Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda19 wrote:Lekarz wlasnie mowil ze jest przy wejsciu do pochwy i ze moze sie podniesie tylko trzeba czasu
i zakaz seksu. Jeżeli się nie odkleja to możesz normalnie funkcjonować. W zasadzie ono prawie zawsze się przesuwa. W pierwszej ciąży tez tak miałam. Po kilku tygodniach było już ok.
Młoda19 lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Marsylia, przytulam mocno i wspieram w każdej decyzji :*
Pati u mnie wymiary też coś nie za bardzo. Za duża główka i nie mieści się w normie podanej na USG a lekarz mówił, że ok bo to też zależy od kształtu itp. Z brzuszkiem pewnie podobnie.
Młoda19 dobrze, że byłaś u tego lekarza! a teraz leż i odpoczywaj.
Dziewczyny a testy pH to jak wychodzą? Wody płodowe są kwaśne czy zasadowe?Młoda19 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja mam te paski jeszcze z poprzedniej ciąży i sporadycznie ich używam.
Byłam na wizycie, gin mnie zestresowal bo serduszko oglądał bardzo długo ale powiedział że to ostatni moment żeby sprawdzić czy przegrody nie mają ubytków bo później klatka piersiowa już zwapnieje i nie będzie tak dobrze widać.na szczęście wszystko jest w porządku, powiedział że Bogiem nie jest ale to co mógł sprawdzić to wszystko dobrze. Szyjka zaskakująco długa. Także krocze boli bo boli ale nic się nie dzieje.
Pati nic się nie martw pomiarami. Ja w ogóle uważam że te pomiary nie powinny być pokazywane rodzicom, powinno nam wystarczyć to że lekarz mówi że wszystko jest w porządku. To tylko pomiar, po pierwsze mogą być różnice, po drugie to milimetry. U mnie kiedyś nie dość że noga nie urosła to nawet zmalała
Neharika ale Marsylia miała amniopunkcje (chyba).
Nitella współczuję, samemu nie jest łatwo. I tak naprawdę jeszcze przez jakiś czas łatwo nie będziesz miała ale dzieci rosną i będzie coraz lepiej.
Na pocieszenie u nas cztery piątki i bunt dwulatka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 19:27
-
bobas2015 wrote:Czyli masz to co ja
i zakaz seksu. Jeżeli się nie odkleja to możesz normalnie funkcjonować. W zasadzie ono prawie zawsze się przesuwa. W pierwszej ciąży tez tak miałam. Po kilku tygodniach było już ok.
Mowil do mojego M wlasnie "Panu juz podziekujemy, zakaz seksu"wlasnie nie mowil nic ze sie odkleja tylko mam dwa tygodnie lezec i nic wiecej nie robic. Mowil ze nawet miesiac moze sie przesuwac, ale jak nie bede sie forsowala to bedzie dobrze
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Młoda19 wrote:Mowil do mojego M wlasnie "Panu juz podziekujemy, zakaz seksu"
wlasnie nie mowil nic ze sie odkleja tylko mam dwa tygodnie lezec i nic wiecej nie robic. Mowil ze nawet miesiac moze sie przesuwac, ale jak nie bede sie forsowala to bedzie dobrze
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
neharika wrote:Pati właśnie rzucił mi się w oczy ten wymiar brzucha .ale skoro lekarz nie mówił nic to chyba jest ok. Kiedy kolejne usg?
-
neharika wrote:Marsylia wiem że to rzadne pocieszenie ale osobiście znam dwa przypadki dzieci które miały stwierdzony zd a urodziły sie zdrowe. Ile wynosiła przezierność w 12t?
-
Wasza troska mnie zadziwia czasami
Kordonku, pati, jestem teraz na l4, przed końcem umowy udało mi się dostać zwolnienie, no i jestem na razie na zusie, tak więc do porodu dostaję zasiłek chorobowy
pati ja wyczytałam znowu, że kosiniakowe ma się nijak do zasiłku z up, w sensie pobierając zasiłek dla bezrobotnych z up, nie muszę przedstawiać żadnej informacji, że jednocześnie biorę kosiniakowe bo jest to zasiłek nieopodatkowanynajkrócej mówiąc, powinnam dostać i to i to. chyba że coś źle interpretuje, ale nie wydaje mi się, okaże się, jak zacznę to załatwiać
Marsylia tak strasznie mi przykro, bo wierzyłaś do końca, że malutka będzie zdrowa. ale pamiętam że co by się nie działo, to pisałaś, że urodzisz córeczkę. teraz ciężkie chwile przed Tobą ale musisz się pogodzić z tą myślą i przygotować na wychowywanie takiego dzieciaczka. poradzisz sobie. bo jak nie Ty to kto ?
Biszkopciku gratuluję córeczki
Biszkopciki lubi tę wiadomość
-
atat wrote:Dziewczyny które robiły już krzywa cukrowa- tak wcześnie?
Mi gin kazał za dwa tygodnie.
Kiedy wam?
W karcie ciąży i w informacji dla kobiety objetej koordynowana opieka nad kobieta w ciazy co dostalam od gina pisze ze robi sie w 24 do 28tc. Takie sa wytyczne. -
Milka
Tak mi mowili w up jak bylam na wizycie w listopadzie ze mopr mi wyrowna do 1000zl ze w sumie tyle dostane. Poza tym na stronie mojego mopru tez jest informacja o tym.
http://www.mopr.chelm.pl/index.php?go=rodzialim
Swiadczenia rodzicielskie 5akapit tam pisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:29
-
Marsylia ściskam cię mocno! przed wami trudny czas, czas pogodzenia się i przemyśleć. pamiętaj że jesteśmy tu, jeśli będziesz chciała pogadać, wyżalić się...
co do tych pasków ph to ja nie rozumiem ich działania, jak jest jakaś infekcja to chyba ph też będzie inne -
pati ja myślę, że tu największy mądrala by nie doszedł ładu
jeśli jest tak jak mówisz to trudno, trzeba się będzie cieszyć z tego co się dostanie, ale będę jeszcze pytać i się dowiadywać
przeczytaj tylko pierwszy akapit
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Niektorzy-straca-na-1000-zl-kosiniakowego-7293426.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:32
-
Co do krzywej to też mam takie wytyczne, że między 24, a 28 tygodniem.
Dziewczyny zaczęłam teraz analizować moje badanie połówkowe, bo mój lekarz prowadzący nic nie skomentował wpisał sobie dane do kompa i do karty ciąży (choć w tej mało co da się rozczytać) i też mam rozbieżności w tych pomiarach, któraś wrzucała chyba normy, nie pamiętam kto- przepraszam, czy możecie je wrzucić jeszcze raz??
U mnie
FHR: miarowe około 150u/min
BPD: 53mm (22,0 hbd)
HC: 184mm (20,6 hbd)
AC: 153mm (20,4 hbd)
FL31 mm (19,4 hbd)
Wiek ciąży z usg 20,6
a badanie robione w 19t6d, teraz nie wiem, czy te rozbieżności są w normie, ale chyba gdyby coś było nie tak to lekarz by o tym wspomniał..?
Biszkopcik gratuluję córeczki, do następnego usg niedługo, więc szybko zleci i zbadacie serduszkoBiszkopciki lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:pati ja myślę, że tu największy mądrala by nie doszedł ładu
jeśli jest tak jak mówisz to trudno, trzeba się będzie cieszyć z tego co się dostanie, ale będę jeszcze pytać i się dowiadywać
A ubezpieczona gdzie jestes?
-
Miskolorowy
Ja tam mialam normy ale wykasowalam zeby nikogo nie stresowac.
Normy sa zazwyczaj +/- 14dni
Wszystko masz w normie.
Ja mam ac 176mm czyli 3tygodnie do przodu ale juz sie tym nie przejmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:39
-
MiśKolorowy nie wiem jakie są normy dokładnie ale u mnie też za duży ten wymiar dwuciemieniowy główki (BPD) i lekarz mówił, że wszystko ok bo to zależy od kształtu główki i może dzidziak ma bardziej okrągłą niż statystycznie
coś takiego
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]