KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena wrote:wkurzające to jest że idzie się z nadzieją zobaczenia jak najwięcej a tu lekarz ma kiepski sprzęt powinien to mówić przed wizytą!
ale fajnie że wszystko ok Twoja ciąża jest starsza od mojej o 2 dni według kalkulatora
jutro zaczynam 6 tydzień oj się dzieje wtedy z naszymi maleństwami!!!!!
-
natalinka wrote:Witam kochane przyszłe mamusie! Mam nadzieję, że mogę się dołączyć. Mój termin to 12 maj 2014. Maluch jest w brzuszku, co potwierdziło wczoraj USG. Wg ovu to 6 tydzień, wg lekarza maluch ma 4 tyg
yvone rozumiem Cię doskonale ciekawość czy wszystko jest ok.Yvone lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
Pytanko z innej beczki
JAK TAM WASZ APETYT??? ZACHCIANKI ???
zauważyłyście żeby wziększyło się wasze zapotrzebowanie na jedzonko ?? Przybyło wam jakich KG ??
JA dziś doznałam szoku !!! w pracy zjadłam tradycyjnie kubeczek owoców...
następnie kolega przyniósł chipsy - to przegryzłam ...
inny kolega przyniósł czekoladowe kulki- to się poczęstowałam...
po powrocie z pracy zjadłam 4 ogórki kiszone
wyjazd na zakupy był TOTALNĄ MASAKRĄ !!!! Miałam ochotę na wszystko pokolei... czekoladki, cukierki, łakoćki, lody, chipsy, pikantne talarki... PARANOJA !!!!! nie poznaję siebie !!!!
... na szczęście zostałam przy owocach, warzywach i orzechach )
a na wieczór wcisnęłam jeszcze pistacje i brzoskwinkę
POMOCY BOJĘ SIĘ ŻE ZACZNĘ TYĆ !!!!!
-
Dzień dobry dziewczynki
Byłam u ginka i powiedział że to wczesna ciąża mam przyjść za tydzień to założy mi kartę i zleci badania i dostane zdjęcie pisklaczka
Powiedział mi że na zdjęcie to przyszłam za wcześnie o ten tydzień Zrobił mi usg i troszkę pogadaliśmy o tym pierwszym trymestrze i tyle
No nic najważniejsze że potwierdził że to wczesna ciąża a za tydzień (nie wiem jak ja wytrzymam ten tydzień?) już będę widzieć pisklaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 09:17
Yvone, Dorjana lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Paulina1986 wrote:Pismak, a to nie pokazał Ci nic na USG? Nie widziałaś pęcherzyka? Nie podał Ci wymiarów?
Pokazał mi ale zdjęcia nie dostałam i coś tam w karcie mi napisał o wielkości ale ja to za bardzo się stresowałam i nie pamiętam
Jak do mnie mówił to ja dalej byłam na zdaniu "wczesna ciąża"20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Pokazał mi ale zdjęcia nie dostałam i coś tam w karcie mi napisał o wielkości ale ja to za bardzo się stresowałam i nie pamiętam
Jak do mnie mówił to ja dalej byłam na zdaniu "wczesna ciąża"
Pismak lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:hej dziewczyny
Pytanko z innej beczki
JAK TAM WASZ APETYT??? ZACHCIANKI ???
zauważyłyście żeby wziększyło się wasze zapotrzebowanie na jedzonko ?? Przybyło wam jakich KG ??
JA dziś doznałam szoku !!! w pracy zjadłam tradycyjnie kubeczek owoców...
następnie kolega przyniósł chipsy - to przegryzłam ...
inny kolega przyniósł czekoladowe kulki- to się poczęstowałam...
po powrocie z pracy zjadłam 4 ogórki kiszone
wyjazd na zakupy był TOTALNĄ MASAKRĄ !!!! Miałam ochotę na wszystko pokolei... czekoladki, cukierki, łakoćki, lody, chipsy, pikantne talarki... PARANOJA !!!!! nie poznaję siebie !!!!
... na szczęście zostałam przy owocach, warzywach i orzechach )
a na wieczór wcisnęłam jeszcze pistacje i brzoskwinkę
POMOCY BOJĘ SIĘ ŻE ZACZNĘ TYĆ !!!!!
-
Pismak wrote:Dzień dobry dziewczynki
Byłam u ginka i powiedział że to wczesna ciąża mam przyjść za tydzień to założy mi kartę i zleci badania i dostane zdjęcie pisklaczka
Powiedział mi że na zdjęcie to przyszłam za wcześnie o ten tydzień Zrobił mi usg i troszkę pogadaliśmy o tym pierwszym trymestrze i tyle
No nic najważniejsze że potwierdził że to wczesna ciąża a za tydzień (nie wiem jak ja wytrzymam ten tydzień?) już będę widzieć pisklaka
uff... sorki - miałam ostry młyn w pracy - aż mnie brzusio rozbolał ;(
tyle nerwów i biegania - chyba nie wytrzymam długo w tej robocie (
no jak to ;(
dlaczego
nie ma foci ;(((
czyli że lepiej poczekać ;/ masakra - ja już nie daję rady z tym czekaniem
(
ja też już bym chciała zobaczyć KROPKA
nio może jakos wytrzymam jeszce jeden tydzień -
No właśnie dziewczyny, jak to w końcu jest z tym pęcherzykiem. U mnie czarna kropka ma 9,2 mm. Wg ovu dziś jest 5 tydz. i 4 dz. ciąży, u lekarza byłam 2 dni temu. Czy to możliwe, że jeszcze nie widać zarodka? Teraz się martwię czy to nie pusty pęcherzyk...
-
natalinka wrote:3 mm? hmm... u mnie pozostałość po ciałku na jajniku ma 26 mm. Lekarz powiedział, że tak ma być... Wiem, że panikuje, ale kolejna wizyta dopiero po 20 października...
-
Nie, lekarz stwierdził, że nie trzeba robić bety. Miałam USG transwaginalne i widać bylo pęcherzyk płodowy i plamkę na jajniku o wym. 26 mm. Wg lekarza to właśnie ciałko żółte, to jest dr nauk. med., więc chyba wie, co mówi... Nie wiem już, ale prawdą jest, że przez ostatnie miesiące zmagałam się z torbielami na 5 cm, więc może być różnie...