X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu 2 obiady bo my w dzien mleka nie pijemy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, swietne fotki, Maksiu sobie swietnie radzi:) A jak sobie dawal rade z polykaniem?

U mnie bylo to samo pare miesiecy temu. Lili dawalam cyca,a jej sie ssac nie chcialo. Pozniej w dzien absolutnie nie udawalo mi aie jej namowic. Pozniej byl cyc tylko rano na spiocha z zamknietymi oczami, bo jaksie dobudzila to musialam z butli dac, ale ciagle odciagalam.
    Teraz juz calkowicie odciagam mleko, bo pewnego dnia mlodej damie juz zupelnie nie udalo sie ciagnac z cyca..
    Czasem jeszcze do tej pory probuje, ale patrzy na cyca jakby to kara byla i krzyczy.. troche smiac mi aie chce, a z drugiej strony szkoda, ze marnuje czas na odciaganie jakby z cyca mogla ciagnac.

Ostatni tydzien Lili takiego apetytu dostala, ze nie moge jej poznac, szeroko buzie otwiera cokolwiek jej daje, wszystkiego chce probowac, rano daje jej kaszke, pozniej obiadek i dzis pierwszy raz jeszcze troche owocow zmiescila.. ale nie wiem czy to nie za duzo.

I bardzo lubi jak obiadek ma w kawaleczkach, ktore moze pozuc w buzi, a nie jednolita papke.. tylko mieciutkie wszystko. Blw to swietny pomysl, zeby dziecko sie nauczylo nie polykac od razu a pozuc troche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 21:07

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas z tym żuciem różnie, zauważyłam że trochę tylko pomamle i łyka spore kawałki, czasem się pokrztusi ale nie wypluwa tylko połyka. Póki co tylko owoce mu dawałam w kawałkach. Najbardziej lubi jak ja mu trzymam, chyba dlatego ze owoce mu z rączki uciekają.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia zdrówka dla Kubusia, mam nadzieję, że szybko przejdzie, a w sumie dobrze że bez antybiotyku, może faktycznie nie był niezbędny :)

Mychowe, Wy to macie spanie, nie ma co! Lili to elegancka spiąca królewna hihi

Iza Łukasz ostatnio też wygina śmiało ciało podczas jedzenia, czasami to już nie mam do tego nerwów iiii tak! Je jeszcze krócej niż wcześniej! 2 minuty to jest prawie standard, a 3 to już na wygłodzeniu!! Nie wiem jak on je, że tak krótko:/ ale nie płacze i na siłe też nie chce no więc mam nadzieję, że jest ok :)
    I superancko, że się spacerek udał, no i ekstra jedzoneczko!! widać, że Maksio zadowolony;P

Powiedzcie mi jak jest z tym ksztuszeniem w blw? Bo zaczynam się zastanawiać, czy by mu mrożonek nie podać? Można? Bo w sumie nie jest chyba dobrze, że Łukasz będzie dostawać same papki? Zwariuje z tym jedzeniem, szkoda, że nie ma tego po ludzku napisane co należy dokładnie kiedy itp.

Dziś jedliśmy gruszkę i szpinak i ziemniak, wszystko ładnie zjedzone, a po obiadku atak zmasowany kupy. Odstawiam na razie marchewkę i zobaczymy co z tego wyjdzie.

I dziś usnął 21, ciekawe jaki będzie w nocy:P Ja się pół godzinki drzemłam w dzień(o 18) i czuję się mikro lepiej. Ale co najważniejsze z Łukaszem jest ok, a to najważniejsze :)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubie zaczęło się pogarszać, więc pojechalismy prywatnie pierwszy raz do pediatry, który przyjmuje w nowym ośrodku. Dostał zlecenie inhalacji, syrop, lek do gardła i Ibum. Gardło czerwone, chrypa jest - prawdopodobnie może to być wirusowe zapalenie krtani - skąd??? Niby w poniedziałek przyszła rehabilitantka, która ma chorego syna, ale powiedziała mi to dopiero przy Kubie :/
    Pediatra powiedział, by uważać w nocy, bo wówczas najczęściej są napady duszności. Jak coś zacznie się dziać, to go szybko ubierać i na podwórko na zimne powietrze, trzeba też dzwonić po pogotowie jeśli nie przejdzie :(
    Jestem już zmęczona. Ciągle coś...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy blw dziecko musi siedzieć prosto, wtedy da radę samo odkrztusić jeżeli coś mu źle wpadnie i nie pomagać od razu tylko poczekać aż samo sobie poradzi bo bardzo rzadko się zdarza że trzeba pomóc Ewelina bierze do buzi czasami bardzo duże kawałki ale daje radę jak ma za dużo to wypluje i tyle :P

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, to przynajmniej jakas konkretna pediatra. Przy napadzie to inhalacje i zimne powietrze. Moja siostra ze swoim synkiem Te miewala takie zapalenia krtani. Niestety są to nawracające rzeczy. A z czego inhalacje masz?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia zdrowka dla Kubusia jutro będzie lepiej :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, z rozmiarami to tak nie do końca, że mają taki sam. Kacper nosi powiedzmy 68-74, a Konrad 80-86. Ale zdarza się, że Kacper ma coś na 80, a Konrad jeszcze jakieś 74, no i większe też. To body akurat 74 jest.

zozol lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to dobrze, że pojechaliście i oby żadne napady się nie pojawiły! Kurde ucałuj Kubusia :* oby szybko wrócił do siebie :)

A zapomniałam napisać, że dziś posadziłam Łukasza i musze powiedzieć, że nie jest jakos super, ale już tak nie leci do przodu jak wcześniej, potrafi się zabawić chwilkę, ale giba się troszkę na boki, ale i tak jestem z niego dumna ;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostał do inhalacji Nebbud i sól fizjologiczną razem. To jednak niewypał. Po włączeniu inhalatora tak się przestraszył i rozpłakał, że nie dało rady dłużej inhalować

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to super, że Łukaszek ma już poważne przymiarki do siadu :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia sprobuj inhalowac przy tv albo przu piosenkach dla dzieci u nas to pomagalo, moze nie super odpowiedzialnie ale radzic sobie trza;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nebbud jest dobry, u siostrzenca i u Konrada mojego przynosił efekty już po pierwszej inhalacji. Próbuj jakoś "sposobem" małego wziąć. A może jak zaśnie? Ja z Konrad em tez sporo "walczyłam" żeby zrobić inhalacje.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, mam nadzieje, ze Kubus jak najszybciej wyzdrowieje..

U mnie Lili tez aie na poczatku krztusila, bo za duze kawalki polykala, ale sobie radzila z odkrztuszaniem i to ja nauczylo zucia.. moze tez to, ze siedzialam naprzeciwko i jadlam z nia i pokazywalam jak zuc buzia.

Wiecie mam znajoma, ktora ma coreczke starsza o dwa miesiace od naszych malenstw i ona do tej pory nie dala jej nic do raczki do jedzenia ani nie polozyla jej na czyms na podlodze zeby malutka mogla nauczyc sie przekrecac. Do tej pory sadza ja w jakichs lezaczkach, krzeselkach, chodziku itp. A z blw nie chce sprobowac, bo sie boi, ze jej sie zakrztusi.. Az mi szkoda maluszka...

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia buziaki na pol roczku <3 <3 <3 <3 <3 <3

Mychowe nie kumam, dlaczego kolezanka nigdzie nie kladzie, pezeciez to tylko krzywde dziecku robi:( bo ja tez nie daje jedzenia w raczki, lyzke tak no chyba ze zamoczy raczki w papce, ale to jest bez pozwolenia. Moze jak uda sie blw czesciowe wprowadzic;)

Ja znowu spac nie moge, przez katar:/ dobrze ze chociaz plecy juz nie bola;) a nie zapeszajac Lukaszo spi dobrze:-)

Pipi26 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, ale dziecko jest dwa miesiace starsze od naszych maluchow.. nie kladzie, bo sie boi, ze sobie cos zrobi... chyba.. tez tego nie rozumiem.
    I nie daje do raczki, bo sie boi, ze sie zakrztusi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 01:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Polci :) Duzo zdrowka.

Dobrej nicy wszystkim.

Beatina, mam nadzieje, ze sie uda zasnac Tobie..

Trzymam kciuki.

Pipi26 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Poli ♥

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Buziaki dla Polci :)
    Natalinka mam nadzieje że inhalacje pomogą Kubusiowi.
    Ja wczoraj próbowałam Hani robić i nawet ok, tylko strasznie głośne to jest ;/

natalinka lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ