X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    piękna na nasza lista:) ale nie kojarzę Kasienki w Wy? pewnie te dziewczyny gdzie nie podały płci i imienia nie udzielają się :(

A MNIE NIE MA AKURAT NA TEJ LIŚCIE:(

TAK CZY SIAK WCISKAM SIĘ NA

7 MAJ CÓRKa MARIKA MARIA :)

JAK MOŻNA TO PROSZĘ O DOŁĄCZENIE:)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Hejka mamusie:)

Od wczorajszego sprzątania brzuch coraz częściej mi twardnieje:/ nie regularnie czy cos, ale no głupio zrobiłam, że tak sprzątałam, a w nocy, z boku na bok tylko się przewracałam, a krzyż niemal mi pęk hehe;P

Dziś fajnie na słoneczku się wygrzaliśmy:) może nawet troche przesadziłam, bo mi łydki spuchły, ale poleże z nogami do góry i liczę, że będzie ok:)

Patulla Kacperek wspaniały, i nie wygląda na małego brzdąca! Gratulacje, oby teraz szybko przybierał na wadze i do domku:):) A Ty jak się czujesz? Mam nadzieje, że wszystko jest ok:)

Kurcze, ja już się nie mogę doczekać umówienia się na cc:) Ostatnio pomyślałam, że nawet wolałabym nieco dłużej poczekać, żeby maluch i podrósł i w ogóle, ale takie mam wrażenie, że moje cisnienie nieco zaczyna wariować i może to nieco przyspieszyć całą akcję:/ ale zobaczymy na spokojnie:) Lekarze mam nadzieje, że wiedzą co mają robić i czym się kierowac;P

14 jak będę jechać do szpitala sie umawiać, to mam zamiar wziąć męża już na wszystkie zakupy i kupić wszystko co nam brakuje, żeby na spokojnie się już dopakować i wyczekiwać! Wózek też jakoś już zamówimy:)

Zostanie pomalowanie sypialni(bo mąż już zakomunikował, że nic więcej nie zamierza:() ponaklejamy sówki w kąciku Łukaszka i tyle! Mam nadzieje, że kwietnia nam nie braknie hihi:) Do świąt chcę chyć gotowa na wszystko:)

Ok troche przynudzam, wybaczcie:*
    Buziaki mamuśki:*

My też mówiliśmy, że tylko pomalujemy sypialnie, a to się ciągnie już 3 tygodnie, bo wymyslilismy po drodze, że chcemy panele miedzy sciana a sufitem, później trzeba ramy drzwiowe skombinowac itd. I już w poprzedni weekend chciałam już mieć wszystko gotowe, a się nie udało.. mam nadzieje, E Twoj mąż jest szybszy z remontem :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY A KUPUJECIE LAKTATOR?WŁASNIE SIĘ ZASTANAWIAM:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę co będzie po porodzie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe chyba bedziemy sie scigac, kt pozniej, bo moj mal zo tez sie rwie jak szalony! Mam nadzieje ze w kwietniu sie wyrobi;)
    Magdalena raczej Cie nie wyprzedze, cc bede miala w okolicach 10 maja wiec spokojnie;) od 5 maz ma urlop takze troche czasu wypocznie, zeby pozniej sie nami zajsc;) a najprawdopodobniej bedzie po urlopie zmienial prace, takze ciekawa jestem jak to bedzie;)

Ja laktator juz kupilam, wyszlam z zalozenia ze na wszelki wypadek kupie a jak cos to sprzedam, choc jakby sie patrzylo na ilosc siary to bym miala 10 litrow mleka dziennie;) a cycochy niezle mi sie podniosly, ale nie utosly dodatkowo takze jest ok;) smieje sie, ze teraz mam jak sztuczne;)

Marika, bardzo fajne imie;)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:

No właśnie ja też się zastanawiam. A jeśli kupujecie to czy manualny czy elektryczny?
    U mnie w ogóle nic nie widać, nic nie cieknie, aż się obawiam co to będzie.

Beatina, ja muszę zdążyć w dwa tygodnie co najmniej, bo może za trzy tygodnie już będę rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 18:28

ALAALICJA lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Ja kupiłam z aventa manualany, w końcu mąż też może zostać z dzieckiem a ja w w tym czasie gdzieś wyskoczyć. U mnie też na razie nic nie leci, mam nadzieję że po porodzie się to zmieni.
    U mnie na liście możecie dopisać imię Maksymilian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 18:31

magdalena, ALAALICJA, natalinka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam reczny z aventu. No to mychowe z gory zakladam ze wygralas;) wczoraj jak padlam niemal trupem, to maz z pytaniem 'dlaczego nie powiedzialas, umyl bym wszystko' a ja no to ja Ci mam mowic, nie widzisz jak tu wyglada? A on ' no widzialem, ze nie czystko, ale skoro nic nie mowilas, to myslalem ze jest ok' eh, faceci, chyba nie ma co liczyc na ich domyslanie sie, a jak nie przypomnisz 100 razy to pretensje;) a to niby ja mam maly łepek i oamięć jak jaskółka!

Od wczoraj Łukaszo tak sie wypina ze masakra! Szkoda ze nie widze, bo mize wypina jakas stope albo kolano hihi;)

aga8787, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to u mnie podobnie.. jak nic nie mowie, to nie robi, a jak cos powiem, to muszę przypominać dużo razy.. faceci :)
    U mnie też mala się wypina, czasem aż boli i to tak się rozciąga, że czuje u góry i na dole w tym samym czasie bol.. najczęściej z lewej na dole i z prawej u góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:06

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam bombardowane najczesciej lewe zebra zadziej prawe zebro, a miziana jestem na dole hihi:-) maly szaleje, ale nie mowie czasami boli, ale nic to;) wazne ze kopie, uwielbiam to okazywanie milosci:-)

mychowe, magdalena, natalinka lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały rozciąga się i jednocześnie przestawia mi żebra, a na dole czuję jakby miał wylecieć. Czasami aż się boję...

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta jednak w piątek, więc zobaczę jak się ma :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka czasami tez jak sie wypnie to czuje jakby mial wyleciec. Sama jestem w szoku, ze przez to jego wyciaganie moja szyjka jeszcze dziala;) ale no coz, oby wytrzymala jak najdluzej!
    Dobrze ze masz jutro wizyte, przynajmniej sie troche uspokoisz:-) ja ide ze tydzien we czwartek:-)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przełożyłam z poniedziałku, bo dalej mi brzuch twardnieje, a cały czas leżę :( Trochę się boję, ale już nic nie mogę zrobić

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:

ja na razie nie.
    no dobrze ze się wcisnęłaś na tą listę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 18:53

ALAALICJA lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to tym bardziej! A na ktora, zebym trzymala kciuki za szyjke hihi:-)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    No właśnie ja też się zastanawiam. A jeśli kupujecie to czy manualny czy elektryczny?
    U mnie w ogóle nic nie widać, nic nie cieknie, aż się obawiam co to będzie.

Beatina, ja muszę zdążyć w dwa tygodnie co najmniej, bo może za trzy tygodnie już będę rodzic.[/QUO

U mnie też na razie nic nie widać:(nawet małej kropelki. Mam nadzieję, że coś się po porodzie jednak pojawi.Chyba też sobie kupię taki manualny na początek. A jak się nie przyda to tez strata nie wielka.Znajoma mówiła, że czasem jest zbawieniem:)

zozol, magdalena lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Ja kupilam reczny z aventu. No to mychowe z gory zakladam ze wygralas;) wczoraj jak padlam niemal trupem, to maz z pytaniem 'dlaczego nie powiedzialas, umyl bym wszystko' a ja no to ja Ci mam mowic, nie widzisz jak tu wyglada? A on ' no widzialem, ze nie czystko, ale skoro nic nie mowilas, to myslalem ze jest ok' eh, faceci, chyba nie ma co liczyc na ich domyslanie sie, a jak nie przypomnisz 100 razy to pretensje;) a to niby ja mam maly łepek i oamięć jak jaskółka!

Od wczoraj Łukaszo tak sie wypina ze masakra! Szkoda ze nie widze, bo mize wypina jakas stope albo kolano hihi;)

no z tymi facetami ;/ ja dziś też z moim rozmawiałam na temat przeprowadzki jak on to widzi
    odpowiedź: normalnie
    a w co zapakujemy rzeczy?
    odpowiedź: ale co będziemy pakować lodówkę?
    nie kochanie ciuchy, ręczniki, pościel itp. itd.
    a no tak trochę tego jest a toreb nie mamy tyle;/
    ja na to ze no nie, mamy góra 3 a nas też trzeba spakować do szpitala
    więc jest kolorowo ;) móżdżki tyci, tyci

mój dziś się tak wypina czuję że stópka i dupka są w poprzek :) fajne to jest ale trochę mnie boli ale to ostatni m-c.
    Kochana więc jak jesteś za mną to będę przekazywać Tobie info jak Oluś się urodzi jak nie będę miała dostępu do neta, o ile się zgodzisz oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 19:07

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    mój mały rozciąga się i jednocześnie przestawia mi żebra, a na dole czuję jakby miał wylecieć. Czasami aż się boję...

ja czasami też mam takie wrażenie;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Natalinka czasami tez jak sie wypnie to czuje jakby mial wyleciec. Sama jestem w szoku, ze przez to jego wyciaganie moja szyjka jeszcze dziala;) ale no coz, oby wytrzymala jak najdluzej!
    Dobrze ze masz jutro wizyte, przynajmniej sie troche uspokoisz:-) ja ide ze tydzien we czwartek:-)

ja pytałam lekarza czy takie parcie przez małego może spowodować że z szyjką coś może się dziać powiedział że nie na tym etapie wytrzyma do końca:)

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ