X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - sciagasz nadal pokarm ? Mialas takie dni ze było go mniej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary w co ubralas malego? ja mala w takie cos:http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 i nie wiem czy nie za cieple :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Angela - sciagasz nadal pokarm ? Mialas takie dni ze było go mniej ?
    ściągam, miałam. Jeżeli ty teraz masz mniej pokarmu nie przejmuj się bo w 3 i 6 tyg pojawia się kryzys laktacyjny. Ogólnie teraz przez 3 dni ściągam metodą power pumping która powoduje zwiększenie ilości mleka. No i pije herbatki.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jaka herbatke polecasz? bo mi sie konczy moja z herbapolu i poszlabym do apteki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary w co ubralas malego? ja mala w takie cos:http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 i nie wiem czy nie za cieple :P

No cos takiego. Pod spod pajacyk, na to jeszcze kocyk no i czapa :-)

Dzięki Angela za ODP . u mnie dzisiaj jakos marnie z ta ilością mleka...

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka to ja bym się mogła podpisać pod tym co napisałaś rękoma i nogami. Moja historia jest dokładnie taka sama :D łącznie z tym, że poczułam się strasznie zdołowana jak po raz pierwszy usłyszałam o cc. To ja będę trzymać kciuki za Ciebie a ty trzymaj kciuki za mnie! :D Może wspólnie uda nam się urodzić naturalnie :) Ja jutro idę na kontrolę (chodzę teraz co tydzień) i zobaczymy jak sytuacja wygląda... Ja nie mam żadnych skurczy na ten moment chyba, że nie czuję...

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Angela jaka herbatke polecasz? bo mi sie konczy moja z herbapolu i poszlabym do apteki

Teraz pije hippi a wcześniej piłam prenatal femaltiker

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gratulacje :)
    Ja wrocilam ze szpitala, mam sie stawiac co 3 dni na ktg ze wzgledu na stare lozysko. Cc mam przesuniete na 20go kwietnia( moj lekarz nie jest dostepny w innym terminie w szpitalu) i powiem Wam, ze wrocilam z tego szpitala z taka radoscia, ze jeszcze spedze czas z brzuszkiem na kanapie objadajac aie pysznosciami :P to nic ze moze bede ostatnia z Was :)

Eweliśka, Aguś86, adk_1989, Justinka, haneczka, lysinka lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zobaczysz, niedługo śladu nie będzie i u mojego i u Twojej kruszynki :) Za Martynkę też kciuki trzymam.

U nas dziś mega kupska idą :) A jakie stękanie przy tym haha. Jak stary dziad...i te bąki. Nigdy by człowiek nie pomyślał że tak się można cieszyć z bąków :)

mf, Angela89, CzaryMary lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane... Adk u mnie też zwiecha nastroju...
    Zazdroszczę już mamuśkom... Będę się jeszcze bujać...
    Współczuję Anka, Haneczka i kto jeszcze się męczy w zawieszeniu...

Ja byłam na usg, z Mikim wszystko ok, przepływy ok, mały nadal skrzacikiem jest 2950+/-450g. Ale...ten lekarz jakiś nieprzytomny, owszem małego dokładnie zmierzył, serduszko, organy sprawdził, ale według niego łożysko mam nagle w stopniu II i na dole tylnej ściany...idiota nie zmienił ustawień po poprzedniej pacjentce i tak dostałam na wpisie od niego... Całą ciążę łożysko na przedniej ścianie wysoko więc raczej se nie powędrowało...i nagle odnowilo się od zeszłego tygodnia bo było w stopniu III... Głupek...na nfz w szpitalu widzę Panu się nie chciało skupić za bardzo...
    Dobrze, że mam swojego gina prywatnie, jutro idę zobaczyć jak szyjka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka bardzo bardzo gratuluję :-D :-D :-D cudowny poród, super, że tym razem poszło szybko, sprawnie i nie tak boleśnie :-D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Psotka to ja bym się mogła podpisać pod tym co napisałaś rękoma i nogami. Moja historia jest dokładnie taka sama :D łącznie z tym, że poczułam się strasznie zdołowana jak po raz pierwszy usłyszałam o cc. To ja będę trzymać kciuki za Ciebie a ty trzymaj kciuki za mnie! :D Może wspólnie uda nam się urodzić naturalnie :) Ja jutro idę na kontrolę (chodzę teraz co tydzień) i zobaczymy jak sytuacja wygląda... Ja nie mam żadnych skurczy na ten moment chyba, że nie czuję...

A tez masz sie stawic na wywolanie czy nie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to dziwne, ale u mnie było na przedniej scianie łozysko na 5 wydrukach z usg, a na dwóch ostatnich mam właśnie na tylnej, dwóch różnych lekarzy...tez nie wiem czy nie pomyłka czy jak...

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska to pomyłka. Ja miałam usg tydzień temu u mojego gina. Wszystko ok, pomiary dziecka itd i łożysko jak całą ciążę na przedniej ścianie :-)
    Ten dupek na nfz po prostu specjalnie się nie przejął tą częścią badania, a przynajmniej przeniesieniem na wydruk... Mam tam nagle wód więcej o 4cm,łożysko po drugiej stronie macicy, w stopniu II i szyjkę długą zamkniętą... Dobrze, że dziewczynki tam nie dojrzał :-P

Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwóch różnych stwierdziło że na tylnej jest, kurde podpisują się pod tym a tak partaczą....

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A tez masz sie stawic na wywolanie czy nie?

Tak do końca jeszcze nie wiem ale z tego co w zeszły czwartek lekarz mówił to możliwe, że w 39 tyg. już zaczniemy wywoływać poród. Liczę na to, że jednak samo się wcześniej zacznie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tak do końca jeszcze nie wiem ale z tego co w zeszły czwartek lekarz mówił to możliwe, że w 39 tyg. już zaczniemy wywoływać poród. Liczę na to, że jednak samo się wcześniej zacznie :)

w 39 juz. ja mam sie stawic w terminie porodu (termin z usg bo ten z OM jest 4dni pozniej) czyli 24.04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam badanie po 13 i rozwarcie 4cm powoli idzie.. Chodze od tego czasu i przed chwila wyplynelo ze mnie duzo sluzu z nitkami krwi az po nogach ciekl. Maz byl u mnie już pojechal nie może być ze mna na sali siedzielismy na holu.. Mam nadzieje ze na wieczorny obchod polozna sie zmieni.
    Skurcze bardziej bolesne ale nadal co 6 minut... Chyba w nocy urodze..

PsotkaKotka, KasiaKwiatek, CzaryMary, Ulka84, haneczka, Eklerka, Amy_, sylvia007, Krysti, Eweliśka, Gosha, Fasia, lysinka lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta trzymaj się, położna pewnie się zmieni o 19.00 lub 20.00, może do tego czasu wytrzymasz i trafisz już na kogoś milszego.

Militta110816, sylvia007 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta trzymaj się kochana!! Dasz radę!

Militta110816 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 4146 4147 4148 4149 4150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ