X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Zozol ostatnio tez waga troche zaczela szalec, nie ukrywam troche to dolujace, ale wszystko zejdzie, nie ma sie co dolowac:-)
    Ja znowu mam 16 na plusie, myslalam ze zmieszcze sie w 15 ale nie wyszlo... chociaz nie zauwazylam zebym wiecej jadla czy cos, moze mimo ze nie puchne to woda i tak sie zbiera, sama nie wiem;) jeszcze 6 dni zostalo:-)

Ja mam na szczęście tylko 6 na plusie, ale to głownie przez cukrzyce ciążowa.. musiałam przestrzegać diety.. za to ostatnie trzy tygodnie cukry się unormowaly, a ja poszalalam z jedzeniem i w trzy tygodnie trzy kg przybyły.. dobrze, że dwa dni zostały tylko :)

judith lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    mi nic na puchnięcie nie pomaga ani picie wody, ani leżenie z nogami do góry, chłodzące balsamy, moczenie nóg w zimnej wodzie nic dosłownie i w nocy opuchlizna nie schodzi więc z dnia na dzień jest coraz większa, mam tak już od około 7 tygodni i waga przez to szybko rośnie czasami właśnie nawet 2-3 kg tygodniowo, dlatego mam już 25 kg na plusie i generalnie czuję się jakby ktoś mnie napompował, bardzo jestem ciekawa ile mi ubędzie po porodzie :), a co do wagi Eweliny to lekarz powiedział że napewno będzie ponad 4kg, zobaczymy przyrost jej wagi w ostatnim miesiącu przewidział prawie idezlnie pomylił się o 50g, więc trochę się boję, a ja też byłam dużym dzieckiem ważyłam 4350g i miałam 62 cm

To bardzo spora dziewczynka :)
    Moja znajoma przytyła 29kg w ciąży, miesiac po porodzie 19kg z niej uleciało.. u mnie też nogi puchną, ale na szczęście rano wyglądają juzlepiej, za to prawa bardziej puchnie, dziwne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 15:48

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judith, oj tak.. zimne gorzkie piwko, ale smaka narobilas :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam raz mega ochote na winko, ale powachalam mezowy kieliszek i musialo mi wystarczyc:-)
    A z piwka to somersbiego bym dziabla, ale to moze kiedys:-)

Dziewczyny Nussia tez sie juz dlugo nie oddzywala chyba? Zmienialam podium i tak teraz mi sie o niej wspomnialo;)

Udalo sie z urlopem meza, oczywiscie jego kierownik idiota chcial mu dac wolne tydzien, nie chce mu uznac l4 na mnie a na 2 dni okolicznosciowego tez nie ma co liczyc, co za chora firma... ale na szczescie zmienia prace. Koncem maja zaczyna nowa prace, oby okazala sie lepsza, choc z porownaniu z ta to trudno nie bedzie;)

A powiem Wam poszalalam, oprocz karpatki zrobilam kluski leniwe, poszalalam, ze az mnie plecy zaczely bolec, ale to jak jadlam ze smakiem to az lepiej:-) a teraz maluch trawi, bo tarmosi sie z brzuchalku:-)

mychowe, aga8787, aisa, agata86, zozol, judith, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, to świetnie, że się udało mężowi, będziecie razem :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie macie pozfrowienia od niuni:-) jutro z Emilka wracaja do domu to sie odezwie:-)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - cieszę się że mąż będzie z Wami w tym ważnym dniu :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie bardzo ciesze ze bedziemy razem. Przy pierwszym porodzie go nie bylo i zostalam sama zupelnie, teraz wole niczego nie ryzykowac.

Zaatakowalam Magdalene czy juz nie rodzi, bo tez sie nie oddzywa, ale nadal w dwupaku;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe u mnie też prawa strona bardziej puchnie ale to podobno się zdarza :)

mychowe lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też prawa strona bardziej puchnie hehe ciekawe czemu. Szczególnie prawa dłoń!
    Ja za to jestem najbardziej spuchnięta rano a nie wieczorem.
    Beatina to super że się udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 19:33

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakas lewa, bo jak puchne to zaczynam od lewej strony;)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, moja prawa noga(tam gdzie kiedyś była kostka:P ) też szersza od lewej, Widać normalne takie asymetrie.

relg73sbz3tzgru8.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

wróciłam nie dawno ze szpitala z Hanią...

Wydawało mi się (i slusznie ) że jest bardziej zółta...i fakt żółtaczka się jej nasilila. Mam odstawic karmienie piersia na jeden dzien a karmin enfamilem-mlekiem modyfikowanym(ponoc najlepsze).

Piszę to ku przestrodze...norma jest do 15. Powyżej 17 trzeba się już martwić...
    Nasza miała dziś wynik 12,8.

buziaki:*

Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się martwilam z tym puchnieciem, że cos nie tak.. ale słyszałam, że to zależy też od tego jak dzidzia leży i z której strony cos uciska..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    tak jak bea-tina napisala jestem w dwupaku, rodzina sie zjechala i nie wypada z tabletem siedziec:/ no jeszcze nie rodze niestety a na jutro termin z usg moze cos ruszy mi puchnie bardziej prawa strona kostek nie widac:(
    bea-tina super, ze. maz jedzie z Toba:-) :-) :-)
    uciekam spac dobranoc!

Bea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    hej

wróciłam nie dawno ze szpitala z Hanią...

Wydawało mi się (i slusznie ) że jest bardziej zółta...i fakt żółtaczka się jej nasilila. Mam odstawic karmienie piersia na jeden dzien a karmin enfamilem-mlekiem modyfikowanym(ponoc najlepsze).

Piszę to ku przestrodze...norma jest do 15. Powyżej 17 trzeba się już martwić...
    Nasza miała dziś wynik 12,8.

buziaki:*

Oj to nie dorze, ale mam nadzieje ze pomoze dzien przerwy. Słyszałam jeszcze o takiej metodzie, że matka ściąga ściąga pokarm, podgrzewa go, a potem studzi i podaje dziecku. To niby tez pomaga na zbicie bilirubiny. Mojego małego najwyższy wynik był 13.4 a po dwóch dniach miał już 12.4. U nas właściwie do tej pory mały jest jeszcze lekko żółty, bo na piersi i jeszcze wcześniak to dłużej może się utrzymywać.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam juz takie wczesne DZIEŃ DOBRY:-D
    Wiecie co? Jest jedną rzecz której zazdroszczę tym mamusiom, które są jeszcze w dwupaku... wysypianie się...

A żadnego majowego Bąbla nie mamy jeszcze? Wszystkie tak się pospieszyly na koniec kwietnia i teraz przerwa;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 04:32

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Z tym spaniem to coś, jest mój organizm chyba próbuje wyspać się ostatnio na poczet nieprzepsanych nocy po porodzie, bo śpię po po 10-11 godzin dziennie :) Chce mi się spać jak na początku ciąży.

No nie ma majowego dziecka jeszcze. Jeżeli o mnie chodzi to mogę być pierwsza. Ale dopiero jutro bo dziś rodzinka na urodziny do mnie przychodzi a od jutra porodówkę otwierają po remoncie.

aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-)

Faktycznie ostatnio mam duza potrzebe snu;) w nocy przesypiam 8-10h a w ciagu dnia tez drzemie ok godzinki, takze szalenstwo:-)

Patulla kwietniowki sie posypaly, a faktycznie malo ktora sie wypowiada, chyba przyzwyczajaja sie do nowej sytuacji:-)

Ciekawe co u natalinki? Ostatnio pisala ze jedzie do szpitala, oby bylo wszystko ok.

A wczoraj sprawdzilam, ze w szpitalu gdzie bede rodzic jest wifi wiec biore tableciaka i bede na biezaco o ile czas pozwoli:-) a z tego co widze liste bede prowadzic juz cale zycie, bo chetnych brak:/

I kolejny fakt, brak majowego oficjalnego dzieciatka! Poki co same kwietniowe, sama jestem ciekawa kto bedzie pierwszy:-)

Zozol zaciskam kciuki za jutro, a dzis mocno zaciskaj nogi hihi;)

Ale rano sie przestraszylam, bo nie czulam porannego kopania, tarmosilam brzuch i nic, ale po godzince sie obudzil i zaczelo sie kopanko, na szczescie!! Bo juz chcialam jechac na ip;)

A dziewczyny ktore chodza na ktg do szpitala, trzeba miec skierowanie, czy mozna isc z drogi?

aga8787, aisa, mychowe, judith lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dzisiaj cisza.
    Pewnie jest jakieś dzieciątko majowe tylko jeszcze o tym nie wiemy :) dużo dziewczyn nic nie pisze.
    Zazdroszczę Wam takiego spania, mi mała wieczorem nie daje spać a rano pies :P nie wiem jak to będzie jak mała się urodzi bo on jest mega upierdliwy :(

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ