KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no to miło z jego strony że cię poinformował Bemommy...
mi babka nic nie powiedziała
mam 172 cm wzrostu
i 53 kg wagi (chociaż sama już nie wiem ile ważę- może 54)
- mi to pewnie dojdzie z 20kg... a chciałabym tylko 10kg przytyć ;/
a co do ruchów - to też mi głupio sie przyznawać
- codziennie rano sprawdzam czy jest moja MISIA
i też czuje taki bąbelek co się strasznie wierci
- z każdym dniem czuję coraz wyraźniej...
... nie wiem może to gazy w jelitach ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 16:44
-
natalka86- to superrr jeszcze raz goraco Gratuluje !!!!!! no i superrr tez bedziesz majowa chociaz ja to tak na przelomie kwiecien maj wiec nigdy nic nie wiadomo kiedy niuni sie zachce wyjsc heheh
bemmomy-ja mialam usg 3 dni po spodziewanej miesiaczce, bylo widac pecherzyk ale nie bylo jeszcze serduszka bo za wczesnie, ja mam od kad zaczelam dojrzewac , to dziedziczne wszystie kobiety w rodzinie od strony ojca maja a teraz nie moge brac tabletek niestety bo szkodzilyby dziecku wiec nie bede ryzykowac mozliwe ze po pierwszym trymestrze mnie posci wiec jeszcze tydzien i icze na cud heheh
iwonka- to tak jak ja na owu pokazuje mi 10 tydzien i 6 dzien a na suwczku 5 ale w sumie dzien nie robi roznicy hehehe ja mam 22 usg genetyczne jak myslisz cora czy synek bedzie ???? u mnie co do terminu to wedlug ostatneij miesiaczki na 30 kwietnia a wedlug usg to sie zmienia co usg inaczej raz na 1 maja raz na 4 maja wiec jakos tak , ja osobiscie chcialabym 29 urodzic bo akurat wtedy mam urodziny hehehe
dorjana-ja mam 164cm i przed ciaza wazylam tyle co teraz czyli kolo 49-50kg i waga stoi w miejscu waze sie co tyszien regularnie i zapisuje i najwiecej wazylam 50,1 wiec nie tyje poki co brzucha niema jakbym nie byla w ciazy ja nic nie czuje tylko jak mocno kichne to brzuch mnie boli tak az mnie skreca hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 17:26
-
Niunia ja nie myślę o tym czy będzie syn czy córka bo trochę sie boję bo pierwsza ciąża obumarła w 6tc. i teraz mam mega stracha, ale moja Mama mówi ze będzie wnuczek także zobaczymy. Może już za tydzień będzie widać a Ty masz jakieś przeczucia ? Co do terminu porodu to nie wiem czy patrzyłaś ale święta Wielkanocne wypadają 20 kwietnia wiec może być i tak że ,,wyklujemy" się w święta :)Ale fajny prezent byś miała jakbyś urodziła 29 )
Slonkozusa będzie dobrze trzeba myśleć tylko pozytywnie, jak to lekarze mówią każda ciąża jest inna i dlatego nie ma co patrzeć na wcześniejsze niepowodzenia a bierzesz jakieś leki? -
Slonkozus-w takim razie trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze,a wiesz z jakiego powodu byly poronienia??? iwonka-tak pozno swieta? Ale po cichu mam nadzieje ze na moje urodziny chce zeby tez byk byl jak ja hehe ja cesarke chyba chce :p i mysle ze to coreczka bedzie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 18:14
-
Dziewczynki ja mam lekkiego doła bo wyszło mi w badaniach i czekam na wyniki badań kiedy przeszłam przed ciążą, czy w trakcie i się boje , bo tu(Grecja) jeżeli wyjdzie, że trakcie profilaktycznie usuwają ciąże ale jestem dobrej myśli, że musiało to być wcześniej Dziewczyny gratulacje dla nowych mam :*
Niunia z tymi migrenami to ci współczuje, raz miałam w życiu i to było kilkugodzinne piekło ale trzymam kciuki żeby szybko przeszło
Dorjana pogadaj z lekarzem co ci powie mówi się że im mniej kg w ciązy to poród trochę lżejszy siętak nie umęczy i że łatwiej zrzucić, ale z tym zrzuceniem to mi się wydaje że to indywidualnie jedne nie mogą schudnąć inne przytyć. Cieszę się , że nie tylko ja mam ruchy już -
Acha no i w spodnie rurki nie wchodzę, brzuch mi wystaje, ale to chyba tylko że troszkę na wadze skoczyłam a ja mimo że jestem szczupła to brzuszka płaskiego nigdy nie wypracowalam więc sądzę że to tłuszcz daje znać o sobie a nie jeszcze lokator
-
Dziewczyny z migrenami, czytalam, ze jezeli w ciazy brakuje wapnia to moga wystapic okropne migreny,wiec sprawdzcie czy nie macie niedoboru. W tym momencie dzidzia zabiera nam wapn z organizmu,bo sama potrzebuje, wiec pijcie duzo mleka i jogurty jedzcie:)
Mam powrot mdlosci, los mi dal jeden dzien przerwy:) -
Ja już po wizycie.
Na bóle brzucha dostałam duphaston i nospę. Zastanawiam się czy moja pani dr trochę nie jest przewrażliwiona...nie mam krwawień ani nic z tych rzeczy. Po prostu czasami boli mnie brzuch, a już dostałam leki na podtrzymanie ciąży -
witam serdecznie nowe mamuski zycze spokoju ducha dobrego samopoczucia. ja ostatnio malo pisze ale czytam Was kochane, u nas ok w srode mamy wizyte u lekarza ktorego wybralam jako prowadzaca ciaze no i troche stresik jest ale wazne ze zobacze mojego maluszka. mam nadzieje ze pani doktor bedzie sympatyczna i znajaca sie na rzeczy.
u mnie brzusio troszke podskoczyl zmeczenie jeszcze troche dokucza czekam az energia wroci bo szczerze troche czuje sie jak nie ja, no i dziewczyny zainwestowalam w kremy na rozstepy bo widze dwa mega duze na brzuchu wiec nie ma na co czekac! tendencja do rozstepow jest:(
aha i ostatnio mam bzika na wozki moze dlatego ze ostatnio ogladalam na allegro i jak widze jakis na ulicy to oceniam co w nim fajnego a co mi sie nie podoba. no i mialam wczoraj mozliwosc ogladania i zakupienia ciuszkow dla maluszka jakie re rzeczy sa slodkie nie moglam sie oprzec jednej rzeczy ciuszki sa dla dzidziusia mojej przyjaciolki, zeby nie bylo ze oszalalam he he -
Mychowe- ja biore dodatkowo zelazo i magnez i robilam wyniki na witaminy i super mam wiec taki chyba moj urok z ta glowa. Ash-lepiej dmuchac na zimne to odpoczywaj:) magdalena-ja bym najchetniej juz wszystko kupila i pokoj na rozowo malowala :p na razie poczekam
-
WITAMY NOWE KOLEŻANKI
slonkozusa witamy wśród ciężarówek
IWONKA - nie wiedziałam że święta tak wypadają
Nio to pewnie mój termin wypadnie pomiędzy świętami a majówką
BEMOMMY - ja też nie wchodzę w swoje obcisłe spodnie - ale to dlatego że moja skóra zrobiła się jakaś MEGA WRAŻLIWA i DELIKATNA - spodnie mnie GRYZĄ - ograniczam się do legginsów i dresiaków... macie coś podobnego ???
ASH - podobne wrażenie miałam - po wizycie u swojej GIN, niby tylko słaba byłam bo w ciąży to chyba normalne, żadnych plamień (tylko przy implantacji) i też dostała Dupka - ale chyba lepiej że go mam - jestem znacznie spokojniejsza...
MAGDALENO - z tą energią to mam podobnie... już mi odpuściły wszelkie dokuczliwe objawy (brak mdłości, ból bombowców ustał również, czy bóle głowy i huśtawki nastrojów) - pozostało tylko przemęczenie, po 8h pracy, mam oczka na zapałkach o jak nie odwiedzę sypialni to padnę gdzie popadnie
KATASTROFA - brakuje mi ENERGIII jeszcze tylko ćwiczenia mnie mega pobudzają
MYCHOWE - ach te zakupki już nie mogę się doczekać ciężko mi jest przejść obojętnie obok stoiska z ciuzkami dla niemowląt ale bede twarda - TEŻPOSTANOWIŁAM NIE ZAPESZAĆ - czekam do drugiego trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 22:10
-
A z tymi świętami to wiem bo dostałam czyt. za dobrowolną ofiarą kalendarz na szczęście od kominiarza
Ja też biorę duphostan i no spę (jeszcze acard, oczywiście kwas foliowy i luteinę) ale dziś coś i tak bolało mnie podbrzusze tylko nie tak jak na miesiączkę ale może to pęcherz który czuje bardzo często pomimo dobrych wyników badań ale nic jutro wizyta
Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
Ja póki co to oglądam się za ciążowymi ubraniami ale nic nie kupuję tylko patrzę -
Dorjana mam to samo ze skórą na nogach i brzuchu ja profilaktycznie poprosiłam teściową żeby przysłała mi z Polski krem na rozstępy kupiła mi w Rossmanie specjalny krem dla kobiet w ciąży "Mama care" i mi przechodzi bo silnie nawilża, a np na twarzy zmieniłam krem do twarzy bo raz po kremie miałam buzke gładką a innym razem mi takie drobniutkie krostki się robiły, a i dostałam nowy objaw także jak wam też się zdarzy nie martwcie się mianowicie skrzepy krwii w nosie może nawet krew z nosa lecieć i to sięzdarza przez niektóre leki w ciązy- ja biorę tylko kwas foliowy, lub przez to że organizm wytwarza teraz więcej krwii Ja jeszcze w dwóch parach jeansó chodzę poza domem a w domu od razu dresy musze sięzaopatrzyć w takie bardziej reprezentacyjne na miasto. Znajoma która dawno mnie nie widziała a wie że jestem w ciązy to mówi że widaćpo mnie bo w pasie przytyłam lece robić ten cholerny test i waża sięnasze losy miłego dnia dziewczyny