KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny:) ja tez zaliczam sie do was SZCZESCIARY ale tak jak dziewczyny wybralam sobie lekarza bez serca...bylam u niej zaraz po tym jak dowiedzialam sie o ciazy...powiedziala"ja u pani ciazy nie widze" ale nie dodala ze np jest za wczesnie.... tylko wygladalo to tak jakbym byla jakas oblakana i wymyslala sobie ciaze...teraz boje sie isc do innego....
boje sie tez o moja bete po mialam 39,96 a po trzech dniach 64,54..tak sie boje ze spotka mnie to samo co martusie... -
Dziewczyny co ma byc to bedzie i niestety nic na to nie poradzimy.
Badzmy dobrej mysli, zycze nam wszystkim szczesliwej ciazy.
z moja niedoczynoscia wynik 2,2 <0.04-3,8> mam nie zmieniac dawki. tak powiedziala moja endo. spytalam jej rozwiajace sie dziecko nie podwyzszy mi poziomu tsh to powiedziala ze na to jeszcze za wczesnie, ze ono az tyle nie potrzebuje.
podoba mi sie nazwa "kropek" ktos napisal tak wkoncu mamy nasze zielone kropki na wykresach -
oczekuje wrote:czesc dziewczyny:) ja tez zaliczam sie do was SZCZESCIARY ale tak jak dziewczyny wybralam sobie lekarza bez serca...bylam u niej zaraz po tym jak dowiedzialam sie o ciazy...powiedziala"ja u pani ciazy nie widze" ale nie dodala ze np jest za wczesnie.... tylko wygladalo to tak jakbym byla jakas oblakana i wymyslala sobie ciaze...teraz boje sie isc do innego....
boje sie tez o moja bete po mialam 39,96 a po trzech dniach 64,54..tak sie boje ze spotka mnie to samo co martusie...
No proszę - to tak jak u mnie - dokładnie to samo mnie spotkało... tylko że mnie lekarz nawet nie miał zamiaru badać
odrazu mnie zbluzgał - pomyślałam że koleś się wściekł że ja od niego skierowanie chcę i stąd ten FOCH...
no i właśnie tego nie rozumiem - dlaczego ci lekarze nie wytłumaczą po prostu o co chodzi - ja nawet nie chciałam badania - chciałam tylko skierowanie, na badanie chciałam poczekać do 8 tygodnia...
Nawet nie pokierował mnie - [co robić, kiedy się umówić na następną wizytę ??
czy jest jakaś szansa że jestem w ciąży ??
Jeśli państwo nic nie zrobi z naszą służbą zdrowia - to w jaki sposób chce zwalczyć niż demograficzny ??? - nie oszukujmy się przecież jeśli kobieta w początkowej fazie ciąży trafi na takiego buca, to nerwy i stresy, które dupek sam wywołuje mogą przyczynić się do poronienia czy jakichś innych uszczerbków na zdrowiu dzidziusia...
Przecież każdy normalny człowiek wie, że :
KOBIETA W CIĄŻY NIE MOŻE SIĘ DENERWOWAĆ !!!
- to dlaczego lekarzami zostają psychopaci, zagrażający naszemu i naszych maleństw życiu ??
-
Dziewczyny a jak wasze samopoczucie. Ja chodze cały czas zmeczona, a raczej siedze lub leże bo nie mam siły. Czasami mnie muli zwłaszcza jak jestem głodna, a na nic nie mam ochoty i jem na siłe. W pierwszej ciąży miałam mdłości i wymioty ale nie byłam zmęczona.
-
Hej dziewczyny, ja ujrzalam dwie krechy w 3tc5d i bylam w szoku, bo to byl drugi cykl od poronienia 19 czerwca i wczesniej nam zajelo 10 miesiecy, zeby ujrzec druga kreche. Poza tym serduszkowalismy tylko raz, mialam bardzo dlugo sluz plodny i nie wiedzialam nawet kiedy byla owulacja, sama ja zaznaczylam. Ciaza obumarla w 8tygodniu, ale w 10 sie dowiedzialam. Mieszkam w UK, badania poporonieniu zrobilam w PL,wszystkie w normie,wiec mam nadzieje, ze tym razem sie uda:)
Ovu mi zaznaczyl termin na 8 maja:)
Wymarzona majowa dzidzia:)
Pozdrawiam wszystkie majowe mamy!Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikt nie straszy poronieniami poprostu dziewczyny rozmawiają o swoich przeżyciach emocjach i ja to rozumiem z tego co mi lekarz tłumaczył co 4 pierwsza ciaza kończy sie poronieniem i nawet nie które dziewczyny sie nie orientują bo myślą ze @ poprostu sie spóźnia zrozumcie co dziewczyna przeżywa jakie są jej emocje obawy a nie odrazu ze straszą eh Yvone sny podobno śnią sie na odwrót więc uszy do góry będzie dobrze a ja ze swojej strony mogę napisać tyle ze trzymam za was wszystkie mocno kciuki żeby każda odnosiła szczęśliwie ciążę i nie musiała przeżywać straty bo to jest straszny koszmar !
-
Zgadzam sie z Miriam, po to jest to forum, zeby sie dzielic emocjami i przezyciami,a nie straszyc poronieniem. Do 12 tygodnia kazda oczekiwana ciaza jest powiazana ze strachem. Ja w swojej poprzedniej ciazy niczego sie nie domyslalam, ale nie ignorowalam zadnych zlych znakow, jak plamien czy boli..
Zycze wszystkim szczesliwych 9 miesiecy:) Bez boli, plamien, strachu, a z pozytywnym ruchem malenst w tych naszych brzucholach:)Miriam lubi tę wiadomość
-
I macie rację !!!!
Bo ciąża to nie tylko czas sielanki...
to często walka !!!
... huśtawki nastrojów !!!
... załamania !!!
a wtedy właśnie potrzebuje się pomocy !!!
a nie takiego guwniarskiego zachowania... Wstydziłybyście się dziewczyny !!!
Każda z nas mogłaby być w podobnej sytuacji...
- szkoda że niektórym tak bardzo brakuje wyobraźni i wrażliwości...
Świat jest pełen SAMOLUBNYCH istot zapatrzonych w siebie !!!!
SZKODA - to przykre...
Miriam, mychowe, mirka14 lubią tę wiadomość
-
xxmyszka wrote:niunia,Joala - dzięki za zrozumienie, niesamowicie uprzejme jesteście, nie ma co. Myślałam że mogę tu zagościć na te 9 miesięcy ale widzę że się myliłam. Spokojnej i zdrowej ciąży - i obyście nigdy nie musiały przeżywać tego co ja.
absolutnie! jest tu miejsce dla Ciebie i rozgaszczaj się. ja pisząc o tym śnie chciałam pokazać, ze wszystkie chyba martwimy sie o to czy wszystko jest ok. sama ponad 7 lat temu poroniłam. wiem jak to boli i przeraźliwie się tego boję.
każdy ma prawo pisać tu o swoich lękach, niepokojach jak i o radościach!Miriam, mychowe lubią tę wiadomość
-
Witam was dziewczyny i od razu gratuluję wam fasolek i życzę wspaniałych i spokojnych 9 miesięcy niech maluszki zdrowo rosną
U mnie też zadomowiła się już fasolka na razie jednak tak nieśmiało do was zaglądam bo dopiero w czwartek mam wizytę u lekarza20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Witam Dziewczyny Gratuluje wszystkim upragnionych Kropek w brzuszku.
Nam udało się w 12 cyklu starań termin 9 maja 3 dni po moich urodzinkach Maleństwo sprawiło nam wielką niespodziankę, nie spodziewaliśmy się,że może się udać, byłam przygotowana na badanie hsg, zdążyłam się nawet zapisać Mam pco, leczyłam się clo, ten cykl był akurat beż żadnych leków tym większe nasze zaskoczenie gdy zobaczyłam pierwszy wynik bety, dopiero wtedy uwierzyłam i popłakałam się ze szczęścia
PozdrawiamySynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Gratuluje nowym przyszłym mamusią Oby 9 miesiecy minęło spokojnie.
Dziewczyny czy robiłyście już badania? Ja w tamtym tygodniu zrobilam niby wszystko jest ok ale troche martwi mnie TSH norma jest do 4,20 a ja mam 4,12. Niby w normie ale jak zaczełam czytac na necie to sie troche zmartwiłam, że to za wysokie. Nigdy wczesniej nie miałam tego badania robionego. -
hej dziewczyny
Czy któraś z Was była na USG ok 6 tygodnia???
zastanawiam się czy w 6 tygodniu powinnam się spodziewać mniej wiecej takiego KROPKA ???
oj... Pismaczku... chyba nie wytrzymam - muszę się umówić na wizytę bo zwariuję
Fajnie bybyło jakbyście mogły wrzucić swoje fotki
DUŻO ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK I ICH KRUSZYNEK !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 22:34