KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bemmomy mnie też wpisz na swoją czarną liste, bo ja ostatnio z 7 par spodni przymierzyłam i w żadne sie nie dopiełam, ciążowe te co mam to jeszcze w biodrach za duże no i z brzucha się zsuwają bo jeszcze nie taki wilki, ale już jest zwłaszcza wieczorem. No i chodze jak wieśniara w dwóch parach getrów. Ale u kobiet które już rodziły, to w drugiej ciąży szybciej widać brzuch.
A teraz leże sobie i pisze i czuje tak na wysokości pęcherza jeden raz pyk, a po minucie z prawej strony z boku drugie pyk. Gazów nie mam w jelitach nic sie nie przewraca, czyżby lokator dawał o sobie znać
-
Natalinka to może idz na tą wizyte do tego nowego, karty mu nie dawaj, tylko powiedz że u swojego lekarza coś cię zaniepokoiło, że jesteś przewrażliwiona i chcesz sprawdzić co inny lekarz na to. Ja tak zrobiłam przy pierwszej ciąży. Od początku chodziłam na NFZ do jednego lekarza ale wizyty miałam co 2 miesiące ( co miesiąc spotykałam sie z połozną i jak jej powiedziałam że mnie brzuch boli to powiedziała że nie ma potrzeby żeby lekarz mnie widział, bo to normalne) wkurzyłam sie i postanowiłam sprawdzic to u innego. Powiedziałam o co chodzi, zostałam zbadana, uspokojona, karte moja widział, ale nic do niej nie wpisał. Tylko ze moi lekarze nie koniecznie sie lubieli. Wkoncu i tak poszłam do jeszcze innego mojego, pierwszego, prawie rodzinnego ginekologa i teraz tez do niego chodze.
I po tej wizycie zdecydujesz czy zmieniasz, czy zostajesz przy swoimWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 12:16
natalinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tak dalej pójdzie to mi kartki braknie
Nie no ja w rurki nie wchodze w dwie pary spodni, które wcześniej nosiłam z paskiem teraz noszę bez i tak jak mamafasolki zsuwają mi się jeszcze to moze jednak coś mi tam urosło, nie wiem mój mąż widzi, pewnie dlatego, że nosi okulary i mu się powiększa obraz :)nie wiem może ja za dużo wymagam od siebie? ja kiedyś byłam grubsza, bo ważyłam prawie 70 kg (5lat temu), ale chorowałam i schudłam do 52 i waga jak mi skakała to nie przekraczałam 55 kg i każdy mi mówił, że jak będę w ciąży to znów się zrobię taka pyza, i może dlatego tak jęcze, bo się nasłuchałam, ze bedzie duży duży a tu nic wieczorem se strzele fotke i wam pokaże
Niunia, a może usiadłaś na czymś zimnym? poza tym ból nerek można pomylić z bólem korzonków, albo krzyża, bo te często promieniują, więc może lepiej iść do lekarza sprawdzić co się dzieje? Ja też raz leczyłam sama korzonki, nie wiedząc, że to jednak nerki.
Natalinka, mi się wydaję, że to próba nabicia sobie kieszeni, mamafasolki ma racje, powiedz wprost, że chcesz się upewnić. Cała ta sytuacja niepotrzebnie cię stresuje to ty jesteś dla lekarza, a nie on dla ciebieniunia, natalinka lubią tę wiadomość
-
Bemommy moja kuzynka ma tendencje do tycia a w ciąży przytyła w sumie 9kg. A ja zawsze miałam problemy z przytyciem, zawsze miałam niedowage a w pierszej przytyłam 18kg, zobaczymy jak w tej. Tak, że nie ma zasady z tym tyciem i wielkością brzucha. Cieszmy sie puki brzuszków jeszcze nie ma albo jest mały,bo pózniej bedzie nam przeszkadzał w spaniu, schylaniu sie i codziennych czynnościach. Chociaż rozumie że każda z nas go wypatruje, bo to taka widoczna oznaka ciąży
bemommy lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, postanowilam sie przywitać. Niedawno wyszlam za mąż, nieco ponad miesiąc temu okazali sie ze jestem w mojej pierwszej ciąży, z 1 wizyty u gina, termin nam wyznaczony na 27.05. Za 5 dni mam druga wizyte z najważniejszymi badaniami, mam nadzieje ze nadal będzie wszystko ok. Gdy bylismy w 6 tyg na 1 badaniu usg mialam szczęście widzieć już bijące serce. Mamafasolki pisala chyba że czula takie bąbelki - mialam przedwczoraj wieczorem podobne odczucia, takie jakby delikatne łaskotanie z jednej str podbrzusza - powiedzcie czy to mozliwe by tak wcześnie czuc już ruchy dziecka?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór, agata niunia mam nadzieje, że wam przejdzie szybko ja wam się pochwalę, że mnie mąż zaciągnął dziś na zakupy i kupiliśmy trzy pary śpioszków, tylko tyle udało nam się wygrzebać unisex, bo reszta albo róż albo niebieski i kupiliśmy skarpetki jedna para z napisaem I mum, a drugie I dad i na razie czekamy, aż dowiemy się na kogo czekamy
slonkozusa, niunia, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim.
Dziewczyny, ja wczoraj miałam potworny ból brzucha, taki jak na miesiączkę, trochę też bolały mnie plecy. Brałam nospę, przechodziło i za kilka godzin znowu. I teraz zastanawiam się, co mogło być przyczyną, bo wcześniej nie miewałam tak długo trwających bóli. Owszem, pobolewał mnie brzuch, ale wystarczyło, że się położyłam na chwilę czy wzięłam nospę i przechodziło. Moja lekarka mówiła, że na pewno będę mieć różne dziwne bóle brzucha nasilające się wraz ze wzrostem ciąży, ponieważ pierwsze dziecko rodziłam cc i zrosty będą się rociągać, itd. i to może powodować ból. Ale wczoraj się naprawdę przestraszyłam. Wiecie, zastanawiam się, bo ja nie mam jakiegoś zakazu serduszkowania, ale i tak ograniczamy, bo potem boli mnie brzuch przez długi okres czasu. Wczoraj nas napadła ochota i się zastanawiam, czy to przypadkiem nie przez to?? A do tego jeszcze zachciało mi się zrobić zakupy i potem szłam z tymi ciężkimi siatami Nie wiem, może i jedno i drugie miało wpływ. Ale powiem Wam dziewczyny, że najadłam się strachu. Dzisiaj już jest dobrze i mam nadzieję, że wszystko z dzidzią OK... Wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, a chociaż dzisiaj zaczęłam 15 tydzień i będzie to moje drugie dziecko to nadal nie czuję ruchów, a to by mnie bardzo uspokoiło.
Trzymajcie kciuki, dziewczynki i życzę wszystkim miłej i słonecznej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 09:42
niunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęściaro - moja siostra też szybko zaszła w ciążę (jakiś rok po cc) i póki co wszystko jest w porządeczku
Niby jest to troszkę szybko ale nie oznacza komplikacji itp.
Głowa do góry
moja znajoma po pół roku od 2-go cc zaszła w ciążę poraz trzeci i niedawno urodziła zdrową dziewczynkę
Więc bez obaw - nie stresuj się ... najważniejsze to być pod opieką zaufanego (i oczywiście kompetentnego ) lekarza -
Bemommy-ty czekasz na chłopca niema innej opcji,gratuluje udanych zakupów ja uderzam jak poznam płeć nie wcześniej chyba,że dzidziuś nie pokaże co ma miedzy nogami to zostanie ubrane w róż hehe
Szczesciara-mi lekarz mówił że po cc najlepiej odczekać 2lata
MIŁEGO DNIA DROGIE PANIE :*bemommy lubi tę wiadomość
-
szczessciara wrote:elle jeśli moge zapytać po jakim czasie od cesarki zaszłaś w ciążę ? pytam dlatego , że moja szwagierka zaszła w ciążę 8 miesięcy od cesarki i niewiem czy to nie za szybko
Kochana, ja to jestem już 8 lat po cc...
Mam nadzieję, że te bóle to rzeczywiście po cesarce... A może któraś z Was, dziewczyny, jest w ciąży po cc?
-
Dorjana wrote:moja znajoma po pół roku od 2-go cc zaszła w ciążę poraz trzeci i niedawno urodziła zdrową dziewczynkę
Dorjanka - a możesz napisać, czy rodziła kolejne dziecko naturalnie czy przez cc? Pytam, bo bardzo chciałabym teraz rodzić naturalnie (oczywiście jeśli wszystko będzie dobrze)i szukam opinii dziewczyn, które miały cesarkę a po niej urodziły siłami natury.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 11:36
-
niunia tak niedokonca szcześciara bo nie wiedzieliśmy co kupić bo nie wiem kogo mamy zakupy robiliśmy w odpowiedniku syka jak w Polsce, niedrogie te śpioszki bo kupiliśmy jedne za 1,99 a dwa pozostałe za 2,49 ale jak pochwaliłam się szwagierce, to mi mówi, że po zimie będą przeceny w zarze, w h&m i za tyle to ja tam pokupuje, i się zdołowałąm czekam do przecen zatem
Elle moja kuzynka rodziła trójkę dzieci cesarką, miedzy pierwszym a drugim 5,6 lat róznicy ,a między drugim, a trzecim 2 lata różnicy i wszystko dobrze lekarze nic nie gadali , że duża czy że za krótka róznica, tu jest tak, że profilaktycznie któs idzie oddać krew przed cesarką, bo jednak to operacja jest, w razie czego, żeby mieli podać, ale nigdy nie musieli jej podawać bo było bez żadnych komplikacji. Moja bratowa rodziła 7 lat temu cesarką i nie ma śladu już po cięciu wszystko zaleczone, może po prostu macica sięrozciąga i stąd ten dyskomfort?niunia lubi tę wiadomość
-
Miała być leniwa, spokojna niedziela a był szpital...ale spokojnie wszystko dobrze Zaczął bolec mnie brzuch tak od pępka w prawo, że jak brałam głęboki wdech to ciągnęło a jak dotykałam to bolało, wzięłam no spę i się położyłam, trochę przeszło wiec wzięłam kąpiel a podczas kąpieli skrzepik krwi takiej mocno ciemnej wyciągnęłam do szpitala na IP, zrobili mi usg i wszystko ok ale jak tu się nie denerwować, położna powiedziała że mogło jakies naczynko peknąć i stad ten skrzepik. Co miesiąc jestem w szpitalu a po porodu jeszcze pol roku...