X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a gra w jakieś gry? może gre na konsole albo komputer, ja wielce miastowa myślisz jestem? ą, ę te sprawy? och nie nie ten adres :P powodzenia na prawku ja się 8 rok wybieram na kurs :)

Iwonka jak usiedzisz tylko i lekarz pozwoli to jedź dzidziusiowi się spodoba bo jego kołysze jak chodzimy, czy jeżdzimy :)

Kasienka ja wierzę, że bedzie dobrze, oglądałaś film "wpadka"? tam chłopak mówi fajną rzecz do dziewczyny, "to nie mówisz ty to mówią hormony [...] piep*e was hormony " będzie dobrze kochacie się i kochacie dzidziusia, a każde z was radzi sobie inaczej, cieszy sięna swój sposób jedno skacze drugie obgryza paznokcie. W końcu po urodzeniu malucha będzie prawdziwą głową rodziny, będzie musiał zapewnić wam przyszłość emocjonalnie i materialnie, może go to przerastać, ja widze po swoim mężu, że go nie raz chwilami przerasta i się boi czy podoła sytuacji, jego dopada to od strony fianasowej i fizycznej nie przespane noce, a do pracy wstać trzeba, a mnie czy będę dobrą mamą czy będe wiedziała co zrobić jak złapać jak wykąpać jedne wielki stres :)

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 - jak tata zobaczy malucha to zwariuje :) i wszystko będzie dobrze to dla niego nowa sytuacja, mój nieraz tez mnie strasznie denerwuje :( nie rozumieją nas normalnie a co dopiero w ciaży

Widzę że rozglądacie się już za rzeczami dla maluchów :) ja tylko w necie narazie ogladam, ale nic nie kupiłam.

Co do kąpieli to ja cały czas tylko w wannie się kąpie i to długo, ale z tego co piszecie to będę musiała to jakoś zmienić :)

Jutro mam wizytę, ale raczej nie zrobi mi usg :(

Miłego wieczorku wszystkim :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane:* muszę wierzyć, że będzie dobrze,
    bemommy oglądałam Wpadkę oglądałam:) też mi to utkwiło w pamięci ale do niego to nie dociera... w ogóle nic nie dociera, ja jestem ta najgorsza a on biedny i poszkodowany przez życie... szkoda słów i nerwów, szkoda mi dzidziusia, mam nadzieję, że pierwsze co usłyszy w brzuszku to nie będzie nasza kłótnia.... chyba niedługo zacznie słyszeć, co? Coś mi się wydaje, że od 17-18t zaczyna, więc może już słyszy:)?

Mam pytanie czy któraś z Was pali/pije w ciąży?

aga ja wizytę we wtorek i na USG liczę, czemu Ty miałabyś nie mieć?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka raczej nie robi tylko daje skierowanie. Aparat USG znajduje się pietro niżej i jest wolny od 17 :( a ona ma jutro same kobiety w ciazy, mogę liczyć tylko na to że mi powie żebym poczekała i zejdzie ze mna po 17 mi je zrobić.

Ja nie palę i nie piję w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 20:29

ug37df9hmgtex3az.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na którą masz wizytę? Może jednak się uda:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaisenka pic nie pije nawet łyka czy kropelki, bo ani nie mam ochoty i to mi śmierdzi przez te 4 miesiące z dwa razy zapaliłam normalnie papierosa jak miałam nerwa, papierosy są najgorsze dla mnie bo strasznie mi się chce palić i w ogóle mi nie śmierdzą, pocieszam się, że prawie połowa za mną także za chwilę wróce do straych przyzwyczajeń, a jak jest z tobą?

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, co nieco Was nadrobiłam :P
    Przykro mi,że macie takie zawirowania ze swoimi partnerami :/ To jest taki piękny czas, radości, a Wy się zamartwiacie :/

Co do zbliżeń z mężem, to uważam,że jak nie ma przeciwwskazań to nie musicie rezygnować z przytulanek :p ja też się bałam, hehe wyglądało to jakby był to nasz pierwszy raz :P co prawda trochę mnie brzuch na samym początku bolał, ale teraz jest już spoko.

Nie palę ani nie piję, nie zrobiłabym tego Maleństwu.

W czw mięliśmy genetyczne, wszystko w porządku :) kamień z serca, Maluszek spał na początku,ale później się wiercił i kręcił :) rośnie jak na drożdżach :) Na płeć czekamy za miesiąc :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Dorjanka - a możesz napisać, czy rodziła kolejne dziecko naturalnie czy przez cc? Pytam, bo bardzo chciałabym teraz rodzić naturalnie (oczywiście jeśli wszystko będzie dobrze)i szukam opinii dziewczyn, które miały cesarkę a po niej urodziły siłami natury.

Siostra - będzie miała cc (bo odstęp czasu jest za krótki)
    a znajoma - 2dziecko miała po 2 latach i też miała cc

A u Ciebie - jeśli dobrze pamiętam to po 8 latach myślę że jest szansa na naturalny poród (choć lekarzem nie jestem) - proponuję zapytać prowadzącego Twoją ciążę :D
    Pozdrowionka i życzę pozytywnej odpowiedzi od GIN !!!! <3

PALENIE I PICIE - mi te używki są obce

... i musze przyznać że bardzo lubiłam z mężusiem napić się winka wieczorkiem (czerwonego wytrawnego) ale odkąd jestem w ciąży ani mi przez myśl nie przeszło .... Zero tym podobnych potrzeb ;D
    sama jestem w SZOKU :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 21:34

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, ja nie piję chociaż czasami próbuję swojego wkurzyć, że zacznę pić jak on, skoro on może to ja też:D ale sumienie mi nie pozwala... ale nawet jakoś mnie nie ciągnie a przed ciążą lubiłam wypić piwko...a papierosy...eh jednego też zapaliłam w nerwach jakiś czas temu a miałam po tym takiego kaca moralnego, że normalnie masakra:) ale teraz jak jestem w takim stresie to coraz bardziej szukam czegoś co da mi ulgę od nerwów, pozwoli odreagować... niestety nie umiem znaleźć lekarstwa :( a pomyśleć, że wcześniej nie paliłam prawie 6lat i przed ciążą przez swojego zaczęłam popalać ;/ normalnie debilka ze mnie:/

bemommy lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Lekarka raczej nie robi tylko daje skierowanie. Aparat USG znajduje się pietro niżej i jest wolny od 17 :( a ona ma jutro same kobiety w ciazy, mogę liczyć tylko na to że mi powie żebym poczekała i zejdzie ze mna po 17 mi je zrobić.

Ja nie palę i nie piję w ciąży :)

No więc Agnieszko ;D jutro się postresujemy razem - ja mam nadzieję że wkońcu sprawdzą mojej MISI tą przezierność karkową i kość nosową...
    To ostatni dzwonek - mam nadzieję że nie będzie za późno :(
    Ostatnio mi powiedziano że dzidzia jest za mała :(
    Boję się że teraz na innym sprzęcie usłyszę że dzidzia jest już za duża albo coś gorszego (strasznie się boję)

Jeśli jutrzejsza wizyta sięznowu nie powiedzie - to chyba się załamię... za dużo tych przykrych doświadczeń z lekarzami :/

POWODZENIA AGNIESZKO I SAMYCH DOBRYCH INFORMACJI CI ŻYCZĘ !!!
    I TO USG - TEŻ BY MOGŁO SIĘ ODBYĆ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 21:31

aga8787 lubi tę wiadomość

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana na pewno będzie dobrze:) trzymam kciuki, nie stresuj się, daj znać koniecznie jak poszło, na którą masz wizytę?

Dorjana lubi tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję - aby nie zapeszyć ...
    ... już mój limit złych wieści się wykończył ...
    nie potrafię się nie stresować od tygodnia mierze ciśnienie
    - ciekawość mnie zżera jak moje pomiary będą wyglądać jutro :D

Wizyta o 14:00 - będę musiała urwać się z pracy

Na dodatek nadal jestem przeziębiona a ten długii weekend był wyjątkowo zabiegany...

Kasieńko nie stresuj się facetem oni są gorsi niż dzieci - trzeba z nimi krótko i na temat, najlepiej DUŻYMI LITERAMI - nie czytają między wierszami :/

Myślę że faceci tak mają - później dojrzewają i stąd te problemy... Mój niby 35lat ma a zachowuje się na 15... z tematem ciąży i macierzyństwa też trzeba było się zmierzyć i ustalić zasady - bo inaczej się nie da...
    Wal prosto z mostu a jak nie zrozumie to spróbuj między oczy.. aby przejrzał ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 21:51

• bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ale cie przetrzymali z tym badaniem :/ to daj jutro koniecznie znac co tam jak :)

My dopiero w piątek mamy pierwszą drugiego trymestru nawet nie wiem co będziemy robić kazał przyjść po 25 dniach i może zobaczymy kogo mamy :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co palenie trudniej rzucić niż alkohol chodz od kąd ujrzałam dwie krechy na teście to nie pale ale czasami mam ochote ale silna wola wygrywa tylko wkurzam sie bo mój chłop dalej pali :/

bemommy-mieszkam na wsi i musze sie autobusami tłuc a prawko robie od 6lat w tym w polsce 6 razy oblałam i tutaj od nowa kurs i w piatek pierwsze podejsście jazdy heh ale nie licze na cud a 220euro u mnie egzamin :(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia nawet ci powiem, że nie wiem ile tutaj, szkoła 650 to wiem, ale egzamin nie mam pojęcia, moje zapędy kończyły sięna pytaniach w szkole kierowców ile jak, i zawsze czasu nie było :)

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ale to nie mozesz sie tak denerwowac, bo to naprawde nic dobrego, ja jak mam nerwy to sobie miejsca nie mogę znależć i dawniej to siadałam paliłam i po mału para ze mnie schodziła, ja stresów mam masę, ale na szczęscie tylko w pracy, mój mąż żeby mnie nie korciło to jak palił to na balkonie a teraz przeszedł na elektornicznego, u mnie są jaja bo mi nie niktoyny brakuje tylko samego tego ruchu palenia to zajmuję ręce orzeszkami pistacjowymi, jeszcze sposób mój na stres to radosna muzyka czekaj zaraz ci spiszę playliste :P na słuchawki głośno i iść na spacer :)

kasienka82 lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I filmy komedie na poprawę humoru jak nie pracujesz to jutro relacje podaj z nich, a jak pracujesz to tydzien na obejrzenie klopoty nie miną ale humor ci się poprawi i rozładuje się napięcie :) Zajrzec do filmoteki musiałam :

1) "Kocha, lubi, szanuje"
    2) "Szefowie wrogowie"
    3) "myśl jak facet"
    4)" last minute"
    5) " Asterix i Obelix w służbie jej królewskiej mości"
    6) bajka "Roman Barbarzyńca"
    7) "Moja wielka grecka wycieczka"
    8)" Nie można pocałować panny młodej"
    9) " Jak urodzić i nie zwariować"
    10) "Żona na niby"

Piosenki:
    Kayah" za późno"
    Andrea Banica " Love in Brasil"
    Alexandra Stan "Lemonade"
    Dido- no freedom
    fly project -mandala
    Inna- j'adore; deja vu; hot
    Kt tunstall- suddenly i see

I się nie denerwuj i dużo uścmiechaj :)

kasienka82 lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana i kasienka trzymam kciuki za wizyty. :)
    Ja mam byc ok 15 i czekac na swoja kolej wiec wizyta może być nawet ok 17

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 18:04

ug37df9hmgtex3az.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ale to też wie, że kobiety w ciązy i tak siedzieć mają :/

Pozytywnych wyników Aga Dorjana Kasienka

aga8787 lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) i miłego dnia :*

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ