Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie ma co ryzykować, lepiej jechać sprawdzić:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-skurcze są normalne też mam ;-)

beatina-od którepo tyg jest 7miesiąc??? Wiesz może??? Koleżanka mi napisała że lea brzmi jak dla psa ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie świadomie dałam mojej suczce na imie "Lili", a tu połowa dziewczyn daje tak córkom, także szczerze powiedziawszy, teraz imiona dla zwierząt cz ęsto sa "ludzkie".

Wydaje mi sie, że 7 miesiąc zaczyna się ok 28 tygodnia, ale nie jestem pewna. Ja licze ciążę jako 10 miesięcy, wg kalendarza księżycowego:P

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina- dzięki ;-) wogóle to gadam z moim ginem o cesarce ;-) robią 8-10dnhp przed terminem w poniedziałki czyli 21kwietnia w święta i tak myśle czy w święta mi zrobi ;-) a do czwartku tak daleko ;-) i zobacze małą ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze robią w święta, dla nich to dzień jak dzien:) chociaz szkoda świąt dla Ciebie, bo 20 bedziesz już musiała się do szpitala zgłosić.

Ja rozmawiałam o swoim porodzie, to powiedział,że do 6 maja powinnam sie już położyć w szpitalu, więc koło 6 będę też już po.

Jestes przekonana o cesarce? tak na milion%?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-im bliżej tym bardziej jej chce;-) już dzień wcześniej???;-) tak w sumie jestem zdecydowana a teraz w czwartek chce ustalić dokładny termin na tego 21;-)też cesarka u ciebie???;-)mam nadzieje że w święta mi zrobi ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed cesarka musisz dzien wczesniej sie zglosic na dodatkowe badania itp:)
    U mnie tez, niestety, ze względu ze miałam pierwszą cesarkę i syn mi zmarł po porodzie, także niestety, ale z drugiej strony też maluch będzie z nami wcześniej:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ;-) w sumie,obojętne kiedy ważne żeby zdrowe były ;-) kurde nie moge sie już jej doczekać ;-) tak mnie nosi a tu ponad 3miesiące jeszcze :-( tak długo:-( ja jeszcze niby 103 dni ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 00:09

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Ty szybciutka, gdzie tam ja! :P nawet jeszcze nie licze, ale nie ukrywam, że już bliżej niz dalej, to mnie cieszy!:)
    Też mam nadzieje, że tym razem bedzie już całe i zdrowe, a termin to już nie jest taki ważny:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym zdażyła ze wszystkim tylko ;-) remont zakupy ;-) chociaż z moją sklerozą o połowie zapomne ;-) raz bratanka zapomniałam w sklepie i zorientowałam się w aucie ;-) więc musze wziąść się za siebie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam niexle krótką noc! Zasnęłam ok 1, mąż mnie o 2 obudził jak szedł do pracy i troche już zasnąć nie mogłam, ale czekała na mnie miła niespodzianka! Łukaszek tak się wiercił, kopał, że aż z radośc nie chciałam zasnąć:) Później nocny spacerek z psiakiem i mogłam iść spać. A o 7 pobudka, bo jechałam dziś wysterylizować moją Lilcie:( serce sie normalnie krajało, taka bidulka, ale jest nieco latawicą więc wolę już nie ryzykować i ją niestety wysterylizować... o 10 mam po nią jechać, także teraz chwila odpoczynku, albo za sprzątanie się biore i zobaczymy co i jak:)

Miłego dnia dziewczynki i maluchy!:)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie :) ja już również po wizycie u nowej gin nie było aż tak źle przepisała mi 2 rodzaje tabletek na pogarszające się żylaki i następna wizyta 5 lutego. Beatina ja też zastanawiam się nad sterylizacja moich dwóch suczek ale jakoś się boje..

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)

Relacje z wizyty:

Mała waży 600 gram :-)
    wsio z nią ok :-)
    jeeest śliczna!!!
    Szyjka minimalnie się skróciła ale jest ok.

Termin na 15 maja :-)) superowo!!! czyli mam jeszcze prawie 4 miesiące na przygotowanie się,hehe.

buziaki Skarby:*

nick nieaktualny, slonkozusa, natalinka, magdalena, patulla, Dorjana lubią tę wiadomość

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo a nie mówił ci lekarz że należy się trzymać terminu porodu z pierwszego usg i miesiączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 13:23

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasza moja suczka jest wszędobylskim beaglem, więc ja raczej zostałam zmuszona do sterylizacji:) Ale choc teraz widze, że się źle czuje, wiem, że to dla jej dobra.

Fizjo super wiadomości! I Malutka już nie tak mała!:) a jak sie szyjka skraca, to lepiej więcej odpoczywaj! Żebyś później nie została uziemiona!

fizjo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szasza- toż to termin z pierwszego usg; -) Cieszę się bo jest taki sam :-)

bea-tina dziękuję :* wiem wiem..odpoczywam...choć przy jednym bąblu to średnio możliwe,hehe :-)

natalinka lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo to masz tak jak ja, przy każdym USG mam ten sam termin porodu:)

No bąbel pewnie nie ułatwia sprawy, ale oszczędzaj sie ile się da:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin z miesiączki na 4.05 z pierwszego USG na 8.05 a z drugiego USG na 11.05

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizio a między nami jest dnień różnicy co do tygodni według suwaka

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mnie do wizyty zmusiły bóle brzucha, ale wszystko ok z wyjątkiem infekcji, która może dawać właśnie różne objawy. Kolejny posiew i kolejne czekanie... A teraz do rzeczy: maluch waży 575 g, 7.01 miał 455 g. Ja w całości przytyłam tylko 100 g (więc chyba raczej schudłam). I o dziwo lekarz robi USG i mówi do mnie: to co ostatnio mówiłem, że dziewczynka? Zamilkłam :) po czym mówię: nie, że chłopak. (Na płytce z połówkowego wyraaaaaźny siusiak i wtedy był pewien). A on: no tak jest ułożony, mało widać, ale powiedziałbym, że dziewczynka. Stwierdziłam, że być nie może, mąż się nastawił :) Odpowiedział: No to musimy zrobić wszystko, by był chłopak - bo jak przyniesie pani dziewczynkę, to powie, że nie jego :) Jak powiedziałam mężowi na korytarzu to był naprzemiennie blady i purpurowy, stwierdził, że lekarz go zawiódł :) Wiem jednak, że będzie Kubuś, bo przecież mały znów wystawił pośladki i ciężko było nawet go pomierzyć i wyłapać serduszko. Niestety nadal jest okręcony pępowiną na szyi. Boję się, że tak szaleje, bo ma za mało miejsca w brzuchu, zresztą lekarz stwierdził, że nie dziwi się moim bólom, bo maluch ma kolano przy czole...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ