Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja jakos tez o tych hustawkach nie myslalam, od razu bardziej te lezaczki bujaczki. Tak wlasnie mi sie wydaje, ze takie 5-6 mies dziecko nie wysiiedzi i dlatego te hustawki sa tylko do 9 kg, A taki lezaczek jak ktos tu pisal, moze posluzyc jako poczatkowe siedzisko do karmienia, a Anka chyba kiedys wspominala, ze jej 3 letni synek jako fotelik jeszcze lezaczka uzywa wiec wydaje mi sie ze bardziej praktyczne na dluzej i wiecej zastosowan. A hustawke kupimy jak juz bedzie wiekszy taka dla wiekszych dzieci typowo do zabawy, maz kiedys jakas taka wypatrzyl tylko teraz nie mam linka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:17
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Żartuje przecież
Ja po prostu podziwiam Was, bo nie wpadlabym na to, żeby sprawdzić sobie sama
Mierzylam temperaturę termometrem owulacyjnym, patrzyłam na śluz, ale jakoś nigdy nie przelamalam się z szyjką
hehe ja sie do wszystkiego posunelam, na samym owu staralismy sie 3 lata..jak poszlam do go z testem sikanym to nie uwierzyl dopoki mnie na krew nienwyslal
znam swoja szyje i sluz w kazdym dniu tygodnia, nawet wiem jam sluz sie zachowa przy chorobie, przy wiekszej ilosci soozytej wody itd...
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Wybaczcie za długą nieobecność ale morale na szpitalnym oddziale patologii ciąży spadają do -10, tym bardziej że dziewczyny już mi w pokoju się 3 razy wymieniły a leżę i czekam... a że Marta i Shimmer do mnie napisały to uświadomiłam sobie że chyba wypadałoby dać znać co u mnie
Ale....
Po pierwsze gratuluję nowym mamusiom cudownych pociechSwoją drogą niedługo będzie porodowy buuuum
Po drugie gratuluje donoszonych ciąż i nowych tygodniNie nadrobię kto co bo duuuużo tego więc mam nadzieję że wybaczycie
No a co u mnie. Leże już tydzień i czekam na jakąś decyzję. Póki jest dobrze to nikt nie chce podjąć decyzji o cięciu bo wiadomo im dłużej dzieci posiedzą tym lepiej, tyle że ja już nie mam siłyRuchy są już kurewsko bolące, dosłownie! Wypychają się w każdą stronę! Pod KTG leżę 2x dziennie przynajmniej ponad godzinę bo albo spierdzielają i wiadomo jak nie ma tętna to muszą czekać i powtarzać zapis, albo nakładają się tętna na siebie i siedzą i myślą czy czasem nie słuchamy tego samego dziecka... mówię Wam jak przechodzi do pokoju położna z ktg to ja mam łzy w oczach. I żebym jeszcze mogła spokojnie poleżeć pod tym ktg ale gdzie - muszę trzymać te peloty bo Oni tak się wiercą że je przesuwają i później trzeba ich szukać...
Informacje jakie dostaję tak jak mówiłam szczątkowe. Dzisiaj byłam na badaniu ginekologicznm to szyjka w tydzień skróciła się z ok 4 cm do 1cm i jak to lekarz określił "przepuszcza luźno jeden palec" cokolwiek to znaczy. Ale przepływy są w porządku więc póki co czekają... tylko na co?
Jutro będę męczyła o sterydy bo wciąż ich nie dostałam....
No i tyle.... nie chciałam Wam narzekać więc trochę sobie odpuściłam forum, bo na prawdę czuję chyba początki depresji przedporodowejZ jednej strony chciałabym już te dzieci a z drugiej kurcze wiem że każdy dzień dla nich jest na wagę złota.... dobra nie smęcę już
Anka urodziłaś już? Czy dalej chodzisz z rozwarciem?
A Amy? torba spakowana?
Bambi85, Murraya, KasiaKwiatek, Aguś86, Fasia, Justinka, mantissa, lysinka, Gosha, Nadzieja84, Eweliśka, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Ja mialam ta hustawke http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-rozowa-ptaszek-jak-nowa-i5093311103.html#thumb/1 i sprawdzila sie idealnie. Mam jeszcze lezaczek z wibracjami mclaren ale Pola wolala hustawke, lezaczek spelnil sie dopiero pozniej jak byla wieksza.
-
Bambi85 wrote:no ja jakos tez o tych hustawkach nie myslalam, od razu bardziej te lezaczki bujaczki. Tak wlasnie mi sie wydaje, ze takie 5-6 mies dziecko nie wysiiedzi i dlatego te hustawki sa tylko do 9 kg, A taki lezaczek jak ktos tu pisal, moze posluzyc jako poczatkowe siedzisko do karmienia, a Anka chyba kiedys wspominala, ze jej 3 letni synek jako fotelik jeszcze lezaczka uzywa wiec wydaje mi sie ze bardziej praktyczne na dluzej i wiecej zastosowan. A hustawke kupimy jak juz bedzie wiekszy taka dla wiekszych dzieci typowo do zabawy, maz kiedys jakas taka wypatrzyl tylko teraz nie mam linka.
-
Lali wrote:Ja mialam ta hustawke http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-rozowa-ptaszek-jak-nowa-i5093311103.html#thumb/1 i sprawdzila sie idealnie. Mam jeszcze lezaczek z wibracjami mclaren ale Pola wolala hustawke, lezaczek spelnil sie dopiero pozniej jak byla wieksza.
-
Ewelcia lubie za to, ze sie odezwalas
.Niestety klimaty szpitalne nikomu nie sluza i domyslam sie, ze jest Ci ciezko, ale tak jak piszesz kazdy dzien na wage zlota dla chlopakow i te sterydy tez dobra rzecz, wiec mecz mecz. Wytrwalosci i trzymaj sie dzielnie, wszystkie niedogodnosci wynagrodzą Ci wkrotce dwa rózowe bobaski
.
-
iwonka1077 wrote:dla starszych sa inne hustawki , inny rodzaj zupelnie niz dla maluchów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:27
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
i jeszcze mam na sali taką dziewczynę która leży z powodu bezwodzia albo małowodzia bo sama nawet nie wie i tak stęka, jęczy. Wszystko jej źle... i marudzi.... poleciało jej trochę krwi po badaniu lekarskim to od 3 dni każdemu lekarzowi i położnej o tym mówi... już mam po dziurki w nosie tego słuchania! Wspólczuję szczerze jej na prawdę bo już leży trochę, dziecko słabo rośnie wić tez popada w depresję... ale jak tego słucham to czasem mam wrażenie że to mistrzyni w użalaniu się nad sobą!
Sorry musiałam o tym napisać