X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • judith Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu ja nakupiłam jedynek, a mały na USG półtora tyg termu miał około 3600gram, do porodu na bank przekroczy 4kg, więc chyba się faktycznie zagalopowałam z tymi małymi rozmiarami...
    bemommy fajnie, że córcia taka grzeczna! :)

bemommy lubi tę wiadomość

relg73sbz3tzgru8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki!!

Ja dziś poszalałam ze spaniem! Wstałam przed 11, co dało niemal 12 godzin snu, z małymy wc-przerwami;P

Pogoda ładna! Słoneczko świeci, także pralka już szaleje, bo nie chce zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę:)

Kurcze, zastanawiam się czy tych 1 nie mam za dużo, ale mój maluch będzie raczej mały, więc może uda się zużyć:)

Powiem Wam, że powoli coraz bardziej zaczynam swirować, zostały 4 dni!! Boje się już jak cholera:/ no ale trzeba mieć dobre myśli nie ma co!

Miłego dnia!!

bemommy, judith, magdalena, nick nieaktualny, zozol lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla spokojnie ja sobie sobie zajęcie stwarzam bo codziennie odkurzam myje podłogę, ścieram kurzę, bo mamy kota, dodatkowo jestem sama bo mąż na kontrakcie i stąd brak wolnego czasu :)

Judith młoda urodziła się 3390 i na początku było ok z pieluszkami ale potem widziałam, że nie idą już jej tak i tylko czekałam wykończyć i od razu na dwójki mała ma chudziutkie nóżki, ale mimo to za małe je miała :) tu jedynki są od 2- 5 kg a dwójki od 3- 6 kg tylko nie kupuję pampersa, a libero a te pampersa new baby odparzały ją albo miała zaczerwienia mimo, że często pieluszkę zmieniałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:26

judith lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy podziwiam! Że masz tyle chęci i energi do takich prac, respekcior;P Ja póki co pozamiatam i musze przysiąść, bo już mi plecy pękają hehe;P

Z jednej strony nie moge się doczekać już po, żeby móc normalnie pracować, choć po cc to może być różnie, ostatnio się dobrze czułam, a teraz się okaże;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-moja pralka też szaleje ;-)

Bemommy-ja jeż biore się za porządki ;-)

patulla-to się ciesz,że masz czas ;-) ja też mam ale musze porobić w dmu bo mam zaległości które ty już ogarnełaś ;-) a jak twoje dzieciaki śpią to masz czas ;-) za tydz też będe go mieć ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałybyście widzieć jak u mnie wygląda;-) Sprzątam tyle o ile i musi wystarczyć. Na więcej nie mam chęci. Jakoś psychicznie jestem zmęczona i ciągle po głowie chodzi mi co muszę zrobić w związku z moimi studiami i dobija mnie to. A teraz siedzę i próbuję konspekt napisać - muszę go skończyć teraz i wysłać

niunia lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nakupiłam pampersy premium care, happy i dada - zobaczymy co młodemu podpasuje, tylko póki co same jedynki... ech najwyżej odstąpie ciężarnej koleżance jak zostaną :)

relg73sbz3tzgru8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a jak pierwsze chwile w domu?? Jak Emilka i jak partner się ogarnia?? Opowiadaj!

Patulla, to chyba zawsze jest, jak coś trzeba do szkoły zrobić, to się nigdy nie chce:D nie dziwię się i rozumie braku mobilizacji hihi;P

Judith, ja kupiłam jedynki pampersa te zielone i białe i małą paczkę dady, ciekawa jestem czy wykorzystam wszystkie i czy będą ok dla malucha:) A dwójki już kupiłam zielonego pampersa, także liczę, że będą pasować małej pupci:)

niunia, judith, Paula55 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:

MAMY JUŻ 10 KWIETNIOWO-MAJOWYCH MAM !!!!!

chyba,że kogoś pominełam na liście to pisać ;-)

Mamusią jest też już agi88:)
    agi88 wrote:
    Chciałabym Was powiadomić że na świat przyszła moja córcia Antosia, co prawda w 36 tygodniu, ale za to w dniu moich urodzin 28.04.2014 :D, waga 2420g, długość 51cm, okazała się najpiękniejszym i najdroższym prezentem urodzinowym. Jesteśmy już razem w domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 12:57

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina- a sasza20???? Już urodziła???to mamy z 28 aż 4 dziewuszki ;-)
    nusia też nie daje znaku :/ a u nas super ;-) mała to córunia tatuni dziś wstawał do niej aż w końcu mała wylądowała po między nami w łóżku ;-)

jeszcze 4 dni kochana!!!!!

aga88-gratuluje ;-) super prezent ;-) i spóźnionego najlepszeg;-)moja mała dzień przed moimi urodzinami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 14:00

Bea_tina lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe czy ja tez nie kupilam tych pampersow za duzo:( 1 paczka premium care i 4 paczki zielonych jedynek po 43 szt.:/
    patulla ciesz sie ze masz czas ale Ty juz po miesiacu to doswiadczona mamcia jestes a na poczatku to czlowiek moze nie wiedziec w co lapki wlozyc:-)
    oj dobrze, ze juz zadnych prac nie musze pisac:-) juz by mi sie nie chcialo ale kilka w zyciu napisalam i starczy!!!!
    teraz tylko oddaje sie wychowaniu dziecka/dzieci ewentualnie hi hi
    fajne sloneczko u nas czekamy na znajomych, ktorzy przyjada z blizniakami do nas i starsza corcia niezle co.

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień :-)
    U mnie cisza i spokój nic nie boli brzuch dalej wysoko :-)
    Magdalenka mnie już zaczynają denerwować te telefony czy już urodziłam

magdalena lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wypastowałam podłoge w 2 pokojach i starłam kurze i zero zmęczenia :-P Filipowi za dobrze u mamy w brzuszku

Bea_tina, magdalena, zozol lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja w szpitalu od 8.30, pełno badań porobili, dopiero o 11 mi założyli tampon hormonalny, który skurcze powinien wywołać, rozwarcie miałam na jeden palec tylko, szyjka miękka, skrocona, a położna mogła dotknąć główkę malej.. po godzinie zrobiliśmy z mężem spacer naokoło szpitala, mala bardzo nisko, aż bolało przy każdym kroku, a teraz mam takie całkiem niezle bóle jak na okres, i się nasilają co jakis czas. Czy to skurcze? Czy szyjka się rozszerza??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:40

Bea_tina, aisa, zozol, judith lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe trzymam kciuki:-) Pewnie są to skurcze, obyś szybko urodziła dzidziusia:-)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

1. maja przywitałam swoją córeczkę Kasię - 2900, 53 cm, 10 pkt. :)

Jest śliczna, supergrzeczna i nie mogę się nią nacieszyć! :)

magdalena, Bea_tina, mychowe, Kaja, nick nieaktualny, aga8787, aisa, zozol, LoLkA, judith lubią tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza20 wrote:
    Witam się w ten piękny dzień :-)
    U mnie cisza i spokój nic nie boli brzuch dalej wysoko :-)
    Magdalenka mnie już zaczynają denerwować te telefony czy już urodziłam

mnie troche tez ale wiem jak to jest jak jest sie po drugiej stronie i ktos czeka na pojawienie sie malca wiec tkumacze sobie ze to tylko troska:-)

mychowe pewnie to skurcze. trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie:-)

gratulacje elle to mamy pierwsza majowa mamusie i dzieciatko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 18:02

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle gratulacje dla Was:-* i zdrowia dla córeczki:-*
    No no mychowe trzymam kciuki za szybki i łatwy poród:-*
    Mam pytanko do mam które już urodziły kiedy obniżył wam się brzuch i odszedł czop?

mychowe lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka moj lekarz powiedzial, ze nie zawsze czop musi odejsc:( wiec ja na niego juz nie czekam;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dla mnie to raczej czysta ciekawość niż troska a denerwuje mnie to pewnie też przez to że ja też nie umie się doczekać mojego maluszka :-)

magdalena lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ