KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirka wydaje Ci się ja dopiero za drugim użyciem znalazłam serduszko , zupełnie nie wiedziałam gdzie go szukać ale jak się już udało to szczęście nie do opisania:) łezki w oczach:) i jakoś nie ciągnie mnie do jego używania non stop, wiem, że kilka razy w tygodniu można bez problemu, ja użyłam raz jakoś tydzień temu i wczoraj, i jestem usatysfakcjonowana:) nie żałuję
co do filmików o porodach... nie oglądam, nie słucham, nie chcę się nakręcać bo i bez tego jestem mega przerażona:)
mnie codziennie boli brzuszek po bokach, nie non stop ale tak potrafi porządnie ukłuć ale podejrzewam, że to wszystko się rozciąga więc się nie martwię -
hmmm mnie również męczą gazy
ale fajnie mi się je uwalnia podczas jazdy na rowerku
takie dopalacze
i GAAAAZZZZZ....
(jeden minus - w pokoju robi się istna komora gazowa )
Fajnie słyszeć że macie podobne podejście do porodu )
Ja zawsze uważałam sie za taką twardą i odważną a teraz to masakrycznie się boję porodu i nawet zaczynam wątpić w to czy sobie poradzę
Jakbym nie była jeszcze gotowa ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 10:47
-
wzdęcia i gazy masakra, mnie męczą już ponad miesiąc mąż już nawet przestał to komentować, ja mu mówię że przykro mi bardzo ale to nie ja tylko jego dziecko tak się zachowuje a dziecku to on wszystko jest w stanie wybaczyć
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Podobnie robię - zwalam wszystko na MISIĘ
nio bo przecież to ona się tam rozpycha i jelita mi zgniata
A macie jakiś sposób na walkę z katarem i bólem gardła ??
bo ja stosuję herbatki z miodkiem i imbirem a także siemię lniane...
Może macie jeszcze jakieś pomysły ??? -
jestem:) pamiętacie mnie jeszcze? przepraszam,że mnie ostatnio mało, ale nie mam na nic czasu:/ wczoraj byłam na usg wszystko ok. dzidzia piękna, zdrowa, hasa:) ma całe 7,8 cm i tak oto wygląda ( zdjęcie, ze zdjęcia, ale wsio widac;)
http://zapodaj.net/b88d2a6ed9163.jpg.html
ja czuję się bardzo dobrze, żadnych dolegliwości.
zaraz spróbuję doczytać co tam u Was i Waszych maleństw:)Dorjana, magdalena lubią tę wiadomość
-
SERDECZNE GRATULACJE YVONE !!!!!
Ależ ważne informacje
A jeśli chodzi o opiekuńczość i podejście do dzieci - to mój mężuś też już ćwiczy
ostatnio podał cały obiadek mojemu siostrzeńcowi 1,5-rocznemu ;P ależ to mu słodko wyszło - na zmianę marcheweczka, makaronik i mięsko
i tak z miseczką za nim biegał
a później się bawili
- zawsze zabieram męża ze sobą do siostry (on wtedy zajmuje się małym a my mamy czas na pogaduchy) - chociaż kupy jeszcze nie miał okazji przebrać ;PYvone lubi tę wiadomość
-
Elle ja kupiłam taki http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-z-lcd-nowy-zel-kurier-0-zl-i3611151142.html
i jestem bardzo zadowolona, tydzień temu nie udało mi się znaleźć serduszka ale pewnie za nisko szukałam:D mychowe znalazła już wcześniej ale nie wiem, w którym tygodniu - nie pamiętam:) myślę, że już od 13t spokojnie można zacząć szukać przyda mi się jak będę już czuła ruchy a dzidzia będzie miała spokojne dni aby się nie stresować. -
Elle polecam jeśli nie wpadniesz w panikę jak nie znajdziesz serduszka od razu:) bo dzidzia może być różnie ułożona i czasami może być trudno się doszukać jeśli ma Cię to stresować to nie chcę mieć Cię na sumieniu:P
-
Yvone super że z dzidzią wszystko super
Jeżeli chodzi o gazy, to ja zwalam na kota hehe, ale nie powiem bo nasz kot to rzeczywiście potrafi czasem przysmrodzićYvone lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej mam takie pytanie jak u was wygląd kwestia przytulania?
ja z mężem nie kochamy się już 2 miesiące, prze zemnie bo jakoś się blokuje ze znów poronię. Raz niedawno próbowaliśmy ale nie potrafiłam się rozluźnić i czułam jak by to był mój pierwszy raz Mnie nawet nie ciągnie do niego a on by mnie "zdzarł"Limerikowo lubi tę wiadomość
-
agata ja mam to samo co ty ja w ogole a maz jak nastolatek napalony a ja się boje, że przez chwilę zapomnienia dziecko stracimy dlatego ja wstrzymuje się, a on musi, nam lekarz na samym początku powiedział, żeby sie wstrzymac. Podobno na początku nie bardzo się kochać, żeby się dobrze zagnieździło w drugim trymestrze normalnie i w trzecim w któryms trzeba przerwac, żeby nie urodzic przedwczesnie
Limerikowo lubi tę wiadomość