Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia
Młoda widzisz nie pojechałaś z byle pierdołą. Takie miałaś wyrzuty czy jechać. Teraz odpoczywajJak się nie podniesie to wskazanie do CC.
Biszkopciki cieszę się że wszystko ok. na wizycie
Bobas ale Młoda ma krwiaka dlatego ma leżeć i się oszczędzać
Tika witamy
Biszkopciki lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Marsylia
Młoda widzisz nie pojechałaś z byle pierdołą. Takie miałaś wyrzuty czy jechać. Teraz odpoczywajJak się nie podniesie to wskazanie do CC.
Biszkopciki cieszę się że wszystko ok. na wizycie
Bobas ale Młoda ma krwiaka dlatego ma leżeć i się oszczędzać
Tika witamyłożysko się na pewno podniesie
)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
tika wrote:Cześć dziewczyny! Można jeszcze do Was dołączyć?
Jestem w 19 tygodniu ciąży bliźniaczej i do tej pory byłam zbyt zajęta na to, by się udzielać na forum:) Jednak od tygodnia jestem na zwolnieniu i muszę dużo odpoczywać, mam więc więcej czasu.
To moja 2 ciąża (mam 15 mies.synka).
Z tego co wiem, to kilka dni różnicy w wymiarach to normalne- u mnie jedno dziecko na ostatnim USG miało BDP mniejsze, drugie większe (wyszły mi dwa terminy porodu:D) więc to pewnie normalne. Każde dziecko jest inne.
Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też miałam jakieś nieścisłości u synka, obwód główki wskazywał na inny tydzień a kość udowa na inny (dużo stresu się najadłam przez to), a synek urodził się zdrowy, silny i zupełnie proporcjonalny:)
o jak milo, nie jestem samagratuluje blizniat! i jak czujesz sie w drugiej ciazy? czy czujesz roznice pomiedzy ciaza z jednym dzieckiem a dwoma? czy odczuwasz wszelkie dolegliwosci czy np. zmeczenie ze zwiekszona intensywnoscia?
i jaka plec dzieciaczkow? wiesz juz? Pozdrawiam -
nick nieaktualnyLokokoko, ja w poprzedniej ciąży miałam tsh skaczące przez stres.Raz miałam ogromne, raz w normie. Nie brałam leków. Może Ty też masz to ze stresu, skoro bierzesz już leki?
Misiu, słyszałam,ze na zatrucie najlepsze banany i słone paluszki.Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Tika no ciekawe... Przy pierwszym badaniu moje Tsh wynosiło aż 7.2 później stopniowo spadło do 3 a teraz znowu się podnosi... Musze zastanowić się czym się tak stresowalam.
Dawkę mam.zwiekszana co wizytę. A co oznacza ten obniżony poziom FT3? Martwię się tym bardzo
A te leukocyty w moczu? Wiem, wiem mogę sobie wygooglowac ale czuje się pewniej jak Wy mi powiecie...
I co to znaczy ze śluz obfity?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
neharika wrote:Dziewczyny ja mam bardzo zły wynik badania, tak zły że nie ma sensu go już powtarzać, teraz tylko usg co kilka dni.jutro będę miała, boję się
Neharika,
Napisałaś to bardzo enigmatycznie. Nie wiemy o co chodzi i trudno nam odpowiednio zareagować.
Napisz, proszę, coś więcej.
Jakie badania? Jaki wynik?neharika lubi tę wiadomość
-
Loko może niewłaściwie pobralas próbkę moczu stąd ten śluz? A tsh mi też skoczyło z1,5 bodajże do 3,5, ale lekarka mówiła, że w ciąży to normalne, zwiększyła jeszcze bardziej dawkę i kontrola za 4tyg, więc myślę że u ciebie też zwiększą dawkę i będzie ok
A kosiniakowe i 500+ można pobierać jednocześnie.
Tika witaj i gratuluję bliźniaków❤❤ pochwal się kogo nosisz pod serduchem?
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Podmylam się, ale zapomniałam o tampooonie. Matko. ;(
Pewnie stąd ten śluz
Wizytę mam.dopiero w sobotę za tydzień, a pomyliłam się ze w ta i dlatego już.mam.eyniki. Myślicie że powinnam.powtorzyc w przyszłym tygodniu?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Różowy_Kordonek wrote:Milka a nie myślałaś się gdzieś fikcyjnie zatrudnić, nawet u rodziny czy znajomych byleby dostać później macierzyński a teraz normalną wypłatę?
Takie przypadki czesto są sprawdzane przez ZUS i kwalifikowane jako naciąganie Panstwa.
Kjopa3- już wyjasniamMam umowę o pracę na zastępstwo do 31.03.2017 roku, to jest specyficzny rodzaj umowy i nawet jesli jestem w ciąży nie przedłuża się do dnia porodu. Jeśli urodzę podczas trwania umowy-nalezy się normalnie macierzynskie, jesli po terminie umowy czyli od 1 kwietnia- tylko zasilek dla bezrobotnych.
Planuję od 1 kwietnia być nadal na l4 - Pani w ZUS mówiła, że można do 270 dni max. A potem kosiniakowe.
Lokokoko- kosiniakowe i 500+ sa niezależne od siebie,możesz mieći to i to
Becikowe jednorazowo 1000 zl netto,jesli dochod na osobe w rodzinie nie przekroczy 1922 zl netto-wlicza się też NoworodkaLokokoko lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
neharika wrote:Dziewczyny ja mam bardzo zły wynik badania, tak zły że nie ma sensu go już powtarzać, teraz tylko usg co kilka dni.jutro będę miała, boję się
neharika lubi tę wiadomość
-
Tak czytam o tych kosiniakowych, becikowych...
Już był ten wątek.
Niestety jedni dostają innym zabierają.
Ja od jednej umowy nie moge mieć odkładanych składek wiec jeden dochód mi odpada. Drugi obcięty o 20%.
To mega frustrujace!
Bardzo zachęcające do macierzyństwa.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Lokokoko TSH może skakać i to jest hormon przysadki a FT3 to hormon tarczycy i NIE MOŻE być poniżej normy,powinien być minimum w połowie normy bo to z niego dziecko czerpie hormon.Dziecko ma już tarczycę ale jeszcze potrzebuje od Ciebie a Ty go praktycznie nie masz więc dawkę na pewno Ci lekarz zwiększy.
Reni to rozumiem. Fakt na zastępstwo nie ma "udogodnień" dla ciężarnych.niania.ogg, Jagah, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Neharika trzymam kciuki za USG i daj nam znać jak wyniki.
Zapewne chodzi o przeciwciała o których pisałaś:
"Mam przeciwciała antyD i anty E, niestety dwukrotnie powtarzaliśmy badania i mimo że lekarze mieli nadzieję że to jest błąd, to one jednak są , to mija czwarta ciąża,mam jedno dziecko, boję się bardzo tego że odsyłają mnas do Warszawy,ze tuta nie mogą nam pomóc"neharika lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:aniołkowa mama - w przypadku patologicznych wyników albo dalece odbiegających od norm to nawet laboratorium dzwoni do pacjenta, więc na pewno to była jakaś pierdoła
Marsylia - ZD to nie wyrok. Wiem, że to potężny cios, ale ochłoniesz i przemyślisz wszystko na spokojnie. Dziecko może mieć bardzo łagodne objawy i rozwijać się normalnie, no ale tego nie przewidzisz. Kurcze byłam pewna, że po tylu szczęśliwie zakończonych amniopunkcjach już będą same dobre wieści.
Młoda - a Twój lekarz nigdy wcześniej nie mówił Ci, że masz nisko łożysko i krwiaka? Kurde, przecież to chyba widać na USG, za co człowiek płaci? Dobrze, że wyjaśniłaś sytuację i wiesz by na siebie teraz bardzo uważać. Będzie dobrzeJeśli łożysko się nie podniesie to tylko cc bo łożysko zasłania ujście szyjki i dzidziuś nie ma jak "wyjść".
karolyn - ja myślę, ze takie różnice miedzy usg a om to nic niepokojącego. Raczej chodzi o większą dysproporcję np. główka wskazywałaby na 22tc a brzuszek na 18tc. Wtedy może to świadczyć o tym, że dzidziusiowi czegoś brakuje.
Pati - ale mogłabyś sie martwić gdyby było odwrotnie. Gdyby główka była większa a brzuszek mniejszy bo lekarka wytłumaczyła mi to tak, że dzidziuś oszczędza mózg przed niedoborami i dlatego on rozwija się prawidłowo ale brzuszek jest w tyle. Cały zapas "pożywienia" idzie na rzecz rozwijającego się mózgu dlatego na brzuszek już nie wystarcza, a jest on mniej ważny niż głowa. W takim znaczeniu.. i myślę, ze chodzi o utrzymujące się różnice a nie jednorazowe bo często dzidziuś na następnym badaniu nadrabia, albo pomiary są robione niedokładnie bo tu przeciez każdy milimetr ma znaczenie.
neharika - znasz przypadki kiedy a amniopunkcji wyszedł ZD a dzieci urodziły się zdrowe czy przypadki kiedy badania prenatalne wskazywały na ZD a dzieci okazały się zdrowe? Zainteresowało mnie to
atat - ja mam robić krzywą w 24tc a dokładnie w skończonym 24tc więc pójdę za dwa tygodnie
misKolorowy - nigdy nie będziesz miała takich wyników, ze wszystkie pomiary będą wskazywać na ten sam wiek ciążyJa zawsze mam rozbieżności. Raz główka większa brzuszek mniejszy, raz odwrotnie, raz nóżka za krótka, za chwile za długa. Dzidziuś nie rośnie jednakowo, ma czas by nadrobić straty
Nic wczesniej wlasnie nie mowil, za kazdym razem mowil ze wszystko jest idealnie i ze lozysko nie jest jeszcze w pelni uksztaltowane dlatego o nim mie moze nic powiedziec jeszcze ostatnio bylam u niego 3tyg temu. No i wczoraj jak poszlam to sie dowiedzialam o tym lozysku i krwiaku
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
mrik wrote:Młoda19 a ten krwiak pojawił się w ciązy czy mialas go wczesniej?? Sorki, jesli juz byla o tym mowa, ale kompletnie nie mam czasu na wertowanie
Nie mialam go wczesniej, musial sie przez ostatnie dni pojawic bo jest kolo lozyska[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania