X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe nie martw się. Takie bóle miesiączkowe są raczej standardem. Ja też je miewam.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Yvone Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe daj znać po wizycie. jak ból jest niepokojący to zawsze można wziąć nospę i jak przejdzie to ok,czyli był to ból bo coś się rozciąga itd, a jak nie przechodzi to trzeba pokazać się lekarzowi, bo może się coś złego dziać.
    Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze!

• mychowe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec mam zapalenie pecherza moczowego i antybiotyk na 5 dni.. no i duuuuuzo plynow. Nie odroznilam tego bolu od bolu okresowego,bo sa identyczne. Za to dobrze, ze nie zignorowalam go. Dlatego tez nospa nie pomagala w zasadzie.
    Musze przyznac, ze mi ulzylo. Mimo wszystko czekam te 2,5 tygodnia na spotkanie z moim Kropkiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 15:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 4 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe to zdrówka i uff, że to "tylko" to!

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe to zdrowka zycze :) i odpoczywaj se a ja dzis juz 1kg ciastek zezarlam i ciagle mi sie chce hehe

mychowe lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i przyszłe mamusie!! Nie udzielałam się wcześniej na forum i postanowiłam to zmienić:) Ja jestem w 9 tyg ciąży i do lekarza(położnej) idę dopiero 7 października. To straszne że muszę tyle czekać ale przebywam w Holandii i tu podchodzą do ciąży jakby to było przeziębienie.. Natomiast pierwsze USG mam 11 października. Już nie mogę się doczekać bo brzusio już trochę rośnie a ja nie wiem co się tam w środku dzieje. Jestem jednak dobrej myśli. Aaa termin mi lekarz wyznaczył na 8 maja:)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny.

LoLka witamy na forum i gratulacje.Ja mieszkam w UK i tutaj tez tak na ciaze patrza. Pierwsze usg bede miala w 12 tygodniu, wczoraj mialam wizyte u poloznej, a termin mi wyznaczyla na 7 maja. I moj suwaksie spoznia o jeden dzien.
    Mysle, ze to w Polsce podchodza do ciazy inaczej niz w pozostalych krajach Europy. A nie odwrotnie;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to i dobrze, chociaż wolałabym być na bieżąco i wiedzieć wszystko co się ze mną dzieje. Na szczęście czuje się rewelacyjnie -nie zapeszając- nie mam mdłości ani wymiotów jem wszystko i co chwile jestem głodna, pocieszam się bo jestem baaardzo chuda więc to lepiej dla mnie.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 9 maja! Ale się będzie działo w maju :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziemy rodzic na calego :D lol

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe-ja mieszkam w niemczech i na opieke niemam co narzekac naprawde pierwsze usg mialam odrazu jak zadzwonilam po pozytywnym tescie :p do tej pory mialam juz 5 usg :) i teraz mam w jednym tygodniu
    usg a w nastepnym do poloznej wiec okej :) hehe ciesze sie ze nie oszczedzaja

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia,no to niezle:)

Zazdroszcze takiej opieki:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u was tez robia miedzy 11-14 tyg pomiar przeziernosci karkowej plodu? Mnie babeczka sie pytala czy bedziemy to robic i mowilam,ze zadzwonie jeszcze bo nie wiem atw co wy o tym myslicie?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to standard podczas tego badania przynajmniej tu w PL. Zawsze powinien byc zrobiony, to wyznacznik czy istnieje ryzyko wady genetycznej jak zespół Downa, czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 08:37

niunia lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok czyli warto zrobic :) w takim razie zrobie :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wkoncu dostalam list z data pierwszego usgna 24 pazdziernika:) Trzymajcie kciuki:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe to superr to bedzie odrazu peneralne co? ja mam 16 do poloznej i potem penetralne 22 wiec dwa dni przed Toba wiec czekamy razem , moze wtedy poznamy juz plec co?

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alez fajnie masz niunia :)))) tez bym chciała tak często moja Misie oglądać ;))) pozazdrościć ;)))) ja musze jeszcze poczekać ze 3 tygodnie ;/ masakra

• niunia Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana-ale ostatnio dopiero pierwszy raz zobaczylam niunie nawet pomachala raczkami i obracala jak mala wariatka hehe :) a ja ciagle glodna i zla dzis caly dzien jem bez przerwy :( a mialam sie ograniczac,nawet brzuch mi dzis wywalilo hehe a jak tam u was? Widac brzuszki? Juz przytylyscie????

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 6 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na wadze straciłam 2 kg ale brzuszek mi się delikatnie zaokrąglił. taki inny jest niż był;)

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ