X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana wsparcie tutaj na forum jest bezcenne:-) witaj w naszym gronie. co do terminu porodu wiadomo ze jest on ruchomy i pewnie bedzie sie zmienial.ja wedlug kalkulatorow jestem w 5 tygodniu a do lekarza wybiore sie jakos w przyszlym tygodniu.

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena mi lekarka przyslala sms ze mam wyniki w normie i nie musi zwiekszac, ale to w irlandii, chyba jutro pojde po wyniki i przedzownie do polskiej lekarki bo sie obawiam

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    w piątek robiłam test. piękne 2 krechy. termin na 9 maja:)
    pozdrawiam:)

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kwietniowo-majowe mamusie :)
    Termin mam na 7 maja. Wczoraj byłam u lekarza ale stwierdził, ze jeszcze za wcześnie. Kazał zrobić badania i przyjść za 2 tygodnie. Ze wzgledu na bóle brzucha mam brac dopochwowo luteine. Wczoraj mialam zgage a dzisiaj jest mi slabo puki co zupełnie inaczej jak w pierwszej ciąży.

Yvone widze że jestesmy równo w ciąży, cykle w tym samym dniu nam sie zaczeły 30.07. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 12:42

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 3 września 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki a kiedy była u Ciebie owu, bo u mnie 16 sierpnia i dlatego wyliczyłam termin według owulacji na 9 maja:) ale super. będziemy razem przeżywać:)
    jakieś objawy już?

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    magdalena mi lekarka przyslala sms ze mam wyniki w normie i nie musi zwiekszac, ale to w irlandii, chyba jutro pojde po wyniki i przedzownie do polskiej lekarki bo sie obawiam
    aNiLewe jak bedziesz spokojniejsza to zadzwon do polskiej pani doktor lepiej sie upewnic wiecej anizeli mniej.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone wrote:
    Witajcie:)
    w piątek robiłam test. piękne 2 krechy. termin na 9 maja:)
    pozdrawiam:)
    no to gratulacje ja tez mam na 9 maja :-)
    mamafasolki take gratuluje :-)
    bedziemy razem przezywac te chwile!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 21:22

Yvone lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • rena Znajoma

Wysłany: 3 września 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, to ja tez sie dolaczam. termin mam jakos koniec kwietnia/poczatek maja. W sobote bylam na USG i widac pecherzyk, nastepna wizyta za dwa tygodnie.

Kurcze, ale ten czas sie wlecze, juz bym chciala, zeby byl koniec pierwszego trymestru. Dzisiaj zaczal mi sie 7-my tydzien, wiec ok 50% pierwszego trymestru juz za mna :-)

pozdr Was i Wasze fasolki :-)

niunia lubi tę wiadomość

• rena Znajoma

Wysłany: 3 września 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:

aNiLewe - ja tez mieszkam w Iralndii, Dublinie. Wybralas juz moze szpital?

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy rena :-) mi tez sie wlecze podobnie jak ty chcialabym byc juz w II trymestrze.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • rena Znajoma

Wysłany: 3 września 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mowic nic w pracy az do 12-tego tygodnia i musze zamylac. wymyslili ostatnio jakis dzien integracyjny gdzie mamy grac w polo jerzdzac na takich rydwanach na kolkach (nie wiem jak to sie nazywa) - kurde zabawy integracyjne jak w przeczkolu. no i musze teraz krecic, zeby sie z tego wymigac :-)

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone wrote:
    mamafasolki a kiedy była u Ciebie owu, bo u mnie 16 sierpnia i dlatego wyliczyłam termin według owulacji na 9 maja:) ale super. będziemy razem przeżywać:)
    jakieś objawy już?

Owu nie wiem dokładnie kiedy miałam (nie mierzyłam temp) 9 sierpnia bolał mnie jajnik a serduszkowalismy 5 sierpnia. Lekarz i ovu według ostatniej miesiączki wyliczył mi na 7 maja :)

Na razie mnie mdli z rana jak jestem głodna i czasami mi słabo. Jak sie przepracjuje to boli mnie brzuch.

Byłaś już u lekarza?

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie byłam jeszcze. wizytę mam umówioną do swojego dopiero na 30 września ale w przyszłym tygodniu chyba wybiorę się do mojej byłej lekarki, tam przychodzę i przyjmuje mnie, bo kolejek nie ma, żeby tylko potwierdzić i sprawdzić czy wszystko ok. myślicie, ze będzie już serduszko w przyszłym tygodniu?

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 4 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma dobre usg to moze juz być widać. Ja byłam w pon i jeszcze nie było i kazał przyjsc za 2 tyg. Ale jak u Ciebie nie bedzie jeszcze widać to dowiesz sie czy wszystko jest wporządku

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis powiedzialam w pracy dlatego ze chce byc spokojna ze jak sie zle poczuje i nie pojde do pracy to beda wiedzieli dlaczego moja kierowniczka sue ucieszyla wysciskala i kazala dbac o siebie. wiecie co ulzylo mi tym bardziej ze robie sie rozlazla i chyba bede potrzebowala wsparcia.
    tez jestem po przejsciach ciazowych wiec teraz tylko to sie liczy i nic nie jest wazniejsze!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 września 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rena ja jestem z cork, tydzienm temu bylam u gp, a dzis juz dostalam list ze szpitala, z zaproszeniem na usg 21 pazdziernika ale akurat bedziemy w Polsce i nie chcieli mi przelozyc na szybciej bo powiedziala Pani ze przed 12 tygodniem mi usg nie zrobi. wiec przelozylam na dwa tygodnie pozniej jak skonczone 14 tyg. a w 12 zrobie w polsce.
    i tak mialam taki plan z tym ze myslalam ze pojade do rodzicow juz po usg i bede wiedziec co i jak, a tu w niedziele zajade i bede sciemniac ze nic sie nie dzieje pod luzniejsza tunika :P w pon na usg i dopiero bedziemy swietowac

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    a ja dzis powiedzialam w pracy dlatego ze chce byc spokojna ze jak sie zle poczuje i nie pojde do pracy to beda wiedzieli dlaczego moja kierowniczka sue ucieszyla wysciskala i kazala dbac o siebie. wiecie co ulzylo mi tym bardziej ze robie sie rozlazla i chyba bede potrzebowala wsparcia.
    tez jestem po przejsciach ciazowych wiec teraz tylko to sie liczy i nic nie jest wazniejsze!

Popieram - chyba też wolałabym już powiedzieć w pracy...

Szkoda tylko że ciąży jeszcze nie mam potwierdzonej...
    więc póki co poczekam tak do 9 tygodnia, a później zobaczymy...

To okropne, że kobieta w żaden sposób nie może kontrolować przebiegu ciąży...

:) fajnie by było jakbym mogła z rana sprawdzić czy KROPEK ma się dobrze ;)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą wizytę planuję za 2 tygodnie...
    tzn. gdzieś po 15 września
    póki co nie nakręcam się na to że jestem mamusią...

po ostatniej wizycie odechciało mi się wszystkiego...
    sprawdzam przyrost BETY w tym tygodniu i kontrolnie jedno badanie zrobię za tydzień ;))

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki wrote:
    Jak ma dobre usg to moze juz być widać. Ja byłam w pon i jeszcze nie było i kazał przyjsc za 2 tyg. Ale jak u Ciebie nie bedzie jeszcze widać to dowiesz sie czy wszystko jest wporządku

no to pozazdrościć lekarza...
    ja poszłam tylko na konsultację i po ewentualne skierowanie na BETĘ
    to dostałam mega wykład i dowiedziałam się że jak dla niego to wcale nie jestem w ciąży - bo to za wcześnie żeby mówić o ciąży i że pewnie to pusty pęcherzyk :O i nic z tego może nie być itp...
    Nic mi nie poradził tylko z ziemią zrównał :(
    Załamałam się po wyjściu z gabinetu...

Więc tak to BARDZO WAŻNE żeby dobrze trafić - na lekarza z ludzkimi odruchami[//b] a nie zimnego, bezczelnego, nadętego .... SNOBA !!!

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana
    Dobry lekarz do którego ma sie zaufanie to podstawa. Niestety nieraz mozna trafic na konowała jak w twoim przypadku, współczuje. Mam nadzieje że drugi bedzie tym właściwym. Czekam na relacje z wizyty.

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ