Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może u mnie cos ruszy jutro, bo na 8.30 do szpitala jadę na wywoływanie :) Dzidzia wg usg 3 tygodnie większa, półtora tygodnia temu już miała 3774g, a termin wg om 7 maja, mala nie chce wyjść:)

Bea_tina, aga8787, magdalena, zozol, aisa, slonkozusa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Witam sie i ja:-)

Faktycznie ostatnio mam duza potrzebe snu;) w nocy przesypiam 8-10h a w ciagu dnia tez drzemie ok godzinki, takze szalenstwo:-)

Patulla kwietniowki sie posypaly, a faktycznie malo ktora sie wypowiada, chyba przyzwyczajaja sie do nowej sytuacji:-)

Ciekawe co u natalinki? Ostatnio pisala ze jedzie do szpitala, oby bylo wszystko ok.

A wczoraj sprawdzilam, ze w szpitalu gdzie bede rodzic jest wifi wiec biore tableciaka i bede na biezaco o ile czas pozwoli:-) a z tego co widze liste bede prowadzic juz cale zycie, bo chetnych brak:/

I kolejny fakt, brak majowego oficjalnego dzieciatka! Poki co same kwietniowe, sama jestem ciekawa kto bedzie pierwszy:-)

Zozol zaciskam kciuki za jutro, a dzis mocno zaciskaj nogi hihi;)

Ale rano sie przestraszylam, bo nie czulam porannego kopania, tarmosilam brzuch i nic, ale po godzince sie obudzil i zaczelo sie kopanko, na szczescie!! Bo juz chcialam jechac na ip;)

A dziewczyny ktore chodza na ktg do szpitala, trzeba miec skierowanie, czy mozna isc z drogi?
    witajcie,
    ja tez spie dlugo ale wybudzam sie w nocy na siuski;) ale potrxebuje faktycznie tak jak Wy pospac.
    wow zozol to Ty chyba bedziesz pierwsza u mnie kompletna cisza a dzis mnostwo telefonow czemu jeszcze nie urodzilam he he :-) mowie, ze to nie ja tylko syn sobie zarty robi.
    bea-tina ja mialam skierowanie na ktg. w poniedzialek mam wizyte i zobaczymy co lekarz powie w srode termin wg om a dzis wg usg.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jesteście mychowe i magdalena :) a myślałam że już coś się u Was dzieje bo nic nie pisałyście, czekajcie na mnie :P

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, ile czeka się na GBSa? Mój lekarz zaplanował pobranie dopiero na 16 maja, a będę wtedy 37+0. Obawiam się trochę, że się nie wyrobimy z wynikami, bo synek od dawna wychodzi z usg o 2 tygodnie większy... jak to są 2-3 dni czekania, to może nie będę tego przyspieszać, ale tydzień już mnie raczej zestresuje ;).
    mi mowiono, ze powinno sie pobierac w 35tc bo potem faktycznie moze byc roznie:(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam się i ja:-)gratuluje wszystkim mamusiom:-*ja termin mam na jutro ale nic nie zapowiada się na to abym urodziła. W środe na wizycie miałam rozwarcie na luzny palec i czop jeszcze nie odszedł. Jak się nic nie rozkręci to 9 maja mam się zgłosić na wywołanie. Waga synka to ok 3.5 kg:-)
    o kolezanka z listy sie wreszcie odezwala fajnie:-) oj robi sie goracy tydzien;) oj nie chcialabym wywolania ale do srody moze urodze:) saszka wiesz jak to moze byc rachu ciachu i po sprawie nie znana nam godzina ani dzien;)
    trzymam kciuki

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mało kiedy się udzielam ale czytam codziennie :-) ja też wolałabym aby Filip sam zadecydował kiedy chce wyjść:-) mam nadzieje że do piątku się namyśli i nie będzie potrzeby wywoływania porodu

magdalena lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamcie ;-) jesteśmy już w domu ;-) emilka daje czadu od kąd się urodziła nocki mam zarwane,zapewne zapytacie jak wrażenia po cesarce ;-) więc mówie!!! Jestem mega zadowolona !!!! super poprostu a śmigam już jak nie wiem co bez bólu ,krwawić też już nie krwawie super!!!!

kto już się rozpakował??? Może ktoś napisze w skrócie??? Musze naszą liste uzupełnić bo zakończyłam na mnie ;-)

mała nie powiem ponad 3,5 kg i mega zaskoczenie tak się wypasła na mnie ;-)

buziaki :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 19:51

Bea_tina, aga8787, magdalena, zozol, aisa, slonkozusa, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozpakowała się joala urodziła 28.04 i alaalicja 28 04 córka marika 3300 i 56
    Super że jesteście już w domu :) Jak będziesz miała chwilkę to napisz więcej o cesarce. Dużo kg straciłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:22

niunia, Kaja lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nic nie chce. Nie mogę się za nic zabrac, a tutaj magisterka do pisania, prezentacja do przygotowania i konspekt. Trochę zaległości mi się narobiło, ale to nic... jakoś muszę dać radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:07

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    o jesteście mychowe i magdalena :) a myślałam że już coś się u Was dzieje bo nic nie pisałyście, czekajcie na mnie :P
    jestem, jestem mialam gosci dlatego bylam malo aktywna.nic sie nie dzieje u mnie......

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny dodałam filmik mojego tańczącego brzucholka:-) sprawdźcie czy sie otwiera i jak macie minute to zapraszam to ogladania wygibasow Łukaszka:-)

]

teraz obejrzałam Twojego małego tancerza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 20:47

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia fajnie, że już w domku :) no i jesteś pierwszą osobą która mówi że dobrze się czuje po cc więc super!
    patulla dasz radę :) może teraz ciężej Ci się ogarnąć bo wstajesz w nocy kilka razy:/

kobietki u mnie spoko wizyta teściowej udana nie mogę narzekać przywiozła jedzonko więc jak pójdę rodzić i trochę po porodzie mam spokój pomroziłam i mężuś będzie miał obiadki pozostanie gotowanie dla samej siebie, właśnie nie wiem jak to będzie z tym jedzeniem podczas karmienia kwietniówki jak czytam to non stop coś odstawiają bo dzieciaczki mają kolki :(
    patulla jak Ty sobie radzisz bo nic nie pisałaś negatywnego więc jest jakaś nadzieja że nie będzie tak źle! :)
    dziś od rana miałam telefony czy już rodzę czy nie a tu cisza że hej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 22:24

patulla, niunia, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy karmieniu trzymam się jednej zasady: Jem wszystko co dotychczas. Fakt, nie jem cebuli (chociaż w małych ilościach też się zdarza) i innych wzdymających, bo mi też nie służą.
    I na szczęście moja pani pediatra popiera mnie. Kolki są wynikiem zbyt małej ilości enzymów trawiących laktozę, która w mleku i tak będzie.

magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Patulla powiedz mi, mniejwiecej na ile mi wystarczy mam ok 150 pampersow jedynek i ok 300 dwojek, chyba na miesiac styknie??

Kaja powiem Ci, ze tu akcje byly z dnia na dzien;) a wszystko jeszcze w kwietniu, powiedz, jak sie czujesz??

Kochana ja sie czuję dobrze , a i nadal nie dociera , że mam mojego Bladaska obok siebie i jestem już po no i Wybaczcie Kwietniowki , że sie wcielam w kolejke , ale jak wiecie sytuacja byla Alarmowa wiec takim sposobem zrobilam luz w Maju wiec do roboty Kwietniowki Rodzic mi Tu :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jak tam kochana u ciebie ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja przy karmieniu trzymam się jednej zasady: Jem wszystko co dotychczas. Fakt, nie jem cebuli (chociaż w małych ilościach też się zdarza) i innych wzdymających, bo mi też nie służą.
    I na szczęście moja pani pediatra popiera mnie. Kolki są wynikiem zbyt małej ilości enzymów trawiących laktozę, która w mleku i tak będzie.

a poprzez pokarm- wyszukane składniki można pobudzić te enzymy trawiące laktozę?

witajcie kobietki w niedzielne południe u nas piękna pogoda :)
    odezwę się do Was pod wieczór miłego dnia!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    a poprzez pokarm- wyszukane składniki można pobudzić te enzymy trawiące laktozę?

witajcie kobietki w niedzielne południe u nas piękna pogoda :)
    odezwę się do Was pod wieczór miłego dnia!
    Nie wiem wiesz? Myślę, że nie. Enzymy sa w brzuszku i tam powstają. Jak jest potrzeba to można dodatkowo kropelki dawać,mi pediatra kazała dawać Delicol i chyba jest lepiej.

Miłej niedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:31

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa8787- powiem ci że zgubiłam niecałe 8kg ale czas pokaże na 24 kg które przytyłam te 7,5 kg to nic ale już o wiele lżej bez brzuchola ;-)

magadalena-bo naprawde super!!! Jak widać zależy od organizmu ,przy kolejnej ciąży chce też cesarke ;-) 3 dni po dostałam pokarm a teraz to leje się ze mnie jak nie wiem co ;-)

MAMY JUŻ 10 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAM !!!!!

chyba,że kogoś pominełam na liście to pisać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:49

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratulacje dla wszyskich mam :) Ja tylko na minutkę, bo nie mam czasu na nic :) mimo, że mała spokojna jak aniołek, ale odnośnie pampersów my już jesteśmy na dwójkach, bo jedynki za małe i tak pomyślałam, że dam wam znać, żeby jedynek tyle nie kupować :) nam nieco ponad tydzień posłużyły :) wracam do małej i roboty w domu :)

Bea_tina, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, my też na dwójkach, jedynki 2, może 3 tygodnie używaliśmy.

Kurcze, czy tylko ja mam tyle czasu? Hmmm...? A może ja za mało czasu poświęcam moim dzieciom:/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:10

bemommy lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ