X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zmierz mu w pupce temp. Jak będzie powyżej 38 to mu podaj coś przeciwgorączkowego. A jakieś inne objawy też ma? katar, chrypka?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj że w pupie jest zawsze o 0,5 C wyższa niż normalnie

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - widzieliśmy piłeczki sensoryczne u doktorki w OWI, ale Kuby nie zachwyciły, chociaż sa fajne. Pewnie miał wówczas taki humor.

Ja kupię chyba tego uciekającego psa do raczkowania i chyba pluszaka-kocyk z metkami firmy Label Label, bo uwielbia już od dłuższego czasu metki w każdej postaci, a poza tym wszelkie sznurki, nitki itd.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza fajne te piłki, ale Natalia podsunęłaś mi pomysł, bo Łukasz uwielbia wszelkie metki, to może to by mu kupić jeszcze ;P

No właśnie oprócz gorączki nie ma żadnych objawów, bo ani nie kaszle, ani katar nic, jedynie to zrobił kupę z trochę śluzu i tyle. Nie wiem, jak dalej będzie rosnąć to podam mu ibufen, bo to jak coś to jeszcze przeciwzapalne, czy lepiej sam przeciwgorączkowy?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i bardzo wypycha jezyk

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej przeciwzapalny, nam na krtań pozwalają tylko taki. Może już lepiej podać, by odpoczął jeśli go coś męczy. Tak sobie myślę Beti, że to rzeczywiście mogą być zęby. Jak dziąsła?

U nas Kuba nie odpuści żadnej metce, czy to pościel w łóżeczku, czy moje ubrania. Ma od mojego chrzestnego samochód pluszowy czerwony (taki jak z filmu Auta), najbardziej rajcuje go właśnie długa biała metka ;) Cokolwiek, byle pooglądać, podrapać i rzeczywiście go to jakoś uspokaja. Jak dla mnie trochę droga taka przytulanka - 49 zł, ale ogólnie jest fajna. Sa ludzie, którzy robią hand made dużo taniej, ale nie są to takie fajne i kolorowe rzeczy...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA... u nas od jakiegoś czasu z językiem to samo... Tylko ja wypatruję zębów, a tu nic... chociaż wiele dolegliwości Kuby to właśnie ząbkowaniu mogłabym przypisać

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jeszcze nie zrobiłam inhalacji, jestem sama, bo mąż w pracy, a ten mój terrorysta nie pozwolił mi zjeść, bo jak jadłam to się darł, jak się schowałam to płakał, że mnie nie ma i tak w kółko. Kilka razy wychodziłam z pokoju, by opłukać smoczek i normalnie nie było bata, żeby go samej inhalować, bo najlepiej jak ma grono widzów. Wczoraj przyszła siostra to nie płakał, chyba dlatego, że nie wiadomo czego się bardziej bał - ciotki czy huku inhalatora :)

Teraz śpi...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Łukasz usnął. Zjadł cyca i w sumie przy nim padł, a nawet w trakcie brania go do karmienia:P

Natalia sama już nie wiem jak te dziąsła mają wyglądać, bo rozpulchnione ma na dole dwie jedynki, ale już bardzo długo. Także nie wiem, a nie mam jak sprawdzić, bo Łukasz zaraz wypycha palec językiem, albo zaciska szczękę i tyle oglądania.
    A no i jest MEGA marudny, nic go nie cieszy, ani rączki, ani mata, ani tata nic! Taki marudząco płaczący... Eh, jak wstanie to zmierzę temperaturę jeszcze raz i jak będzie ok 38, to podam mu coś, bo no coś mu jest, bo on nie należy do osób, które mają podwyższoną temperaturę ot tak. Wcześniej to było zapalenie, teraz, zobaczymy :( Oby mu przeszło i oby to nie było przez moje przeziębienie.

Natalinka Kubuś, to jest bardzo uzależniony od Ciebie! Z jednej strony jest to wiadome, ale nie wiem czy to nie jest aż za bardzo, wybacz jeśli się wtrącam w wychowanie. Nie wiem czy w przyszłości nie będziesz miała przez to problemu. Moja siostra tak miała z 2 córką, jak nie widziała mamy to masakra, Maja ma 20 miesięcy i nadal ma tak, że dłużej bez mamy bardzo płacze. A z metkami to samo, a że zabawki mają tendencję to robienia dużych metek to ma w czym wybierac;P No i fakt 50 zł za taką szmatkę to kupa forsy, ale sophie też małe gówienko, a takie drogie ;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    my dziś pojechaliśmy na zakupy bo już pampersów i słoiczków ostatki zostały. Więc zapasy zrobione :) na szczęście w lidlu jeszcze była promocja.
    A Hani kupiliśmy takie grające lusterko :) wyświetlają się na nim zwierzątka
    My mamy taką szmatkę z metkami
    http://allegro.pl/przytulanka-sensoryczna-gryzak-metki-minky-xl-duza-i4793968177.html
    szału nie ma, już chyba lepiej coś takiego
    http://allegro.pl/minky-grzechotka-sensoryczna-z-metkami-nowosc-i4789664025.html
    albo takiego
    http://allegro.pl/minky-sowa-kostka-sensorek-metki-gryzak-dziewczynk-i4788058844.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 15:19

zozol, ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukasz wstał, temperatura taka sama i biedaczek widać było, że jest nie tak bo popłakiwał, więc dałam ibufen i jak ręką odjął!! Bawi się, śmieje, pewnie to tylko na czas działania leku, ale i tak jestem spokojniejsz :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo brawo Łukaszu! !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow no to pięknie! brawo dla Łukaszka :)
    Maks uwielbia piłeczki, niestety my w domu nie mamy za to u babci ma kilka i się nimi bawi. Z tymi metkowcami Natalia dobrze że przypomniałaś bo Maks też uwielbia metki, nieraz bardziej niż zabawki :) mamie podsunę pomysł niech kupi na święta.

Beti mi to u was wygląda na ząbki :)

Natalia to fakt że Kubuś jest mega z Tobą związany, no ale taka już pewnie jego natura i na siłę się tego na pewno nie zmieni. Dobrze że póki co Ty z nim zostajesz i nie musi iść np. do żłobka bo pewnie byłby problem.
    A z tą ciotką i inhalatorem to się uśmiałam :) Może częściej niech wpada siostra to będziecie go mogli spokojnie inhalować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 17:43

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niby na ząbki, ale ja tam nie widze nic nowego ;P zobaczymy, oby tylko się choroba nie rozwinęła :(

I Natalia ja nie mówię absolutnie, że masz wiesz na siłę coś robić, ale tak mi się nasunęło, moja siora tak ma i dlatego piszę, nie miej mi za złe :*

Iza pokazałam Damianowi te piłki i hasło oczywiście "69 za 4 piłki, zapomnij!" no, także będę musiała zrobić jakiś przekręt, bo chce te piłki i tą pluszowe metki hmmm, zapewne coś rozkminie, a najwyżej nerke sprzedam hahaha

Łukasz usnął z płaczem normalnie. Temperatura 37, teoretycznie jakby coś to o 20 mogę mu podać kolejną dawkę ibufenu, choć oby nie była potrzebna; P

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualizacja, Łukaszek już wstał, temperatura ok ;)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti poszukaj piłek w necie może trafisz na inne równie fajne a tańsze :) Bo mąż ma rację tanie nie są. U nas chrzestny je kupuje na święta :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że Łukaszek się lepiej czuje.
    Maks zasnął praktycznie o 17,25 potem o 18 dostał cyca z którym nam się razem przysnęło do 19, przebrałam do piżamki i śpi. Mam nadzieję że nie będzie nocnej pobudki o 3! :/

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety musiałam dać znowu ibuprofen bo jak wstał to gorączki nie miał, ale cały czas płakał :( a dostał to w miare usnął, ale mruczy płacząco :(

Iza na allegro są w takiej samej cenie, a szczerze powiedziawszy to ja najlepszym szukaczem na necie nie jestem hihi ;P coś się może wykombinuje :)
    eh, nie wiem, czy jak będzie kiepska noc, czy by nie jechać na dyżur do lekarza? Ale w sumie co mi powie, żebym podawała przeciwbólowe, bo ani badań w weekend nie zrobią ani nic :( może w poniedziałek pojade najwyżej, choć licze, że samo przejdzie :)

Iza, zaciskam kciuki, żeby Maks spał do 8 !!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata jeżeli nic się złego nie dzieje poza gorączką to nie ma sensu nigdzie jechać, bo tak jak piszesz co ci zrobią-powiedzą że masz podawać przeciwgorączkowe.
    Jeżeli do poniedziałku nie przejdzie to bym poszła albo zadzwoniła do pediatry w pn. I bez paniki! :) jak masz czopki viburcol to możesz podać-chociaż u nas nie działają akurat. I dziąsła możesz mu posmarować maścią jak masz.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie masz rację, poczekam jak coś do poniedziałku, na spokojnie. Póki co ibufen pomaga, a buźke to jak nie spi to sobie wciska gryzaki, bo jak mu masowałam ta nakładką to chciał ją zjeść i nie za bardzo miałam jak ;P
    no ciekawa jestem czy to faktycznie zęby, bo tak jak mówię nic tam nie widze :/

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ