X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maluch miał już 57 mm, więc od wtorku do czwartku kolejnego tyg. urósł o 16 mm. Tętno 168

slonkozusa, bemommy lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemmomy mnie też wpisz na swoją czarną liste, bo ja ostatnio z 7 par spodni przymierzyłam i w żadne sie nie dopiełam, ciążowe te co mam to jeszcze w biodrach za duże no i z brzucha się zsuwają bo jeszcze nie taki wilki, ale już jest zwłaszcza wieczorem. No i chodze jak wieśniara w dwóch parach getrów. Ale u kobiet które już rodziły, to w drugiej ciąży szybciej widać brzuch.

A teraz leże sobie i pisze i czuje tak na wysokości pęcherza jeden raz pyk, a po minucie z prawej strony z boku drugie pyk. Gazów nie mam w jelitach nic sie nie przewraca, czyżby lokator dawał o sobie znać :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka to może idz na tą wizyte do tego nowego, karty mu nie dawaj, tylko powiedz że u swojego lekarza coś cię zaniepokoiło, że jesteś przewrażliwiona i chcesz sprawdzić co inny lekarz na to. Ja tak zrobiłam przy pierwszej ciąży. Od początku chodziłam na NFZ do jednego lekarza ale wizyty miałam co 2 miesiące ( co miesiąc spotykałam sie z połozną i jak jej powiedziałam że mnie brzuch boli to powiedziała że nie ma potrzeby żeby lekarz mnie widział, bo to normalne) wkurzyłam sie i postanowiłam sprawdzic to u innego. Powiedziałam o co chodzi, zostałam zbadana, uspokojona, karte moja widział, ale nic do niej nie wpisał. Tylko ze moi lekarze nie koniecznie sie lubieli. Wkoncu i tak poszłam do jeszcze innego mojego, pierwszego, prawie rodzinnego ginekologa i teraz tez do niego chodze.

I po tej wizycie zdecydujesz czy zmieniasz, czy zostajesz przy swoim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 12:16

natalinka lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak dalej pójdzie to mi kartki braknie :P

Nie no ja w rurki nie wchodze w dwie pary spodni, które wcześniej nosiłam z paskiem teraz noszę bez i tak jak mamafasolki zsuwają mi się jeszcze to moze jednak coś mi tam urosło, nie wiem mój mąż widzi, pewnie dlatego, że nosi okulary i mu się powiększa obraz :)nie wiem może ja za dużo wymagam od siebie? ja kiedyś byłam grubsza, bo ważyłam prawie 70 kg (5lat temu), ale chorowałam i schudłam do 52 i waga jak mi skakała to nie przekraczałam 55 kg i każdy mi mówił, że jak będę w ciąży to znów się zrobię taka pyza, i może dlatego tak jęcze, bo się nasłuchałam, ze bedzie duży duży a tu nic wieczorem se strzele fotke i wam pokaże :)

Niunia, a może usiadłaś na czymś zimnym? poza tym ból nerek można pomylić z bólem korzonków, albo krzyża, bo te często promieniują, więc może lepiej iść do lekarza sprawdzić co się dzieje? Ja też raz leczyłam sama korzonki, nie wiedząc, że to jednak nerki.

Natalinka, mi się wydaję, że to próba nabicia sobie kieszeni, mamafasolki ma racje, powiedz wprost, że chcesz się upewnić. Cała ta sytuacja niepotrzebnie cię stresuje to ty jesteś dla lekarza, a nie on dla ciebie

niunia, natalinka lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy moja kuzynka ma tendencje do tycia a w ciąży przytyła w sumie 9kg. A ja zawsze miałam problemy z przytyciem, zawsze miałam niedowage a w pierszej przytyłam 18kg, zobaczymy jak w tej. Tak, że nie ma zasady z tym tyciem i wielkością brzucha. Cieszmy sie puki brzuszków jeszcze nie ma albo jest mały,bo pózniej bedzie nam przeszkadzał w spaniu, schylaniu sie i codziennych czynnościach. Chociaż rozumie że każda z nas go wypatruje, bo to taka widoczna oznaka ciąży :)

bemommy lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki dzięki bardzo za miłe słowo, no nic oczekuje dalej :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • judith Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, postanowilam sie przywitać. Niedawno wyszlam za mąż, nieco ponad miesiąc temu okazali sie ze jestem w mojej pierwszej ciąży, z 1 wizyty u gina, termin nam wyznaczony na 27.05. Za 5 dni mam druga wizyte z najważniejszymi badaniami, mam nadzieje ze nadal będzie wszystko ok. Gdy bylismy w 6 tyg na 1 badaniu usg mialam szczęście widzieć już bijące serce. Mamafasolki pisala chyba że czula takie bąbelki - mialam przedwczoraj wieczorem podobne odczucia, takie jakby delikatne łaskotanie z jednej str podbrzusza - powiedzcie czy to mozliwe by tak wcześnie czuc już ruchy dziecka?

relg73sbz3tzgru8.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj judith mi sie wydaje że ruchy to jeszcze nie czuć jedyne co mi przychodzi do głowy to to że to są organy lub jelita które sie troszke przesuwają aby zrobić miejsce na dziecko

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. A mnie dopadła szalona biegunka, ze skurczami i mogłabym nie schodzić z kibelka :( masakra poprostu. Piję wodę i jem sucharki i leże bo nic mi się nie chce.
    natalinka- fajnie ze u ciebie wszystko oki :)

natalinka lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata86 mnie dręczy biegunka od poczatku ciaży :) z przerwami a teraz nerki i migreny ciag dalszy :( mam dość :(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mówią ze w II trymestrze się poprawia a tu nic. Ale dla dzieciątka musimy to znieść.

• bemommy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, agata niunia mam nadzieje, że wam przejdzie szybko ja wam się pochwalę, że mnie mąż zaciągnął dziś na zakupy i kupiliśmy trzy pary śpioszków, tylko tyle udało nam się wygrzebać unisex, bo reszta albo róż albo niebieski :/ i kupiliśmy skarpetki jedna para z napisaem I <3 mum, a drugie I <3 dad i na razie czekamy, aż dowiemy się na kogo czekamy :)

slonkozusa, niunia, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.

Dziewczyny, ja wczoraj miałam potworny ból brzucha, taki jak na miesiączkę, trochę też bolały mnie plecy. Brałam nospę, przechodziło i za kilka godzin znowu. I teraz zastanawiam się, co mogło być przyczyną, bo wcześniej nie miewałam tak długo trwających bóli. Owszem, pobolewał mnie brzuch, ale wystarczyło, że się położyłam na chwilę czy wzięłam nospę i przechodziło. Moja lekarka mówiła, że na pewno będę mieć różne dziwne bóle brzucha nasilające się wraz ze wzrostem ciąży, ponieważ pierwsze dziecko rodziłam cc i zrosty będą się rociągać, itd. i to może powodować ból. Ale wczoraj się naprawdę przestraszyłam. Wiecie, zastanawiam się, bo ja nie mam jakiegoś zakazu serduszkowania, ale i tak ograniczamy, bo potem boli mnie brzuch przez długi okres czasu. Wczoraj nas napadła ochota i się zastanawiam, czy to przypadkiem nie przez to?? A do tego jeszcze zachciało mi się zrobić zakupy i potem szłam z tymi ciężkimi siatami :( Nie wiem, może i jedno i drugie miało wpływ. Ale powiem Wam dziewczyny, że najadłam się strachu. Dzisiaj już jest dobrze i mam nadzieję, że wszystko z dzidzią OK... Wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, a chociaż dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i będzie to moje drugie dziecko to nadal nie czuję ruchów, a to by mnie bardzo uspokoiło.
    Trzymajcie kciuki, dziewczynki i życzę wszystkim miłej i słonecznej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 09:42

niunia lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elle jeśli moge zapytać po jakim czasie od cesarki zaszłaś w ciążę ? pytam dlatego , że moja szwagierka zaszła w ciążę 8 miesięcy od cesarki i niewiem czy to nie za szybko

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro - moja siostra też szybko zaszła w ciążę (jakiś rok po cc) i póki co wszystko jest w porządeczku ;D
    Niby jest to troszkę szybko ale nie oznacza komplikacji itp.
    Głowa do góry <3
    moja znajoma po pół roku od 2-go cc zaszła w ciążę poraz trzeci i niedawno urodziła zdrową dziewczynkę :D
    Więc bez obaw - nie stresuj się ... najważniejsze to być pod opieką zaufanego (i oczywiście kompetentnego ) lekarza ;D

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-ty czekasz na chłopca niema innej opcji,gratuluje udanych zakupów :) ja uderzam jak poznam płeć nie wcześniej chyba,że dzidziuś nie pokaże co ma miedzy nogami to zostanie ubrane w róż hehe

Szczesciara-mi lekarz mówił że po cc najlepiej odczekać 2lata :)

MIŁEGO DNIA DROGIE PANIE :*

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    elle jeśli moge zapytać po jakim czasie od cesarki zaszłaś w ciążę ? pytam dlatego , że moja szwagierka zaszła w ciążę 8 miesięcy od cesarki i niewiem czy to nie za szybko

Kochana, ja to jestem już 8 lat po cc...

Mam nadzieję, że te bóle to rzeczywiście po cesarce... A może któraś z Was, dziewczyny, jest w ciąży po cc?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    moja znajoma po pół roku od 2-go cc zaszła w ciążę poraz trzeci i niedawno urodziła zdrową dziewczynkę :D

Dorjanka - a możesz napisać, czy rodziła kolejne dziecko naturalnie czy przez cc? Pytam, bo bardzo chciałabym teraz rodzić naturalnie (oczywiście jeśli wszystko będzie dobrze)i szukam opinii dziewczyn, które miały cesarkę a po niej urodziły siłami natury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 11:36

iv09mg7y9aya90me.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia tak niedokonca szcześciara bo nie wiedzieliśmy co kupić bo nie wiem kogo mamy :P zakupy robiliśmy w odpowiedniku syka jak w Polsce, niedrogie te śpioszki bo kupiliśmy jedne za 1,99 a dwa pozostałe za 2,49 ale jak pochwaliłam się szwagierce, to mi mówi, że po zimie będą przeceny w zarze, w h&m i za tyle to ja tam pokupuje, i się zdołowałąm :( czekam do przecen zatem :)

Elle moja kuzynka rodziła trójkę dzieci cesarką, miedzy pierwszym a drugim 5,6 lat róznicy ,a między drugim, a trzecim 2 lata różnicy i wszystko dobrze lekarze nic nie gadali , że duża czy że za krótka róznica, tu jest tak, że profilaktycznie któs idzie oddać krew przed cesarką, bo jednak to operacja jest, w razie czego, żeby mieli podać, ale nigdy nie musieli jej podawać bo było bez żadnych komplikacji. Moja bratowa rodziła 7 lat temu cesarką i nie ma śladu już po cięciu wszystko zaleczone, może po prostu macica sięrozciąga i stąd ten dyskomfort?

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być leniwa, spokojna niedziela a był szpital...ale spokojnie wszystko dobrze :) Zaczął bolec mnie brzuch tak od pępka w prawo, że jak brałam głęboki wdech to ciągnęło a jak dotykałam to bolało, wzięłam no spę i się położyłam, trochę przeszło wiec wzięłam kąpiel a podczas kąpieli skrzepik krwi takiej mocno ciemnej wyciągnęłam :( do szpitala na IP, zrobili mi usg i wszystko ok ale jak tu się nie denerwować, położna powiedziała że mogło jakies naczynko peknąć i stad ten skrzepik. Co miesiąc jestem w szpitalu a po porodu jeszcze pol roku...

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ