WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - sciagasz nadal pokarm ? Mialas takie dni ze było go mniej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary w co ubralas malego? ja mala w takie cos:http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 i nie wiem czy nie za cieple :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Angela - sciagasz nadal pokarm ? Mialas takie dni ze było go mniej ?
    ściągam, miałam. Jeżeli ty teraz masz mniej pokarmu nie przejmuj się bo w 3 i 6 tyg pojawia się kryzys laktacyjny. Ogólnie teraz przez 3 dni ściągam metodą power pumping która powoduje zwiększenie ilości mleka. No i pije herbatki.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jaka herbatke polecasz? bo mi sie konczy moja z herbapolu i poszlabym do apteki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary w co ubralas malego? ja mala w takie cos:http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 i nie wiem czy nie za cieple :P

No cos takiego. Pod spod pajacyk, na to jeszcze kocyk no i czapa :-)

Dzięki Angela za ODP . u mnie dzisiaj jakos marnie z ta ilością mleka...

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka to ja bym się mogła podpisać pod tym co napisałaś rękoma i nogami. Moja historia jest dokładnie taka sama :D łącznie z tym, że poczułam się strasznie zdołowana jak po raz pierwszy usłyszałam o cc. To ja będę trzymać kciuki za Ciebie a ty trzymaj kciuki za mnie! :D Może wspólnie uda nam się urodzić naturalnie :) Ja jutro idę na kontrolę (chodzę teraz co tydzień) i zobaczymy jak sytuacja wygląda... Ja nie mam żadnych skurczy na ten moment chyba, że nie czuję...

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Angela jaka herbatke polecasz? bo mi sie konczy moja z herbapolu i poszlabym do apteki

Teraz pije hippi a wcześniej piłam prenatal femaltiker

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gratulacje :)
    Ja wrocilam ze szpitala, mam sie stawiac co 3 dni na ktg ze wzgledu na stare lozysko. Cc mam przesuniete na 20go kwietnia( moj lekarz nie jest dostepny w innym terminie w szpitalu) i powiem Wam, ze wrocilam z tego szpitala z taka radoscia, ze jeszcze spedze czas z brzuszkiem na kanapie objadajac aie pysznosciami :P to nic ze moze bede ostatnia z Was :)

Eweliśka, Aguś86, adk_1989, Justinka, haneczka, lysinka lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zobaczysz, niedługo śladu nie będzie i u mojego i u Twojej kruszynki :) Za Martynkę też kciuki trzymam.

U nas dziś mega kupska idą :) A jakie stękanie przy tym haha. Jak stary dziad...i te bąki. Nigdy by człowiek nie pomyślał że tak się można cieszyć z bąków :)

mf, Angela89, CzaryMary lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane... Adk u mnie też zwiecha nastroju...
    Zazdroszczę już mamuśkom... Będę się jeszcze bujać...
    Współczuję Anka, Haneczka i kto jeszcze się męczy w zawieszeniu...

Ja byłam na usg, z Mikim wszystko ok, przepływy ok, mały nadal skrzacikiem jest 2950+/-450g. Ale...ten lekarz jakiś nieprzytomny, owszem małego dokładnie zmierzył, serduszko, organy sprawdził, ale według niego łożysko mam nagle w stopniu II i na dole tylnej ściany...idiota nie zmienił ustawień po poprzedniej pacjentce i tak dostałam na wpisie od niego... Całą ciążę łożysko na przedniej ścianie wysoko więc raczej se nie powędrowało...i nagle odnowilo się od zeszłego tygodnia bo było w stopniu III... Głupek...na nfz w szpitalu widzę Panu się nie chciało skupić za bardzo...
    Dobrze, że mam swojego gina prywatnie, jutro idę zobaczyć jak szyjka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka bardzo bardzo gratuluję :-D :-D :-D cudowny poród, super, że tym razem poszło szybko, sprawnie i nie tak boleśnie :-D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Psotka to ja bym się mogła podpisać pod tym co napisałaś rękoma i nogami. Moja historia jest dokładnie taka sama :D łącznie z tym, że poczułam się strasznie zdołowana jak po raz pierwszy usłyszałam o cc. To ja będę trzymać kciuki za Ciebie a ty trzymaj kciuki za mnie! :D Może wspólnie uda nam się urodzić naturalnie :) Ja jutro idę na kontrolę (chodzę teraz co tydzień) i zobaczymy jak sytuacja wygląda... Ja nie mam żadnych skurczy na ten moment chyba, że nie czuję...

A tez masz sie stawic na wywolanie czy nie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to dziwne, ale u mnie było na przedniej scianie łozysko na 5 wydrukach z usg, a na dwóch ostatnich mam właśnie na tylnej, dwóch różnych lekarzy...tez nie wiem czy nie pomyłka czy jak...

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska to pomyłka. Ja miałam usg tydzień temu u mojego gina. Wszystko ok, pomiary dziecka itd i łożysko jak całą ciążę na przedniej ścianie :-)
    Ten dupek na nfz po prostu specjalnie się nie przejął tą częścią badania, a przynajmniej przeniesieniem na wydruk... Mam tam nagle wód więcej o 4cm,łożysko po drugiej stronie macicy, w stopniu II i szyjkę długą zamkniętą... Dobrze, że dziewczynki tam nie dojrzał :-P

Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwóch różnych stwierdziło że na tylnej jest, kurde podpisują się pod tym a tak partaczą....

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A tez masz sie stawic na wywolanie czy nie?

Tak do końca jeszcze nie wiem ale z tego co w zeszły czwartek lekarz mówił to możliwe, że w 39 tyg. już zaczniemy wywoływać poród. Liczę na to, że jednak samo się wcześniej zacznie :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tak do końca jeszcze nie wiem ale z tego co w zeszły czwartek lekarz mówił to możliwe, że w 39 tyg. już zaczniemy wywoływać poród. Liczę na to, że jednak samo się wcześniej zacznie :)

w 39 juz. ja mam sie stawic w terminie porodu (termin z usg bo ten z OM jest 4dni pozniej) czyli 24.04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam badanie po 13 i rozwarcie 4cm powoli idzie.. Chodze od tego czasu i przed chwila wyplynelo ze mnie duzo sluzu z nitkami krwi az po nogach ciekl. Maz byl u mnie już pojechal nie może być ze mna na sali siedzielismy na holu.. Mam nadzieje ze na wieczorny obchod polozna sie zmieni.
    Skurcze bardziej bolesne ale nadal co 6 minut... Chyba w nocy urodze..

PsotkaKotka, KasiaKwiatek, CzaryMary, Ulka84, haneczka, Eklerka, Amy_, sylvia007, Krysti, Eweliśka, Gosha, Fasia, lysinka lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta trzymaj się, położna pewnie się zmieni o 19.00 lub 20.00, może do tego czasu wytrzymasz i trafisz już na kogoś milszego.

Militta110816, sylvia007 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta trzymaj się kochana!! Dasz radę!

Militta110816 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 4146 4147 4148 4149 4150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ