KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, dziewczyny.
Jak się dzisiaj czujecie? Ja mam od rana potworny ból głowy, masakra
Czy u Was też nie działa opcja "Śledzenie ciąży"? U mnie wyświetla się komunikat "Aktualizujemy dla Ciebie śledzenie ciąży. Zapraszamy ponownie dzisiaj koło południa."Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 09:24
-
Hej dziewczyny
Elle - też nie mogę wejść w śledzenie ciąży a zaczełam 14 tydz i chciałam poczytać co piszą
Wiekszość Was pisała że objawy ciąży ustają u mnie niestety jeszcze nie na dodatek coraz częściej mam krwawienie z nosa a dzisiaj to mi do tego jeszcze słabo.
Też widzę że dużo z nas jest po poronieniu. Ja mialam ciążę obumarłą ok 10 tyg, dlatego teraz przed każdym usg mam ogromny stres i wiem że najgorszy okres za mną i szanse na powtórke malejąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 10:08
Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie.
Mi też objawy ustąpiły. Miałam głównie okropne zmęczenie i senność, oraz mój żołądek był bardzo wybredny chociaż nie miałam wymiotów.Piersi nadal bolą a poza tym wszystko oki - mam nadzieje. Kolejną wizytę mam 18 listopada.
Pozdrawiam wszystkiemagdalena, aga8787 lubią tę wiadomość
-
Aga moja pierwsza ciaża też obumarła tylko w 6 tc. i jak ten okres minął to poczułam sie lepiej ale zaczęłam wymyślać inne głupoty. Zła jestem sama na siebie ze tak sie denerwuje bo jestem pod opieka dobrego lekarza i jak mówi ze wszystko jest dobrze to powinnam mu zaufać i tak też myślec a nie szukać chorób także Tobie polecam zaufać lekarzowi i nie wymyślać ja do roboty jak sie wezmę to mi złe myśli odchodzą
Dziewczynki mam pytanie dot badań bo muszę zrobić TSH, FT4, anty TG i anty TPO i endokrynolog nie mówiła czy trzeba być na czczo, zadzwoniłam do tej kliniki i jakaś Pani mi powiedziała ze nie trzeba. Ale jak ostatnio robiłam FT4 to trzeba było wiec już zgłupiałam to trzeba czy nie trzeba ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 11:52
aga8787 lubi tę wiadomość
-
agata86 wrote:cześć dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie.
Mi też objawy ustąpiły. Miałam głównie okropne zmęczenie i senność, oraz mój żołądek był bardzo wybredny chociaż nie miałam wymiotów.Piersi nadal bolą a poza tym wszystko oki - mam nadzieje. Kolejną wizytę mam 18 listopada.
Pozdrawiam wszystkie
Agatko - ja też mam kolejną wizytę 18ego - zdamy nawzajem relację!
Nawiasem mówiąc, to ja do tego czasu osiwieję
-
slonkozusa wrote:Po usg wszystko wpożątku dzidzia ma 5.33 przezierność karku 11 kość nosowa jest i bedzie chłopiec na sto procent lekarz pokazał mi przyrodzenie jego jestem bardzo szczęśliwa
gratulacje ze wszystko ok,no i fajnie ze juz znasz plec:-) nasza dzidzia nie chciala sie ujawnic.slonkozusa lubi tę wiadomość
-
Ja już prawie siwa jestem, ale zauważam różne zmiany i to mnie uspokaja, np.poszerzone naczynia krwionośne, pojawia się ich coraz więcej i robię się zielono- fioletowa brzuch się powiększa, delikatnie ale jednak się powiększa no i przytyłam kilogram w ciągu ostatnich trzech tygodni więc powtarzam sobie że to wszystko oznacza że dzidzia zdrowo rośnie
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
mamafasolki wrote:Dziewczyny a macie jeszcze mdłości i wymioty. Mi sie rano zdarza leciec do ubikacji, ciagnie mnie ale nic nie wymiotuje, a dzisiaj zjadłam winogrona i poszłam go oddać. Ale już zdecydowanie lepiej niż miesiąc temu. Zgaga mnie czasami męczy zwłaszcza po pączkach
dziewczyny u mnie dziwna sytuacja..... mdlosci mnie dopadaja, zapachy mecza wszystko mi smierdzi ale jak od miesa mnie odrzuca! czyli kazda moze inaczej to wszystko przechodzic, nie ma reguly. -
fizjo wrote:bemommy, ten katarek elektryczny nie wart jest zachodu. Lepszy ten katarek do odkurzacza To moje zdanie i kilku innych znajomych mam.
oooo jakie fajne te pomysły!!! śliczne!!
Synkowi zrobiłam album "pierwszy rok z życia filipka".
Niedawno też malowaliśmy nasze stopy i rączki-świetnie wyszło aaaale ile sprzątania...heheh.
Teraz marzy mi się sesja zdjęciowa...ale zobaczymy czy czas oraz budrzet domowy to uniesie
Ty chyba taka artystyczna dusza jesteś troszkę....?
kobietki ja bede sobie robila sesje zdjeciowa jak juz bede miala duuuuzy brzuszek i mysle ze meza w to wciagne:-)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Witam serdecznie nowe koleżanki
(coraz tłoczniej nam się robi w maju - no cóż ktoś musi podnieść statystyki demograficzne )
Ja właśnie wróciłam z pracy (zwolniłam się wcześniej) - coś słabo się dziś czuję - może to przez pogorszenie pogody...
...boli mnie gardełko, pupa i krocze ...i chyba z głową coś nie tak bo ryczałam co 15 min
(na szczęście już jestem z Wami i mi przeszło, a nawet się uśmiechnełam czytając Wasze wpisy)
Nio i siedzę sobie w domku i tak wcinam śniadanko
JAk sądzicie : ... chyba nie musze lecieć odrazu do lekarza ??? wystarczy ciepła cherbatka i kołderka ??
Co do Śledzenia ciąży - to też mam nieaktywne (pojawiła się nowa opcja - z dopiskiem "Już wkrótce") więc będą nowości
SUPER !!!!
A to śledzienie to mam nadzieję że też troszkę ulepszą bo takie prymitywne byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 12:45
magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość
-
aga8787 wrote:Hej dziewczyny
Elle - też nie mogę wejść w śledzenie ciąży a zaczełam 14 tydz i chciałam poczytać co piszą
Musze przyznać że mnie ten 13 tydzień dużo bardziej strestował niż 12
Jóż nie mogę doczekać się 15 tygodnia
Nie chcę już widzieć tej strasznej 13 - mam nadzieję że ten tydzień szybko mija ))
A co do objawów - nie mam żadnych ...
czasami mnie troszkę zamuli, czasami coś zaboli, czy gazy mnie pomęczą - ale to normalka, nic szczególnego co bym mogła nazwać objawem ciążowym...
Choć ten ból krocza to mnie przeraża
... i troszkę więcej sypiam niż zwykle
No i waga mnie przeraża bo nadal nie rośnie (ale spoko niektóre dziewczyny z II trymestru mówiły że dopiero w 20tyg im przybyło)
A robiłyście zdjęcia swoich brzuszków ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 12:58
-
agata86 wrote:cześć dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie.
Pozdrawiam wszystkie
wreszcie nadrobilam zaleglosci w czytaniu forum. -
Iwonka wrote:Aga moja pierwsza ciaża też obumarła tylko w 6 tc. i jak ten okres minął to poczułam sie lepiej ale zaczęłam wymyślać inne głupoty. Zła jestem sama na siebie ze tak sie denerwuje bo jestem pod opieka dobrego lekarza i jak mówi ze wszystko jest dobrze to powinnam mu zaufać i tak też myślec a nie szukać chorób także Tobie polecam zaufać lekarzowi i nie wymyślać ja do roboty jak sie wezmę to mi złe myśli odchodzą
Dziewczynki mam pytanie dot badań bo muszę zrobić TSH, FT4, anty TG i anty TPO i endokrynolog nie mówiła czy trzeba być na czczo, zadzwoniłam do tej kliniki i jakaś Pani mi powiedziała ze nie trzeba. Ale jak ostatnio robiłam FT4 to trzeba było wiec już zgłupiałam to trzeba czy nie trzeba ???
ja zawsze jestem na czczo.
sledzenie ciazy jeszcze nie dziala:( ale dzis mam dobry humorek tralala zaraz ide na obiadek potem troche sie zajme cialem, depilacja, wklepywanie kremikow a taki czas dla mojego cialka he he wczoraj widzialam dziewczyne w ciazy miala juz taki fajny brzuszek ale jak promiennie wygladala wiec dziewczyny dbamy o siebie, o wyglad, samopoczucie i zadnego zamartwiania sie wchodzicie w to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 13:22
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze myślałam że brzusio rośnie już w pierwszym trymestrze - a teraz już II trymestr rozpoczęty i nadal doczekać się nie mogę
Podobno w połowie ciąży to już musi się pojawić
...więc jeszcze 2 miesiące
Magdalenko - pozazdrościć nastroju
... ja również staram się codziennie poćwiczyć i wysmarować ciałko...
Ostatnio nawet zwiększyłam częstotliwość bo niebawem zacznie się wzrost i trzeba będzie ostro masować
-
hej hej hej
Ja też mam wizytę 18 tego Już jesteśmy trzy...i od razu mi raźniej.hehe
Muszę się Wam zwierzyć- żeby powietrze ze mnie zeszło. Kto ma słabe nerwy niech nie czyta
Otóż byłam dziś ze synem na pobraniu krwi-(kontynuacja testów alergicznych. Oczywiście na czczo ( z czego mój 17 miesięczny synek nie był zadowolony) KOlejka...jak za komuny...pytam grzecznie czy przepuściliby nas. Powstało oburzenie i gdyby nie którzy mogli zabijać wzrokiem to bym teraz już tego nie była w stanie napisać. Jakaś pani tylko powiedziała "ja też miałam kiedyś małe dzieci i nikt nie chciał przepuszczać" Nosz!!!zakotłowało się we mnie i mówię "to tym bardziej powinna być pani wyrozumiała. No nic czekaliśmy tak z 2 godziny!!!! a syn mega już głodny....Co za paskudni ludzie!!! dziecko płacze z głodu...bo nie rozumie co się dzieje....
Po pobraniu wypił mleczko w aucie jednym duszkiem.
Normalnie krew mnie zalewa na taką podłość ludzi! W kolejce stała też ciężarna (jakiś 7 mc) i nikt też nie chciał jej przepuścić!! Widziałam jak patrzyła na mojego synka...pewnie myślała...że sporo ją jeszcze czeka takich sytuacji jak moja.
Już po wszystkim-kto czytał-dziękuję
Piszecie o sesjach zdjęciowych- macie jakieś upatrzone studio??? albo pozy jakie chciałybyście żeby były ujęte na zdjęciach???
Ja wciąż myślę
-
hej Dziewuszki witam Agatko.
No ja tez czekam na brzusia z utęsknieniem ale już niedługo.
Do ćwiczeń nie mogę się zabrać, ale smarowanko jest codziennie
Co do sesji to ja obowiązkowo :p i mężusia też namówie oczywiście. Mieliśmy bardzo fajnych fotografów do sesji ślubnej więc myśle o nich, bo brzuszkowe tez robią
A zdj sama sobie też robie, tak co 2 tygSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Co do sesji to bym bardzo chciała, takie z gołym brzuszkiem i bucikami na nim postawionymi które trzyma Mąż czule się przyglądający już widzę mojego Męża w tej roli hhi. Ja znam fajnie studio i fotografa w Poznaniu ale nie wiem czy będzie chciało mi się do niego jechać z Warszawy...
A co ze szkoła rodzenia? Podobno trzeba już myśleć, żeby się zapisać.