X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny.

Jak się dzisiaj czujecie? Ja mam od rana potworny ból głowy, masakra :(

Czy u Was też nie działa opcja "Śledzenie ciąży"? U mnie wyświetla się komunikat "Aktualizujemy dla Ciebie śledzenie ciąży. Zapraszamy ponownie dzisiaj koło południa."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 09:24

iv09mg7y9aya90me.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Elle - też nie mogę wejść w śledzenie ciąży a zaczełam 14 tydz i chciałam poczytać co piszą :)

Wiekszość Was pisała że objawy ciąży ustają:) u mnie niestety jeszcze nie :( na dodatek coraz częściej mam krwawienie z nosa a dzisiaj to mi do tego jeszcze słabo.
    Też widzę że dużo z nas jest po poronieniu. Ja mialam ciążę obumarłą ok 10 tyg, dlatego teraz przed każdym usg mam ogromny stres i wiem że najgorszy okres za mną i szanse na powtórke maleją :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 10:08

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dzięki za miłe przyjęcie.:)
    Mi też objawy ustąpiły. Miałam głównie okropne zmęczenie i senność, oraz mój żołądek był bardzo wybredny chociaż nie miałam wymiotów.Piersi nadal bolą a poza tym wszystko oki - mam nadzieje. Kolejną wizytę mam 18 listopada.
    Pozdrawiam wszystkie :)

magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja pierwsza ciaża też obumarła tylko w 6 tc. i jak ten okres minął to poczułam sie lepiej ale zaczęłam wymyślać inne głupoty. Zła jestem sama na siebie ze tak sie denerwuje bo jestem pod opieka dobrego lekarza i jak mówi ze wszystko jest dobrze to powinnam mu zaufać i tak też myślec a nie szukać chorób także Tobie polecam zaufać lekarzowi i nie wymyślać :) ja do roboty jak sie wezmę to mi złe myśli odchodzą ;)

Dziewczynki mam pytanie dot badań bo muszę zrobić TSH, FT4, anty TG i anty TPO i endokrynolog nie mówiła czy trzeba być na czczo, zadzwoniłam do tej kliniki i jakaś Pani mi powiedziała ze nie trzeba. Ale jak ostatnio robiłam FT4 to trzeba było wiec już zgłupiałam ;) to trzeba czy nie trzeba ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 11:52

aga8787 lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    Mi też objawy ustąpiły. Miałam głównie okropne zmęczenie i senność, oraz mój żołądek był bardzo wybredny chociaż nie miałam wymiotów.Piersi nadal bolą a poza tym wszystko oki - mam nadzieje. Kolejną wizytę mam 18 listopada.

Agatko - ja też mam kolejną wizytę 18ego - zdamy nawzajem relację!:)

Nawiasem mówiąc, to ja do tego czasu osiwieję ;)

iv09mg7y9aya90me.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa wrote:
    Po usg wszystko wpożątku dzidzia ma 5.33 przezierność karku 11 kość nosowa jest i bedzie chłopiec na sto procent lekarz pokazał mi przyrodzenie jego jestem bardzo szczęśliwa

gratulacje ze wszystko ok,no i fajnie ze juz znasz plec:-) nasza dzidzia nie chciala sie ujawnic.

slonkozusa lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już prawie siwa jestem, ale zauważam różne zmiany i to mnie uspokaja, np.poszerzone naczynia krwionośne, pojawia się ich coraz więcej i robię się zielono- fioletowa brzuch się powiększa, delikatnie ale jednak się powiększa no i przytyłam kilogram w ciągu ostatnich trzech tygodni więc powtarzam sobie że to wszystko oznacza że dzidzia zdrowo rośnie :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki wrote:
    Dziewczyny a macie jeszcze mdłości i wymioty. Mi sie rano zdarza leciec do ubikacji, ciagnie mnie ale nic nie wymiotuje, a dzisiaj zjadłam winogrona i poszłam go oddać. Ale już zdecydowanie lepiej niż miesiąc temu. Zgaga mnie czasami męczy zwłaszcza po pączkach :)

dziewczyny u mnie dziwna sytuacja..... mdlosci mnie dopadaja, zapachy mecza wszystko mi smierdzi ale jak :( od miesa mnie odrzuca! czyli kazda moze inaczej to wszystko przechodzic, nie ma reguly.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo wrote:
    bemommy, ten katarek elektryczny nie wart jest zachodu. Lepszy ten katarek do odkurzacza :-) To moje zdanie i kilku innych znajomych mam.

oooo jakie fajne te pomysły!!! śliczne!!
    Synkowi zrobiłam album "pierwszy rok z życia filipka".
    Niedawno też malowaliśmy nasze stopy i rączki-świetnie wyszło :-) aaaale ile sprzątania...heheh.

Teraz marzy mi się sesja zdjęciowa...ale zobaczymy czy czas oraz budrzet domowy to uniesie :-)

Ty chyba taka artystyczna dusza jesteś troszkę....? :-)

kobietki ja bede sobie robila sesje zdjeciowa jak juz bede miala duuuuzy brzuszek i mysle ze meza w to wciagne:-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;D
    Witam serdecznie nowe koleżanki ;D

(coraz tłoczniej nam się robi w maju - no cóż ktoś musi podnieść statystyki demograficzne )
    :D
    Ja właśnie wróciłam z pracy (zwolniłam się wcześniej) - coś słabo się dziś czuję - może to przez pogorszenie pogody...
    ...boli mnie gardełko, pupa i krocze ...i chyba z głową coś nie tak bo ryczałam co 15 min
    (na szczęście już jestem z Wami i mi przeszło, a nawet się uśmiechnełam czytając Wasze wpisy)

Nio i siedzę sobie w domku i tak wcinam śniadanko ;D

JAk sądzicie : ... chyba nie musze lecieć odrazu do lekarza ??? wystarczy ciepła cherbatka i kołderka ??

Co do Śledzenia ciąży - to też mam nieaktywne (pojawiła się nowa opcja - z dopiskiem "Już wkrótce") więc będą nowości ;D
    SUPER !!!!
    A to śledzienie to mam nadzieję że też troszkę ulepszą bo takie prymitywne było ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 12:45

magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Elle - też nie mogę wejść w śledzenie ciąży a zaczełam 14 tydz i chciałam poczytać co piszą :)

Musze przyznać że mnie ten 13 tydzień dużo bardziej strestował niż 12 :/
    Jóż nie mogę doczekać się 15 tygodnia :P
    Nie chcę już widzieć tej strasznej 13 - mam nadzieję że ten tydzień szybko mija :)))

A co do objawów - nie mam żadnych ...
    czasami mnie troszkę zamuli, czasami coś zaboli, czy gazy mnie pomęczą - ale to normalka, nic szczególnego co bym mogła nazwać objawem ciążowym...
    Choć ten ból krocza to mnie przeraża :/
    ... i troszkę więcej sypiam niż zwykle
    No i waga mnie przeraża bo nadal nie rośnie (ale spoko niektóre dziewczyny z II trymestru mówiły że dopiero w 20tyg im przybyło)

A robiłyście zdjęcia swoich brzuszków ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 12:58

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja próbowałam ale ciężko samej sobie zrobić fajne zdjęcie muszę męża do tego zatrudnić :)

Dorjana lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    ja sie jeszcze z toba. ie przywitalam:-) witaj mamusiu w naszym gronie

wreszcie nadrobilam zaleglosci w czytaniu forum.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka wrote:
    Aga moja pierwsza ciaża też obumarła tylko w 6 tc. i jak ten okres minął to poczułam sie lepiej ale zaczęłam wymyślać inne głupoty. Zła jestem sama na siebie ze tak sie denerwuje bo jestem pod opieka dobrego lekarza i jak mówi ze wszystko jest dobrze to powinnam mu zaufać i tak też myślec a nie szukać chorób także Tobie polecam zaufać lekarzowi i nie wymyślać :) ja do roboty jak sie wezmę to mi złe myśli odchodzą ;)

Dziewczynki mam pytanie dot badań bo muszę zrobić TSH, FT4, anty TG i anty TPO i endokrynolog nie mówiła czy trzeba być na czczo, zadzwoniłam do tej kliniki i jakaś Pani mi powiedziała ze nie trzeba. Ale jak ostatnio robiłam FT4 to trzeba było wiec już zgłupiałam ;) to trzeba czy nie trzeba ???

ja zawsze jestem na czczo.

sledzenie ciazy jeszcze nie dziala:( ale dzis mam dobry humorek tralala :-) zaraz ide na obiadek potem troche sie zajme cialem, depilacja, wklepywanie kremikow a taki czas dla mojego cialka he he wczoraj widzialam dziewczyne w ciazy miala juz taki fajny brzuszek ale jak promiennie wygladala wiec dziewczyny dbamy o siebie, o wyglad, samopoczucie i zadnego zamartwiania sie wchodzicie w to? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 13:22

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowe to widze same Byki Bliznieta beda trykały ;--))

ja tak jak Magdalena czekam na big brzuszek i wtedy sesje "w trojke"

f2w39n73wo2wm5l1.png

magdalena lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze myślałam że brzusio rośnie już w pierwszym trymestrze - a teraz już II trymestr rozpoczęty i nadal doczekać się nie mogę :/
    Podobno w połowie ciąży to już musi się pojawić ;D
    ...więc jeszcze 2 miesiące :P

Magdalenko - pozazdrościć nastroju ;D
    ... ja również staram się codziennie poćwiczyć i wysmarować ciałko...
    Ostatnio nawet zwiększyłam częstotliwość bo niebawem zacznie się wzrost i trzeba będzie ostro masować ;D

• magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie a Ty jezdzisz na rowerku stacjonarnym? tak mi sie wydaje ze kkedys cos oisalas?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej hej :-)

Ja też mam wizytę 18 tego :-) Już jesteśmy trzy...i od razu mi raźniej.hehe

Muszę się Wam zwierzyć- żeby powietrze ze mnie zeszło. Kto ma słabe nerwy niech nie czyta :-)

Otóż byłam dziś ze synem na pobraniu krwi-(kontynuacja testów alergicznych. Oczywiście na czczo ( z czego mój 17 miesięczny synek nie był zadowolony) KOlejka...jak za komuny...pytam grzecznie czy przepuściliby nas. Powstało oburzenie i gdyby nie którzy mogli zabijać wzrokiem to bym teraz już tego nie była w stanie napisać. Jakaś pani tylko powiedziała "ja też miałam kiedyś małe dzieci i nikt nie chciał przepuszczać" Nosz!!!zakotłowało się we mnie i mówię "to tym bardziej powinna być pani wyrozumiała. No nic czekaliśmy tak z 2 godziny!!!! a syn mega już głodny....Co za paskudni ludzie!!! dziecko płacze z głodu...bo nie rozumie co się dzieje....
    Po pobraniu wypił mleczko w aucie jednym duszkiem.

Normalnie krew mnie zalewa na taką podłość ludzi! W kolejce stała też ciężarna (jakiś 7 mc) i nikt też nie chciał jej przepuścić!! Widziałam jak patrzyła na mojego synka...pewnie myślała...że sporo ją jeszcze czeka takich sytuacji jak moja.

Już po wszystkim-kto czytał-dziękuję :-)

Piszecie o sesjach zdjęciowych- macie jakieś upatrzone studio??? albo pozy jakie chciałybyście żeby były ujęte na zdjęciach???
    Ja wciąż myślę :-)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewuszki :) witam Agatko.
    No ja tez czekam na brzusia z utęsknieniem :) ale już niedługo.
    Do ćwiczeń nie mogę się zabrać, ale smarowanko jest codziennie :)
    Co do sesji to ja obowiązkowo :p i mężusia też namówie oczywiście. Mieliśmy bardzo fajnych fotografów do sesji ślubnej więc myśle o nich, bo brzuszkowe tez robią :)
    A zdj sama sobie też robie, tak co 2 tyg :P

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji to bym bardzo chciała, takie z gołym brzuszkiem i bucikami na nim postawionymi które trzyma Mąż czule się przyglądający ;) już widzę mojego Męża w tej roli ;) hhi. Ja znam fajnie studio i fotografa w Poznaniu ale nie wiem czy będzie chciało mi się do niego jechać z Warszawy...

A co ze szkoła rodzenia? Podobno trzeba już myśleć, żeby się zapisać.

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ