KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, może u mnie cos ruszy jutro, bo na 8.30 do szpitala jadę na wywoływanie
Dzidzia wg usg 3 tygodnie większa, półtora tygodnia temu już miała 3774g, a termin wg om 7 maja, mala nie chce wyjść
Bea_tina, aga8787, magdalena, zozol, aisa, slonkozusa lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Witam sie i ja:-)
Faktycznie ostatnio mam duza potrzebe snu;) w nocy przesypiam 8-10h a w ciagu dnia tez drzemie ok godzinki, takze szalenstwo:-)
Patulla kwietniowki sie posypaly, a faktycznie malo ktora sie wypowiada, chyba przyzwyczajaja sie do nowej sytuacji:-)
Ciekawe co u natalinki? Ostatnio pisala ze jedzie do szpitala, oby bylo wszystko ok.
A wczoraj sprawdzilam, ze w szpitalu gdzie bede rodzic jest wifi wiec biore tableciaka i bede na biezaco o ile czas pozwoli:-) a z tego co widze liste bede prowadzic juz cale zycie, bo chetnych brak:/
I kolejny fakt, brak majowego oficjalnego dzieciatka! Poki co same kwietniowe, sama jestem ciekawa kto bedzie pierwszy:-)
Zozol zaciskam kciuki za jutro, a dzis mocno zaciskaj nogi hihi;)
Ale rano sie przestraszylam, bo nie czulam porannego kopania, tarmosilam brzuch i nic, ale po godzince sie obudzil i zaczelo sie kopanko, na szczescie!! Bo juz chcialam jechac na ip;)
A dziewczyny ktore chodza na ktg do szpitala, trzeba miec skierowanie, czy mozna isc z drogi?
ja tez spie dlugo ale wybudzam sie w nocy na siuski;) ale potrxebuje faktycznie tak jak Wy pospac.
wow zozol to Ty chyba bedziesz pierwsza u mnie kompletna cisza a dzis mnostwo telefonow czemu jeszcze nie urodzilam he hemowie, ze to nie ja tylko syn sobie zarty robi.
bea-tina ja mialam skierowanie na ktg. w poniedzialek mam wizyte i zobaczymy co lekarz powie w srode termin wg om a dzis wg usg. -
Martynika wrote:Dziewczyny, ile czeka się na GBSa? Mój lekarz zaplanował pobranie dopiero na 16 maja, a będę wtedy 37+0. Obawiam się trochę, że się nie wyrobimy z wynikami, bo synek od dawna wychodzi z usg o 2 tygodnie większy... jak to są 2-3 dni czekania, to może nie będę tego przyspieszać, ale tydzień już mnie raczej zestresuje
.
-
Sasza20 wrote:Witam się i ja:-)gratuluje wszystkim mamusiom:-*ja termin mam na jutro ale nic nie zapowiada się na to abym urodziła. W środe na wizycie miałam rozwarcie na luzny palec i czop jeszcze nie odszedł. Jak się nic nie rozkręci to 9 maja mam się zgłosić na wywołanie. Waga synka to ok 3.5 kg:-)
trzymam kciuki
-
Hej mamcie
jesteśmy już w domu
emilka daje czadu od kąd się urodziła nocki mam zarwane,zapewne zapytacie jak wrażenia po cesarce
więc mówie!!! Jestem mega zadowolona !!!! super poprostu a śmigam już jak nie wiem co bez bólu ,krwawić też już nie krwawie super!!!!
kto już się rozpakował??? Może ktoś napisze w skrócie??? Musze naszą liste uzupełnić bo zakończyłam na mnie
mała nie powiem ponad 3,5 kg i mega zaskoczenie tak się wypasła na mnie
buziaki :* :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:51
Bea_tina, aga8787, magdalena, zozol, aisa, slonkozusa, mychowe lubią tę wiadomość
-
rozpakowała się joala urodziła 28.04 i alaalicja 28 04 córka marika 3300 i 56
Super że jesteście już w domuJak będziesz miała chwilkę to napisz więcej o cesarce. Dużo kg straciłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:22
niunia, Kaja lubią tę wiadomość
-
Jak mi się nic nie chce. Nie mogę się za nic zabrac, a tutaj magisterka do pisania, prezentacja do przygotowania i konspekt. Trochę zaległości mi się narobiło, ale to nic... jakoś muszę dać radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:07
-
Bea_tina wrote:Dziewczyny dodałam filmik mojego tańczącego brzucholka:-) sprawdźcie czy sie otwiera i jak macie minute to zapraszam to ogladania wygibasow Łukaszka:-)
]
teraz obejrzałam Twojego małego tancerza:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 20:47
-
niunia fajnie, że już w domku
no i jesteś pierwszą osobą która mówi że dobrze się czuje po cc więc super!
patulla dasz radęmoże teraz ciężej Ci się ogarnąć bo wstajesz w nocy kilka razy:/
kobietki u mnie spoko wizyta teściowej udana nie mogę narzekać przywiozła jedzonko więc jak pójdę rodzić i trochę po porodzie mam spokój pomroziłam i mężuś będzie miał obiadki pozostanie gotowanie dla samej siebie, właśnie nie wiem jak to będzie z tym jedzeniem podczas karmienia kwietniówki jak czytam to non stop coś odstawiają bo dzieciaczki mają kolki
patulla jak Ty sobie radzisz bo nic nie pisałaś negatywnego więc jest jakaś nadzieja że nie będzie tak źle!
dziś od rana miałam telefony czy już rodzę czy nie a tu cisza że hej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:24
patulla, niunia, mychowe lubią tę wiadomość
-
Ja przy karmieniu trzymam się jednej zasady: Jem wszystko co dotychczas. Fakt, nie jem cebuli (chociaż w małych ilościach też się zdarza) i innych wzdymających, bo mi też nie służą.
I na szczęście moja pani pediatra popiera mnie. Kolki są wynikiem zbyt małej ilości enzymów trawiących laktozę, która w mleku i tak będzie.
magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Patulla powiedz mi, mniejwiecej na ile mi wystarczy mam ok 150 pampersow jedynek i ok 300 dwojek, chyba na miesiac styknie??
Kaja powiem Ci, ze tu akcje byly z dnia na dzien;) a wszystko jeszcze w kwietniu, powiedz, jak sie czujesz??
Kochana ja sie czuję dobrze , a i nadal nie dociera , że mam mojego Bladaska obok siebie i jestem już po no i Wybaczcie Kwietniowki , że sie wcielam w kolejke , ale jak wiecie sytuacja byla Alarmowa wiec takim sposobem zrobilam luz w Maju wiec do roboty Kwietniowki Rodzic mi TuBea_tina lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Ja przy karmieniu trzymam się jednej zasady: Jem wszystko co dotychczas. Fakt, nie jem cebuli (chociaż w małych ilościach też się zdarza) i innych wzdymających, bo mi też nie służą.
I na szczęście moja pani pediatra popiera mnie. Kolki są wynikiem zbyt małej ilości enzymów trawiących laktozę, która w mleku i tak będzie.
a poprzez pokarm- wyszukane składniki można pobudzić te enzymy trawiące laktozę?
witajcie kobietki w niedzielne południe u nas piękna pogoda
odezwę się do Was pod wieczór miłego dnia!
-
magdalena wrote:a poprzez pokarm- wyszukane składniki można pobudzić te enzymy trawiące laktozę?
witajcie kobietki w niedzielne południe u nas piękna pogoda
odezwę się do Was pod wieczór miłego dnia!
Miłej niedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:31
-
Aa8787- powiem ci że zgubiłam niecałe 8kg ale czas pokaże na 24 kg które przytyłam te 7,5 kg to nic ale już o wiele lżej bez brzuchola
magadalena-bo naprawde super!!! Jak widać zależy od organizmu ,przy kolejnej ciąży chce też cesarke3 dni po dostałam pokarm a teraz to leje się ze mnie jak nie wiem co
MAMY JUŻ 10 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAM !!!!!
chyba,że kogoś pominełam na liście to pisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:49
aga8787, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny gratulacje dla wszyskich mam
Ja tylko na minutkę, bo nie mam czasu na nic
mimo, że mała spokojna jak aniołek, ale odnośnie pampersów my już jesteśmy na dwójkach, bo jedynki za małe i tak pomyślałam, że dam wam znać, żeby jedynek tyle nie kupować
nam nieco ponad tydzień posłużyły
wracam do małej i roboty w domu
Bea_tina, niunia, magdalena lubią tę wiadomość