WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zabrałam za gotowanie i ugotuje na dwa-trzy dni ;p bo nie miałam weny a teraz jak już stanęłam przy kuchni to jakoś wszystko samo wychodzi :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w piątek połówkowe i już sram w gacie :(

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Dziewczyny mam w piątek połówkowe i już sram w gacie :(
    ja się stresowałam dopiero w dzień połówkowych, mąż wolał się do mnie nie odzywać ;p

edit: oczywiście będzie dobrze Krucha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:10

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf fajowe ciuszki :-)

She Wolf lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, te kosze nie sa az tak drogie. Mysle ze warto.

Aniolkowa, bede trzymala kciuki zebys sie w koncu dowiedziala.
    Powiem Ci ze jest tyle slicznych unisexow ze zawsze mozna cos symbolicznie kupic :)

Niebieska, ja kupilam 2 staniki, takie miekkie bez usztywnien, bo mi jest strasznie niewygodnie i najchetniej bymnic nie zakladala. A ze nie sa ladne, trudno, to tylko na jakis czas ;)
    Za to gacie kupilam okropne, ale musze cos na tylek zalozyc a wole zeby mi na brzuch zachodzily, inaczej z tylka spadaja. Moj byl zdegustowany jak je zobaczyl haha!

Niebieskaa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie, power swietach to bedzie brzuszek ciazowo spozywczy :-D

Krucha bedzie wszystko dobrze <3

Ja Dzis na obiadek barszczyk I devolaje :-D

Dziewczyny moze wiecie Co to jest? Od wczoraj kluje mnie za Lewa lopatka jak oddycham. Wiecie Co to jest? :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf- bajeczne ubranka <3 kosz tez niezly :D
    Dzisiaj jeszcze spogladalam na stan swojego konta, bo w srode po badaniu, jak zrobie wjazd do centrum to chyba ockne sie przy komunikacie 'brak srodkow na koncie' :D Nie wyjde z gabinetu dopoki nie poznam plci, bo inaczej zwariuje! ;)

aniolkowa mama- jak masz upolowane jakies wozki/lezaczki to prosze Cie, wrzucaj linka i wtedy na pewno zbierzesz wiecej opinii i porad :) no i zaoszczedzimy sobie wzajemnie sporo czasu :)

Krucha- weeeeez, zjedz budyn waniliowy i wyluzuj majty! ;) Syn rosnie, w srodku trenuje sztuki walki, a Ty sie niepotrzebnie denerwujesz! Wlacz muzyke relaksacyjna, zapachowa swieczke, wdech-wydech i czekamy na piekne zdjecia! <3 ;)

Wiecie coooo. Zawsze marzylam, ze w drugiej ciazy to podszkole sama siebie w gotowaniu, ze w koncu ogarne przepis na dobra pizze, sprobuje zrobic krokiety, devolaje i rozne inne przysmaki, a tymczasem cierpie na totalny spadek apetytu, nie czuje wielu smakow i tym samym, stracilam motywacje do kucharzenia :/

She Wolf, ilae, Omon lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah ja miałam poszkolić się w pieczeniu ;p jak poszłam na zwolnienie zastanawiałam się co ja będę robić, a teraz mi się nie chce nic :)

ilae lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika dzięki za opinię na temat laktatora!! 3 razy tańszy niż medela i się mocno zastanawiam :) Znalazłam w opiniach minusy, że wolno ściąga mleczko, szybko ssanie robi się jakby słabsze i że mleko wlatuje pod przyssawkę a nie zawsze do butelki. Ale chyba o wszystkim mozna znaleźć złe opinie... Czy u siebie zauważyłaś takie wady?

She Wolf... mam już 2 siatki unisexów :P:P

Jagah... chyba masz rację :D Jak ograniczę swój wybór do np. trzech leżaczków to chyba wrzucę linki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:52

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- z mojej strony, polecam na pewno lezaczki od 0-18kg, bo mozesz pozniej wykorzystac lezaczek do karmienia, a jak dziecko bedzie starsze to i usiadzie wygodnie w foteliku. My traktowalismy ten sprzet jako przechodni, np. bralam dziecko do kuchni, gotowalam obiad, a miedzy czasie bujalam albo zagadywalam. Corka nigdy nie spala w lezaczku, jak widzialam oznaki zmeczenia to przerzutka do lozeczka ;)

Wanda- teraz mi sie przypomnialo, jak pisalas o tym spadaniu ze schodow :D Jak doszlam juz do formy po pierwszym porodzie, to ulozylam stos kolder i kocow w lozku, zawolalam Meza i mowie 'obczaj jaka zabawa' i zrobilam rozped i skok na brzuch, a potem poprawka na plecy :D To jest dopiero zycie matki wariatki :D Jak zaszlam w pierwsza ciaze to hormony mnie tak pokonaly, ze plakalam najbardziej o fakt, ze nie moge spac na brzuszku..... No, wiem, dramat ;)

eforts lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupie po porodzie jesli bedzie potrzebny. Mam przyklad kolezanki ktora 3dni po porodxie musiala brac mocne antybiottki bo w szpitalu sie czyms zarazila i nie mogla karmic i mleko jej zaniklo.

Tym bardziej tak mysle ze laktatory nie sa tanie.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Venice Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja używam Musteli i jestem bardzo zadowolona, wcześniej używałam Palmers i mnie bardzo skóra swędziała, a Mustela bardzo szybko się wchłania. W pierwszej ciąży używałam i nie mam rozstępów.

Dziewczyny brzuszku cudowne. Loko Ty chyba masz najmniejszy ten brzuszek.

She wolf ubranka super, kosz Mojżesza też chcę kupić..Tylko zastanawia mnie czy ten kosz na tych nóżkach się nie chwieje?Jest stabilnie przymocowany?

Antonelka jaki kolor wózka wybrałaś? Ja byłam oglądać w weekend i dalej zastanawiam się nad Stokke i Bugaboo..Mutsy odpadł..Ja chcę albo granatowy albo szary. Pierwszy wózek mieliśmy granatowy to może teraz padnie na szary.

Ale się wczoraj wkurzyłam na teściową..tak, że aż się popłakałam na obiedzie u niej. Przywitała mnie słowami: "Cześć grubasku", mąż zwrócił jej uwagę, żeby tak do mnie nie mówiła, bo jestem wrażliwa na tym punkcie. Widać, że głupio jej się zrobiło i próbowała tłumaczyć, że żartowała, że wcale grubo nie wyglądam. Nie wiem czemu, ale tylko w rodzinie mojego męża caly czas komentują mój wygląd w ciąży. Dbam o siebie, wiadomo, że waga rośnie, bo w ciąży się przecież tyje, ale bez przesady. Przytyłam 5 kg, więc jeszcze nie jest tak źle. Ostatnio odechciewa mi się chodzić do nich na te obiadki.

She Wolf lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też laktator kupie jak będzie potrzebny, zresztą coś kojarzę, że moja siostra ma ręczny, podpytam :)

Venice ja też mam +5 kg i jestem wrażliwa na takie teksty, nawet jak ktoś mówi, że rośniemy w oczach to jakoś mnie to drażni.

mnie znowu pobolewa jakby lewy jajnik, zobaczymy w środę. ostatnio był powiększony troszkę. mała cały czas kopie w okolice tego jajnika. dzisiaj od 5 rano kopie w jedno miejsce

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice u mnie jest tak samo, teściowa co chwila rzuca jakieś teksty typu: to ile już przytyłaś? no w bioderka Ci poszło..., a ja mam ochotę ją rzucić tym co mam pod ręką...niektórzy nie mają za grosz wyczucia. no ale co zrobisz ? ja zazwyczaj zbywam to tekstem: no w końcu jestem w ciąży ...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Ilae ja używam Musteli i jestem bardzo zadowolona, wcześniej używałam Palmers i mnie bardzo skóra swędziała, a Mustela bardzo szybko się wchłania. W pierwszej ciąży używałam i nie mam rozstępów.

Dziękuję za opinię. Zamówiłam balsam na rozstępy z Palmersa, a z Musteli olejek przeciw rozstępom, będę stosować po kąpieli.

A co leżaczkow - ja mam na oku ten http://allegro.pl/chicco-hoopla-lezaczek-bujaczek-palak-nowosc-hit-i6361624241.html, cena myślę też jest w miarę znośna, prawda?
    Też chcę go właśnie używać na zasadzie jak będę coś robić w kuchni, to żeby mieć malucha na oku. No i fajny kompaktowy wyjść np na balkon, wziąć leżaczek i pooddychać świeżym powietrzem :)
    edit: teraz patrzę, że jest 0-9kg, a tak mi się spodobał :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:07

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana - u nas na połówkowych 4d nie wyszło - za mało tkanki podskórnej i gin powiedziała, ze najładniejsze wychodzą ok 28tc, więc planuje powtórzyć przy badaniu trzeciego trymestru w 30tc ;) Ei spokojnie! Myślę, że lekarz nie pominął tak ważnej rzeczy jak kość nosowa, po prostu widział, że jest ok i pewnie o tym po prostu nie wspomniał :) co to znaczy, że "łożysko w 0 stopniu dojrzałości?" Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Yammi - mam identyczną! Ta sama firma i dokładnie taka jak w podglądowym obrazku szara w grochy ;D[/QUOTE]

Kordonku z tym łożyskiem to chodzi o stopień dojrzałości czyli starzenia się łożyska. Są 3 stopnie wg Grannuma: początek ciąży - stopień 0, połowa ciąży - stopień I, trzeci trymestr - stopień II
    39. tydzień ciąży - stopień III. Mi w połowie ciąży lekarz określił dojrzałość w stopniu zerowym natomiast u którejś z dziewczyn, chyba u JustynySz na połówkowych widziałam 1 stopień, czyli książkowo. Problem jest wtedy gdy zbyt szybko łożysko się starzeje ponieważ przestaje być wydolne i zwiastuje szybki poród. Czyli akurat ze stopnia dojrzałości byłam zadowolona :)
    PS. Ja mam taką samą poduszkę jak Ty i Yammi! Narazie opieram na niej bolący kręgosłup i odgradzam sie od męża ale już dzisiaj rano wnosił zażalenia,więc od dziś podtrzymujemy rogalemm już pokaźnych rozmiarów brzuszek :)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jagah, właśnie za takim 0-18 kg się rozglądam. Sprawa wygląda tak, że można dostać takie już za ok 120 zł ale takich firm no name ale są też formy bardziej "wypasione" mniej i bardziej znanych firm.

Tańszy ale raczej "no name"
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-z-wibracjami-0-18kg-muzyka-
    i6618334407.html

O takim myślałąm na poczatku:
    http://www.3kropki.pl/p/chicco-lezaczek-balloon-summer-green-new-do-18-kg.html

Teraz bardzo mnie kusi wersja 3 w 1 gdzie można sobie zrobić łóżeczko:
    http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-lozeczko-bujaczek-3w1-2-kolory-i6627436455.html

Potem są już takie bardziej huśtawki niż bujaczki, które podobno są mniej dobre dla dziecka. O jakich Wy myślicie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:19

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • agadana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Agadana na pocieszenie Twój lekarz na pewno jest dobrym lekarzem i na pewno dobrze kontroluje maluszka. Wydaje mi się po prostu ze może niektórzy lekarze z pozycją a jak do tego mają milion pacjentek to nie mają ani czasu ani ochoty rozplywac się nad naszymi maluchami
    Mój lekarz też najchętniej powiedziałby że wszystko w porządku i na tym zakończył ale chyba z racji że już się trochę znamy i ciagne go za język to jeszcze dowiem się że dziecko ma mózg :)
    Jakoś Ci lekarze nie rozumieją,że my chcemy wiedzieć wszystko i być traktowane wyjątkowo :D

Dziękuję Eforts :) też próbuję ta jego powściągliwość w ten sposób tłumaczyć bo u Niego jest tak że o badaniu ginekologicznym jest krótki komentarz: "wszystko twarde, pozamykane". Dzięki Wam tylko domyslam się że chyba ma na myśli szyjkę, że wszystko z nią ok. Usg natomiast wyglądało u niego tak że sam sobie jeździł tą głowicą i oglądał a potem pytał od czego ma zacząć mi opowiadać. No nic- muszę zaufać temu że ma same dobre opinie wśród pacjentek i są do niego długie kolejki bo chyba to najbardziej świadczy o jego "profesjonaliźmie" ;)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah a ja mam ciagle ochote cos dobrego ugotowac, ale ze musze jak najwiecej lezec, to z gotowania nici ;)

Venice, moj ma akurat takie pasy mocujace. Po prostu kladziesz kisz na stelazu i zaciagasz pasy i jest stabilnie.
    My na razie nie bedziemy kupowac lozeczka. Dopiero gdzies po 2-3 miesiacach.

Zapytaj tesciowej czy ona nic nie przytyla w ciazy. Teksty tragiczne. Moi na szczescie ciagle mi mowia ze ladnie wygladam, choc ja czuje sie brzydko i grubo :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    agadana - u nas na połówkowych 4d nie wyszło - za mało tkanki podskórnej i gin powiedziała, ze najładniejsze wychodzą ok 28tc, więc planuje powtórzyć przy badaniu trzeciego trymestru w 30tc ;) Ei spokojnie! Myślę, że lekarz nie pominął tak ważnej rzeczy jak kość nosowa, po prostu widział, że jest ok i pewnie o tym po prostu nie wspomniał :) co to znaczy, że "łożysko w 0 stopniu dojrzałości?" Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.

Yammi - mam identyczną! Ta sama firma i dokładnie taka jak w podglądowym obrazku szara w grochy ;D

Kordonku z tym łożyskiem to chodzi o stopień dojrzałości czyli starzenia się łożyska. Są 3 stopnie wg Grannuma: początek ciąży - stopień 0, połowa ciąży - stopień I, trzeci trymestr - stopień II
    39. tydzień ciąży - stopień III. Mi w połowie ciąży lekarz określił dojrzałość w stopniu zerowym natomiast u którejś z dziewczyn, chyba u JustynySz na połówkowych widziałam 1 stopień, czyli książkowo. Problem jest wtedy gdy zbyt szybko łożysko się starzeje ponieważ przestaje być wydolne i zwiastuje szybki poród. Czyli akurat ze stopnia dojrzałości byłam zadowolona :)
    PS. Ja mam taką samą poduszkę jak Ty i Yammi! Narazie opieram na niej bolący kręgosłup i odgradzam sie od męża ale już dzisiaj rano wnosił zażalenia,więc od dziś podtrzymujemy rogalemm już pokaźnych rozmiarów brzuszek :)[/QUOTE]
    moglam tego nie czytac ja mam w 20tygodniu 2 stopien

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ