X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mojemu Mezowi powiedzialam wprost zeby sobie "zawiązał na supełek" i tyle, bo teraz Baby najwazniejsze :--))

Wiadomo przytulic do siebie sie mozna i mocniej byle bez kobiecych ekscytacji
    a mezczyzni to i tak maja lepiej i filmowo mowiąc moga "na ręcznym jechać"

plus 10 tydz libido spadlo wiec ja tam nie narzekam

f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napalilam sie przez Was na te detektory tetna ;--))), no ale jeszcze poczekam, choc ciezko..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja na przeziębienie robię sobie miksturę: kilka plasterkow zalewam wrzątkiem, przykrywam kubek talerzykiem i czekam aż zrobić się ciepłe. Wciskam sok z połowy cytryny i dodaje łyżkę miodu. Mi na gardło pomaga. A na katar inhalacie, jak możesz w domu posiedzieć to takie na gorąco z ziółek. Na gardło i kaszel ssalam tabletki isla. Życzę zdrowka.

Dorjana lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a ja jak to polecam mleko z czosnkiem :)

Dorjana lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że Was też dopadła grypa :( eh nic mi się niechce... A jak Wy się czujfcie???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo DZIEWCZYNY :D
    to mnie zaskoczyłyście :O
    już myślałam że moje zapytanko pozostanie bez odpowiedzi
    DZIĘKUJĘ !!!!

A ja leże- totalnie mnie rozłożyło... mam masakrycznie zapchany nosek...
    oczywiście herbatki z cytrynką, miodkiem, imbirem i sokiem malinowym ;D
    do tego syropek czosnkowy ;D
    na gardło - siemię lniane ;D
    a na zatkany nos stosuję wodę morską ;D

jakoś daję radę .... przynajmniej zauważyłam że gardełko przestało boleć i już nie jest takie zapchane ... więc są postępy :)
    Teraz będzie drzemka - o ile uda mi się zasnąć...

Dziękuję i życzę wszystkim dużo zdrówka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 15:27

bemommy lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA już wszystko zaleczyłam na szczęście, ale wszystkim pozdziębionym, zagrypionym dużo zdrówka, i żeby jak najszybciej choróbsko poszło precz :)

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak zauważyłam,że brzuch chyba mi rośnie hehe :) w końcu :) a jak u Was??

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia nie lubie cie już :P u mnie dalej nic :) ale wytrwale czekam, a tobie szczerze gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 23:13

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki polecam książkę na pozbycie się złych myśli ,,Sekret" Rhondy Byrne :)

Oj Bemommy to mnie też nie lubisz bo u mnie już bardzo widać, szczególnie wieczorem. Mam już nawet spodnie ciążowe bo moje dotychczasowe mnie cisną w brzuszek :) podobno jak będzie dziewczynka to brzuszek jest taki rozłożysty po bokach a jak chłopak to tak do przodu i wcześniej widać :)

• bemommy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka tak dołączasz na moją czarną listę :P a tak poważnie to super, to jaki jest twój brzuszek rozłożysty czy do przdu tak? sprawdzają się przesądy? "Sekret" czytałam fakt, że dawno, ale świetna książka ona ma też inne już, ale nie doszłam do nich :)

Iwonka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykujac się na rodzinna impreze nieświadoma niczego że już brzuch mi widać zaczełam ubierać spodnie jedne, drugie trzecie i żadne się dopiąć nie chciały wiec ja też trafiam na czarną liste , u mnie ma być chłopiec i żeczywiście brzuch jest tak do przodu
    Wczoraj powiedziałam mojemu że bedzie mieł najprawdopodibniej syna ,uradowany jak dziecko:)

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ... nooo więc u mnie tez chyba postępy ;D
    Mój brzusio już nie jest zapadnięty - wcześniej był wklęsły a teraz widzę że wyszedł na prostą ;D
    Waga bez zmian ;D
    Mam drobny problem - bo odkąd mnie to przeziębienie złapało to nie potrafię nic przełknąć - dosłownie straciłam apetyt i zmuszam się do jedzenia :/

Sekret - też przerabiałam ;D świetna książka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 09:08

• niunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-tak mi się wydaje,że widać a mój chlop mówi,że dalej nic ale chyba ja wiem lepiej :)
    Ja nie moge stwierdzić czy do przodu czy na boki:) wyglądam jakbym sie najadła :)a ponoć wróżba z obrączki się sprawdza ,ciocia zrobiła mi i wyszło jedno dziecko i dziewczynka,cioci już nic za stara wujkowi też nic,kuzynowi syn i się śmialiśmy :) a wcześniej każdemu się sprawdziło :)

wogóle strasznie bolą mnie nerki was też niewiem od czego i co mam robić ale to już ponad tydzień a jest coraz gorzej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 09:32

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy no ja mam taki do przodu :)

Niunia mnie nerki nie bolą, może wybierz się do lekarza, będziesz wiedziała co i jak, może Cię gdzieś zawialo ale lepiej sprawdzić :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka-niema opcji,żeby mnie przewiało :( bo ubieram sie ciepło i uważam bardziej niż zawsze żeby nie zachorować :) a tu tak nerki dokuczają :/

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to marsz do lekarza, ja też nie lubię panikować ale ostatnio bolało mnie w klatce piersiowej i domyslalam się ze to nerwobóle ale do lekarza poszłam i ok. Też idź bo może trzeba Cię podleczyć :)

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos serduszkowania ;) jedziemy wczoraj z mężem i coś temat seksu...no i on się pyta jak to jest u Nas teraz (tak nieśmiało zapytał jakby sie pytał czy dziewicą jestem) no to ja że niby nie ma przeciwwskazań i lekarz nic nie mówił i ja nie pytałam. On dalej no ale dziewczyny na ,,Twoim" forum na pewno pisały ;) to mu powiedziałam ze tak i że różne doświadczenia: że później bolało (Niunia chyba u Ciebie tak było ;)), że któraś plamiła itp. Temat się skończył bez słowa ale chyba trochę był zawiedziony :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno nie zaglądałam do Was. Fajnie, że tyle nas tu jest :)

Na przeziębienia a raczej zapobiegawczo polecam syrop z cebuli, na mnie jak na razie działa.
    Co do serduszkowania to my z M pod koniec pierwszego trymestru delikatnie próbowaliśmy i było ok, kolejne razy były i są lepsze bo większy luz psychiczny, naturalnie bez szaleństw i jest ok.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - proponuję wykonać analizę moczu - czasami w tak niespecyficzny sposób objawia się zapalenie pęcherza, ale zapewne miałabyś inne objawy typu gorączka, ból brzucha, trudności z oddawaniem moczu. Ja też miałam i mam takie bóle, jeden lekarz stwierdził, że to zapalenie pęcherza, ale w moczu wyszło mi tylko bardzo dużo fosforanów. Według dwóch pozostałych jest ok, mam tylko dużo pić i zakwaszać np. żurawiną, cytryną. Podobno te bóle to nic innego jak ciąża ;) Lekarze stwierdzili, że czas, by ciąża zaczęła dokuczać. Ja się trochę obawiałam, bo ból był okropny jak na torbiel, a w plecach czułam ogień - nie do wytrzymania. Powoli przechodzi, ale i tak ciężko mi chodzić. Jestem zbyt szczupła i wszystko będę bardziej odczuwać. Dzidziuś po prostu chce mi uświadomić, że jest i rośnie.
    Tak poza tym - byłam jednak w czwartek u tego lekarza, który zachwalał siostrze, że mają w szpitalu cudowny sprzęt i zrobi mu badanie prenatalne. Miałam zostawić to do 6.11, ale siostra dzwoniła w swojej sprawie i powiedział, że wtedy będzie za późno. Pojechaliśmy z mężem. I co? Okazało się, że robi mi na starym sprzęcie, bo nie mają innego. Zgłupiałam. Kazał przyjść do siebie prywatnie w przyszłym tyg. bo zrobi na swoim prenatalne. Nie wiem po co takie zagranie, bo przecież wystarczyło powiedzieć siostrze przez tel., że to nie ma sensu ta wizyta w szpitalu. Ja się oczywiście wygłupiłam, powiedziałam, że zapomniałam karty, ale innego wyniki mu pokazałam. Pieniędzy nie wziął, bo powiedział, że to szpital. Dziwne, bo od siostry brał jak za normalną wizytę prywatną (wówczas, gdy zepsuł mu się podczas wizyty pryw. jego sprzęt i kazał jej na USG przyjechać do szpitala - wziął po raz kolejny kasę). Powiedział, że będziemy się liczyć na wiz. prywatnej. Jak wyskoczy mi z kasą, to chyba wyczyszczę sobie konto do zera... I teraz nie wiem, wkurzył mnie i stwierdziłam, że pewnie pozostanę przy swoim - niech się dzieje wola nieba. Skonsultowałam się z nowym w sprawie tego badania prenatalanego i chciałabym iść na tą wizytę, ale karty chyba mu nie pokaże skoro planuję wrócić do swojego. Pewnie odpuściłabym sobie tą wizytę, gdyby nie powiedział, że trzeba zrobić to USG. Nie wiem sama czy coś niepokojącego zobaczył, czy to tylko próba przyciągnięcia na wiz. prywatną.

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ