Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyefors Dziękuję :*:*:*:*:*. Ja też mam trzy siostry
.
Po suwaczku widzę że wasz synek , ma roczek moje małe urodziłam rok po roku i było to dla mnie nie lada wyzwanie , jeszcze synek chodził do przedszkola , potem do szkoły trzabyło go przyprowadzić i odbierać ciężki to był okres . Choć teraz nasze córeczki mają po 4 i 5 lat to muszę uważać , biegają w tą i spowrotem , dokuczają sobie , ciężko czasem je jest upilnować pomagają mi na swoj sposób, a to kwiatki podlać w doniczkach , lub naczynia pomyć układają swoje zabawki . Synek ma prawie 12 lat , i teraz ma okres dojrzewania i lekki bunt .
eforts lubi tę wiadomość
-
Młoda, do jasnej cholery, nie podnoś mi ciśnienia bo chciałam wypić kawę
Do szpitala albo lekarza w pobliżu leć! Choćby mieli Cię wyśmiać, co uważam za mega nieprofesjonalne, to ich za przeproszeniem zasrany obowiązek żeby sprawdzić czy z Twoją dzidzią wszystko ok jak sie coś dzieje. A coś się dzieje prawda? Brązowe plamienie to nie jak nasze schizy bo coś zakłuło albo ciągnie nie tak... także jak chcesz to obdzwoń najbliższych lekarzy a jak nie przyjmą Cię na już to siup na IP....
Koniczynka, śliczny rożek! kradnę!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:36
karolyn lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Młoda19 wrote:Hej dziewczyny! Ja jakos mam najgorsze mysli juz... Dzisiaj leci ze mnie brazowy sluz i troche boli mnie podbrzusze. Nie wiem juz co mam o tym myslec... Moj gin dzisiaj nie przyjmuje, zebym mogla do niego pojsc.. On jest tylko w piatki
myslalam zeby podjechac do szpitala z M jak wroci z pracy o 15 ale boje sie ze mnie tam wysmieja ze o takiej godzinie moglabym pojsc do jakiegos innego gina a nie od razu do szpitala
plamienie/brązowy śluz i bóle brzucha są jak najbardziej wskazaniem do izby przyjęć! Więc ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala i to skontrolowała, co Ci lekarz gin powie na wizycie?! Pewnie to, żebyś pojechała na IP...trzymaj się i dawaj znać.
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Młoda19- koniecznie jedz do szpitala. Plamienia nie są czymś zwykłym. Wiem, bo sama w 1 trymestrze miałam. Lepiej 2 razy sprawdzić niż potem żałować.I uwierz mi nikt Cie nie wyśmieje. Daj znac jak zdecydujesz się na wizytę i po niej.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Witamy się z maluszkiem w grudniu
Dzisiaj 140 dzień ciąży czyli 50% ciąży za nami jak nic ! Do wizyty już tylko 11 dni
Co do ruchów to moje maleństwo kopie różnie . raz zaraz pod pępkiem a raz mniej więcej na środku pomiędzy spojeniem a pępkiem zazwyczaj z lewej strony i uwaga wczoraj jak dał mi maluszek popis koniaków o 1-szej w nocy to wreszcie udało mi się nagrać kopniaki !
Ps dziękuje dziewczyny za opinie dotyczące ZZOMuszę je jeszcze raz na spokojnie przeczytać wziąć pod uwagę wszystkie za i przeciw i zobaczymy czy się zdecyduje czy jednak nie
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! :*Szczęśliwa Mamusia, agadana, Lokokoko lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Reni1982 wrote:Młoda19- koniecznie jedz do szpitala. Plamienia nie są czymś zwykłym. Wiem, bo sama w 1 trymestrze miałam. Lepiej 2 razy sprawdzić niż potem żałować.I uwierz mi nikt Cie nie wyśmieje. Daj znac jak zdecydujesz się na wizytę i po niej.
Wlasnie M napisal mi wiadomosc ze bierze przepustke w pracy o 11 i przyjedzie po mnie i jedziemy do szpitalasy__la, aniołkowa mama, sallvie, Milka1991, Reni1982, Korcia, Lokokoko lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Kurcze! Młoda, przyjmą Cię! Nawet jakbyś powiedziała, że Cię mocno boli musieliby Cię przyjąć... oni nie robią Ci łaski.. oni mają leczyć Ciebie i Twoją dzidzię a śluz nie jest czymś normalnym.... Najlepiej daj mężowi mówić bo się boję, że im powiesz "mam śluz ale to nic takiego".
a taki "śluz" to plamienie albo upławy.. nie po prostu "śluz"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:39
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Brozowy śluz zostaje po krwawieniu. Więc jest to na pewno od wczoraj jeszcze a nie nic świeżego. Pewnie nadzerka lub łożysko z przodu. Tak czy owak lepiej jechać na IP. Muszą przyjąć.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Młoda19 Przyjmą Cie za przeproszeniem to ich zasrany obowiązek jest !
Mnie przyjęli na oddział bez żadnego czekania w 13 tygodniu mimo że nie miałam żadnych plamień ani krwawień tylko sam mocny ból brzucha.
Trzymam kciuki wszystko będzie dobrze z maluszkiem ! Już dość tych przykrości na naszym wątku.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Mloda super maz, jedz mow ze boli, bylo krwawienie a teraz brazowe plamienie. Toć z czym mamy jezdzic na ip jak nie z czyms takim?!
Kochane ale nie mylcie pojec przy zzo porod tez bolija mialam porodowe skurcze 0d 2 w nocydo 9, dostalam znieczulenie i o11 urodzilam. Po prostu odetchnelam przed parciem
Szczesliwa to macie kolorowo
Mnie boli krocze jak w 39 tcliczylam sie z tym ale nie tak wczesnie a bolalo mnie juz miesiac temu jak bylam u gina. Aczkolwiek jak z dzieckiem i z szyjka bedzie ok to zniose ten durny bol
Ciaza to zdecydowanie nei jest moj czas -
Dziewczyny kochane jestescie! :* dziekuje za wsparcie ;* M pojechal naszego prywatnego gina zapytac osobiscie czy nas przyjmie a jak nie to od razu do szpitala jedziemy. Ciesze sie ze go mam bo ja bym sie nie zdecydowala zeby jechac tylko czekalabym do jutra do wizyty a on od razu zadecydowal co robimy. Stresuje sie strasznie[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
Nasze serduszko Hania -
nick nieaktualny
-
Niebieska
Z tym farbowianiem i rozjasnianiem najlepiej poczekac do 2 trymestru. Mi gin powiedział ze badań na kobietach w ciazy nie robiono wiec nie ma 100% pewności ze ta chemia nie zaszkodzi dziecku. A 1 trymestr jest bardzo wazny w rozwoju dziecka. -
Dziewczyny ja na chwilę wrócę do laktatorów/butelek. Oglądam sobie produkty Medeli i:
butelka+smoczek to koszt ok. 60 zł
2 butelki "do przechowywania pokarmu" + 2 smoczki to koszt ok. 50 zł.
A jest napisane, że te do przechowywania pokarmu mogą służyć niby jako butelki... (smoczki pasują wg opisu)
No i co o tym myślicie? Na pewno to tak można? Bo tutaj za 60 zł jedna butelka ze smoczkiem a w innej kombinacji za 50 zł mamy dwie... czy te do przechowywania to TYLKO do przechowywania? Jeśli tak to dlaczego? Dziwne rzeczy
EDIT: chyba znalazłam haczyk. Te 2 smoczki to nie smoczki "calma", a tylko ten calma jest do łączenia w trakcie karmienia piersią. Ale nie widzę tych smoczków osobno tj. żeby dokupić same smoczki calmaButeleczka wszytsko jedno jaka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:32
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
She Wolf wrote:Iga tylko z ciekawosci, czy masz nisko czy wysoko lozysko. Troche dziwne ze tak nisko czuc dzieciaczki, ale pewnie grawitacja je tam sciaga
Kordonek, moze i masz racje. O to wlasnie chodzi, zeby sie poradzic i czegos dowiedziec.
Przy pierwszym dziecku to mozna tylko gdybac co bedzie dla nas odpowiednie.a u ciebie?
-
nick nieaktualnyaniołkowa mama Ja z tej firmy nie kupowałam butelek , ja jak kupowałam to hurtem a kupilam z firmy Canpol, aby był komplet np 2 butelki plus smoczki , zapinki na smoczek , pojemnik , jeszcze kupić muszę podgrzewacz do butelek i termoopakowanie , zawsze bądź co bądź mleko czy nawet herbatka , kompocik czy soczek będzie ciepłe , nie używałam nigdy butelek do przechowywania pokarmu .
Korcia lubi tę wiadomość
-
Kordonku, dziękuję Ci za odpowiedź w sprawie wyników. A tak poza tym widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, wszyskie terminy jakie podałaś u mnie się pokrywają..też termin na 5 kwietnia, a z Usg w 12 tygodniu na 1-go wyszło.
Wczoraj miałam połówkowe i wychodzi 21 t 6 dzień, a córcia waży 480 g. Mam dużo wyraźnych zdjęć, byłam pod wrażeniem jakości sprzętu u tego lekarza. U mojego mimo, że też robił połówkowe to nic nie bylo widać. Poza tym wszystko z malutką w porządku.
Lisku dobrze, że już w domku i że szyjka się porawiła, a synek po prostu śliczny.
Atat cieszę się, że synek zdrowy
Reni kwestia szkoły zależy od Ciebie, ja bym wolała zajęcia grupowe, bo zawsze mnie ciągnie do ludzi. Poza tym będąc w grupie też się więcej rzeczy możesz dowiedzieć, poznać nowych ludzi, itd
sallvie, Omon, Milka1991, pati87, Justyna Sz, Jagah, Korcia, karolyn, Lokokoko lubią tę wiadomość