X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo niestety ludzie bywają paskudni:( ja na szczęście chodzę do laboratorium gdzie kobiety w ciąży i dzieci mają pierwszeństwo więc nie jest źle. Chociaż ostatnio nawet i tak musiałam z ponad godzinę czekać bo albo kilka ciężarnych i dzieci więc się nazbierało:) nie ma co się denerwować, ważne, że synek już najedzony i szczęśliwy:) a pewnie z wielkim apetytem pił mleczko;)
    Agata witam!
    Ja do sesji dla siebie i mojego szkraba dopiero się pomału przygotowuję:) póki co czeka nas zakup porządnego aparatu:) a że mój brzuszek jeszcze niezbyt wygląda ciążowo to na pewno nie chcę go teraz fotografować:D

fizjo lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mój brzuch też stoi w miejscu, ale może to najlepszy czas na 1 fotke :) taka z końcówki I trymestru jak jeszcze nie widać.

A co do ludzi w przychodni to też nie mam słów u mnie jest kilka krzeseł i stoje jak trzeba i godzine, a młodzi faceci siedzą i nawet starszym nie ustąpią. Ja nie mam problemu z przepuszczaniem ludzi mimo że jestem zawsze nad czo i mdleje potem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 14:05

fizjo, Dorjana, Limerikowo lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka, dzięki:*
    Ja jakiś tydzień temu kupiłam nowy aparat (poprzedni mąż utopił na termach,hehe) i jestem bardzo zadowolona. Nie drogi a robi śliczne zdjęcia.
    Jak chcesz podam Ci linka.

• magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz okropienstwo wsrod spoleczenstwa! :(
    ja fotografow mam sa swietni mialam u nich 3 sesje wszystkie piekne, jedna byla prezentem slubnym dla mojego meza moje akty, no i slubna tez cudna.
    jedna poze chce miec z mezem gdzie skupiamy sie oboje na brzuszku, druga ja w bialej meskiej duzej koszuli i ukazany brzuszek i troche piersi. widzialam taka fote piekna:-) nad reszta nie myslalam wyjdzie w praniu nie zawsze wyglzdamy dobrze w pozach ktore sabie wymyslimy.

fizjo lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magdalenko - śmigam sobie na orbitreku - tak po 2h dziennie się staram ale różnie mi to wychodzi :P

Asiu87 to może wrzuć coś nam ;D he he...
    ... ja tez się zabieram za fotki ale jeszcze jakoś nie miałam czasu... praca mnie wykańcza :(
    może jutro mi się uda - mąż w delegacji to może coś pyknę...
    ... nio i może pójde dziś po L4 jak mi nie przejdzie to będę miała sporo czasu na fotografowanie :)))
    Jak wy dajecie radę w pracy ?? - ja po 6h padam na pyszczek ;(

ocho - widzę że co do fotek to macie poważne przemyślenia ;D
    ja raczej tak pamiątkowo chciałam uwiecznić zmiany mojego ciała w ciąży :P
    najwyższa pora na pierwszą fotkę - na pożegnanie I TRYMESTRU :D

aa9e7b68944927d6.jpg
    (tak na szybko wyrwane zdjęcie z naszego pierwszego filmiku <3
    - na tym ujęciu Nasza Misia ćwiczyła wkładanie rączek do buźki :* )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 14:35

aga8787, kasienka82, slonkozusa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na którymś z innych tematów forum jest agnieszka i ona ma fajne zdjęcia robione chyba co tydzień każde w tej samej sukience fajnie to wygląda

Dorjana lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, podoba mi sie ten pomysł...w koszuli :-) takie czarno białe zdjęcie :-)
    Jak nic muszę zacząć spisywać pomysły...bo zapomnę za jakieś 5 mc czego chciałam.

magdalena lubi tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten pochmurny dzień! Dodzwoniłam się w końcu do mojego obecnego lekarza i dowiedziałam się, że nie powinnam brać furaginy. Nie wiem więc dlaczego ten konował na oddziale powiedział mi, że jest bezpieczna. Ręce opadają. Jutro ewentualna wizyta u nowego ginekologa. Biję się ciągle z myślami, zwłaszcza, że przeglądając konto mojego gin. na fb zobaczyłam, że wśród nielicznych znajomych ma właśnie nowego :( Dochodzę więc do wniosku, że sama wizyta, jak i prowadzenie ciąży skazane jest na niepowodzenie. Jeśli nagle zmienię zdanie, to jestem zapisana i tak na 6.11. Nie wiem czy obecny wyczuł, że mam ochotę go zmienić, bo w trakcie rozmowy tel. zaczął sobie mnie nagle przypominać i pyta, czy odstawiam luteinę i kiedy się widzimy. Wspomniałam, że dopiero za miesiąc, więc on na to, że jak coś to mam dzwonić albo przyjść. Hmmm... czyżby pomyślał, że straci pacjentkę?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, jeśli możesz to pewnie, podrzuć link:*
    Z tym spisywaniem to chyba nie głupi pomysł, ja tak samo muszę zacząć wszystko zapisywać, co chcę zrobić, co kupić - nawet nie wiem co jest niezbędne jak się urodzi dzidzia:( bo później to się o połowie rzeczy zapomni:)
    natalinka a myślisz, że miałby jakąkolwiek podstawę aby tak myśleć?

xnw4yx8dccihf62o.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    właśnie na którymś z innych tematów forum jest agnieszka i ona ma fajne zdjęcia robione chyba co tydzień każde w tej samej sukience fajnie to wygląda

ciekawe na którym forum znajdę tą Agnieszkę ;D muszę poszperać ;D

• natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem, trochę ostatnio mnie olewał. Dopiero na wizycie prywatnej doszedł do wniosku, że miałam rację i to musiałby być silne skurcze. Szkoda, że nie powiedział mi tego jeszcze w szpitalu. Mąż mówi, ze pewnie lepiej. W innym przypadku jeszcze bardziej bym się stresowała. Pewnie to racja. Gdyby tylko obaj lekarze nie byli dobrymi kolegami, to z chęcią przeniosłabym się. Wiem, że obecny to wielka oszczędność pieniędzy, gdyż nie każe przychodzić mi prywatnie, ale na NFZ (co jest teraz rzadkością u lekarzy), ale ostatnimi czasy zaczęłam mieć mieszane uczucia. Nawet jeśli podejmę decyzję o zmianie, to wizyta odbędzie się w 13t3dc i chyba nie będzie zbyt późno.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że nawet jak lekarz przyjmuje na NFZ i prywatnie to zawsze lepiej Cię potraktuje prywatnie... niestety takie życie, światem rządzi pieniądz, ja wolę zapłacić i mieć pewność, że lekarz mnie aż tak bardzo nie oleje. Mój też przyjmuje na NFZ co prawda w innej miejscowości jednak czytałam opinie, że potrafi troszkę inaczej traktować pacjentki... natalinka nie martw się na zapas, jeśli czujesz, że musisz zmienić zrób to a później będziesz się martwić w razie jakby coś było nie tak...po co na zapas się zamartwiać:)...
    Dorjana śliczne zdjątko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 15:07

xnw4yx8dccihf62o.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Tak Magdalenko - śmigam sobie na orbitreku - tak po 2h dziennie się staram ale różnie mi to wychodzi :P

Asiu87 to może wrzuć coś nam ;D he he...
    ... ja tez się zabieram za fotki ale jeszcze jakoś nie miałam czasu... praca mnie wykańcza :(
    może jutro mi się uda - mąż w delegacji to może coś pyknę...
    ... nio i może pójde dziś po L4 jak mi nie przejdzie to będę miała sporo czasu na fotografowanie :)))
    Jak wy dajecie radę w pracy ?? - ja po 6h padam na pyszczek ;(

ocho - widzę że co do fotek to macie poważne przemyślenia ;D
    ja raczej tak pamiątkowo chciałam uwiecznić zmiany mojego ciała w ciąży :P
    najwyższa pora na pierwszą fotkę - na pożegnanie I TRYMESTRU :D
    piekna fottka:-)

aa9e7b68944927d6.jpg
    (tak na szybko wyrwane zdjęcie z naszego pierwszego filmiku <3
    - na tym ujęciu Nasza Misia ćwiczyła wkładanie rączek do buźki :* )

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana to chyba było gdzieś w temacie nasze brzuszki i dzieciaczki

Dorjana lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

kasienka proszę:

http://www.euro.com.pl/aparaty-cyfrowe/canon-powershot-sx160-is-czarny.bhtml

Dziewczyny proszę o Waszą opinię:

Spałam około godzinki na prawym boku. I tak nagle zaczął mnie kłuć brzuch więc przekręciłam się na lewy boczek...i zaczęło się "coś" przelewać na lewą stronę...tak jakby przekręcić klepsydrę z wodą.
    Nic mnie nie bolało.
    Ale od razu panika w oczach- co to było?!
    Teraz też nic mnie nie boli.
    Zaraz zaczęłam czytać w necie...czy ktoś coś takiego miał..ale trafiłam na jakieś smutne tematy-więc postanowiłam Was spytać i już się nie nakręcać.

Co o tym myślicie...czy zrobiłam krzywdę dziecku????

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są podli i nie mają w zwyczaju przepuszczać dzieci i kobiet w ciąży, a to powinno być naturalne. Dość, że taki maluszek jest głodny, to jeszcze sie nudzi.

Super będziecie miały pamiątki z brzuszkami, ja nie planuje takiej sesji ale może jeszcze zmnieni zdanie :)

Dorjana słodkie to zdjecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 17:43

Limerikowo lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo myślę że nie powinnaś sie martwić. Gdy by spanie w innej pozycji niż na lewym boku było szkodliwe to było by zabronione i lekarz by nas o tym poinformował. Ja myśle ze to wogóle chodzi o wyższa ciąże, że dzidzia wtedy uciska na coś tam (chyba aorte) i jest miejsze dotlenienie, ale nic zagrażające. Ja w nocy śpie raz na prawym raz na lewym i nic sie nie dzieje. Nie stresuj sie i nie czytaj za dużo bo tam sa nieraz straszne opowieści

Fajne to nowe sledzenie ciąży i podstawowy darmowy abonament ma prawie wszystko :)
    I znikł ten napis pod wykresem "zakończ ten wykres" (czy coś takiego), przerażał mnie i stresował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 17:53

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellloo ;D
    ZAPRASZAMY DO NOWEJ WERSJI ŚLEDZENIA CIĄŻY !!!!!
    Wydaje się super - dużo lepsze opcje niż wcześniej ;D

ILEŻ NOWYCH OPCJI !!!!
    i nowe GALERIA, artykuły , wywiady...
    KALKULATORY !!! BAZA IMION !!!

(mogłabym robić w reklamie :D )

...i to co mi siębardzo podoba - informacje cotygodniowe - można się cofnąć o kilka tygododni (może nawet do samego początku) - tego mi właśnie brakowało jak chciałam sobie przypomnieć kilka informacji ;D
    mirka14 wrote:
    dorjana to chyba było gdzieś w temacie nasze brzuszki i dzieciaczki

Mirka dzięki serdeczne za namiary - nie mogę się dosłownie napatrzeć na te brzusia :D może teraz jak te galerie uaktywnią to będziemy więcej fotek wrzucać i się chwalic brzusiami ;D

Dziękuję dziewczynki :D Moja kruszynka - malusia drobinka tak właśnie jest a pani GIN powiedziała że już powinna nie mieścić się na ekranie (a jak widać u mnie miała za dużo miejsca :( )
    Oby tylko ten malusi wzrost nie miał żadnego wpływu na rozwój nerwowy i narządów :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 18:35

niunia lubi tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo, a może to były ruchy? albo brzuch zaczyna rosnąć moja znajoma miała nieraz takie uczucie przelewania w nocy podczas snu

Dziewczyny ja jutro zaczynam 15 tydz i dzisiaj przysięgłabym, że mnie tak pacnął maluch, że aż dech mi zaparło, stojęw pracy myślę w co ręcę włożyć na raz mnie zgięło to dech mi zaparło znajome mówią, że to to, ale nie wiem czy to możliwe, niby piszą, że ruchy od 14 można wyczuć, ale pierworódki dopiero w 20 i zgłupiałam wolę myśleć, że to był boksal

Dziewczyny, bo mnie nie było cały dzień, a zapodałam temat, mi się wydaje, że obecne czasy, środowisko powoduje te utraty, żyjemy w stresie jak nie w pracy to w domu, często nie dbamy o swoje zdrowie, dodatkowo ta smoła w powietrzu więcej chemii w jedzeniu niż dawniej, nie wiem przykre to jest dla mnie strasznie i nikt nie zna odpowiedzi dlaczego na szczęście odpukać w niemalowane, nieheblowane drewno u nas ten czas ryzyka odszedł prawda? lekarze mówią, że jest dobrze itak właśnie będzie :) nie myślmy co było patrzmy na to jest :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo zapomniałabym nie patrz na ludzi widać te 10 minut zbawiłoby ich, jak ktoś urodził się chamem to kanarkiem nie umrze, a ta Pani co miała co jej nie przepuszczalni to powinna wiedzieć co to znaczy, ale widać zapomniał wół jak cielęciem był, jak bym była na miejscu tej ciężarnej to bym cię przepuściła, żeby pokazać innym, że trzeba być człowiekiem

ej dziewczyny blondynka czyli moi ma głupie pytanie gdzie jest to śledzenie ciąży ?:P

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ