WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efors Dziękuję :*:*:*:*:*. Ja też mam trzy siostry ;) :D .

Po suwaczku widzę że wasz synek , ma roczek moje małe urodziłam rok po roku i było to dla mnie nie lada wyzwanie , jeszcze synek chodził do przedszkola , potem do szkoły trzabyło go przyprowadzić i odbierać ciężki to był okres . Choć teraz nasze córeczki mają po 4 i 5 lat to muszę uważać , biegają w tą i spowrotem , dokuczają sobie , ciężko czasem je jest upilnować pomagają mi na swoj sposób, a to kwiatki podlać w doniczkach , lub naczynia pomyć układają swoje zabawki . Synek ma prawie 12 lat , i teraz ma okres dojrzewania i lekki bunt .

eforts lubi tę wiadomość

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie ;) Ja tak myślę i myślę o chyba zdecyduje się na indywidualne.. zawsze to czas poswiecony tylko dla nas, zero skrepowania, intymnie...no jeszcze pomyślę.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, do jasnej cholery, nie podnoś mi ciśnienia bo chciałam wypić kawę :P Do szpitala albo lekarza w pobliżu leć! Choćby mieli Cię wyśmiać, co uważam za mega nieprofesjonalne, to ich za przeproszeniem zasrany obowiązek żeby sprawdzić czy z Twoją dzidzią wszystko ok jak sie coś dzieje. A coś się dzieje prawda? Brązowe plamienie to nie jak nasze schizy bo coś zakłuło albo ciągnie nie tak... także jak chcesz to obdzwoń najbliższych lekarzy a jak nie przyjmą Cię na już to siup na IP....

Koniczynka, śliczny rożek! kradnę!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:36

karolyn lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hej dziewczyny! Ja jakos mam najgorsze mysli juz... Dzisiaj leci ze mnie brazowy sluz i troche boli mnie podbrzusze. Nie wiem juz co mam o tym myslec... Moj gin dzisiaj nie przyjmuje, zebym mogla do niego pojsc.. On jest tylko w piatki :/ myslalam zeby podjechac do szpitala z M jak wroci z pracy o 15 ale boje sie ze mnie tam wysmieja ze o takiej godzinie moglabym pojsc do jakiegos innego gina a nie od razu do szpitala
    Młoda19,
    plamienie/brązowy śluz i bóle brzucha są jak najbardziej wskazaniem do izby przyjęć! Więc ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala i to skontrolowała, co Ci lekarz gin powie na wizycie?! Pewnie to, żebyś pojechała na IP... :) trzymaj się i dawaj znać.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19- koniecznie jedz do szpitala. Plamienia nie są czymś zwykłym. Wiem, bo sama w 1 trymestrze miałam. Lepiej 2 razy sprawdzić niż potem żałować.I uwierz mi nikt Cie nie wyśmieje. Daj znac jak zdecydujesz się na wizytę i po niej.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z maluszkiem w grudniu :) Dzisiaj 140 dzień ciąży czyli 50% ciąży za nami jak nic ! Do wizyty już tylko 11 dni :)

Co do ruchów to moje maleństwo kopie różnie . raz zaraz pod pępkiem a raz mniej więcej na środku pomiędzy spojeniem a pępkiem zazwyczaj z lewej strony i uwaga wczoraj jak dał mi maluszek popis koniaków o 1-szej w nocy to wreszcie udało mi się nagrać kopniaki ! :)

Ps dziękuje dziewczyny za opinie dotyczące ZZO :) Muszę je jeszcze raz na spokojnie przeczytać wziąć pod uwagę wszystkie za i przeciw i zobaczymy czy się zdecyduje czy jednak nie :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! :*

Szczęśliwa Mamusia, agadana, Lokokoko lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Młoda19- koniecznie jedz do szpitala. Plamienia nie są czymś zwykłym. Wiem, bo sama w 1 trymestrze miałam. Lepiej 2 razy sprawdzić niż potem żałować.I uwierz mi nikt Cie nie wyśmieje. Daj znac jak zdecydujesz się na wizytę i po niej.

Wlasnie M napisal mi wiadomosc ze bierze przepustke w pracy o 11 i przyjedzie po mnie i jedziemy do szpitala

sy__la, aniołkowa mama, sallvie, Milka1991, Reni1982, Korcia, Lokokoko lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem czy to jest az tak pilne ze mnie przyjma... Bo to nie jest krwawienie tylko brazowy sluz ...

Nasze serduszko Hania <3

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze! Młoda, przyjmą Cię! Nawet jakbyś powiedziała, że Cię mocno boli musieliby Cię przyjąć... oni nie robią Ci łaski.. oni mają leczyć Ciebie i Twoją dzidzię a śluz nie jest czymś normalnym.... Najlepiej daj mężowi mówić bo się boję, że im powiesz "mam śluz ale to nic takiego". :D a taki "śluz" to plamienie albo upławy.. nie po prostu "śluz"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:39

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brozowy śluz zostaje po krwawieniu. Więc jest to na pewno od wczoraj jeszcze a nie nic świeżego. Pewnie nadzerka lub łożysko z przodu. Tak czy owak lepiej jechać na IP. Muszą przyjąć.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 Przyjmą Cie za przeproszeniem to ich zasrany obowiązek jest ! :/ Mnie przyjęli na oddział bez żadnego czekania w 13 tygodniu mimo że nie miałam żadnych plamień ani krwawień tylko sam mocny ból brzucha.

Trzymam kciuki wszystko będzie dobrze z maluszkiem ! Już dość tych przykrości na naszym wątku.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak was cyztam to szok bo ja tak nie mam z ruchami az super a juz 22 tydzien

Lokokoko lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda super maz, jedz mow ze boli, bylo krwawienie a teraz brazowe plamienie. Toć z czym mamy jezdzic na ip jak nie z czyms takim?!

Kochane ale nie mylcie pojec przy zzo porod tez boli :) ja mialam porodowe skurcze 0d 2 w nocydo 9, dostalam znieczulenie i o11 urodzilam. Po prostu odetchnelam przed parciem :)

Szczesliwa to macie kolorowo :)

Mnie boli krocze jak w 39 tc :/ liczylam sie z tym ale nie tak wczesnie a bolalo mnie juz miesiac temu jak bylam u gina. Aczkolwiek jak z dzieckiem i z szyjka bedzie ok to zniose ten durny bol :)
    Ciaza to zdecydowanie nei jest moj czas :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane jestescie! :* dziekuje za wsparcie ;* M pojechal naszego prywatnego gina zapytac osobiscie czy nas przyjmie a jak nie to od razu do szpitala jedziemy. Ciesze sie ze go mam bo ja bym sie nie zdecydowala zeby jechac tylko czekalabym do jutra do wizyty a on od razu zadecydowal co robimy. Stresuje sie strasznie :/

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 Kochana pędź na IP , daj nam znać jakby co :*:*:*:*.

efors Lekko nie jest , ale jakoś daję radę ;) :D .

• pati87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska
    Z tym farbowianiem i rozjasnianiem najlepiej poczekac do 2 trymestru. Mi gin powiedział ze badań na kobietach w ciazy nie robiono wiec nie ma 100% pewności ze ta chemia nie zaszkodzi dziecku. A 1 trymestr jest bardzo wazny w rozwoju dziecka.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na chwilę wrócę do laktatorów/butelek. Oglądam sobie produkty Medeli i:
    butelka+smoczek to koszt ok. 60 zł
    2 butelki "do przechowywania pokarmu" + 2 smoczki to koszt ok. 50 zł.
    A jest napisane, że te do przechowywania pokarmu mogą służyć niby jako butelki... (smoczki pasują wg opisu)
    No i co o tym myślicie? Na pewno to tak można? Bo tutaj za 60 zł jedna butelka ze smoczkiem a w innej kombinacji za 50 zł mamy dwie... czy te do przechowywania to TYLKO do przechowywania? Jeśli tak to dlaczego? Dziwne rzeczy :D

EDIT: chyba znalazłam haczyk. Te 2 smoczki to nie smoczki "calma", a tylko ten calma jest do łączenia w trakcie karmienia piersią. Ale nie widzę tych smoczków osobno tj. żeby dokupić same smoczki calma :( Buteleczka wszytsko jedno jaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:32

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Iga tylko z ciekawosci, czy masz nisko czy wysoko lozysko. Troche dziwne ze tak nisko czuc dzieciaczki, ale pewnie grawitacja je tam sciaga ;)

Kordonek, moze i masz racje. O to wlasnie chodzi, zeby sie poradzic i czegos dowiedziec.
    Przy pierwszym dziecku to mozna tylko gdybac co bedzie dla nas odpowiednie.
    ja mam tak na średniej wysokości, mówił, że mogłoby się troszkę podnieść, ale nie jest jeszcze nisko schodzące :) a u ciebie?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama Ja z tej firmy nie kupowałam butelek , ja jak kupowałam to hurtem a kupilam z firmy Canpol, aby był komplet np 2 butelki plus smoczki , zapinki na smoczek , pojemnik , jeszcze kupić muszę podgrzewacz do butelek i termoopakowanie , zawsze bądź co bądź mleko czy nawet herbatka , kompocik czy soczek będzie ciepłe , nie używałam nigdy butelek do przechowywania pokarmu .

Korcia lubi tę wiadomość

• Venice Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, dziękuję Ci za odpowiedź w sprawie wyników. A tak poza tym widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, wszyskie terminy jakie podałaś u mnie się pokrywają..też termin na 5 kwietnia, a z Usg w 12 tygodniu na 1-go wyszło.

Wczoraj miałam połówkowe i wychodzi 21 t 6 dzień, a córcia waży 480 g. Mam dużo wyraźnych zdjęć, byłam pod wrażeniem jakości sprzętu u tego lekarza. U mojego mimo, że też robił połówkowe to nic nie bylo widać. Poza tym wszystko z malutką w porządku.

Lisku dobrze, że już w domku i że szyjka się porawiła, a synek po prostu śliczny.

Atat cieszę się, że synek zdrowy :)

Reni kwestia szkoły zależy od Ciebie, ja bym wolała zajęcia grupowe, bo zawsze mnie ciągnie do ludzi. Poza tym będąc w grupie też się więcej rzeczy możesz dowiedzieć, poznać nowych ludzi, itd

sallvie, Omon, Milka1991, pati87, Justyna Sz, Jagah, Korcia, karolyn, Lokokoko lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ