X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie ma co ryzykować, lepiej jechać sprawdzić:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-skurcze są normalne też mam ;-)

beatina-od którepo tyg jest 7miesiąc??? Wiesz może??? Koleżanka mi napisała że lea brzmi jak dla psa ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie świadomie dałam mojej suczce na imie "Lili", a tu połowa dziewczyn daje tak córkom, także szczerze powiedziawszy, teraz imiona dla zwierząt cz ęsto sa "ludzkie".

Wydaje mi sie, że 7 miesiąc zaczyna się ok 28 tygodnia, ale nie jestem pewna. Ja licze ciążę jako 10 miesięcy, wg kalendarza księżycowego:P

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina- dzięki ;-) wogóle to gadam z moim ginem o cesarce ;-) robią 8-10dnhp przed terminem w poniedziałki czyli 21kwietnia w święta i tak myśle czy w święta mi zrobi ;-) a do czwartku tak daleko ;-) i zobacze małą ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze robią w święta, dla nich to dzień jak dzien:) chociaz szkoda świąt dla Ciebie, bo 20 bedziesz już musiała się do szpitala zgłosić.

Ja rozmawiałam o swoim porodzie, to powiedział,że do 6 maja powinnam sie już położyć w szpitalu, więc koło 6 będę też już po.

Jestes przekonana o cesarce? tak na milion%?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-im bliżej tym bardziej jej chce;-) już dzień wcześniej???;-) tak w sumie jestem zdecydowana a teraz w czwartek chce ustalić dokładny termin na tego 21;-)też cesarka u ciebie???;-)mam nadzieje że w święta mi zrobi ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed cesarka musisz dzien wczesniej sie zglosic na dodatkowe badania itp:)
    U mnie tez, niestety, ze względu ze miałam pierwszą cesarkę i syn mi zmarł po porodzie, także niestety, ale z drugiej strony też maluch będzie z nami wcześniej:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ;-) w sumie,obojętne kiedy ważne żeby zdrowe były ;-) kurde nie moge sie już jej doczekać ;-) tak mnie nosi a tu ponad 3miesiące jeszcze :-( tak długo:-( ja jeszcze niby 103 dni ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 00:09

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Ty szybciutka, gdzie tam ja! :P nawet jeszcze nie licze, ale nie ukrywam, że już bliżej niz dalej, to mnie cieszy!:)
    Też mam nadzieje, że tym razem bedzie już całe i zdrowe, a termin to już nie jest taki ważny:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym zdażyła ze wszystkim tylko ;-) remont zakupy ;-) chociaż z moją sklerozą o połowie zapomne ;-) raz bratanka zapomniałam w sklepie i zorientowałam się w aucie ;-) więc musze wziąść się za siebie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam niexle krótką noc! Zasnęłam ok 1, mąż mnie o 2 obudził jak szedł do pracy i troche już zasnąć nie mogłam, ale czekała na mnie miła niespodzianka! Łukaszek tak się wiercił, kopał, że aż z radośc nie chciałam zasnąć:) Później nocny spacerek z psiakiem i mogłam iść spać. A o 7 pobudka, bo jechałam dziś wysterylizować moją Lilcie:( serce sie normalnie krajało, taka bidulka, ale jest nieco latawicą więc wolę już nie ryzykować i ją niestety wysterylizować... o 10 mam po nią jechać, także teraz chwila odpoczynku, albo za sprzątanie się biore i zobaczymy co i jak:)

Miłego dnia dziewczynki i maluchy!:)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie :) ja już również po wizycie u nowej gin nie było aż tak źle przepisała mi 2 rodzaje tabletek na pogarszające się żylaki i następna wizyta 5 lutego. Beatina ja też zastanawiam się nad sterylizacja moich dwóch suczek ale jakoś się boje..

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)

Relacje z wizyty:

Mała waży 600 gram :-)
    wsio z nią ok :-)
    jeeest śliczna!!!
    Szyjka minimalnie się skróciła ale jest ok.

Termin na 15 maja :-)) superowo!!! czyli mam jeszcze prawie 4 miesiące na przygotowanie się,hehe.

buziaki Skarby:*

agata86, slonkozusa, natalinka, magdalena, patulla, Dorjana lubią tę wiadomość

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo a nie mówił ci lekarz że należy się trzymać terminu porodu z pierwszego usg i miesiączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 13:23

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasza moja suczka jest wszędobylskim beaglem, więc ja raczej zostałam zmuszona do sterylizacji:) Ale choc teraz widze, że się źle czuje, wiem, że to dla jej dobra.

Fizjo super wiadomości! I Malutka już nie tak mała!:) a jak sie szyjka skraca, to lepiej więcej odpoczywaj! Żebyś później nie została uziemiona!

fizjo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szasza- toż to termin z pierwszego usg; -) Cieszę się bo jest taki sam :-)

bea-tina dziękuję :* wiem wiem..odpoczywam...choć przy jednym bąblu to średnio możliwe,hehe :-)

natalinka lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo to masz tak jak ja, przy każdym USG mam ten sam termin porodu:)

No bąbel pewnie nie ułatwia sprawy, ale oszczędzaj sie ile się da:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin z miesiączki na 4.05 z pierwszego USG na 8.05 a z drugiego USG na 11.05

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizio a między nami jest dnień różnicy co do tygodni według suwaka

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Mnie do wizyty zmusiły bóle brzucha, ale wszystko ok z wyjątkiem infekcji, która może dawać właśnie różne objawy. Kolejny posiew i kolejne czekanie... A teraz do rzeczy: maluch waży 575 g, 7.01 miał 455 g. Ja w całości przytyłam tylko 100 g (więc chyba raczej schudłam). I o dziwo lekarz robi USG i mówi do mnie: to co ostatnio mówiłem, że dziewczynka? Zamilkłam :) po czym mówię: nie, że chłopak. (Na płytce z połówkowego wyraaaaaźny siusiak i wtedy był pewien). A on: no tak jest ułożony, mało widać, ale powiedziałbym, że dziewczynka. Stwierdziłam, że być nie może, mąż się nastawił :) Odpowiedział: No to musimy zrobić wszystko, by był chłopak - bo jak przyniesie pani dziewczynkę, to powie, że nie jego :) Jak powiedziałam mężowi na korytarzu to był naprzemiennie blady i purpurowy, stwierdził, że lekarz go zawiódł :) Wiem jednak, że będzie Kubuś, bo przecież mały znów wystawił pośladki i ciężko było nawet go pomierzyć i wyłapać serduszko. Niestety nadal jest okręcony pępowiną na szyi. Boję się, że tak szaleje, bo ma za mało miejsca w brzuchu, zresztą lekarz stwierdził, że nie dziwi się moim bólom, bo maluch ma kolano przy czole...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ