X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie no gdzie fajnie piszesz więc nie da się zasnąć, ja uwielbiam robić z masy solnej aniołki i je wypalać w picu domowym :) przed porodem żeby nam nie zapeszyć to ci skonstruje dla Filipka i drugiego bąbla podasz mi adres i ci wyśle na pamiątke znajomości :) W Grecji mieszkam także daleko :/ och malować bym chciała, ale tego nigdy nie potrafiłam niestety z plastyki dobre oceny dostawałam za chęci, a nie za efekt :P Zgadzam się absolutnie, że dla chłopca żadna atrakcja, chyba, że dopóki malutki, bo jak będzie dorosły to taka dla niego będzie bazgranina mamy ;), ale synowa i wnuki będą cię wielbić :) Ja zabezpieczyłam go tak, jak na ulotce było napisane, żeby wyłamać ten pasek, na który się sikało, i mam w kartoniku w szufladzie mam nadzieje, że nie wyblaknie :) to dobrze, że wiem o tych farbkach :)

ach mówiłaś, że w pierwszej ciąży dużo cię ominęło polecam stronę www.zapytajpolozna.pl fajnie pokazuje co się dzieje w każdym tygodniu :) można się zapisać na kurs i przychodzą maile o ciąży :)

Dobranoc:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 22:20

fizjo lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki ;D
    ... chciałam się z wami podzielić moimi ostatnimi pomiarami ciśnienia - mam nakaz domowego monitoringu :P

DATA.........GODZ.....CIŚNIENIE...SERCE
    .................................I pomiar...........II pomiar..........III pomiar
    28.10.2013...05:00......111/76...57......118/70...57......115/73...55
    28.10.2013...07:30......116/70...64......116/72...63......120/73...65
    28.10.2013...16:30......108/69...54......123/75...54......117/76...55
    28.10.2013...20:15......116/76...57......113/63...57......114/69...57
    28.10.2013...06:00......111/70...59......107/73...58......112/70...56

Co myślicie ??
    Chyba jest git ?? Trzymam się w normie :D

A wczoraj to "spędziłam" 3h na Porodówce :D

ONE-BORN-EVERY-MINUTE-.jpg

TLC puściło nowe odcinki ;P i różne nowe programy np:
    "In Vitro. Czekając na dziecko"
    "Wielkie historie małych pacjentów"
    "Porodówka" - nowa seria :D - a przynajmniej tej jeszcze nie widziałam

szkoda tylko że nie mają programu o pierwszych miesiącach życia niemowlaka - pielęgnacji i różnych teoriach wychowania...
    To by było równie ciekawe i przydatne ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 07:12

• Elle Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki:)

Dorjana - jak na razie Twoje ciśnienie jest super. I życzę, żeby tak zostało już do końca. A dlaczego masz nakaz mierzenia? Miałaś skoki ciśnienia ostatnio?

Dziewczynki, powiedzcie mi kochane, jak Wy się czujecie? Ja jestem obecnie w 14 tygodniu i znowu zaczynam się nakręcać brakiem objawów. No mowię Wam - mam świra. Przez tydzień od USG jest OK, a potem zaczynam świrować i nie mogę się doczekać następnej wizyty i USG, żeby zobaczyć, czy wszystko jest w porządku.

Dajcie znać, jak się czujecie? Czy macie jakieś objawy? Będę wdzięczna.

iv09mg7y9aya90me.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dusz artystycznych (fizjo i bemommy) i nie tylko, może i wam się spodoba:)
    jak dla mnie fajny sposób na pamiątkę, ja od razu stwierdziłam, że chcę coś takiego :) http://allegro.pl/odcisk-bobasa-raczki-stopki-chrzest-roczek-chrzest-i3638695965.html
    http://allegro.pl/ramka-z-glina-odcisk-raczki-stopki-40x19-cm-bobasa-i3631891092.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 08:55

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka super te ramki ja myślę sama zrobić takie cudo :) ale zobaczymy jak z czasem, bo plany mam piękne :)

Dorjana uwielbiam te programy na TLC ja jeszcze uwielbiałam "ciąża z zaskoczenia" jak się straliśmy o dziecko to miałąm nadzieję, że może i mi się takie coś dzieje ;) zresztą ja 13 miesięcy starań byłam w ciąży urojonej ;) mój mąż nadworny mistrz od ciśnienia mówi, żźe masz ksiazkowe cisnienie :)

Elle ja też żadnych objawów nie mam :( i każdy "krzyczy" na mnie, że zamist się cieszyć to narzekam, ale też każdy mi mówi, że ta, że ta i ta objawów nie miała i było wszystko dobrze i kochana Elle i wszystkie kobitki jest ok nawet nie myślmy inaczej, ba opwiem Ci i wam historię sprzed prawie 2- óch tygodni jestem w pracy pyta się mnie życzliwie koleżanka w któym tyg jesteś? a ja w 12 a ona a wiesz, że tutaj u nas w kiosku w 12 tyg nagle przestało być serce? moje w tej chwili też stanęło. To była sobota, we wtorek mieliśmy mieć badania prenatalne opwoiadam lekarzowi tą historię pokiwał zrezygnowany głową, mówi chodź ci pokaże że serduszko bije, ja w duchu mówię a coś ty taki pewny? położyłam się puścił nam nasz malutki pociąg jak nazywa bicie serduszka nasz lekarz, wysłał mnie opróżnić pęcherz, a po badaniu poweidział, że mam nikogo nie słuchać nie denrwować się, bo następnym razem mnie nie przyjmie :) dlatego ja do brzucha gadam i wiem, że jest wszystko dobrze. A dziewczyny gdzieś przeczytałam, że jak kładziemy rękę na brzuchu to dziecko przysuwa się instynktownie bo czuje ciepło ręki :)

Ale się rozpisałam, miłego dnia ja mam dzisiaj labę :) i full roboty w domu lecę na śniadanko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 09:38

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Elle ja też żadnych objawów nie mam :( i każdy "krzyczy" na mnie, że zamist się cieszyć to narzekam, ale też każdy mi mówi, że ta, że ta i ta objawów nie miała i było wszystko dobrze i kochana Elle i wszystkie kobitki jest ok nawet nie myślmy inaczej, ba opwiem Ci i wam historię sprzed prawie 2- óch tygodni jestem w pracy pyta się mnie życzliwie koleżanka w któym tyg jesteś? a ja w 12 a ona a wiesz, że tutaj u nas w kiosku w 12 tyg nagle przestało być serce? moje w tej chwili też stanęło. To była sobota, we wtorek mieliśmy mieć badania prenatalne opwoiadam lekarzowi tą historię pokiwał zrezygnowany głową, mówi chodź ci pokaże że serduszko bije, ja w duchu mówię a coś ty taki pewny? położyłam się puścił nam nasz malutki pociąg jak nazywa bicie serduszka nasz lekarz, wysłał mnie opróżnić pęcherz, a po badaniu poweidział, że mam nikogo nie słuchać nie denrwować się, bo następnym razem mnie nie przyjmie :) dlatego ja do brzucha gadam i wiem, że jest wszystko dobrze. A dziewczyny gdzieś przeczytałam, że jak kładziemy rękę na brzuchu to dziecko przysuwa się instynktownie bo czuje ciepło ręki :)

Ale się rozpisałam, miłego dnia ja mam dzisiaj labę :) i full roboty w domu lecę na śniadanko :*[/QUOTE]

Dzięki, kochana Bemommy - wiem, że masz rację, dlatego z całych sił będę starała się myśleć pozytywnie. Miłego dzionka życzę! :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w szoku wczoraj do obiadu wypiłam prawie pół litra kefiru a ja nienawidzę kefiru :)

mamafasolki lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 29 października 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo tam na tej stronie co podałam ci link są filmiki jak to dzieci robią. Trwa to krótko, jedna dziurką wpuszczasz druga wylatuje, nie jest to supre przyjemne ale do wytrzymania. Tylko nos musi być drożny bo jak kiedyś miałam zatkany to potem czułam że mam uszy zatkane przez pół dnia, ciśnienie się chyba za duże wytworzyło. Ja w aptece tylko jednej szukałam, najtanszej w moim miescie i powiedzieli że mogą mi zamówić, ale cena był dużo wyższa niż na tej stronie nosizatoki.pl i wkoncu tam zamówiłam ale to było rok temu.
    Też mam ten inhalator jest bardzo fajny i przydatny przy kaszlu, katarku.

Bemmomy baby są głupie opowiadając kobiecie w ciąży takie żeczy, ja też miałam taką sytuacje w pierwszej ciąży, jak mi klientka opowiedziała okropną historie, ale ja jej wam nie powtórze.

Lece po zakwas do żurku bo dzisiaj mam na obiadek w chlebku :)

Miłego dnia mamuśki :*

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 i bardzo dużo pij ja to mogę pić a pić już jestem po dóch szklankach soku, kawie, w trakcie herbaty jestem a na nogach dopiero od 3 godzin :) i to nie na siłe na wiecznym kacu jestem ;)

Elle te nasze wyczekane muszą być całe zdrowe i najpiękniejsze na świecie i ani nie myślimy inaczej i to mówi największa pesymistka w tej części Europy :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie mam żadnych dolegliwości, objawów, piersi przestały boleć, a tu jeszcze tydzień do USG i już zaczynam wariować;/ już jakieś chore myśli mnie nachodzą, że może być coś nie tak, że dzidzia jeszcze nie kopie;/ ehh my i nasze zamartwianie się tak już pewnie będzie zawsze:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta ramka napewno taką sobie kupie
    A jesli chodzi o objawy to nie mam żadnych od około 3 tygodni a z synkiem wszystko wpożątku t

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też już objawy przechodzą, i też mam 8 dni do usg ale staram się myśleć pozytywnie kasienka ty też musisz :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko spadek wiary u mnie... Mówię sama do siebie, nie denerwuj się przecież wszystko jest dobrze, badania dobrze, serduszko bije, byłaś w czwartek na wizycie o co ci chodzi...ciesz się że jesteś w ciąży a nie rozmyślasz i wymyślasz co Cię boli i co jest nie tak. Tylko niestety łatwo się mówi, gorzej już w wykonaniem...eh mojego M wczoraj już trochę wyprowadziłam z równowagi mówiąc ze znów mi coś dolega, powiedział że zobaczysz dzidzia będzie nerwowa i Tobie też na zdrowie to nie wyjdzie. Ot mnie uspokoił :(

• fizjo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry baaaardzo :-)

bemommy, tak ten "katarek" do odkurzacza się wkłada...do tej rury...Oj ciężko mi to wytłumaczyć ,żeby nie brzmiało dziwnie :-)
    Tutaj jest wsio opisane:
    http://katarek.pl/
    Ja kupowałam na allegro i jestem bardzo zadowolona.

Rozpieszczasz mnie tymi aniołkami :-* dziękuję że pomyślałaś o mnie:-) To miłe... już nie mogę się doczekać ;-) W takim razie też muszę "coś" artystycznego Ci zrobić i przesłać. Dobrze, że jeeeszcze duuzo czasu do narodzin. Jest szansa że coś wymyślę. Lubię takie wyzwania :-)

Grecja? wow-pięknie tam masz zapewne :-)
    Nie pomyśl że u mnie brzydko, uwielbiam teraz te jesienne klimaty...
    Tylko ciut Ci zazdroszczę tego słońca przez większość roku :-)
    Długo już tam jesteście?
    My z mężem wciąż szukamy swojego miejsca na tym świecie. (ale zabrzmiało to poważnie) Nie jest nam źle w PL, ale człowiek zawsze marzy za czymś więcej.
    Jak tak patrzę na znajomych i ogólnie ludzi...to smutne ale spora rzesza ludzi wyjeżdża albo nosi się z zamiarem emigracji.

Patrzę na swój test ciążowy i jest już taki brzydszy. Mam pytanie z serii tych głupich: Teraz jak zrobię test to wyjdzie mi pozytywny????
    Chciałabym taki "czysty"ładny zabezpieczyć.
    aaa wiesz co...mąż mi podpowiada żeby ten pasek testu zalaminować.
    AAA i jeszcze jedna ważna rzecz( teraz błysnę,hehe) zdjęcia usg które dostajemy wyblakają po kilku latach...Zatem warto je zeskanować-wydrukować a potem za laminować. Zdjęcie usg nie zeskanowane...nie da się zalaminować bo obraz staje się całkowicie czarny. Widziałam na własnych oczach-jak moja koleżanka to robiła...i płakała rzewnymi łzami(bo zniszczyła sobie pamiątki)

Dzięki za stronkę- już ją dodałam do ulubionych.

Dorjana, na moje oko ciśnienie w normie :-)
    Też uwielbiam te programy!!!
    Jak nie mam czasu oglądać ich w tv to ściągam sobie z internetu...i namiętnie pochłaniam każdą ilość :-)

Elle, nie mam żadnych objawów. Dosłownie nic a nic. Mój gin powiedział, cytuje " to powinna się pani tylko cieszyć".

kasienka82, śliczne to to to :-) widziałam kiedyś takie w empiku.
    Mam wrażenie że teraz przy drugim bobo-lepiej wszystko przygotuję...Mam tyle czasu i pomysłów :-) I najważniejsze że daje mi to ogrom radości.

mirka14, kefir...hym??nigdy nie piłam tego cuda :-) Widać musiało Ci smakować.
    Codziennie rano jem miskę musli ze synkiem :-) uwielbiam te z biedronki w takim zółtym opakowaniu, na którym napisali że ma kwas foliowy :-)

Naskrobałam tyle że aż się sama sobie dziwię:-)

Idę robić zupkę synkowi:-)
    (mąż go zabrał na spacer, więc mam trochę luzu z rana)

Buziaki:*

• fizjo Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki, no właśnie nie mieli tego w aptece.gryy. Mogłąm to przewidzieć i zamówić już wczoraj.
    Trudno zamówię przez neta, pewnie zdąży mi już przejść( hehe jestem optymistką, albo pesymistką...że kurier nie będzie jechał i jechał...)

Inhalacje robię 6 razy dziennie po 20 min każda. Fakt-to ulga niesamowita. Póki co nie jest lepiej ale cieszę się że nie gorzej.

Narobiłaś mi ochoty na taaaki prawdziwy żur...:-)

uciekam... :-)

mamafasolki lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Dorjana - jak na razie Twoje ciśnienie jest super. I życzę, żeby tak zostało już do końca. A dlaczego masz nakaz mierzenia? Miałaś skoki ciśnienia ostatnio?
    Dajcie znać, jak się czujecie? Czy macie jakieś objawy? Będę wdzięczna.

DZIĘKI SERDECZNE ZA OPINIĘ <3
    Dostałam nakaz monitoringu gdyż na każdej wizycie wychodziła mi w granicach 140/100 :D

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam ostatnio to też miałam wysokie ciśnienie bo strasznie się tą wizytą denerwowałam, jak mierzę w domu to zawsze mam książkowe 120/80

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Tak nieśmiało chciałabym do was dołączyć... jestem w 11t2d, w kwietniu tego roku własnie w tym momencie poroniłam, dlatego tak nieśmiało i z obawą dołączam. termin porodu mam na 24 maja. według badań wszystko ok, dzidzia ma 3 cm i rozwija się prawidłowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 11:54

Iwonka, natalinka lubią tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super pomysły z tymi pamiątkami, ja tez uwielbiam takie rzeczy i stronka super :)

Objawów też żadnych nie mam, brzucha nic, waga... spadła, masakra to już 4 miesiąc to chyba już powinnam trochę przytyć? No nie wiem, staram się tez nie martwić, no i moja wizyta już w czwartek więc mam nadzieje, że się uspokoje i dam Wam dobry przykład,że na pewno jest dobrze.

Dorjanka kontroluj ciśnienie, to ważne, jest ok.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Elle Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    hej. Tak nieśmiało chciałabym do was dołączyć... jestem w 11t2d, w kwietniu tego roku własnie w tym momencie poroniłam, dlatego tak nieśmiało i z obawą dołączam. termin porodu mam na 24 maja. według badań wszystko ok, dzidzia ma 3 cm i rozwija się prawidłowo.

Cześć, Agatko.

Witamy Cię serdecznie :)

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ