X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • judith Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu ja nakupiłam jedynek, a mały na USG półtora tyg termu miał około 3600gram, do porodu na bank przekroczy 4kg, więc chyba się faktycznie zagalopowałam z tymi małymi rozmiarami...
    bemommy fajnie, że córcia taka grzeczna! :)

bemommy lubi tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki!!

Ja dziś poszalałam ze spaniem! Wstałam przed 11, co dało niemal 12 godzin snu, z małymy wc-przerwami;P

Pogoda ładna! Słoneczko świeci, także pralka już szaleje, bo nie chce zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę:)

Kurcze, zastanawiam się czy tych 1 nie mam za dużo, ale mój maluch będzie raczej mały, więc może uda się zużyć:)

Powiem Wam, że powoli coraz bardziej zaczynam swirować, zostały 4 dni!! Boje się już jak cholera:/ no ale trzeba mieć dobre myśli nie ma co!

Miłego dnia!!

bemommy, judith, magdalena, agata86, zozol lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla spokojnie ja sobie sobie zajęcie stwarzam bo codziennie odkurzam myje podłogę, ścieram kurzę, bo mamy kota, dodatkowo jestem sama bo mąż na kontrakcie i stąd brak wolnego czasu :)

Judith młoda urodziła się 3390 i na początku było ok z pieluszkami ale potem widziałam, że nie idą już jej tak i tylko czekałam wykończyć i od razu na dwójki mała ma chudziutkie nóżki, ale mimo to za małe je miała :) tu jedynki są od 2- 5 kg a dwójki od 3- 6 kg tylko nie kupuję pampersa, a libero a te pampersa new baby odparzały ją albo miała zaczerwienia mimo, że często pieluszkę zmieniałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:26

judith lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy podziwiam! Że masz tyle chęci i energi do takich prac, respekcior;P Ja póki co pozamiatam i musze przysiąść, bo już mi plecy pękają hehe;P

Z jednej strony nie moge się doczekać już po, żeby móc normalnie pracować, choć po cc to może być różnie, ostatnio się dobrze czułam, a teraz się okaże;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-moja pralka też szaleje ;-)

Bemommy-ja jeż biore się za porządki ;-)

patulla-to się ciesz,że masz czas ;-) ja też mam ale musze porobić w dmu bo mam zaległości które ty już ogarnełaś ;-) a jak twoje dzieciaki śpią to masz czas ;-) za tydz też będe go mieć ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałybyście widzieć jak u mnie wygląda;-) Sprzątam tyle o ile i musi wystarczyć. Na więcej nie mam chęci. Jakoś psychicznie jestem zmęczona i ciągle po głowie chodzi mi co muszę zrobić w związku z moimi studiami i dobija mnie to. A teraz siedzę i próbuję konspekt napisać - muszę go skończyć teraz i wysłać

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nakupiłam pampersy premium care, happy i dada - zobaczymy co młodemu podpasuje, tylko póki co same jedynki... ech najwyżej odstąpie ciężarnej koleżance jak zostaną :)

relg73sbz3tzgru8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a jak pierwsze chwile w domu?? Jak Emilka i jak partner się ogarnia?? Opowiadaj!

Patulla, to chyba zawsze jest, jak coś trzeba do szkoły zrobić, to się nigdy nie chce:D nie dziwię się i rozumie braku mobilizacji hihi;P

Judith, ja kupiłam jedynki pampersa te zielone i białe i małą paczkę dady, ciekawa jestem czy wykorzystam wszystkie i czy będą ok dla malucha:) A dwójki już kupiłam zielonego pampersa, także liczę, że będą pasować małej pupci:)

niunia, judith, Paula55 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:

MAMY JUŻ 10 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAM !!!!!

chyba,że kogoś pominełam na liście to pisać ;-)

Mamusią jest też już agi88:)
    agi88 wrote:
    Chciałabym Was powiadomić że na świat przyszła moja córcia Antosia, co prawda w 36 tygodniu, ale za to w dniu moich urodzin 28.04.2014 :D, waga 2420g, długość 51cm, okazała się najpiękniejszym i najdroższym prezentem urodzinowym. Jesteśmy już razem w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:57

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina- a sasza20???? Już urodziła???to mamy z 28 aż 4 dziewuszki ;-)
    nusia też nie daje znaku :/ a u nas super ;-) mała to córunia tatuni dziś wstawał do niej aż w końcu mała wylądowała po między nami w łóżku ;-)

jeszcze 4 dni kochana!!!!!

aga88-gratuluje ;-) super prezent ;-) i spóźnionego najlepszeg;-)moja mała dzień przed moimi urodzinami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 14:00

Bea_tina lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe czy ja tez nie kupilam tych pampersow za duzo:( 1 paczka premium care i 4 paczki zielonych jedynek po 43 szt.:/
    patulla ciesz sie ze masz czas ale Ty juz po miesiacu to doswiadczona mamcia jestes a na poczatku to czlowiek moze nie wiedziec w co lapki wlozyc:-)
    oj dobrze, ze juz zadnych prac nie musze pisac:-) juz by mi sie nie chcialo ale kilka w zyciu napisalam i starczy!!!!
    teraz tylko oddaje sie wychowaniu dziecka/dzieci ewentualnie hi hi
    fajne sloneczko u nas czekamy na znajomych, ktorzy przyjada z blizniakami do nas i starsza corcia niezle co.

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień :-)
    U mnie cisza i spokój nic nie boli brzuch dalej wysoko :-)
    Magdalenka mnie już zaczynają denerwować te telefony czy już urodziłam

magdalena lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wypastowałam podłoge w 2 pokojach i starłam kurze i zero zmęczenia :-P Filipowi za dobrze u mamy w brzuszku

Bea_tina, magdalena, zozol lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja w szpitalu od 8.30, pełno badań porobili, dopiero o 11 mi założyli tampon hormonalny, który skurcze powinien wywołać, rozwarcie miałam na jeden palec tylko, szyjka miękka, skrocona, a położna mogła dotknąć główkę malej.. po godzinie zrobiliśmy z mężem spacer naokoło szpitala, mala bardzo nisko, aż bolało przy każdym kroku, a teraz mam takie całkiem niezle bóle jak na okres, i się nasilają co jakis czas. Czy to skurcze? Czy szyjka się rozszerza??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:40

Bea_tina, aisa, zozol, judith lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe trzymam kciuki:-) Pewnie są to skurcze, obyś szybko urodziła dzidziusia:-)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

1. maja przywitałam swoją córeczkę Kasię - 2900, 53 cm, 10 pkt. :)

Jest śliczna, supergrzeczna i nie mogę się nią nacieszyć! :)

magdalena, Bea_tina, mychowe, Kaja, agata86, aga8787, aisa, zozol, LoLkA, judith lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam się w ten piękny dzień :-)
    U mnie cisza i spokój nic nie boli brzuch dalej wysoko :-)
    Magdalenka mnie już zaczynają denerwować te telefony czy już urodziłam

mnie troche tez ale wiem jak to jest jak jest sie po drugiej stronie i ktos czeka na pojawienie sie malca wiec tkumacze sobie ze to tylko troska:-)

mychowe pewnie to skurcze. trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie:-)

gratulacje elle to mamy pierwsza majowa mamusie i dzieciatko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 18:02

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle gratulacje dla Was:-* i zdrowia dla córeczki:-*
    No no mychowe trzymam kciuki za szybki i łatwy poród:-*
    Mam pytanko do mam które już urodziły kiedy obniżył wam się brzuch i odszedł czop?

mychowe lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka moj lekarz powiedzial, ze nie zawsze czop musi odejsc:( wiec ja na niego juz nie czekam;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dla mnie to raczej czysta ciekawość niż troska a denerwuje mnie to pewnie też przez to że ja też nie umie się doczekać mojego maluszka :-)

magdalena lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ