X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane przyszłe mamusie! Mam nadzieję, że mogę się dołączyć. Mój termin to 12 maj 2014. Maluch jest w brzuszku, co potwierdziło wczoraj USG. Wg ovu to 6 tydzień, wg lekarza maluch ma 4 tyg :)

Asia87, xxmyszka lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj, witaj:) super, ze jesteś:)

• Yvone Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    wkurzające to jest że idzie się z nadzieją zobaczenia jak najwięcej a tu lekarz ma kiepski sprzęt powinien to mówić przed wizytą!
    ale fajnie że wszystko ok Twoja ciąża jest starsza od mojej o 2 dni według kalkulatora :)

jutro zaczynam 6 tydzień :) oj się dzieje wtedy z naszymi maleństwami!!!!! :) :) :)
    ja wiedziałam, ze tak kiepski sprzęt, ale przyjmują od ręki bez czekania, a chciałam orientacyjnie zobaczyć czy wszystko ok, bo do swojego lekarza muszę czekać do 30 września.
    :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witam kochane przyszłe mamusie! Mam nadzieję, że mogę się dołączyć. Mój termin to 12 maj 2014. Maluch jest w brzuszku, co potwierdziło wczoraj USG. Wg ovu to 6 tydzień, wg lekarza maluch ma 4 tyg :)
    witamy Cię bardzo serdecznie :)
    yvone rozumiem Cię doskonale ciekawość czy wszystko jest ok.

Yvone lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę zadać Wam dość intymne pytanie? Czy Wy również macie żółty śluz?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami tak ale w ogóle nie mam go dużo.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 11 września 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żółtego nie mam, bardziej kremowy jest w kolorze.

dziewczyny. założyłam wątek MAJ 2014 na forum mnz.pl jeśli ktoś miałby ochotę dołączyć, bo jak na razie jestem tam sama;)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;D

Pytanko z innej beczki :P

JAK TAM WASZ APETYT??? ZACHCIANKI ???

zauważyłyście żeby wziększyło się wasze zapotrzebowanie na jedzonko ?? Przybyło wam jakich KG ??

JA dziś doznałam szoku !!! w pracy zjadłam tradycyjnie kubeczek owoców...
    następnie kolega przyniósł chipsy - to przegryzłam ... :)
    inny kolega przyniósł czekoladowe kulki- to się poczęstowałam... :D
    po powrocie z pracy zjadłam 4 ogórki kiszone :O

wyjazd na zakupy był TOTALNĄ MASAKRĄ !!!! Miałam ochotę na wszystko pokolei... czekoladki, cukierki, łakoćki, lody, chipsy, pikantne talarki... PARANOJA !!!!! nie poznaję siebie !!!!

... na szczęście zostałam przy owocach, warzywach i orzechach ;))

a na wieczór wcisnęłam jeszcze pistacje i brzoskwinkę :O

POMOCY BOJĘ SIĘ ŻE ZACZNĘ TYĆ !!!!!

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czy Wy tez macie bol ledzwi?czasami jest okropny, zastanawiam sie czy bede go miala caly czas,pozdrawiam

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Byłam u ginka i powiedział że to wczesna ciąża :) mam przyjść za tydzień to założy mi kartę i zleci badania i dostane zdjęcie pisklaczka :)

Powiedział mi że na zdjęcie to przyszłam za wcześnie o ten tydzień :/ Zrobił mi usg i troszkę pogadaliśmy o tym pierwszym trymestrze i tyle :)
    No nic najważniejsze że potwierdził że to wczesna ciąża a za tydzień (nie wiem jak ja wytrzymam ten tydzień?) już będę widzieć pisklaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 09:17

Yvone, Dorjana lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak, a to nie pokazał Ci nic na USG? Nie widziałaś pęcherzyka? Nie podał Ci wymiarów?

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Pismak, a to nie pokazał Ci nic na USG? Nie widziałaś pęcherzyka? Nie podał Ci wymiarów?

Pokazał mi :) ale zdjęcia nie dostałam :/ i coś tam w karcie mi napisał o wielkości :) ale ja to za bardzo się stresowałam i nie pamiętam :D
    Jak do mnie mówił to ja dalej byłam na zdaniu "wczesna ciąża" :D

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Pokazał mi :) ale zdjęcia nie dostałam :/ i coś tam w karcie mi napisał o wielkości :) ale ja to za bardzo się stresowałam i nie pamiętam :D
    Jak do mnie mówił to ja dalej byłam na zdaniu "wczesna ciąża" :D
    he he no tak stres taki ze czlowiek ciezko rejestruje:-) kochana nie masz wyjscia i musisz poczekac tydzien zawsze sie to dluzy mi dluzy sie poczatek tygodnia potem leci.ja od kazdej srody zaczynam nowy tydzien ciazy i to jest moj ulubiony dzien!

Pismak lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    hej dziewczyny ;D

Pytanko z innej beczki :P

JAK TAM WASZ APETYT??? ZACHCIANKI ???

zauważyłyście żeby wziększyło się wasze zapotrzebowanie na jedzonko ?? Przybyło wam jakich KG ??

JA dziś doznałam szoku !!! w pracy zjadłam tradycyjnie kubeczek owoców...
    następnie kolega przyniósł chipsy - to przegryzłam ... :)
    inny kolega przyniósł czekoladowe kulki- to się poczęstowałam... :D
    po powrocie z pracy zjadłam 4 ogórki kiszone :O

wyjazd na zakupy był TOTALNĄ MASAKRĄ !!!! Miałam ochotę na wszystko pokolei... czekoladki, cukierki, łakoćki, lody, chipsy, pikantne talarki... PARANOJA !!!!! nie poznaję siebie !!!!

... na szczęście zostałam przy owocach, warzywach i orzechach ;))

a na wieczór wcisnęłam jeszcze pistacje i brzoskwinkę :O

POMOCY BOJĘ SIĘ ŻE ZACZNĘ TYĆ !!!!!
    no to niezle Cie wzielo ja tak mialam ze dwa tygodnie temu jadlabym wszystko co pojawilo sie w zasiegu reki i wzroku ale teraz tak nie mam wrecz przeciwnie od wczoraj to mi nie dobrze ale nie wymiotuje. przyjemne to nie jest!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)

Byłam u ginka i powiedział że to wczesna ciąża :) mam przyjść za tydzień to założy mi kartę i zleci badania i dostane zdjęcie pisklaczka :)

Powiedział mi że na zdjęcie to przyszłam za wcześnie o ten tydzień :/ Zrobił mi usg i troszkę pogadaliśmy o tym pierwszym trymestrze i tyle :)
    No nic najważniejsze że potwierdził że to wczesna ciąża a za tydzień (nie wiem jak ja wytrzymam ten tydzień?) już będę widzieć pisklaka :)

uff... sorki - miałam ostry młyn w pracy - aż mnie brzusio rozbolał ;(
    tyle nerwów i biegania - chyba nie wytrzymam długo w tej robocie :((

no jak to ;(
    dlaczego :(
    nie ma foci ;(((

czyli że lepiej poczekać ;/ masakra - ja już nie daję rady z tym czekaniem
    :((

ja też już bym chciała zobaczyć KROPKA :D
    nio może jakos wytrzymam jeszce jeden tydzień

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny, jak to w końcu jest z tym pęcherzykiem. U mnie czarna kropka ma 9,2 mm. Wg ovu dziś jest 5 tydz. i 4 dz. ciąży, u lekarza byłam 2 dni temu. Czy to możliwe, że jeszcze nie widać zarodka? Teraz się martwię czy to nie pusty pęcherzyk... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka ja bylam na usg w poniedzialek byl to 5t5d widac bylo pecherzyk i cialko zolte o wielkosci 3 mm przez dwa tygodnie ma sie z nim duzo zadziac:-) to mloda ciaza bo plod ma 3 tygodnie.
    takze cierpliwosci ja tez czekam.:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mm? hmm... u mnie pozostałość po ciałku na jajniku ma 26 mm. Lekarz powiedział, że tak ma być... Wiem, że panikuje, ale kolejna wizyta dopiero po 20 października...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    3 mm? hmm... u mnie pozostałość po ciałku na jajniku ma 26 mm. Lekarz powiedział, że tak ma być... Wiem, że panikuje, ale kolejna wizyta dopiero po 20 października...
    no nie wiem za bardzo co Ci napisac bo sama sie nie orientuje mysl pozytywnie a badalas bete?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, lekarz stwierdził, że nie trzeba robić bety. Miałam USG transwaginalne i widać bylo pęcherzyk płodowy i plamkę na jajniku o wym. 26 mm. Wg lekarza to właśnie ciałko żółte, to jest dr nauk. med., więc chyba wie, co mówi... Nie wiem już, ale prawdą jest, że przez ostatnie miesiące zmagałam się z torbielami na 5 cm, więc może być różnie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ