KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozol a propos jedzenia to że Marcel je 2 obiady norma ,ale dziś tak piszczal jak jedliśmy rybe ,że musiałam mu dać więc zaliczył spkry kawałek łososia normalnie głodny i to w kawałku fakt ,że go zmasakrowal jak piłą mechaniczna ,ale później pakowal sam do Buzki heheheh
-
Pipi może daj ją do łóżeczka, daj jej zabawki i niech się bawi do upadłego:P w łóżeczku jej się nic nie stanie, a może potrzebuje nieco więcej zabawy?
Ja jak Łukasz nie chce usnąć, to Go biorę na mate(bo raczej aż tak tfu tfu późno nie idzie spać) i bawi się do upadłego, czyli bezsilnego płaczu z głową w zabawkach:P bo na siłę nie ma co usypiać, bo Tylko i ty i maluch się męczycie. Mam nadzieję, że jednak Polcia ładnie zaśnie:)
Spokojnej nocy mamuśkiPipi26, mychowe lubią tę wiadomość
-
Witam sie
Lukasz ma podwyzszona temperature:( zazwyczaj ma 36,4 w uchu a teraz 37,4. W nocy byl hmmm ciekawy. Jadl 4 razy, ale budzil sie co chwila i usnal na dluzej dopiero po 3 ale o 6 juz tez wstal i sie wiercil. No nic bede obserwowac, ale z zachpwania w miare normalny jedynie to marudzi. Kurde ale jakby sie zarazil odemnie to ja goraczki nie mam tylko katar kaszel, eh.
Pati wypocznij troche w szkole:) ze tez Ci sie chce;)
Milego dnia -
Hej
Beata mam nadzieje ze z Lukaszkiem bedzie ok i sie nie rozchoruje
Wzielam wczoraj mloda na puzzle wybawila sie i po 11 padla obudzila sie na mleko o 6 i spala ładnie nie wiercac sie to sie nawet wyspalam od 6 jeszcze do 7.50 spalysmy wiec nie jest zle.
mam nadzieje ze to byl jej jednorazowy wybryk
Pati dokładnie sprobuj na zajęciach kimnac. Mialam kolezanke co zawsze spala na wykladach
Kaja to teraz mozesz Marczella stroic Fajnie ze ciuszki dostalas na pewno sie przydadzą -
Beti mój ma już jakiś czas 37 i wszystko jest ok to niby norma teraz wiesz na zęby też tak może reagowac ,ale co mnie się przypomina ,że któraś juz pisala o tem 37 ,że to normalne bo tak powiedział pediatra !!!
-
Dziewczyny prawidłowa temperatura ciała noworodka,niemowlaka jest często wyższa niż u dorosłego człowieka i zależy rzeczywiście od cech danej jednostki. Prawidłowa temperatura ciała mieści się w zakresie 36,2 do 37,5 stopnia i nie powinnyście niepokoić się tym faktem. W przypadku temperatury 38 stopni możemy zapobiegawczo częściej przystawiać dziecko do piersi, dbamy również o mikroklimat w mieszkaniu ( 20- 22 stopnie ) i obserwujemy czy temperatura nie podniesie się do 38,5 stopni jeśli tak to w takim przypadku możemy sięgnąć po leki przeciwgorączkowe.
Beti for you > -
Co do ciuszków to fajnie miec na zapas hihi i mic przyjaciółkę ktora ma 2 cudownych chłopaków ......
Filip troche sepleni ma 3 lata i mowi na Marcela (precel) hihi i do walił wczoraj że Precel już z brzucha wyszedł hihiPipi26 lubi tę wiadomość
-
Marcelek - Precelek ładnie
Ja też zawsze daję młodego na wymęczenie się do łóżeczka ale to głownie w dzień bo na szczęście wieczorem sam pada jak mucha.
U nas nocka super, dwa karmienia o 3 i 5,45 a od 6,10 już nie spał aż do 9. O godz. 2 się przebudził ale dałam mu smoczka przewróciłam na boczek i spał dalej. Dziś już tak ładnie nie zjadł zrobiłam mu calą porcję to może połowę zjadł i to ze wciskaniem i trochę cyca pociągnął. Może po drzemce mu apetyt wróci.
Beata młodego obserwuj, może ma tylko gorszy dzień a może to ząbki!
Pati przynajmniej trochę odpoczniesz sobie psychicznie w tym Gdańsku, miłego dnia.
Dziewczyny myślałyście już nad prezentami do swych dzieci na święta/mikołaja? U mnie pewnie każdy się będzie pytał co mu kupić. Jeden prezent wymyśliłam-piłki sensoryczne, znalazłam taki fajny zestaw 4 piłeczek. Kurdę chyba zabawek ma już dość jak na swój wiek.
No i temat co z choinką, my zawsze mieliśmy żywą i nie wyobrażam sobie mieć sztuczną. Z tym ze tam gdzie zawsze stała choinka teraz jest plac zabaw. No i te igły mnie przerażają w rękach małego i w buzi. Chyba kupimy jakąś małą w donice, no bo nie wiem co innego. -
Cholera temp w uchu 37,7, na czole 38:/ myślałam, że po nocy był nagrzany a tu rośnie!
Iza ja prezenty już w sumie mam. My kupujemy dzieciom na mikołaja,a pod choinke już tylko jakieś drobiazgi ;P
Łukaszowi kupiłam ten garnuszek(co wcześniej pisałam), a siostrzenicom jednej konia z little pony a drugiej torebke też z tego, bo obie są zakochane w nich ;P od mamy Łukasz dostanie grające bongosy czy jakoś tak, a od siostry nie wiem, bo sami kupują a od teściów na nic nie licze ani szwagierki:P a masz link do tych piłeczek? Bo też fajna rzecz:) -
Beata te http://www.adaboo.pl/zestaw-4-pilek-sensorycznych.html
Młody dziś pogardził warzywkami z jajkiem, białko jak był ciut większy kawałek to wypluwał i się krzywił. chyba spróbuję z samym żółtkiem następnym razem.