WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah - byłam nastawiona kupić półelektryczny z medeli za 300 zł więc uznałam, ze nie zaszkodzi mieć najpierw pożyczony a jak się okaże, że będę korzystać to kupię ten elektryczny. W ostateczności jak weszłam na neta i zaczęłam szukać tych nakładek na laktator to pokupowałam co mi trzeba, więc teraz już po ptokach ;) Zawsze później mogę dokupić do nich sam korpus i butelkę i będę mieć swój laktator, gdybym potrzebowała przy drugim dziecku, więc pal licho.. teraz tez trochę żałuję bo 100 zł to nie jest dużo, ale na początku w ogóle nie brałam pod uwagę ręcznego, więc liczyłam się z wyższymi kosztami i ucieszyłam się, że trochę zaoszczędzę ;) Przy okazji kupiłam nowe smoczki do butelki, wkładki laktacyjne, pojemniczki na mleko i kilka pierdół ;D ehh..

Jagah lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja miałam laktator,odjupilam od kupili która mało używała. Ja używalam dużo na początku. Efekt taki,że spamilan akumulator.
    Ci do piersi to moje lekko opadły po karmieniu. Przez to były jakiś rozmiar mniejszy. Zaczęły powoli wracać do normy ale zaszła w kolejną ciążę i teraz są jędrne,duże. Ale co dopiero będzie będzie po porodzie....będą wielkie.
    Dzień wizyta,cieszę się :)
    Jak u was.?
    Jastin,lisek,Jula?

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wiedząc, że będę planowała drugą ciąże- od razu zainwestowałam w swój. Ręczny aventa. Daje radę, a półtora miesiąca ściągałam za każdym razem mleko. Moja mała nie chciała z cycka, więc do butelki.... i taka robota. Po półtora miesiąca podziękowałam i byłam szczęśliwa :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane...mam nadzieje, ze mi pomozecie troszke i podzielicie sie swoim doswiadczeniem.

1. Czy smarujecie brzuszek codziennie? mam 2 rozne kremy i oliwke, ale przyznam szczerze, ze robie to nieregularnie. Nie mam czasami sily jeszcze na smarowanie brzucha. Wiem, ze czasem nawet regularne smarowanie nie uchroni przed rozstepami..ale chyba lepiej cos robic w tym kierunku niz nic.

2. Robie kolejna liste zakupow w Pl i tutaj tez sie zastanawiam...

-zamowilam rozne pieluszki bambusowe, muslinowe, ale do np. przetarcia ulanego pokarmu kupilam takie taniutkie tetrowe, 10 sztuk. Czy taka ilosc wystarczy czy moze lepiej kupic wiecej?

-chce tez kupic monitor oddechu babysense... ale malenstwo na pewno bedzie spac z nami na poczatku...jakie macie doswiadcznia z monitorem oddechu? warto? przyznam szczerze, ze i tak sie chyba skusze

-do koszyka zakupow dodalam tez nianie elektryczna philips avent...nie mieszkamy w domu pietrowym, wiec do dziecka nie bede biegac miedzy pietrami..ale widzialam, ze moje kolezanki mieszkajace w mieszkaniach tez Maja nianie i bardzo sobie chwala, to chyba nie bedzie wyrzucenie pieniedzy w bloto, prawda?

-jak malenstwo jest w szpitalu to naklada mu sie na glowe taka cienka bawelniana czapeczke? albo w domu sie naklada? :P nie to ze mamy mroz w mieszkaniu haha ale zastanawiam sie bo czasem widzialam zdjecia glowek dzieci w takich czapkach...i zastanawialam sie czy to tez dodac do listy.

z gory dziekuje za opinie:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska próbowałam odpowiedzieć ci na pytania, ale jakieś zaniki pamięci mnie wzięło i nie pamiętam jak to u mnie było. A było to niecały rok temu... no cóż :D

Jeżeli chodzi o czapeczki to w szpitalu dzieciątko nosiło, po kąpieli też na pewno, i chyba na co dzień przez pierwszy okres też.
    Moja Julka na początku miała duże problemy z regulacją temperatury i kazali mi nie dość że czapkę nakładać jak i kocem owijać nawet główkę.

Myślę, że pieluszek na pewno ci starczy.

O monitorze i niani się nie wypowiem, bo nie miałam.

A brzuszka nie smaruje wcale. Lenistwo. Będzie co będzie.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska,myślę że pieluszek wystarczy.
    Monitor oddechu miałam ale jak w nocy brałam mała to zapomniałam go wyłączyć i wył. Dlatego zdemontowalismy. Jeżeli będzie taka potrzeba to będziemy używać.
    Nianie miałam przy pierwszym dziecku ale w mieszkaniu nie miało to większego sensu bo i tak słyszałam maleństwo (my mamy 63m). Myślę,że jak ma się dom lub duże mieszkanie to ma to sens.
    Co do brzucha to smaruje jak mj się przypomni. Nieregularnie.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapeczke w szpitalu miały założone zaraz po porodzie,pitem jam szlysmy na salę odwiedzin.w domu po kąpieli ale tylko parę razy. Starsza w szpitalu miała prawie czas bo miała problem z termoregulacja i się wyziebiala szybko.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za Wasze opinie!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mój mikus miał czapeczke zakładana po kapieli

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latatora nie musiałam kupować. Wygrałam na warsztatach ręczny laktator firmy nuby. Przydałoby mi się wymienić jedna część. I smoczki do dwóch butelek

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Niebieska mi też przychodzą do głowy różne pytania i też niedługo zacznę nimi atakować dziewczyny.
    Wasza pomoc jest nieoceniona, zwłaszcza że u mnie nie ma żadnych maluchów i nikogo się nie poradzę.
    Za to moja kumpela z wioski która się tu wprowadziła po ślubie jak ja, zaszła w ciążę , co mnie mega cieszy bo nasze dzieciaki będą miały kolegów a ja towarzyszke do spacerów. Tylko będę musiała troche poczekać bo to dopiero 7 tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:48

Donia12, kasieniaczek lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej ;)

Niebieska mi też przychodzą do głowy różne pytania i też niedługo zacznę nimi atakować dziewczyny.
    Wasza pomoc jest nieoceniona, zwłaszcza że u mnie nie ma żadnych maluchów i nikogo się nie poradzę.
    Za to moja kumpela z wioski która się tu wprowadziła po ślubie jak ja, zaszła w ciążę , co mnie mega cieszy bo nasze dzieciaki będą miały kolegów a ja towarzyszke do spacerów. Tylko będę musiała troche poczekać bo to dopiero 7 tydzień ;)

Milka u mnie sąsiadka jest w ciąży. Tez coś koło 7 tygodnia :) Termin na koniec lipca. I teraz jestem zadowolona z koleżanki do spacerów i z tego ze Lidka będzie miała rówieśnika :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska podziele sie tym co ja wiem od kolezanek ktore w ostatnch 3 miesiacach urodzily:
    - czapeczka - szpital a w domu po kapieli - kolezanka zapytala polozna o to, to jej odpowiedziala pytaniwm "a pani w domu nosi czapke?"
    - monitor oddechu - zobacz snuza - ma atest i jest to sprzet medyczny - snuza hero - ja zastanwiam sie caly czas
    - elektroniczna niania - ja mam dwupoziomowe mieszkanie i na gorze jest pokoj dziecka a na dole chce miec dodatkowe lozeczko na czas jesli bede potrzebowala cos zrobic na dole dluzej. Nie chce biegac z dzieckiem non stop po schodach wiec moze zainwestuje w nianie aventu.
    - pieluszek nigdy nie za wiele ale jak okaze sie, ze masz ich za malo to dokupisz. Ja kupilam juz troche bambusowych, muslinowych i otulaczy. A tetrowych kupie chyba paczke 10 szt lub moze dwie.
    Wogole tak mysle, ze do szpitala wezme gorsze rzeczy i wyrzuce potem aby pozbyc sie bakterii szpitalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 09:20

Niebieskaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja od jakiegoś miesiąća smaruje codziennie wieczorem brzuch i piersi...niestety pojawiła się czerwona kreska od spodu już, ale fakt rozmiar zmienił się o jakieś 1-1,5. Zastanawiam sie czy nie zacząć smarować się dwa razy dzienni1e tylko, że balsam który stosuje ma dość mocny zapach i nei wiem czy dam rade z nim w dzień wytrzymać.

10 pieluszek powinno CI wystarczyć, szczególnie że dla takiego maluszka nie kupuje sie dużo ubrań w jednym rozmiarze i trzeba i tak często prać.
    Monitor oddechu to coś co ja kupie na pewno. Ale to troche zboczenie zawodowe. Wiem, że przy takim monitorze będę w stanie zasnąć bez strachu czy malec oddycha.
    O niani myślałam jednak mieszkamy w dwupokojowym mieszkaniu więc to raczej zbędny wydatek.
    Czapkę po porodzie pewnie maluch będzie miał ubraną, później uważam, że nie ma sensu chyba, że nie daje rady utrzymać temperatury bez niej. W domu to po kąpieli na chwilę, żeby szybciej wyregulował temperaturę po umyciu.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska i co smarowania - ja generalnie nie znosze sie balsamowac ale jakos w ciazy dbam o brzuch.
    U mnie sprawdza sie po kapieli na mokra skore oliwka, wycieram sie i smaruje balsamem nawilzajacym avene.
    Oliwka clarins, sexy mama bielendy lub momme cosmetics :-)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laseczki! to mi sporo ulozylyscie w glowie. Wlasnie dotarlo do mnie dlaczego byc moze mam taki opor z tym smarowaniem, bo uzywam kremow, ktore kupilam przy poronionej ciazy...taaa...kiedys to takie mialam "problemy" w glowie...ze jak tylko dowiedzialam sie o ciazy to kupilam kremy do brzucha, ja mam mama mio tummy rub...juz zuzyje to co mam, pewnie i tak starczy mi na cala ciaze...

ostatnio robilam porzadki w szafie, segregowalam ubrania i oddalam do kontenera...i trafilam na koszule, ktora dostalam od meza jak lezalam w Pl w szpitalu...w tajemnicy przed nim (choc i tak pewnie by to zrozumial) koszula rowniez trafila do kontenera...czuje, ze i tak nigdy bym jej nie wlozyla..przypominala mi tylko o pierwszym poronieniu i wszystkich smutkach swiata.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Witajcie Kochane...mam nadzieje, ze mi pomozecie troszke i podzielicie sie swoim doswiadczeniem.

1. Czy smarujecie brzuszek codziennie? mam 2 rozne kremy i oliwke, ale przyznam szczerze, ze robie to nieregularnie. Nie mam czasami sily jeszcze na smarowanie brzucha. Wiem, ze czasem nawet regularne smarowanie nie uchroni przed rozstepami..ale chyba lepiej cos robic w tym kierunku niz nic.

2. Robie kolejna liste zakupow w Pl i tutaj tez sie zastanawiam...

-zamowilam rozne pieluszki bambusowe, muslinowe, ale do np. przetarcia ulanego pokarmu kupilam takie taniutkie tetrowe, 10 sztuk. Czy taka ilosc wystarczy czy moze lepiej kupic wiecej?

-chce tez kupic monitor oddechu babysense... ale malenstwo na pewno bedzie spac z nami na poczatku...jakie macie doswiadcznia z monitorem oddechu? warto? przyznam szczerze, ze i tak sie chyba skusze

-do koszyka zakupow dodalam tez nianie elektryczna philips avent...nie mieszkamy w domu pietrowym, wiec do dziecka nie bede biegac miedzy pietrami..ale widzialam, ze moje kolezanki mieszkajace w mieszkaniach tez Maja nianie i bardzo sobie chwala, to chyba nie bedzie wyrzucenie pieniedzy w bloto, prawda?

-jak malenstwo jest w szpitalu to naklada mu sie na glowe taka cienka bawelniana czapeczke? albo w domu sie naklada? :P nie to ze mamy mroz w mieszkaniu haha ale zastanawiam sie bo czasem widzialam zdjecia glowek dzieci w takich czapkach...i zastanawialam sie czy to tez dodac do listy.

z gory dziekuje za opinie:)

1. Ja w pierwszej ciąży smarowalam regularnie a na koniec tak mi wywalił o brxuch ze na biodrach i tak mam rozstępy, na brzuchu takie mini. Teraz smaruje olejem kokosowym ale nie codziennie.

2. - ja miałam 10 tetrowych i 10 flanelowych to nawet nie wszystkie uzylam bo i tak ciągle pralam. Polecam bambusowa (miałam jedna) do przykrycia jakjest gorąco

- onitor oddechu pozyczyla mi kolezanka ten snu za hero, nakladany na pieluszke, uzylam go kilka razy i mi się nie chciało, ale jeśli ktoś się upiera to ten jest moim zdaniem fajniejszy niz plytki, bo nie wiesz gdzie będzie spało dziecko (loze zko, wozek, z Toba :) )

- nianie tez kupilam tez Philipsa (aktualnie musze oddać na reklamacje) mimo że mam 45 m ale często byłam sama i jak np szłam się kapac to się noe stresowalam czy usłyszę dziecko, teraz się przeprowadamy, wieksze mieszkanie, ogród wiec będzie super,

-co do czapeczki, moje dziecko nigdy jej nie miało w szpitalu i w domu a urodzilo się w grudniu, w ogóle w szpitalu mielismy tak vieplo ze młody byl w body i skarpetkach :)

Loko widzę zakupy zapobiegawcze, ja miałam to samo, laktator, butelka udajaca piers a mój gnojek nigdy nie pociagnal butli :)

Niebieskaa, Antonelka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietnie, zaznajomie sie z tym monitorem snuza, nie slyszalam o takim. Cos czuje, ze i tak kupie monitor, zeby odciazyc swoja glowe od paranoi.

Edit: zerknelam i podoba mi sie ten monitor oddechu! wydaje sie byc wygodniejszy niz babysense, dzieki raz jeszcze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 09:41

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Swietnie, zaznajomie sie z tym monitorem snuza, nie slyszalam o takim. Cos czuje, ze i tak kupie monitor, zeby odciazyc swoja glowe od paranoi.

Edit: zerknelam i podoba mi sie ten monitor oddechu! wydaje sie byc wygodniejszy niz babysense, dzieki raz jeszcze!

Do mnie trafia argument, ze jest to sprzet medyczny i wygoda z doczepianiem do pieluszki przez co jest mobilny

Kolezanka uzywa przy wczesniakach blizniakach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 09:44

• koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę kupowała ten czujnik pod materacyk. Masz racje, że ten drugi jest mobilny ale czuje, że szybko zrezygnowałabym z jego używania, było by zbyt uciążliwe. U mnie nie ma w domu miejsca żeby miało jak spać w wózku (będzie stał albo na korytarzu albo tuż przy drwiach w przedpokoju, a jak położe gdzieś inedziej niż łóżeczko to i tak będę miała malca na oku żeby nic mu sie nie stało

8p3ogywlikdf22k2.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ