo marznie to cieplej ubieralam, ewentualnie rozek/kocyk. Nigdy tez nie uzywalam rekawiczek-niedrapkow, w szpitalu to bylo dla mnie cudowne przezycie jak takie malutkie paluszki dotykaly mojego ciala, to byla dla mnie dodatkowa porcja energii
Niebieskaa, Reni1982, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość