X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może u mnie cos ruszy jutro, bo na 8.30 do szpitala jadę na wywoływanie :) Dzidzia wg usg 3 tygodnie większa, półtora tygodnia temu już miała 3774g, a termin wg om 7 maja, mala nie chce wyjść:)

Bea_tina, aga8787, magdalena, zozol, aisa, slonkozusa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Witam sie i ja:-)

Faktycznie ostatnio mam duza potrzebe snu;) w nocy przesypiam 8-10h a w ciagu dnia tez drzemie ok godzinki, takze szalenstwo:-)

Patulla kwietniowki sie posypaly, a faktycznie malo ktora sie wypowiada, chyba przyzwyczajaja sie do nowej sytuacji:-)

Ciekawe co u natalinki? Ostatnio pisala ze jedzie do szpitala, oby bylo wszystko ok.

A wczoraj sprawdzilam, ze w szpitalu gdzie bede rodzic jest wifi wiec biore tableciaka i bede na biezaco o ile czas pozwoli:-) a z tego co widze liste bede prowadzic juz cale zycie, bo chetnych brak:/

I kolejny fakt, brak majowego oficjalnego dzieciatka! Poki co same kwietniowe, sama jestem ciekawa kto bedzie pierwszy:-)

Zozol zaciskam kciuki za jutro, a dzis mocno zaciskaj nogi hihi;)

Ale rano sie przestraszylam, bo nie czulam porannego kopania, tarmosilam brzuch i nic, ale po godzince sie obudzil i zaczelo sie kopanko, na szczescie!! Bo juz chcialam jechac na ip;)

A dziewczyny ktore chodza na ktg do szpitala, trzeba miec skierowanie, czy mozna isc z drogi?
    witajcie,
    ja tez spie dlugo ale wybudzam sie w nocy na siuski;) ale potrxebuje faktycznie tak jak Wy pospac.
    wow zozol to Ty chyba bedziesz pierwsza u mnie kompletna cisza a dzis mnostwo telefonow czemu jeszcze nie urodzilam he he :-) mowie, ze to nie ja tylko syn sobie zarty robi.
    bea-tina ja mialam skierowanie na ktg. w poniedzialek mam wizyte i zobaczymy co lekarz powie w srode termin wg om a dzis wg usg.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jesteście mychowe i magdalena :) a myślałam że już coś się u Was dzieje bo nic nie pisałyście, czekajcie na mnie :P

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, ile czeka się na GBSa? Mój lekarz zaplanował pobranie dopiero na 16 maja, a będę wtedy 37+0. Obawiam się trochę, że się nie wyrobimy z wynikami, bo synek od dawna wychodzi z usg o 2 tygodnie większy... jak to są 2-3 dni czekania, to może nie będę tego przyspieszać, ale tydzień już mnie raczej zestresuje ;).
    mi mowiono, ze powinno sie pobierac w 35tc bo potem faktycznie moze byc roznie:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam się i ja:-)gratuluje wszystkim mamusiom:-*ja termin mam na jutro ale nic nie zapowiada się na to abym urodziła. W środe na wizycie miałam rozwarcie na luzny palec i czop jeszcze nie odszedł. Jak się nic nie rozkręci to 9 maja mam się zgłosić na wywołanie. Waga synka to ok 3.5 kg:-)
    o kolezanka z listy sie wreszcie odezwala fajnie:-) oj robi sie goracy tydzien;) oj nie chcialabym wywolania ale do srody moze urodze:) saszka wiesz jak to moze byc rachu ciachu i po sprawie nie znana nam godzina ani dzien;)
    trzymam kciuki

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mało kiedy się udzielam ale czytam codziennie :-) ja też wolałabym aby Filip sam zadecydował kiedy chce wyjść:-) mam nadzieje że do piątku się namyśli i nie będzie potrzeby wywoływania porodu

magdalena lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamcie ;-) jesteśmy już w domu ;-) emilka daje czadu od kąd się urodziła nocki mam zarwane,zapewne zapytacie jak wrażenia po cesarce ;-) więc mówie!!! Jestem mega zadowolona !!!! super poprostu a śmigam już jak nie wiem co bez bólu ,krwawić też już nie krwawie super!!!!

kto już się rozpakował??? Może ktoś napisze w skrócie??? Musze naszą liste uzupełnić bo zakończyłam na mnie ;-)

mała nie powiem ponad 3,5 kg i mega zaskoczenie tak się wypasła na mnie ;-)

buziaki :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:51

Bea_tina, aga8787, magdalena, zozol, aisa, slonkozusa, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozpakowała się joala urodziła 28.04 i alaalicja 28 04 córka marika 3300 i 56
    Super że jesteście już w domu :) Jak będziesz miała chwilkę to napisz więcej o cesarce. Dużo kg straciłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:22

niunia, Kaja lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nic nie chce. Nie mogę się za nic zabrac, a tutaj magisterka do pisania, prezentacja do przygotowania i konspekt. Trochę zaległości mi się narobiło, ale to nic... jakoś muszę dać radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:07

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    o jesteście mychowe i magdalena :) a myślałam że już coś się u Was dzieje bo nic nie pisałyście, czekajcie na mnie :P
    jestem, jestem mialam gosci dlatego bylam malo aktywna.nic sie nie dzieje u mnie......

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny dodałam filmik mojego tańczącego brzucholka:-) sprawdźcie czy sie otwiera i jak macie minute to zapraszam to ogladania wygibasow Łukaszka:-)

]

teraz obejrzałam Twojego małego tancerza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 20:47

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia fajnie, że już w domku :) no i jesteś pierwszą osobą która mówi że dobrze się czuje po cc więc super!
    patulla dasz radę :) może teraz ciężej Ci się ogarnąć bo wstajesz w nocy kilka razy:/

kobietki u mnie spoko wizyta teściowej udana nie mogę narzekać przywiozła jedzonko więc jak pójdę rodzić i trochę po porodzie mam spokój pomroziłam i mężuś będzie miał obiadki pozostanie gotowanie dla samej siebie, właśnie nie wiem jak to będzie z tym jedzeniem podczas karmienia kwietniówki jak czytam to non stop coś odstawiają bo dzieciaczki mają kolki :(
    patulla jak Ty sobie radzisz bo nic nie pisałaś negatywnego więc jest jakaś nadzieja że nie będzie tak źle! :)
    dziś od rana miałam telefony czy już rodzę czy nie a tu cisza że hej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:24

patulla, niunia, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy karmieniu trzymam się jednej zasady: Jem wszystko co dotychczas. Fakt, nie jem cebuli (chociaż w małych ilościach też się zdarza) i innych wzdymających, bo mi też nie służą.
    I na szczęście moja pani pediatra popiera mnie. Kolki są wynikiem zbyt małej ilości enzymów trawiących laktozę, która w mleku i tak będzie.

magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Patulla powiedz mi, mniejwiecej na ile mi wystarczy mam ok 150 pampersow jedynek i ok 300 dwojek, chyba na miesiac styknie??

Kaja powiem Ci, ze tu akcje byly z dnia na dzien;) a wszystko jeszcze w kwietniu, powiedz, jak sie czujesz??

Kochana ja sie czuję dobrze , a i nadal nie dociera , że mam mojego Bladaska obok siebie i jestem już po no i Wybaczcie Kwietniowki , że sie wcielam w kolejke , ale jak wiecie sytuacja byla Alarmowa wiec takim sposobem zrobilam luz w Maju wiec do roboty Kwietniowki Rodzic mi Tu :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jak tam kochana u ciebie ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja przy karmieniu trzymam się jednej zasady: Jem wszystko co dotychczas. Fakt, nie jem cebuli (chociaż w małych ilościach też się zdarza) i innych wzdymających, bo mi też nie służą.
    I na szczęście moja pani pediatra popiera mnie. Kolki są wynikiem zbyt małej ilości enzymów trawiących laktozę, która w mleku i tak będzie.

a poprzez pokarm- wyszukane składniki można pobudzić te enzymy trawiące laktozę?

witajcie kobietki w niedzielne południe u nas piękna pogoda :)
    odezwę się do Was pod wieczór miłego dnia!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    a poprzez pokarm- wyszukane składniki można pobudzić te enzymy trawiące laktozę?

witajcie kobietki w niedzielne południe u nas piękna pogoda :)
    odezwę się do Was pod wieczór miłego dnia!
    Nie wiem wiesz? Myślę, że nie. Enzymy sa w brzuszku i tam powstają. Jak jest potrzeba to można dodatkowo kropelki dawać,mi pediatra kazała dawać Delicol i chyba jest lepiej.

Miłej niedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:31

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa8787- powiem ci że zgubiłam niecałe 8kg ale czas pokaże na 24 kg które przytyłam te 7,5 kg to nic ale już o wiele lżej bez brzuchola ;-)

magadalena-bo naprawde super!!! Jak widać zależy od organizmu ,przy kolejnej ciąży chce też cesarke ;-) 3 dni po dostałam pokarm a teraz to leje się ze mnie jak nie wiem co ;-)

MAMY JUŻ 10 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAM !!!!!

chyba,że kogoś pominełam na liście to pisać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:49

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratulacje dla wszyskich mam :) Ja tylko na minutkę, bo nie mam czasu na nic :) mimo, że mała spokojna jak aniołek, ale odnośnie pampersów my już jesteśmy na dwójkach, bo jedynki za małe i tak pomyślałam, że dam wam znać, żeby jedynek tyle nie kupować :) nam nieco ponad tydzień posłużyły :) wracam do małej i roboty w domu :)

Bea_tina, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, my też na dwójkach, jedynki 2, może 3 tygodnie używaliśmy.

Kurcze, czy tylko ja mam tyle czasu? Hmmm...? A może ja za mało czasu poświęcam moim dzieciom:/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:10

bemommy lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ