Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie smaruje codziennie po wieczonej kapieli dodatkowo piersi tez smaruje kremem przeciw rozstepom.
Pieluszki flanelowe mialam 2. Tetrowych 10 ale ro bylo za duzo dla mnie- 5 by wystqrczylo. 10lat temu tych bamusowych chyba nie bylo jak ja corke urodzilam.Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Moze jest cos ze mna nie tak ale my wczoraj z mezem kupilismy juz lozeczko. Bo nam sie trafilo w dobrej cenie 250zl i to na trasie do Warszawy, a to lozeczko kosztuje od 550zl na allegro. Kupilismy klups luna. Od dawna szukalam tzn patrzylam(bo sadze ze wczrsniej bysmy nie kupili ale chcialam zobaczyc ile kkosztują) takiego uzywanego na roznych portalach ale kosztowaly 400zl- 450zl do tego wysylka bo wszystkie byly ode mnie daleko. Wiec bylam pewna ze kupimy nowe bo uzywane drogo stoja.
A tu trafila sie ta okazja. Myslalam ze maz sie nie zgodzi. Ale po namysle sie zgodzil.
Lozeczko ma ryse ale nie bedzie widoczna bo ta rysa bedzie u nas przy ścianie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:10
Szczęśliwa Mamusia, kasieniaczek, nutella_, Milka1991, kahaśka, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Niebieska a czy cenowo bambusowabielizna różni się tak jak pieluchy? Co prawda znam tylko cene smykowa ale pewnie i na allegro różnica jest.
Ale na pewno spróbuję takie skarpetkimajtki to może jak tylek się unormuje
Ojj..nie pamietam juz, bo mam tylko kilka par i kupowalam je w jakims malutkim sklepiku w Polsce, wiec watpie, zeby byly duzo drozsze, na pewno nie zapamietalam, zeby cena jakos zwrocila moja uwage. Ale skarpetki zamawiam juz wieksza paczka ze stronki syntex, te najbardziej mi pasuja.
http://syntex.pl/skarpetki-damskie-bambusowe-gladkie,id99.html
Moja siostra nie czuje roznicy pomiedzy takimi a bawelnianymi,ale ja juz nosze tylko takie, szczegolnie teraz jak mam np. zimmowe/jesienne buty,a w pracy jest cieplo, to czuje, ze stopa nie poci sie i jest jej przyjemnie:)eforts lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Pati jak się trafia okazja to ja tez bym kupowala
Zawsze to juz wiekszy zakup z glowy. Ja bym tez sie skusila na zakup wozka i łóżeczka bo byly promocje i to co chcemy z 230£ na 150£ ale szkoda mi go wstawić do garazu a w domu nie bardzo jest gdzie schować
Z wozkiem to samo wiec mam nadzieje ze upoluje jakas promocje w lutym
Dziewczyny kurcze czy wy tez tak sikaciew nocy wstaje z 5 razy na siku w ciagu dnia latam tez co chwile
Pojechałam mala zawiezc do szkoly i ledwo wytrzymałam tak mi sie chcialo siku, mie wspominając ze każde podtarcie to sprawdzanie czy jest ok... czy papier czysty -
Donia no to super nam się udało
wydaje mi się, że to my będziemy niedługo lekarzem i podporą 24h dla nich
Jeśli chodzi o czapeczki to tak kminię, że przecież i tak się przydadzą nie? np. na dwór? no wtedy to już na pewno się zakłada nie?
Tylko może po porodzie kupić ze dwie malutkie takie cienkie, a później na dworek ze dwie większe i grubsze, co myślicie?
Ja nie kupuję niani ani monitora oddechu bo cały czas ktoś będzie ze mną na początku, rano mama, a po południu teściowa i szwagierki, więc mała na pewno nie będzie spuszczana w ogóle z oka
Z laktatorem też się wstrzymam, bo dużo z Was pisze, że nie miało pokarmu albo było go malutko, poczekam do porodu i pokarm będzie fajny to od razu zamówię przez net
Reni widzę że przeżywasz wagę tak jak ja na początku. Ja zawsze za szczupła, pilnująca formy i dumna ze swojego ciała, nagle zaczęłam tyć i rosnąć w bardzo szybkim tempie! zaczęłam wyszukiwać u siebie jakichś chorób, bo nie mogłam uwierzyć, że w ciąży można tak szybko tyć! . Ale jestem zdrowa, wszystko jest ok, lekarz od początku słowem nie wspomniał o wadze. Powoli zaczęło do mnie docierać to co wszyscy mówili wkoło: Jesteś w ciąży!!!
Każdy ją przechodzi inaczej, mój organizm pewnie nadrabia brak wcześniejszej tkanki tłuszczowej, żeby chronić maluszka i ja się z tym już pogodziłam. Tobie radzę to samo bo się zadręczysznie martw się, po ciąży szybciutko zgubimy i znowu będziemy laski. Zresztą wczoraj wieczorem jak się ubrałam w sexi strój dla męża, ten stwierdził, że wyglądam lepiej niż przed ciążą. moja waga na dziś: +8/9kg
Taśka mąż na pewno się czymś zatruł, dobrze że już lepiej, niech się teraz przez jakiś czas poodżywia trochę zdrowiej, lekkostrawnie i dużo wody
U mnie cellulit też się powiększył, więc basen odpada, ale jestem dobrej myśli, że ćwiczenia i odpowiednie preparaty po porodzie go zlikwidują
Carolina z tym siusianiem u mnie tak samo, zawsze gdzieś wychodzę to 10x idę po kropelce siknąć bo się boję że się później gdzieś zsikam, i zawsze w głowie myśl, czy tam gdzie się wybieram jest łazienka. ten ucisk na pęcherz to jakaś tragedia...Reni1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypati87 Jak ja dawno nie robiłam gofrów , niestety nie mam sprawdzonego przepisu ja zawsze robię według uznania czy placki czy naleśniki
.
Co do cen łóżeczek to ciężko coś znaleźć , ja wczoraj rozglądałam się za czymś na OLX i tak sobie popatrzyłam , co i ile kosztuje np za 3 koszule do porodu jedna Pani chciala 100 zł , a tu na targu za 15 zł sobie kupiłam , a za łóżeczko plus pościel itp przeszło tysiąc , a to też zależy na co się trafi .
Witajcie moje drogie.:*:*:*:*.
Trzymam mocno kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i za skarbeńki , uważajcie na lód aby sie nie poślizgnąć.
Ja mam już kaszel gardło mnie boli i głowa , cała rodzina chora mąż i synek też , nie cierpię zimy ślisko , zimno zapowiadają takie trochę ocieplenie a tam wiadomo jak to tam będzie . Malutka rusza się od samego rana , dziś chyba kotlety mielone zrobię ale jakoś mi się nie chce. No nic lecę zaraz zobaczyć co jest w lodówce, a mam jeszcze rosół ze wczoraj tylko makaron do gotuje
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:29
-
ktos pisal o laktatorze, medela elekryczny polecam. syn nie chcial ssac z cyca po3 miesiacu odciagalam codzinniedo 8 miesiaca i potrafil mi tak zrobic laktacje ze litr mialam
polecam dalej go mam i jest super.
zapytam jeszcze raz ile kwladekna dzien uzycwacie jaki macie sluz ? zamwiam te wkladki juz ale napiszzci prosze jak u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:21
Monika34 -
witam się po kolejnej średnio przespanej nocy, ale nadrobiłam rano - dopiero wstałam i zjadłam śniadanie
pieczenie nie ustapiło, także dzisiaj wizyta i lekii wiecie mam troche stracha, bo to kolejna wizyta i znowu będzie mi gmerał... za tydzień wizyta u prowadzącego. czy częste badanie może wpłynąć na szyjkę? no ale kurcze nie leczona infekcja przez półtora tygodnia chyba też nie jest dobrym rozwiązaniem
co do brzuszka - ja smaruje codziennie uda, brzuch, piersi, pośladki, boczki wieczorem po kąpieli. i czasem ale nie zawsze w dzień sam brzuch. używam Pharmaceris Macierzyństwo, jest świetnyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:25
-
To moj maly skladzik ubrankowow-kocykowo-pieluszkowy.
Sprzetu ciezszego typu lozeczka, foteliki itp jeszcze brak to po nowym roku.
W pon przychodzi pan do remontu pokoiku. Potem zamowie meble
P.s. Pudelka w kwiatki sa przejaciowe- takie byly najtansze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:24
IGA.G, Aga1991, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, pati87, Jagah, Omon lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Jagah, Korcia, nutella - przekonałyście mnie
Przemyślałam sprawę tego laktatora i może gdyby nic nie trzeba dokupować to pożyczyłabym ten od szwagierki a tak.. wolę dopłacić te 30 zł i mieć swój nowy
Zwracając jej laktator pewnie i tak kupiłabym nową buteleczkę i nowy smoczek, bo to się niszczy i wyszłabym na zero a dalej nie miała nic swojego przy ewentualnie drugim dziecku. Byłam od początku nastawiona na medele ale 300/400 zł to już spory wydatek. Po poczytaniu opinii odnośnie aventu stwierdziłam, że ten mi wystarczy. Szwagierka np. z elektrycznego nie była zadowolona i zwróciła go. Nie orientowałam się w jakich cenach są laktatory ręczne, więc teraz dochodzę do wniosku, ze za te 100 zł wolę mieć swój choćbym go nawet miała nie użyć to szkoda nie będzie. Napisałam do sprzedającej czy zgodzi się abym dopłaciła a ona zamiast tych dwóch zamówionych przeze mnie elementów wyśle mi laktator, zgodziła się bez problemu
Niebieskaa - ja oliwkuję się co wieczór po prysznicu i zaraz nakładam masełko. Mam jeszcze krem, który miałam używać rano ale robię to bardzo sporadycznie. Tyłek pomijałam i na tyłku mam rozstępy ale może to zbieg okoliczności? Takie czapeczki cienkie bawełniane zazwyczaj zakłada się dziecku po kąpieliEwentualnie jak idziesz gdzieś na klatkę gdzie może być chłodniej czy przeciąg, ale tak w domu raczej nie ma potrzeby.. chyba, ze też akurat wietrzysz jakieś pomieszczenie.
a te pieluszki bambusowe/muślinowe w jakich rozmiarach kupujecie? Myślę, ze większe praktyczniejsze bo w lecie nakryję nimi dziecko ale niestety cena też wyższa stad moje dylematy. Może kupić tylko 2/3 szt takich pieluszek dużych a reszta w standardowych rozmiarach 75x75? Do czego w ogóle będą mi potrzebne? Tetra piszecie, ze do podcierania ulewanego pokarmu, duże do nakrycia lub otulenia a reszta? Jakie jeszcze zastosowanie mają takie pieluchy? Ja myślałam kupić tylko kilka muślinowych i kilka bambusowych i mieć je własnie jako otulacz i do podcierania malucha czy podłożeniu pod główkę w razie ulania. Myślicie, ze potrzeba ich jakieś duże ilości skoro dziecko będzie w pampersach? Może te 20/30 szt, które podają w listach wyprawkowych dotyczą kobiet, które będą pieluch używały na pupkę zamiast pampersa? Pytam bo też niedługo będę zamawiać i nie mam pojęcia ile sztuk i w jakich rozmiarach
monitor kupię na pewno, choćby miał wyć bez potrzeby - bo i takie opinie słyszałam, ze załącza się ni sąd ni zowąd. Wole żeby zawył kiedy nic się nie dzieje niż przegapić moment, kiedy dziecko przestaje oddychać. Nianię tez kupię. Mamy domek dwurodzinny, więc na pewno będziemy do góry latać do teściowej na kawkę czy na ploty i taka niania to rzecz niezbędna. Tak samo, kiedy wyjadę w lecie wózkiem na podwórko a sama pójdę czymś się zająć w domu
Reni - celulit to i moja zmora.. ostatnio zauważyłam, ze nawet na łydkach mam jak napnę mięśnieKoszmar.. z podziwu wychodzę, że mój mąż jeszcze może jeszcze na mnie patrzeć a on jest wręcz zachwycony! Zdaje się w ogóle nie widzieć tych niedoskonałości, odkleić go od siebie nie mogę, schlebia mi i mówi, ze jestem żyleta
Milka - a mnie się wydaje, że własnie kiedy nie masz pokarmu albo masz go mało to własnie laktator się przyda. To odruch ssania napędza laktację, dlatego mówi się, żeby mimo wszystko przystawiać dziecko do cyca. No ale zamiast denerwować malucha, ze ssie a nic nie ma to własnie dobrze się wtedy pomaglować laktatorem. Tak myślę. Co do monitora - za dnia dziecko masz na oku, ale co w nocy? Ja go kupie właśnie z myślą o nocach, kiedy nie stoję non stop przy dziecku
Monika34 - ja w ogóle nie używam wkładek, nie mam takiej potrzeby. U mnie śluzu raptem lekka strużka na bieliźnie pod koniec dnia, więc.. susza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:29
Milka1991, Antonelka, Jagah lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Tekla jak będziesz chciała szczegóły x porodowki to napisze Ci na pr aby tu nie zasmiecac. Ogólnie opieka podczas porodu na 5. Cudowne położne. Na poloznictwie słabo,ale miałam 1 dziecko problemowe, z drugim byłam już madrzejsza.
Iga dobrze,że idziesz do gina bo infekcje trzeba leczyć.
Ja używalam pieluch testowych i mialam parę flanelowych. Musze przyjrzeć się bambusowym.Teklaa lubi tę wiadomość
-
ja czekam wlasnie do laryngologa i szybko stad nie wyjde... mam numerek 13 a wszedl dopiero 6 i trwa to wieki
jesli chodzi o wkladki, to ja nie uzywam. to co pojawia sie u mnie na bieliznie to nic, ledwie dwie kropelki na koniec dnia.
jesli o smarowanie chodzi, to u mnie dwa rozstepy na brzuszku sie pojawily gdzies w 3 miesiacu, jeden szeroki na 0.5cm i dlugi na jakies 4cm, po tym kupilam sobie w rossmanie oliwke, ale nie moge sie zmotywowac do regularnego stosowaniamam mnostwo rozstepow po okresie dojrzewania i po tym, ze kiedys sporo uroslam. uda z przodu przy pachwinach cale w biale juz cetki
na brzuchu jeden rozstep mam gdzies na niecale 10cm, ale taki sie zrobil w ciazy, bo sie wydluzyl... moze jak wydam kase na palmersa to mnie to zmotywuje zeby sie smarowac
z laktatorem jeszcze nie wiem co i jak, niewiadomo jak bedzie z pokarmem, ale raczej kupie. najwyzej jak nie bede uzywac to sprzedam -
u mnie problem w tym ze ja siki popuszczam iwygladaja jak woda;/
ale znalazlam takei cos
"Jak wiadomo w ciazy jest zwiekszona ilosc wydzieliny i ciagle mokro Wiec aby sie uspokoic wystarczy kupic papierki lakmusowe,ktore stwierdza ph wydzieliny,normalnie wydzielina jest kwasna(ale nie az tak,ze zabarwia papierek na czerwono tylko papierek jest zolty- ph 4-5) natomiast wody plodowe maja odczyn zasadowy i zabarwiaja papierki na kolor niebieski-az do granatu. Wiadomo,ze w razie niepewnosci i niepokojacych objawow nalezy zglosic sie do lekarza,ale mysle ze taka informacja tez Wam sie przyda. W niektorych krajach takie postepowanie to rutyna tzn kazda kobitka w ciazy codziennie rano sobie sprawdza,gdyz przy saczeniu wod plodowych nalezy sie jaknajszybciej zglosic do szpitala ze wzgledu na ryzyko zakazenia wewnatrzmacicznego dziecka!!
i kupie zwykle paierki lakmusowe
IGA.G lubi tę wiadomość
Monika34 -
Hej, ja już dzisiaj po krzywej cukrowej. Nie było tak źle. Rozmawiałam z babką z labolatorium i faktycznie było kiedyś tak, że dawało się 50 g glukozy i pomiar był po godzinie. Czyli dobrze pamiętałam, że tylko 2 razy miałam krew pobieraną. Teraz jest 75 g i dlatego 2 godziny trzeba czekać.
Jeśli chodzi o nianię elektroniczną to powiem Wam, że jak dla mnie, była bardzo przydatna. Mieszkanie mamy dość duże, więc jak córka była w innym pokoju to nie słyszałabym jej. Praktycznie służyła nam do niedawna, bo jak szła spać to zamykałam jej drzwi i dzięki niani wszystko dokładnie było słychać. Nie musiałam co chwilę chodzić i sprawdzać. Poza tym przydała się na wielu wyjazdach. Po prostu niezastąpiona.
Co do laktatorów- ja miałam ręczny, ale teraz napewno kupię elektryczny, bo szybciej i łatwiej. Z ręcznym trochę trzeba się namachać, żeby odciągnąć pokarm.
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
A i jeszcze jeśłi chodzi o tetrowe pieluszki...Kiedyś nie było tych muśłinowych i bambusowych..Ja miałam 10, ale później jeszcze musiałam dokupić następnych 10. Używałam je do wycierania buźki, często robiły się na nich plamy, które nie chciały zejść, więc wyrzucałam i brałam nowe. Dlatego pewnie takie ilości schodziły. Teraz mam 6 muślinowe, zamówię z 10 tetrowych i 2 bambusowe.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny witam się w 22 tyg i zarazem 6 miesiącu
Jeśli chodzi o wkładki to ja zużywam ich zabójczą ilość, kupiłam opakowanie 50 szt i nie wystarczyło mi nawet na tydzień! cały czas mam mokro, ale też cały czas stosuję luteinę jak ją aplikuje, to też czuje, że jest tam dużo wodnistej wydzieliny, ale sprawdzałam to testem i nie są to wody płodowe, więc Monika bez stresu u ciebie pewnie też nie są to wody, poczekaj aż przyjdą testy, wtedy na pewno się uspokoisz
A bieliznę bambusową kupowałam tzn skarpetki i to w jakimś hipermarkecie i ceną prawie się nie różniły od innych, a tak jak Niebieska uważam, że są lepsze ja używałam ich w pracy gdzie musiałam chodzić w obuwiu bhp i noga tak się w nich nie pociła i po kilku praniach nadal są miękkie nie to co bawełniane.
Nad pieluszkami też już się zastanawiałam ile ich muszę mieć i które wybrać, ale widzę że opinie są podzielone
A powiedzcie mi jeszcze ile butelek muszę mieć na początku? Zamierzam karmić piersią, ale wiadomo na wszelki wypadek muszę mieć jakieś.
Milka1991, Reni1982, kasieniaczek, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Monika, jeśli chodzi o laktator Medela elektryczny to masz swing czy mini? Mini jest 200 zł tańszy ale podobno chodzi głośno jak traktor
Ja zrezygnowałam z wkładek bo po odtsawieniu luteiny mam bardzo mało wydzieliny a jak miałam ją na wkładce to non stop panikowałam, że "odcień nie ten" a na bieliźnie nie widzę tak dobrze i mam spokój ;p
Czy ktoś może polecić z doświadczenia laktator elektryczny innej firmy niż Medela? (500 zł to sporo ;/) Jakiś chcę kupić na pewno, mam zamiar mieć więcej dzieci to kiedyś się przyda, jak nie to odsprzedam. Na miejscu mam za drogie.
Kurcze teraz nie wiem z tym monitorem ;/ tak chwalicie i piszecie, że kupujecie, przynajmniej część z Was. Niania mi niepotrzebna. Mieszkanie trochę ponad 60 m więc raczej małe.
MisKolorowy, jeśli chodzi o buteleczki ja się zastanawiam nad mimijumi (jest dość droga niestety) ale widziałam też fajne zestawy tommee tippee, podobno dobre a w zestawie za ok 60 zł są 2 małe, 2 duże i niekapek. Myślę, że fajny zestaw.
Coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-do-karmienia-zestaw-butelek-tommee-tippee-i6593135030.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:52
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]