KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
niunia tu w lidlu jak cos rzuca to jest masakra o 8 otwieraja to kolejki sa takie jakby za darmo dawali chociaż ostatnio upolowałam termometr do ucha i w smoczku a lidl fajne ma ciuszki jak widze na ulotkach na żywo nie udało mi sie nigdy
-
Witam was mamuśki po przerwie,
u mnie jak zawsze niewesoło... jedyne pocieszenie, że za 2 dni wizyta i może poznam płeć dzidziusia, bardzo bym chciała, tak jak poczuć już konkretne ruchy i mieć dzięki temu kontakt z moim skarbem:) -
Bemommy-ja mieszkam na wiosce i u nas w lidlu zawsze jest coś to zawsze coś wyrwe a gatunkowo maja super rzeczy i tanio i takie śliczne
kasieńka82-eh zazdroszcze już nie długo wizyta a moja na koniec miesiąca to trzymam kciuki i raczej już napewno poznasz płeć a jak myślisz kto tam rośnie w tobie??? -
Iwonka wrote:Miała być leniwa, spokojna niedziela a był szpital...ale spokojnie wszystko dobrze Zaczął bolec mnie brzuch tak od pępka w prawo, że jak brałam głęboki wdech to ciągnęło a jak dotykałam to bolało, wzięłam no spę i się położyłam, trochę przeszło wiec wzięłam kąpiel a podczas kąpieli skrzepik krwi takiej mocno ciemnej wyciągnęłam do szpitala na IP, zrobili mi usg i wszystko ok ale jak tu się nie denerwować, położna powiedziała że mogło jakies naczynko peknąć i stad ten skrzepik. Co miesiąc jestem w szpitalu a po porodu jeszcze pol roku...
O matko, Iwonka, współczuję. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
-
kasienka82 wrote:Witam was mamuśki po przerwie,
u mnie jak zawsze niewesoło... jedyne pocieszenie, że za 2 dni wizyta i może poznam płeć dzidziusia, bardzo bym chciała, tak jak poczuć już konkretne ruchy i mieć dzięki temu kontakt z moim skarbem:)
Kasieńka, dlaczego niewesoło? Coś się stało?
A wizyty zazdroszczę i czekam z niecierpliwością na wieści, kto tam u Ciebie pomieszkuje
-
niunia ja jestem rozbita:) raz myślę, że chłopiec, raz dziewczynka:D chociaż teraz bardziej skłaniam się ku dziewczynce, bo strasznie zbrzydłam w moich oczach (innych nie) i miałam sen (może proroczy), że śliczna dziewczynka będzie:)
na pewno dam znać jak będzie coś już wiadomo...
u mnie niestety dalej problemy z facetem...zapowiada się, że mogę być samotną mamusią, więc chyba jestem jako jedyna tu taka dlatego nie chce zasmucać -
Bemommy o kąpieli to ja zapomniałam jak tylko się dowiedziałam o ciąży, a pisząc kąpiel miałam na myśli szybki prysznic w wannie o ile można to tak nazwać takie ochlapanie się wodą bez zamykania odpływu.
Elle co się uspokoję i wierzę że będzie dobrze a kąpiel nie napawa mnie strachem to ,,masz babo placek''...Definitywnie żądam żeby do szpitala jechać już do porodu, a ciążą się cieszyć a nie martwić
Kasieńka ach Ci faceci, może jeszcze Twój się ogarnie i wszystko będzie dobrze, razem będziecie się cieszyć z bycia rodzicami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 17:43
kasienka82 lubi tę wiadomość
-
Iwonka dziękuję:* chciałabym ale od momentu kiedy jestem w ciąży nic się nie układa chociaż oboje tego chcieliśmy... ja się zmieniłam, moje podejście do życia się zmieniło, mam tylko 1 priorytet - dziecko, on nie rozumie tego co się dzieje z kobietą w ciąży, że są nerwy, stres, niepewność i te HORMONY!! A z jego strony nie mam w ogóle oparcia - tylko stres i nerwy, a najgorsze, że dzidzia odczuwa już to samo
-
Niunia no to niech żyją wioski
Iwonka jechać stanowczo odpoczać, zrelaksować się, pomyśleć o czymś innym niż czy wszystko w porządku, a i Tobie i dzidzi świeże powietrze napewno dobrze zrobi ja nie rozumiem, że kąpać sięnie wolno bo przecież to odpreża, ale jak nie wolno to nie wolno, potem nie będzie czasu
kasienka82 na pewno się ułoży, nie że pocieszam, ale to wszystko co się dzieje jest nowe, i tak jak mówisz dla ciebie najważniejsze jest teraz dziecko i to jest oczywiste, ale on też chciałby czuć się ważny napewno, może czuje się odepchnięty, albo wyobraża sobie, że wszystko teraz będzie tylko dla dzidzi i czuje sie niepotrzebny i może go to przytłaczać. Mówią, że kobiet się nie zrozumie, a facetów ktoś rozumie? nie denerwuj się tylko, bo to ani nie pomoże sytuacji ani tobie i dzidzikasienka82, niunia lubią tę wiadomość
-
Z kapiela to racja, podstawa to prysznic, ale niekoniecznie taki expressowy, przeciez woda relaksuje, ja tam goracego nie biore, bo wiadomo naczynia rozszerzaja sie a to nam niepotrzebne w ciazy klopoty.
W Lidlu to fakt nie raz rzuca jakies fajne rzeczy, patrze przede wszystkim na sklad by bylo duzo bawelny a malo sztucznych wlokien.
Kasienka na pewno z partnerem sprawy sie jeszcze uloza, inaczej jest w trakcie ciazy a jeszcze inaczej jak Dzidzius bedzie juz na siwecie, glowa do gory, dbaj o siebie i o Malenstwo przede wszystkim
Mnie Mama tez sama chowala z dziadkami i tez dobrze byloWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 18:03
kasienka82 lubi tę wiadomość
-
Kasienka dobrze sie pototczy maluch chciany i kochany bedzie przez was dwoje tatuś musi dojrzeć, zresztą zawsze na biologi uczyli, że chłopcy dojrzewają później, a twój zrozumie wszystko może potrzeba mu więcej czasu nie wie co go czeka
niunia lubi tę wiadomość
-
Kasieńka82-ja mam sen proroczy od zawsze,że mam śliczną brunetke o zielonych oczkach która mówi do mnie mamusiu ja średnio dwa razy dziennie zostaje samotna matką i wywalam mojego chłopa z domu :)a ja wybrzydłam hehe nie poznaje sie
nasze chłopy są zazdrosne o dzieci bo ciagle o nich gadamy i sie na tym koncentrujemy i nie sa najważniejsi już :)po porodzie będzie jeszcze gorzej z nimi hehe
Bemommy-jestem wieśniara i tyle nie to co ty hehe
W piatek mój ma 30!!!! A ja egzamin na prawko hehe i niemam pojecia co mu kupić prosze o pomoc hehe
kasienka82, bemommy lubią tę wiadomość
-
Bemommy z chęcią bym pojechała tylko to jest 300 km i trochę przeraża mnie droga taka długa... pogadam z lekarzem i zobaczymy.
Niunia to trzymamy kciuki za prawko a mój M najbardziej był zadowolony jak dostał:1. maszynkę elektryczną do golenia, chociaż mówił wcześniej że nie będzie używał, 2.elektryczną szczoteczkę do zębów i 3. złoty krzyżyk do łańcuszka
Dzisiaj z pozytywów wizyty w szpitalu to na usg widziałam po raz pierwszy kręgosłup i żebra, no i dzidzia się kręciła jak szalona/y jak już pomierzył główkę, brzuszek i kość udową, to zapytałam o płeć ale powiedział że nie zwracał uwagi bo skupił się na innych narządach, ale jak mu powiedziałam że ostatnio mój prowadzący podejrzewał chłopca to powiedział że na ten moment jemu też mignęło na chłopca a moja bratowa mówi że będzie dziewczynkaniunia, bemommy lubią tę wiadomość
-
bemommy dzidziuś mam nadzieję, że będzie na prawdę przez niego kochany (bo tak obiecuje) ale czy ja będę...bo miłości nie czuje, poza pustymi słowami...
niunia powodzenia na egzaminie! 1-sze podejście? Ja tez nie wiem co mojemu kupić, urodziny ma w przyszły poniedziałek, szczoteczkę i maszynkę ma, łańcuszek mu kupiłam na pół roczku, do którego nie wiem czy dotrwamy:(
a na urodziny to już nie wiem, może jakiś ciuch, chociaż skoro niby nie jesteśmy razem (bo sama nie wiem jak to jest z nami) to nie wiem czy jest sens inwestowania w coś co się zbliża ku końcowi.
Niunia ja się sama wyrzuciłam z domu...a we wtorek wizyta, nawet nie wiem czy pójdzie ze mną