X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    piękna na nasza lista:) ale nie kojarzę Kasienki w Wy? pewnie te dziewczyny gdzie nie podały płci i imienia nie udzielają się :(

A MNIE NIE MA AKURAT NA TEJ LIŚCIE:(

TAK CZY SIAK WCISKAM SIĘ NA

7 MAJ CÓRKa MARIKA MARIA :)

JAK MOŻNA TO PROSZĘ O DOŁĄCZENIE:)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Hejka mamusie:)

Od wczorajszego sprzątania brzuch coraz częściej mi twardnieje:/ nie regularnie czy cos, ale no głupio zrobiłam, że tak sprzątałam, a w nocy, z boku na bok tylko się przewracałam, a krzyż niemal mi pęk hehe;P

Dziś fajnie na słoneczku się wygrzaliśmy:) może nawet troche przesadziłam, bo mi łydki spuchły, ale poleże z nogami do góry i liczę, że będzie ok:)

Patulla Kacperek wspaniały, i nie wygląda na małego brzdąca! Gratulacje, oby teraz szybko przybierał na wadze i do domku:):) A Ty jak się czujesz? Mam nadzieje, że wszystko jest ok:)

Kurcze, ja już się nie mogę doczekać umówienia się na cc:) Ostatnio pomyślałam, że nawet wolałabym nieco dłużej poczekać, żeby maluch i podrósł i w ogóle, ale takie mam wrażenie, że moje cisnienie nieco zaczyna wariować i może to nieco przyspieszyć całą akcję:/ ale zobaczymy na spokojnie:) Lekarze mam nadzieje, że wiedzą co mają robić i czym się kierowac;P

14 jak będę jechać do szpitala sie umawiać, to mam zamiar wziąć męża już na wszystkie zakupy i kupić wszystko co nam brakuje, żeby na spokojnie się już dopakować i wyczekiwać! Wózek też jakoś już zamówimy:)

Zostanie pomalowanie sypialni(bo mąż już zakomunikował, że nic więcej nie zamierza:() ponaklejamy sówki w kąciku Łukaszka i tyle! Mam nadzieje, że kwietnia nam nie braknie hihi:) Do świąt chcę chyć gotowa na wszystko:)

Ok troche przynudzam, wybaczcie:*
    Buziaki mamuśki:*

My też mówiliśmy, że tylko pomalujemy sypialnie, a to się ciągnie już 3 tygodnie, bo wymyslilismy po drodze, że chcemy panele miedzy sciana a sufitem, później trzeba ramy drzwiowe skombinowac itd. I już w poprzedni weekend chciałam już mieć wszystko gotowe, a się nie udało.. mam nadzieje, E Twoj mąż jest szybszy z remontem :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY A KUPUJECIE LAKTATOR?WŁASNIE SIĘ ZASTANAWIAM:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę co będzie po porodzie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe chyba bedziemy sie scigac, kt pozniej, bo moj mal zo tez sie rwie jak szalony! Mam nadzieje ze w kwietniu sie wyrobi;)
    Magdalena raczej Cie nie wyprzedze, cc bede miala w okolicach 10 maja wiec spokojnie;) od 5 maz ma urlop takze troche czasu wypocznie, zeby pozniej sie nami zajsc;) a najprawdopodobniej bedzie po urlopie zmienial prace, takze ciekawa jestem jak to bedzie;)

Ja laktator juz kupilam, wyszlam z zalozenia ze na wszelki wypadek kupie a jak cos to sprzedam, choc jakby sie patrzylo na ilosc siary to bym miala 10 litrow mleka dziennie;) a cycochy niezle mi sie podniosly, ale nie utosly dodatkowo takze jest ok;) smieje sie, ze teraz mam jak sztuczne;)

Marika, bardzo fajne imie;)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:

No właśnie ja też się zastanawiam. A jeśli kupujecie to czy manualny czy elektryczny?
    U mnie w ogóle nic nie widać, nic nie cieknie, aż się obawiam co to będzie.

Beatina, ja muszę zdążyć w dwa tygodnie co najmniej, bo może za trzy tygodnie już będę rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 18:28

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Ja kupiłam z aventa manualany, w końcu mąż też może zostać z dzieckiem a ja w w tym czasie gdzieś wyskoczyć. U mnie też na razie nic nie leci, mam nadzieję że po porodzie się to zmieni.
    U mnie na liście możecie dopisać imię Maksymilian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 18:31

magdalena, ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam reczny z aventu. No to mychowe z gory zakladam ze wygralas;) wczoraj jak padlam niemal trupem, to maz z pytaniem 'dlaczego nie powiedzialas, umyl bym wszystko' a ja no to ja Ci mam mowic, nie widzisz jak tu wyglada? A on ' no widzialem, ze nie czystko, ale skoro nic nie mowilas, to myslalem ze jest ok' eh, faceci, chyba nie ma co liczyc na ich domyslanie sie, a jak nie przypomnisz 100 razy to pretensje;) a to niby ja mam maly łepek i oamięć jak jaskółka!

Od wczoraj Łukaszo tak sie wypina ze masakra! Szkoda ze nie widze, bo mize wypina jakas stope albo kolano hihi;)

aga8787, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to u mnie podobnie.. jak nic nie mowie, to nie robi, a jak cos powiem, to muszę przypominać dużo razy.. faceci :)
    U mnie też mala się wypina, czasem aż boli i to tak się rozciąga, że czuje u góry i na dole w tym samym czasie bol.. najczęściej z lewej na dole i z prawej u góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:06

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam bombardowane najczesciej lewe zebra zadziej prawe zebro, a miziana jestem na dole hihi:-) maly szaleje, ale nie mowie czasami boli, ale nic to;) wazne ze kopie, uwielbiam to okazywanie milosci:-)

mychowe, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały rozciąga się i jednocześnie przestawia mi żebra, a na dole czuję jakby miał wylecieć. Czasami aż się boję...

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta jednak w piątek, więc zobaczę jak się ma :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka czasami tez jak sie wypnie to czuje jakby mial wyleciec. Sama jestem w szoku, ze przez to jego wyciaganie moja szyjka jeszcze dziala;) ale no coz, oby wytrzymala jak najdluzej!
    Dobrze ze masz jutro wizyte, przynajmniej sie troche uspokoisz:-) ja ide ze tydzien we czwartek:-)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przełożyłam z poniedziałku, bo dalej mi brzuch twardnieje, a cały czas leżę :( Trochę się boję, ale już nic nie mogę zrobić

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:

ja na razie nie.
    no dobrze ze się wcisnęłaś na tą listę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 18:53

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to tym bardziej! A na ktora, zebym trzymala kciuki za szyjke hihi:-)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    No właśnie ja też się zastanawiam. A jeśli kupujecie to czy manualny czy elektryczny?
    U mnie w ogóle nic nie widać, nic nie cieknie, aż się obawiam co to będzie.

Beatina, ja muszę zdążyć w dwa tygodnie co najmniej, bo może za trzy tygodnie już będę rodzic.[/QUO

U mnie też na razie nic nie widać:(nawet małej kropelki. Mam nadzieję, że coś się po porodzie jednak pojawi.Chyba też sobie kupię taki manualny na początek. A jak się nie przyda to tez strata nie wielka.Znajoma mówiła, że czasem jest zbawieniem:)

zozol, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Ja kupilam reczny z aventu. No to mychowe z gory zakladam ze wygralas;) wczoraj jak padlam niemal trupem, to maz z pytaniem 'dlaczego nie powiedzialas, umyl bym wszystko' a ja no to ja Ci mam mowic, nie widzisz jak tu wyglada? A on ' no widzialem, ze nie czystko, ale skoro nic nie mowilas, to myslalem ze jest ok' eh, faceci, chyba nie ma co liczyc na ich domyslanie sie, a jak nie przypomnisz 100 razy to pretensje;) a to niby ja mam maly łepek i oamięć jak jaskółka!

Od wczoraj Łukaszo tak sie wypina ze masakra! Szkoda ze nie widze, bo mize wypina jakas stope albo kolano hihi;)

no z tymi facetami ;/ ja dziś też z moim rozmawiałam na temat przeprowadzki jak on to widzi
    odpowiedź: normalnie
    a w co zapakujemy rzeczy?
    odpowiedź: ale co będziemy pakować lodówkę?
    nie kochanie ciuchy, ręczniki, pościel itp. itd.
    a no tak trochę tego jest a toreb nie mamy tyle;/
    ja na to ze no nie, mamy góra 3 a nas też trzeba spakować do szpitala
    więc jest kolorowo ;) móżdżki tyci, tyci

mój dziś się tak wypina czuję że stópka i dupka są w poprzek :) fajne to jest ale trochę mnie boli ale to ostatni m-c.
    Kochana więc jak jesteś za mną to będę przekazywać Tobie info jak Oluś się urodzi jak nie będę miała dostępu do neta, o ile się zgodzisz oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:07

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    mój mały rozciąga się i jednocześnie przestawia mi żebra, a na dole czuję jakby miał wylecieć. Czasami aż się boję...

ja czasami też mam takie wrażenie;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Natalinka czasami tez jak sie wypnie to czuje jakby mial wyleciec. Sama jestem w szoku, ze przez to jego wyciaganie moja szyjka jeszcze dziala;) ale no coz, oby wytrzymala jak najdluzej!
    Dobrze ze masz jutro wizyte, przynajmniej sie troche uspokoisz:-) ja ide ze tydzien we czwartek:-)

ja pytałam lekarza czy takie parcie przez małego może spowodować że z szyjką coś może się dziać powiedział że nie na tym etapie wytrzyma do końca:)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ