X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

ja mam termin na 31 maja, możliwe jednak, że wg mojego lekarza trochę się zmieni bo mam długie cykle.

natalkaa86 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagowo bez zmian, ale brzuszek już widać. Zawsze miałam taki płaski, a teraz robi się okrągły :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak od razu beda prenatalne 24 pazdziernika:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja wczoraj sie tak najadlam,ze brzuch mi wyskoczyl hehe :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny - mam pytanie. Czy Wy również odczuwacie takie napięcie brzucha? Nie wiem czy to zwykłe wzdęcia, czy brzuch nieco twardnieje... Trochę się martwię, bo brzuch pobolewa i krzyże również.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-ja niestety mam tez bol plecow i krzyzu :(a brzusio chyba troche twardnieje a jak sie najem to tak jakbym w ciazy byla hehe w sumie to jestem :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny u was z mdlosciami? Sa nadal wtym samym stopniu? Bo u mnie bardzo male byly wczoraj, a dzis jeszcze zadnych nie mialam.. a tak pozostaje 3 i pol tygodnia byly straszne, czasami plakalam az tak bylo zle.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem nowa w serwisie,a także w tym wątku :)Malucha spodziewamy się 5 maja jesteśmy w 11 tygodniu ciąży :)

mychowe lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bemommy- witaj i zapraszamy,jak sie czujesz??? Ja mam termin wedlug om 30.04. A wedlug usg 4maja wiec lecimy razem :p

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dokładnie mam tak samo według om 30.04 według lekarza: "do 5 maja napewno Pani urodzi" :) czuję nadzwyczaj dobrze aż czasami się boję czy wszystko ok osatnio usg mieliśmy 2 tygodnie temu było ok serduszko nawet usg 3D nam zrobił, ale takie śmieszne to bardziej było bo taki robaczek był. Z badań krwii wyszło mi, że przebyłam toksoplazmoze jutro muszę próbować w szpitalu zrobić test kiedy ją przeszłam chociaż lekarz kazał się nie martwić bo norma jest do 1,1 a ja 1,3 i to jest napewno stare zakażenie. Tylko jak stare, a od 15 - 18 pażdziernika będziemy robili badanie usg na downa w sensie tej przezierności karkowej i nosek oglądać jak to lekarz nam tłumaczy jak małym dzieciom ;). A JAk niunia u Ciebie? jak się czujesz? masz jakieś dolegliwości? jak badania? Pozdrawiam gorąco :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 02:06

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellloo dziewczyny ;D
    dziś sprawdziłam stan mojej wagi ;D
    bo ten skok 1kg w górę po weselu raczej nie był związany z moją ciążą :/
    no i masakra - a raczej u mnie normalka - zaliczyłam spadek 2kg...

(też tak macie jednego dnia 2 kg więcej - a drugiego mniej ??)

Może to zły objaw - może coś się stało ???
    a może weselny obiadek po prostu się ubił ???

• bemommy Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo zdażało mi się, może woda się zatrzymała, ale się nie wypróżniłaś dobrze;) ja mam z tym ostatnim problem ;) może to przez szalejące hormony? ja pamiętam, że zawsze na @ mi waga do 60 dochodziła na łeb na szyje co normalnie mam 55, 54 kg i też sięzastanawiałam co jest. Mi się wydaje, że to woda sie zatrzymuje w organiżmie

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli że nie ma się czym przejmować :))
    ufff....
    ja już tyle koleżanek pytałam... i rzadko która mówiła o takich skokach
    a na @ również mi 2-3kg przybywało...
    a później nagle zrzut...

no to luzik ;D
    DZIĘKI

• natalkaa86 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ja podejrzewam, że jestem w 7 tygodniu (tak też wychodzi na ovu)
    w środę idę do lekarza na pierwszą wizytę...
    nie mogę się doczekać, ale zarazem tez się boję, czy będzie wszystko dobrze...
    chyba za dużo czytam o tym wszystkim na Internecie (tam nie raz niezłe bzdury piszą) a mimo to czytam :)
    moje objawy na chwilę obecną to: częste korzystanie z WC :) oraz zmęczenie i senność...nic więcej...

natalkaa86
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-ja mialam usg w zeszla srode i pierwszy raz zobaczylam nie kropke tylko moje dziecko machalo rekami i obracalo sie ,cala pokazowka hehe i taka sliczna hehe po mamie,u mnie w sumie okej tylko mecza mnie ßtraszne migreny :( przed ciaza i teraz to nie do wytrzymania bo nie moge nic brac ja mam te badania co ty 22 ta przeziernosc karkowa :) i moze poznam plec juz :) dorjana-u mnie to samo raz mam 52kg a raz 48 to 4kg i to z dnia na dzien i raz tak raz tak :) natalka86-a tescik zrobilas? To gratuluje na kiedy termin???pozdrawiam

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalkaa86 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 4 teściki pozytywne i beta hcg też :)
    termin wypada na 30 maja :)

natalkaa86
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia szcześciaro my na ostatnim usg jeszcze kropke mieliśmy :( teraz na tej przezierności też mam nadzieję, że podejrzymy już płeć lekarz ma świetny sprzęt, 10 dni po spodziewanej miesiączce już zaprasza na usg. Czyli nasz fasolek, bądź fasolka też musi fikać już. Najlepsze, że czasami jak mi coś w brzuchu burknie czy coś to ja na równe nogi czyżbny ruchy? chociaż wiem, że to za wcześnie, ale urojenia są? Są ! :P Mam nadzieje, że te migreny ci przejdą, a jak z ciśnieniem? ja raz w życiu miałam migrenę, nawet nie wiedziałąm, że to to myślałam, że to wylew :P ból masakra głowy oczu szyji wszystkiego i okazało się, że miałam to z ciśnienia za wysokiego, ale to było jeden jedyny raz przed ciążą jeszcze
    Dorjanko- tak wracając do wagi to mi lekarz podczas pierwszej wizyty wsadził na wagę i było 57 kg i powiedział, że od tego mogę przytyć 10 kg i jak się waże to tylko u niego na wadze, bo już zauważyłam, że waga wadze nierówna :)
    Natalkaa86 gratulacje :*

Dorjana lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie 10tc. i 6 dzień także Bemommy mamy tylko dzień różnicy :)
    Jutro idę na wizytę do lekarza, no i jak wszystko dobrze to za tydzień na usg genetyczne.
    Co do dolegliwości to czasem coś zwrócę i trochę boli brzuch.
    A waga stoi, na początku zgubiłam 2 kg ale wróciły i bez zmian, czasem dziewczyny w ciąży prawie w cale nie przybierają na wadze a rodzą zdrowe dzieciaczki.

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Niunia też 10 tc. i 5 dzień :) tylko dzień różnicy a mi termin porodu wyznaczył na 28 kwietnia czyli 2 dni różnicy ;)

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ