KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha dokładnie mam tak samo według om 30.04 według lekarza: "do 5 maja napewno Pani urodzi" czuję nadzwyczaj dobrze aż czasami się boję czy wszystko ok osatnio usg mieliśmy 2 tygodnie temu było ok serduszko nawet usg 3D nam zrobił, ale takie śmieszne to bardziej było bo taki robaczek był. Z badań krwii wyszło mi, że przebyłam toksoplazmoze jutro muszę próbować w szpitalu zrobić test kiedy ją przeszłam chociaż lekarz kazał się nie martwić bo norma jest do 1,1 a ja 1,3 i to jest napewno stare zakażenie. Tylko jak stare, a od 15 - 18 pażdziernika będziemy robili badanie usg na downa w sensie tej przezierności karkowej i nosek oglądać jak to lekarz nam tłumaczy jak małym dzieciom . A JAk niunia u Ciebie? jak się czujesz? masz jakieś dolegliwości? jak badania? Pozdrawiam gorąco :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 02:06
-
Hellloo dziewczyny
dziś sprawdziłam stan mojej wagi
bo ten skok 1kg w górę po weselu raczej nie był związany z moją ciążą
no i masakra - a raczej u mnie normalka - zaliczyłam spadek 2kg...
(też tak macie jednego dnia 2 kg więcej - a drugiego mniej ??)
Może to zły objaw - może coś się stało ???
a może weselny obiadek po prostu się ubił ??? -
Ooooo zdażało mi się, może woda się zatrzymała, ale się nie wypróżniłaś dobrze;) ja mam z tym ostatnim problem może to przez szalejące hormony? ja pamiętam, że zawsze na @ mi waga do 60 dochodziła na łeb na szyje co normalnie mam 55, 54 kg i też sięzastanawiałam co jest. Mi się wydaje, że to woda sie zatrzymuje w organiżmie
-
cześć dziewczyny
ja podejrzewam, że jestem w 7 tygodniu (tak też wychodzi na ovu)
w środę idę do lekarza na pierwszą wizytę...
nie mogę się doczekać, ale zarazem tez się boję, czy będzie wszystko dobrze...
chyba za dużo czytam o tym wszystkim na Internecie (tam nie raz niezłe bzdury piszą) a mimo to czytam
moje objawy na chwilę obecną to: częste korzystanie z WC oraz zmęczenie i senność...nic więcej...natalkaa86 -
Bemommy-ja mialam usg w zeszla srode i pierwszy raz zobaczylam nie kropke tylko moje dziecko machalo rekami i obracalo sie ,cala pokazowka hehe i taka sliczna hehe po mamie,u mnie w sumie okej tylko mecza mnie ßtraszne migreny przed ciaza i teraz to nie do wytrzymania bo nie moge nic brac ja mam te badania co ty 22 ta przeziernosc karkowa i moze poznam plec juz dorjana-u mnie to samo raz mam 52kg a raz 48 to 4kg i to z dnia na dzien i raz tak raz tak natalka86-a tescik zrobilas? To gratuluje na kiedy termin???pozdrawiam
-
niunia szcześciaro my na ostatnim usg jeszcze kropke mieliśmy teraz na tej przezierności też mam nadzieję, że podejrzymy już płeć lekarz ma świetny sprzęt, 10 dni po spodziewanej miesiączce już zaprasza na usg. Czyli nasz fasolek, bądź fasolka też musi fikać już. Najlepsze, że czasami jak mi coś w brzuchu burknie czy coś to ja na równe nogi czyżbny ruchy? chociaż wiem, że to za wcześnie, ale urojenia są? Są ! Mam nadzieje, że te migreny ci przejdą, a jak z ciśnieniem? ja raz w życiu miałam migrenę, nawet nie wiedziałąm, że to to myślałam, że to wylew ból masakra głowy oczu szyji wszystkiego i okazało się, że miałam to z ciśnienia za wysokiego, ale to było jeden jedyny raz przed ciążą jeszcze
Dorjanko- tak wracając do wagi to mi lekarz podczas pierwszej wizyty wsadził na wagę i było 57 kg i powiedział, że od tego mogę przytyć 10 kg i jak się waże to tylko u niego na wadze, bo już zauważyłam, że waga wadze nierówna
Natalkaa86 gratulacje :*
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U mnie 10tc. i 6 dzień także Bemommy mamy tylko dzień różnicy
Jutro idę na wizytę do lekarza, no i jak wszystko dobrze to za tydzień na usg genetyczne.
Co do dolegliwości to czasem coś zwrócę i trochę boli brzuch.
A waga stoi, na początku zgubiłam 2 kg ale wróciły i bez zmian, czasem dziewczyny w ciąży prawie w cale nie przybierają na wadze a rodzą zdrowe dzieciaczki.