X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka na mnie mama i tesciowa krzycza ze mam sie nie kapac tylko brac prysznic a jak juz kapiel to szybka i nie w gorącej wodzie, bo to nie dobrze

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy w takim razie też czekam na promocje w h&m i u mnie w c&a sa też super nie drogie ubranka :)no i lidl i tak rządzi u mnie hehe

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia tu w lidlu jak cos rzuca to jest masakra o 8 otwieraja to kolejki sa takie jakby za darmo dawali :/ chociaż ostatnio upolowałam termometr do ucha i w smoczku :) a lidl fajne ma ciuszki jak widze na ulotkach :) na żywo nie udało mi sie nigdy :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamuśki po przerwie,
    u mnie jak zawsze niewesoło... jedyne pocieszenie, że za 2 dni wizyta i może poznam płeć dzidziusia, bardzo bym chciała, tak jak poczuć już konkretne ruchy i mieć dzięki temu kontakt z moim skarbem:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-ja mieszkam na wiosce i u nas w lidlu zawsze jest coś to zawsze coś wyrwe a gatunkowo maja super rzeczy i tanio :) i takie śliczne :)

kasieńka82-eh zazdroszcze już nie długo wizyta a moja na koniec miesiąca :( to trzymam kciuki i raczej już napewno poznasz płeć :) a jak myślisz kto tam rośnie w tobie???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka wrote:
    Miała być leniwa, spokojna niedziela a był szpital...ale spokojnie wszystko dobrze :) Zaczął bolec mnie brzuch tak od pępka w prawo, że jak brałam głęboki wdech to ciągnęło a jak dotykałam to bolało, wzięłam no spę i się położyłam, trochę przeszło wiec wzięłam kąpiel a podczas kąpieli skrzepik krwi takiej mocno ciemnej wyciągnęłam :( do szpitala na IP, zrobili mi usg i wszystko ok ale jak tu się nie denerwować, położna powiedziała że mogło jakies naczynko peknąć i stad ten skrzepik. Co miesiąc jestem w szpitalu a po porodu jeszcze pol roku...

O matko, Iwonka, współczuję. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka82 wrote:
    Witam was mamuśki po przerwie,
    u mnie jak zawsze niewesoło... jedyne pocieszenie, że za 2 dni wizyta i może poznam płeć dzidziusia, bardzo bym chciała, tak jak poczuć już konkretne ruchy i mieć dzięki temu kontakt z moim skarbem:)

Kasieńka, dlaczego niewesoło? Coś się stało?

A wizyty zazdroszczę i czekam z niecierpliwością na wieści, kto tam u Ciebie pomieszkuje :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia ja jestem rozbita:) raz myślę, że chłopiec, raz dziewczynka:D chociaż teraz bardziej skłaniam się ku dziewczynce, bo strasznie zbrzydłam w moich oczach (innych nie) i miałam sen (może proroczy), że śliczna dziewczynka będzie:)
    na pewno dam znać jak będzie coś już wiadomo...:)
    u mnie niestety dalej problemy z facetem...zapowiada się, że mogę być samotną mamusią, więc chyba jestem jako jedyna tu taka :( dlatego nie chce zasmucać:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy o kąpieli to ja zapomniałam jak tylko się dowiedziałam o ciąży, a pisząc kąpiel miałam na myśli szybki prysznic w wannie o ile można to tak nazwać :) takie ochlapanie się wodą bez zamykania odpływu.

Elle co się uspokoję i wierzę że będzie dobrze a kąpiel nie napawa mnie strachem to ,,masz babo placek''...Definitywnie żądam żeby do szpitala jechać już do porodu, a ciążą się cieszyć a nie martwić :)
    Kasieńka ach Ci faceci, może jeszcze Twój się ogarnie i wszystko będzie dobrze, razem będziecie się cieszyć z bycia rodzicami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 17:43

kasienka82 lubi tę wiadomość

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w środę, myślałam że po wizycie będę mogła jechać na mazury, teście tam mieszkają ale teraz to nie wiem czy chce jechać :(

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dziękuję:* chciałabym ale od momentu kiedy jestem w ciąży nic się nie układa chociaż oboje tego chcieliśmy... ja się zmieniłam, moje podejście do życia się zmieniło, mam tylko 1 priorytet - dziecko, on nie rozumie tego co się dzieje z kobietą w ciąży, że są nerwy, stres, niepewność i te HORMONY!! A z jego strony nie mam w ogóle oparcia - tylko stres i nerwy, a najgorsze, że dzidzia odczuwa już to samo :(

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia no to niech żyją wioski :)

Iwonka jechać stanowczo odpoczać, zrelaksować się, pomyśleć o czymś innym niż czy wszystko w porządku, a i Tobie i dzidzi świeże powietrze napewno dobrze zrobi :) ja nie rozumiem, że kąpać sięnie wolno bo przecież to odpreża, ale jak nie wolno to nie wolno, potem nie będzie czasu :)

kasienka82 na pewno się ułoży, nie że pocieszam, ale to wszystko co się dzieje jest nowe, i tak jak mówisz dla ciebie najważniejsze jest teraz dziecko i to jest oczywiste, ale on też chciałby czuć się ważny napewno, może czuje się odepchnięty, albo wyobraża sobie, że wszystko teraz będzie tylko dla dzidzi i czuje sie niepotrzebny i może go to przytłaczać. Mówią, że kobiet się nie zrozumie, a facetów ktoś rozumie? nie denerwuj się tylko, bo to ani nie pomoże sytuacji ani tobie i dzidzi

kasienka82, niunia lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kapiela to racja, podstawa to prysznic, ale niekoniecznie taki expressowy, przeciez woda relaksuje, ja tam goracego nie biore, bo wiadomo naczynia rozszerzaja sie a to nam niepotrzebne w ciazy klopoty.

W Lidlu to fakt nie raz rzuca jakies fajne rzeczy, patrze przede wszystkim na sklad by bylo duzo bawelny a malo sztucznych wlokien.

Kasienka na pewno z partnerem sprawy sie jeszcze uloza, inaczej jest w trakcie ciazy a jeszcze inaczej jak Dzidzius bedzie juz na siwecie, glowa do gory, dbaj o siebie i o Malenstwo przede wszystkim
    Mnie Mama tez sama chowala z dziadkami i tez dobrze bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 18:03

kasienka82 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy i Limerikowo dziękuję Wam:* staram się być silna, zobaczymy jak się życie potoczy:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka dobrze sie pototczy maluch chciany i kochany bedzie przez was dwoje tatuś musi dojrzeć, zresztą zawsze na biologi uczyli, że chłopcy dojrzewają później, a twój zrozumie wszystko może potrzeba mu więcej czasu nie wie co go czeka :)

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka82-ja mam sen proroczy od zawsze,że mam śliczną brunetke o zielonych oczkach która mówi do mnie mamusiu :) ja średnio dwa razy dziennie zostaje samotna matką i wywalam mojego chłopa z domu :)a ja wybrzydłam hehe nie poznaje sie :)
    nasze chłopy są zazdrosne o dzieci bo ciagle o nich gadamy i sie na tym koncentrujemy i nie sa najważniejsi już :)po porodzie będzie jeszcze gorzej z nimi hehe

Bemommy-jestem wieśniara i tyle nie to co ty hehe :)

W piatek mój ma 30!!!! A ja egzamin na prawko hehe i niemam pojecia co mu kupić prosze o pomoc hehe

kasienka82, bemommy lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy z chęcią bym pojechała tylko to jest 300 km i trochę przeraża mnie droga taka długa... pogadam z lekarzem i zobaczymy.

Niunia to trzymamy kciuki za prawko a mój M najbardziej był zadowolony jak dostał:1. maszynkę elektryczną do golenia, chociaż mówił wcześniej że nie będzie używał, 2.elektryczną szczoteczkę do zębów i 3. złoty krzyżyk do łańcuszka :)

Dzisiaj z pozytywów wizyty w szpitalu to na usg widziałam po raz pierwszy kręgosłup i żebra, no i dzidzia się kręciła jak szalona/y ;) jak już pomierzył główkę, brzuszek i kość udową, to zapytałam o płeć ale powiedział że nie zwracał uwagi bo skupił się na innych narządach, ale jak mu powiedziałam że ostatnio mój prowadzący podejrzewał chłopca to powiedział że na ten moment jemu też mignęło na chłopca :) a moja bratowa mówi że będzie dziewczynka :)

niunia, bemommy lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka-ja bylam ostatnio w polsce 800km w jedna strone :) dałam rade dobrze sie czułam :)

to chyba kupie mu szczoteczke mam nadzieje,że sie nie obrazi hehe a co do prawka stresa mam jak nie wiem co :/

bemommy, Iwonka lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy dzidziuś mam nadzieję, że będzie na prawdę przez niego kochany (bo tak obiecuje) ale czy ja będę...bo miłości nie czuje, poza pustymi słowami...
    niunia powodzenia na egzaminie! 1-sze podejście? Ja tez nie wiem co mojemu kupić, urodziny ma w przyszły poniedziałek, szczoteczkę i maszynkę ma, łańcuszek mu kupiłam na pół roczku, do którego nie wiem czy dotrwamy:(
    a na urodziny to już nie wiem, może jakiś ciuch, chociaż skoro niby nie jesteśmy razem (bo sama nie wiem jak to jest z nami) to nie wiem czy jest sens inwestowania w coś co się zbliża ku końcowi.
    Niunia ja się sama wyrzuciłam z domu...a we wtorek wizyta, nawet nie wiem czy pójdzie ze mną:|

xnw4yx8dccihf62o.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście wspaniałe!:*

xnw4yx8dccihf62o.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ