X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Laktator ręczny czy elektryczny??
Odpowiedz

Laktator ręczny czy elektryczny??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Karo335 Nowa

Wysłany: 29 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najlepiej sprawdza się Lakta Plus (Simed). Sprawnie odciąga pokarm i nie jest to tak męczące i nieprzyjemne, jak w przypadku laktatora, którego używałam przy poprzedniej ciąży. Wtedy to naprawdę była tragedia!

• baba Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam dwóch ręcznych Aventa. Seria Natural do niczego, zrobił mi się od niego mały zastój. Wybawieniem był ISIS super szło i sprawnie ( doiłam się nim 10 mies na okrągło) zajechałam chyba z 5 uszczelek, ale bez problemu można je dokupić np. na all.. Miałam też elektryczny Medela Mini Elektric ale po dwóch razach go sprzedałam. Odciąganie trwało tyle co ręcznym a przy tym był głośny (w nocy nie było szans używać, a w dzień miałam wrażenie że piętro niżej go słyszą).
    Ale wydaje mi się że cyce poprostu przyzwyczaiły się do jednego modelu, bo używanie innych mi sprawiało ból.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanki póki co odradziły, bo to wszystko zależy czy dzidziuś będzie pił i też ile będzie. Skarżyły się właśnie na ten hałas przy elektrycznych.

• MatkaAgatka Nowa

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem najlepszy jest laktator elektryczny. Ja posiadam laktator Lovi Prolactis i jestem bardzo zadowolona. Ma on możliwość przejścia z elektronicznego na ręczny, więc kiedy dziecko śpi możesz ręcznie odciągnąć pokarm. Ważne było dla mnie to, że odciąga pokarm szybko i bezboleśnie:)

MatkaAgatka
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam elelktryczny Medela :) Nie mialam swing tylko inny ale był super :) Hałas jest, ale wolę to jak pracować ręką :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mara.retor Nowa

Wysłany: 18 stycznia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neno Camino 3 to niezły laktator na początek. Dostajesz bogaty zestaw, całkiem spory pojemnik na pokarm. Akcesoria niezawodne i sprzęt prosty w czyszczeniu. W miarę cichy, nikomu nie przeszkadza. Zerknij sobie bezpośrednio https://neno.pl/.

• Smarlor Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 – fazowe laktatory znajdziesz tutaj https://neno.pl/ i czym się wyróżniają? Przede wszystkim oddają właściwie perfekcyjnie naturalne ssanie maluszka, więc przy odciąganiu pokarmu się w ogóle nie męczysz.

• TERESA05 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
    Witam wszystkich
    Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
    W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
    Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
    Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
    E-mail: [email protected]
    Dziękuję Ci

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ