X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miło z jego strony że cię poinformował Bemommy...
    mi babka nic nie powiedziała :/

mam 172 cm wzrostu
    i 53 kg wagi (chociaż sama już nie wiem ile ważę- może 54)

- mi to pewnie dojdzie z 20kg... a chciałabym tylko 10kg przytyć ;/

a co do ruchów - to też mi głupio sie przyznawać
    - codziennie rano sprawdzam czy jest moja MISIA <3
    i też czuje taki bąbelek co się strasznie wierci <3
    - z każdym dniem czuję coraz wyraźniej...
    <3

... nie wiem może to gazy w jelitach ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 16:44

• niunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka86- to superrr jeszcze raz goraco Gratuluje !!!!!! no i superrr tez bedziesz majowa chociaz ja to tak na przelomie kwiecien maj wiec nigdy nic nie wiadomo kiedy niuni sie zachce wyjsc heheh

bemmomy-ja mialam usg 3 dni po spodziewanej miesiaczce, bylo widac pecherzyk ale nie bylo jeszcze serduszka bo za wczesnie, ja mam od kad zaczelam dojrzewac , to dziedziczne wszystie kobiety w rodzinie od strony ojca maja a teraz nie moge brac tabletek niestety bo szkodzilyby dziecku wiec nie bede ryzykowac mozliwe ze po pierwszym trymestrze mnie posci wiec jeszcze tydzien i icze na cud heheh

iwonka- to tak jak ja na owu pokazuje mi 10 tydzien i 6 dzien a na suwczku 5 ale w sumie dzien nie robi roznicy hehehe ja mam 22 usg genetyczne :D jak myslisz cora czy synek bedzie ???? u mnie co do terminu to wedlug ostatneij miesiaczki na 30 kwietnia a wedlug usg to sie zmienia co usg inaczej raz na 1 maja raz na 4 maja wiec jakos tak , ja osobiscie chcialabym 29 urodzic bo akurat wtedy mam urodziny hehehe :)

dorjana-ja mam 164cm i przed ciaza wazylam tyle co teraz czyli kolo 49-50kg i waga stoi w miejscu waze sie co tyszien regularnie i zapisuje i najwiecej wazylam 50,1 wiec nie tyje poki co brzucha niema jakbym nie byla w ciazy ja nic nie czuje tylko jak mocno kichne to brzuch mnie boli tak az mnie skreca heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 17:26

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 7 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich chce się przyłaczyc do Was gdyż termin mam na 12 maj ciąża 4 niestety wszystkie wcześniej poroniłam więc mam nadzieje że tym razem sie uda :)

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężarne :) Fajnie, że jesteście ;)
    Slonkozusa - mamy podobny termin. Lekarz ustalił mi na 12 maja, a Ovu na 13 - i ten jest bardziej wiarygodny. Jak się czujesz? Jakie masz dolegliwości?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia ja nie myślę o tym czy będzie syn czy córka bo trochę sie boję bo pierwsza ciąża obumarła w 6tc. i teraz mam mega stracha, ale moja Mama mówi ze będzie wnuczek także zobaczymy. Może już za tydzień będzie widać :) a Ty masz jakieś przeczucia ? Co do terminu porodu to nie wiem czy patrzyłaś ale święta Wielkanocne wypadają 20 kwietnia wiec może być i tak że ,,wyklujemy" się w święta :)Ale fajny prezent byś miała jakbyś urodziła 29 :))
    Slonkozusa będzie dobrze trzeba myśleć tylko pozytywnie, jak to lekarze mówią każda ciąża jest inna i dlatego nie ma co patrzeć na wcześniejsze niepowodzenia :) a bierzesz jakieś leki?

• niunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonkozus-w takim razie trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze,a wiesz z jakiego powodu byly poronienia??? iwonka-tak pozno swieta? Ale po cichu mam nadzieje ze na moje urodziny chce zeby tez byk byl jak ja hehe ja cesarke chyba chce :p i mysle ze to coreczka bedzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 18:14

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 7 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza-poronienie samoistne druga obumarcie w 8 tygodniu wyłyżeczkowanie 12 tygodniu trzecia to pusty pecherzyk ciazowy żadnych przyczyn nieznaleziono wszystkie badania w normie

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja mam lekkiego doła bo wyszło mi w badaniach i czekam na wyniki badań kiedy przeszłam przed ciążą, czy w trakcie i się boje , bo tu(Grecja) jeżeli wyjdzie, że trakcie profilaktycznie usuwają ciąże ale jestem dobrej myśli, że musiało to być wcześniej :) Dziewczyny gratulacje dla nowych mam :*
    Niunia z tymi migrenami to ci współczuje, raz miałam w życiu i to było kilkugodzinne piekło :/ ale trzymam kciuki żeby szybko przeszło :)

Dorjana pogadaj z lekarzem co ci powie mówi się że im mniej kg w ciązy to poród trochę lżejszy siętak nie umęczy i że łatwiej zrzucić, ale z tym zrzuceniem to mi się wydaje że to indywidualnie jedne nie mogą schudnąć inne przytyć. Cieszę się , że nie tylko ja mam ruchy już :P

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no i w spodnie rurki nie wchodzę, brzuch mi wystaje, ale to chyba tylko że troszkę na wadze skoczyłam a ja mimo że jestem szczupła to brzuszka płaskiego nigdy nie wypracowalam więc sądzę że to tłuszcz daje znać o sobie a nie jeszcze lokator :P

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z migrenami, czytalam, ze jezeli w ciazy brakuje wapnia to moga wystapic okropne migreny,wiec sprawdzcie czy nie macie niedoboru. W tym momencie dzidzia zabiera nam wapn z organizmu,bo sama potrzebuje, wiec pijcie duzo mleka i jogurty jedzcie:)
    Mam powrot mdlosci, los mi dal jeden dzien przerwy:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Na bóle brzucha dostałam duphaston i nospę. Zastanawiam się czy moja pani dr trochę nie jest przewrażliwiona...nie mam krwawień ani nic z tych rzeczy. Po prostu czasami boli mnie brzuch, a już dostałam leki na podtrzymanie ciąży :/

ug3715nmrb0zdbvc.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie nowe mamuski :-) zycze spokoju ducha dobrego samopoczucia. ja ostatnio malo pisze ale czytam Was kochane, u nas ok w srode mamy wizyte u lekarza ktorego wybralam jako prowadzaca ciaze no i troche stresik jest ale wazne ze zobacze mojego maluszka. mam nadzieje ze pani doktor bedzie sympatyczna i znajaca sie na rzeczy.
    u mnie brzusio troszke podskoczyl :-) zmeczenie jeszcze troche dokucza czekam az energia wroci bo szczerze troche czuje sie jak nie ja, no i dziewczyny zainwestowalam w kremy na rozstepy bo widze dwa mega duze na brzuchu wiec nie ma na co czekac! tendencja do rozstepow jest:(
    aha i ostatnio mam bzika na wozki moze dlatego ze ostatnio ogladalam na allegro i jak widze jakis na ulicy to oceniam co w nim fajnego a co mi sie nie podoba. no i mialam wczoraj mozliwosc ogladania i zakupienia ciuszkow dla maluszka jakie re rzeczy sa slodkie nie moglam sie oprzec jednej rzeczy :-) ciuszki sa dla dzidziusia mojej przyjaciolki, zeby nie bylo ze oszalalam he he ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe- ja biore dodatkowo zelazo i magnez i robilam wyniki na witaminy i super mam wiec taki chyba moj urok z ta glowa. Ash-lepiej dmuchac na zimne to odpoczywaj:) magdalena-ja bym najchetniej juz wszystko kupila i pokoj na rozowo malowala :p na razie poczekam

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja dla swojego maluszka jeszcze nie, ale ciuszki sa sliczne. juz sobie wyobrazam jak bede potem szalec.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam z zakupami do drugiego i trzeciego trymestru.. niestety przeszlam juz poronienie, wiec lepiej nie zapeszac.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam:) mam jedne body i skarpetki dostalam na prezent slubny wiec lezy :p a ja pierwsze co kupie to buciki jak poznam plec mam nadzieje ze rozowe hehehe wiec czekam na poznanie plci :p

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAMY NOWE KOLEŻANKI :D
    <3 slonkozusa witamy wśród ciężarówek <3

IWONKA - nie wiedziałam że święta tak wypadają ;D
    Nio to pewnie mój termin wypadnie pomiędzy świętami a majówką :P

BEMOMMY - ja też nie wchodzę w swoje obcisłe spodnie - ale to dlatego że moja skóra zrobiła się jakaś MEGA WRAŻLIWA i DELIKATNA - spodnie mnie GRYZĄ :P - ograniczam się do legginsów i dresiaków... macie coś podobnego ???

ASH - podobne wrażenie miałam - po wizycie u swojej GIN, niby tylko słaba byłam bo w ciąży to chyba normalne, żadnych plamień (tylko przy implantacji) i też dostała Dupka - ale chyba lepiej że go mam - jestem znacznie spokojniejsza... :D

MAGDALENO - z tą energią to mam podobnie... już mi odpuściły wszelkie dokuczliwe objawy (brak mdłości, ból bombowców ustał również, czy bóle głowy i huśtawki nastrojów) - pozostało tylko przemęczenie, po 8h pracy, mam oczka na zapałkach o jak nie odwiedzę sypialni to padnę gdzie popadnie :P
    KATASTROFA - brakuje mi ENERGIII :( jeszcze tylko ćwiczenia mnie mega pobudzają :D

MYCHOWE - ach te zakupki ;D już nie mogę się doczekać :D ciężko mi jest przejść obojętnie obok stoiska z ciuzkami dla niemowląt :P ale bede twarda - TEŻPOSTANOWIŁAM NIE ZAPESZAĆ - czekam do drugiego trymestru :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 22:10

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,a mi mdlosci wrocily po jednym dniu przerwy... z podwojona sila :(

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2013, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi świętami to wiem bo dostałam czyt. za dobrowolną ofiarą kalendarz na szczęście od kominiarza ;)
    Ja też biorę duphostan i no spę (jeszcze acard, oczywiście kwas foliowy i luteinę) ale dziś coś i tak bolało mnie podbrzusze tylko nie tak jak na miesiączkę ale może to pęcherz który czuje bardzo często pomimo dobrych wyników badań ale nic jutro wizyta :)
    Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok :)
    Ja póki co to oglądam się za ciążowymi ubraniami ale nic nie kupuję tylko patrzę ;)

• bemommy Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mam to samo ze skórą na nogach i brzuchu ja profilaktycznie poprosiłam teściową żeby przysłała mi z Polski krem na rozstępy kupiła mi w Rossmanie specjalny krem dla kobiet w ciąży "Mama care" i mi przechodzi bo silnie nawilża, a np na twarzy zmieniłam krem do twarzy bo raz po kremie miałam buzke gładką a innym razem mi takie drobniutkie krostki się robiły, a i dostałam nowy objaw także jak wam też się zdarzy nie martwcie się mianowicie skrzepy krwii w nosie może nawet krew z nosa lecieć i to sięzdarza przez niektóre leki w ciązy- ja biorę tylko kwas foliowy, lub przez to że organizm wytwarza teraz więcej krwii :) Ja jeszcze w dwóch parach jeansó chodzę poza domem a w domu od razu dresy musze sięzaopatrzyć w takie bardziej reprezentacyjne na miasto. Znajoma która dawno mnie nie widziała a wie że jestem w ciązy to mówi że widaćpo mnie bo w pasie przytyłam :) lece robić ten cholerny test i waża sięnasze losy miłego dnia dziewczyny :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ