X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Zozol ostatnio tez waga troche zaczela szalec, nie ukrywam troche to dolujace, ale wszystko zejdzie, nie ma sie co dolowac:-)
    Ja znowu mam 16 na plusie, myslalam ze zmieszcze sie w 15 ale nie wyszlo... chociaz nie zauwazylam zebym wiecej jadla czy cos, moze mimo ze nie puchne to woda i tak sie zbiera, sama nie wiem;) jeszcze 6 dni zostalo:-)

Ja mam na szczęście tylko 6 na plusie, ale to głownie przez cukrzyce ciążowa.. musiałam przestrzegać diety.. za to ostatnie trzy tygodnie cukry się unormowaly, a ja poszalalam z jedzeniem i w trzy tygodnie trzy kg przybyły.. dobrze, że dwa dni zostały tylko :)

judith lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    mi nic na puchnięcie nie pomaga ani picie wody, ani leżenie z nogami do góry, chłodzące balsamy, moczenie nóg w zimnej wodzie nic dosłownie i w nocy opuchlizna nie schodzi więc z dnia na dzień jest coraz większa, mam tak już od około 7 tygodni i waga przez to szybko rośnie czasami właśnie nawet 2-3 kg tygodniowo, dlatego mam już 25 kg na plusie i generalnie czuję się jakby ktoś mnie napompował, bardzo jestem ciekawa ile mi ubędzie po porodzie :), a co do wagi Eweliny to lekarz powiedział że napewno będzie ponad 4kg, zobaczymy przyrost jej wagi w ostatnim miesiącu przewidział prawie idezlnie pomylił się o 50g, więc trochę się boję, a ja też byłam dużym dzieckiem ważyłam 4350g i miałam 62 cm

To bardzo spora dziewczynka :)
    Moja znajoma przytyła 29kg w ciąży, miesiac po porodzie 19kg z niej uleciało.. u mnie też nogi puchną, ale na szczęście rano wyglądają juzlepiej, za to prawa bardziej puchnie, dziwne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 15:48

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judith, oj tak.. zimne gorzkie piwko, ale smaka narobilas :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam raz mega ochote na winko, ale powachalam mezowy kieliszek i musialo mi wystarczyc:-)
    A z piwka to somersbiego bym dziabla, ale to moze kiedys:-)

Dziewczyny Nussia tez sie juz dlugo nie oddzywala chyba? Zmienialam podium i tak teraz mi sie o niej wspomnialo;)

Udalo sie z urlopem meza, oczywiscie jego kierownik idiota chcial mu dac wolne tydzien, nie chce mu uznac l4 na mnie a na 2 dni okolicznosciowego tez nie ma co liczyc, co za chora firma... ale na szczescie zmienia prace. Koncem maja zaczyna nowa prace, oby okazala sie lepsza, choc z porownaniu z ta to trudno nie bedzie;)

A powiem Wam poszalalam, oprocz karpatki zrobilam kluski leniwe, poszalalam, ze az mnie plecy zaczely bolec, ale to jak jadlam ze smakiem to az lepiej:-) a teraz maluch trawi, bo tarmosi sie z brzuchalku:-)

mychowe, aga8787, aisa, agata86, zozol, judith, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, to świetnie, że się udało mężowi, będziecie razem :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie macie pozfrowienia od niuni:-) jutro z Emilka wracaja do domu to sie odezwie:-)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - cieszę się że mąż będzie z Wami w tym ważnym dniu :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie bardzo ciesze ze bedziemy razem. Przy pierwszym porodzie go nie bylo i zostalam sama zupelnie, teraz wole niczego nie ryzykowac.

Zaatakowalam Magdalene czy juz nie rodzi, bo tez sie nie oddzywa, ale nadal w dwupaku;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe u mnie też prawa strona bardziej puchnie ale to podobno się zdarza :)

mychowe lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prawa strona bardziej puchnie hehe ciekawe czemu. Szczególnie prawa dłoń!
    Ja za to jestem najbardziej spuchnięta rano a nie wieczorem.
    Beatina to super że się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 19:33

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakas lewa, bo jak puchne to zaczynam od lewej strony;)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, moja prawa noga(tam gdzie kiedyś była kostka:P ) też szersza od lewej, Widać normalne takie asymetrie.

relg73sbz3tzgru8.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

wróciłam nie dawno ze szpitala z Hanią...

Wydawało mi się (i slusznie ) że jest bardziej zółta...i fakt żółtaczka się jej nasilila. Mam odstawic karmienie piersia na jeden dzien a karmin enfamilem-mlekiem modyfikowanym(ponoc najlepsze).

Piszę to ku przestrodze...norma jest do 15. Powyżej 17 trzeba się już martwić...
    Nasza miała dziś wynik 12,8.

buziaki:*

Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się martwilam z tym puchnieciem, że cos nie tak.. ale słyszałam, że to zależy też od tego jak dzidzia leży i z której strony cos uciska..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    tak jak bea-tina napisala jestem w dwupaku, rodzina sie zjechala i nie wypada z tabletem siedziec:/ no jeszcze nie rodze niestety a na jutro termin z usg moze cos ruszy mi puchnie bardziej prawa strona kostek nie widac:(
    bea-tina super, ze. maz jedzie z Toba:-) :-) :-)
    uciekam spac dobranoc!

Bea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej

wróciłam nie dawno ze szpitala z Hanią...

Wydawało mi się (i slusznie ) że jest bardziej zółta...i fakt żółtaczka się jej nasilila. Mam odstawic karmienie piersia na jeden dzien a karmin enfamilem-mlekiem modyfikowanym(ponoc najlepsze).

Piszę to ku przestrodze...norma jest do 15. Powyżej 17 trzeba się już martwić...
    Nasza miała dziś wynik 12,8.

buziaki:*

Oj to nie dorze, ale mam nadzieje ze pomoze dzien przerwy. Słyszałam jeszcze o takiej metodzie, że matka ściąga ściąga pokarm, podgrzewa go, a potem studzi i podaje dziecku. To niby tez pomaga na zbicie bilirubiny. Mojego małego najwyższy wynik był 13.4 a po dwóch dniach miał już 12.4. U nas właściwie do tej pory mały jest jeszcze lekko żółty, bo na piersi i jeszcze wcześniak to dłużej może się utrzymywać.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam juz takie wczesne DZIEŃ DOBRY:-D
    Wiecie co? Jest jedną rzecz której zazdroszczę tym mamusiom, które są jeszcze w dwupaku... wysypianie się...

A żadnego majowego Bąbla nie mamy jeszcze? Wszystkie tak się pospieszyly na koniec kwietnia i teraz przerwa;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 04:32

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Z tym spaniem to coś, jest mój organizm chyba próbuje wyspać się ostatnio na poczet nieprzepsanych nocy po porodzie, bo śpię po po 10-11 godzin dziennie :) Chce mi się spać jak na początku ciąży.

No nie ma majowego dziecka jeszcze. Jeżeli o mnie chodzi to mogę być pierwsza. Ale dopiero jutro bo dziś rodzinka na urodziny do mnie przychodzi a od jutra porodówkę otwierają po remoncie.

aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-)

Faktycznie ostatnio mam duza potrzebe snu;) w nocy przesypiam 8-10h a w ciagu dnia tez drzemie ok godzinki, takze szalenstwo:-)

Patulla kwietniowki sie posypaly, a faktycznie malo ktora sie wypowiada, chyba przyzwyczajaja sie do nowej sytuacji:-)

Ciekawe co u natalinki? Ostatnio pisala ze jedzie do szpitala, oby bylo wszystko ok.

A wczoraj sprawdzilam, ze w szpitalu gdzie bede rodzic jest wifi wiec biore tableciaka i bede na biezaco o ile czas pozwoli:-) a z tego co widze liste bede prowadzic juz cale zycie, bo chetnych brak:/

I kolejny fakt, brak majowego oficjalnego dzieciatka! Poki co same kwietniowe, sama jestem ciekawa kto bedzie pierwszy:-)

Zozol zaciskam kciuki za jutro, a dzis mocno zaciskaj nogi hihi;)

Ale rano sie przestraszylam, bo nie czulam porannego kopania, tarmosilam brzuch i nic, ale po godzince sie obudzil i zaczelo sie kopanko, na szczescie!! Bo juz chcialam jechac na ip;)

A dziewczyny ktore chodza na ktg do szpitala, trzeba miec skierowanie, czy mozna isc z drogi?

aga8787, aisa, mychowe, judith lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dzisiaj cisza.
    Pewnie jest jakieś dzieciątko majowe tylko jeszcze o tym nie wiemy :) dużo dziewczyn nic nie pisze.
    Zazdroszczę Wam takiego spania, mi mała wieczorem nie daje spać a rano pies :P nie wiem jak to będzie jak mała się urodzi bo on jest mega upierdliwy :(

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ