Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
BiB wrote:Kupiłaś aż 6 paczek pampersów new born? Ja kupiłam 2 takie i koleżanki mówią, że to spokojnie wystarczy.. kurczę sama już nie wiem ile tego kupować
A co do wkładek to ja na początek nie kupuję dużo jednej firmy, bo nie wiadomo, czy wkładki danej firmy będą nam odpowiadać. Ja puki co kupiłam jedną paczkę tych z firmy lansinoh (z mothecare) bo słyszałam o nich dużo dobrego, ale zobaczymy.
Nooo mamy 6 paczek po 78 szt. na pewno się nie zmarnują przy zużyciu ok 10 szt. dziennie to nawet za mało może być mojej szwagierki mały (2 msc) waży teraz 5,5 kg i cały czas w nebornach "chodzi" zobaczymy, jak zostanie parę sztuk na pewno się nie zmarnują odda się koleżankom
No i dodatkowo u nas w szpitalu nie zapewniają.. Trzeba samemu sobie radzić. BiB, nie martw się, jak Ci się skończą, to nie komuna wygonisz męża do sklepu i zaraz Was zaopatrzy
Ja na początku też kupiłam dwie paczki pampków, jak moja szwagierka to zobaczyła, to zaczęła się śmiać, że tyle to na pierwszy tydzień... i lepiej zrobić większe zaopatrzenie jak jest dobra promocja Jej w szpitalu poszło bardzo dużo pampków, bo mały strasznie na raty smółkę wydalał i to przez jakieś dwie doby więc trzeba było ciągle mu nowe aplikować zobaczymy, co dzieciaczek to inne potrzeby, jak by nie było mam 3 kumpele, które rodzą miesiąc po mnie, więc się podarujeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:06
-
ewelina84 wrote:Dziewczyny jestem po obronie:) jupii tak się ciesze obroniłam swoja pracę na 4,5 i nie ukrywam że brzusio pomógł .Teraz moge zająć się tylko ciążą i reszta zakupów.
Super !!!
Jeny u mnie 6 lat minelo, ale takich rzeczy się nie zapominaewelina84 lubi tę wiadomość
-
karusia wrote:Lolka, a nie masz karmiącej kumpeli, która je stosuje, żebyś mogła ją sobie przyłożyć do skóry i sprawdzić? My dostaliśmy na SR próbki
Zadna ich nie stosuje wlasnie
Czytalam na srokao o Avent i Lansinoh, chyba te zamowie, kazdych po trochu, moze na JOhnsona tez sie skusze
Ja dzis wkoncu odwazylam sie zakupic posciel. Mialam jechac do smyka lub swiat dziecka. Kiedyś chcialam zakupic posciel mamotato, ale nie bylam pewna bo miala rozne opinie. Dzis zgadalam sie z kuzynka,okazało się, że ona zamawiala i jest zadowolona. Moze nie jest to mega rewelacja, ale tez nie chłam, wiec kupiłam dzis komplet poscieli, do tego koldra, podusia, ochraniacz, falbanka i torba na pieluchy, bo ją jakos wykorzystam
Siedze pol dnia na Gemini z listą i do koszyka wrzucam, cena juz mnie dobija, ale coz chce do konca tyg zamówic...pozniej zostanie mi dokupienie pierdów ze smyka...
Mam tez problem z wanienka, znalazłam w dobrej cenie stojak + wanienka anatomiczna, ale nie wiem jak ta wanienka sie sprawdzi...czy jednak nie taka zwykla najlepsza...mam tez problem czy kupic mniejsza, czy od razu wieksza? ehWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:22
-
witam wszystkich, bardzo żałuję że tak późno natrafiłam na to forum, ale lepiej późno niż wcale, od kilku dni je śledzę i postanowiłam się dopisać do lipcowych mamusi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:41
Iwo, Karola:), karusia, Camilia lubią tę wiadomość
-
lolka ja bym Ci tą Anatomiczną odradziła, bo dziecko ma w niej wymuszoną pozycję i nawet nie posadzisz w niej maluszka przez te wszystkie wypustki i wgłębienia, uważam,że ta zwykła jest najlepsza:) jak ci już dzidziuś zacznie siadać to ta wanienka już nie zdaje egzaminu:)
lolka83 lubi tę wiadomość
-
am wrote:witam wszystkich, bardzo żałuję że tak późno natrafiłam na to forum, ale lepiej późno niż wcale, od kilku dni je śledzę i postanowiłam się dopisać do lipcowych mamusi
Witamy am, napisz coś o sobie, skąd jesteś, na kiedy termin i jaka płeć maluszkaam lubi tę wiadomość
-
termin wychodzi mi na 8 lipca, choć ostatnio na usg pokazał się 01 lipiec , czekamy na synka, imienia nie mam wybranego, jakoś nie umiemy się z m. zdecydować, mieszkam aktualnie w Krk fajnie było poczytać o waszych zakupach i sugestiach co i gdzie kupujecie, ja póki co poza kilkoma ubrankami dla małego nie mam jeszcze nic, trzeba się będzie wkrótce za to konkretnie zabrać
Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość
-
am wrote:termin wychodzi mi na 8 lipca, choć ostatnio na usg pokazał się 01 lipiec , czekamy na synka, imienia nie mam wybranego, jakoś nie umiemy się z m. zdecydować, mieszkam aktualnie w Krk fajnie było poczytać o waszych zakupach i sugestiach co i gdzie kupujecie, ja póki co poza kilkoma ubrankami dla małego nie mam jeszcze nic, trzeba się będzie wkrótce za to konkretnie zabrać
Witaj, u mnie wychodzi na 10 lipca, z usg 26 czerwca, ale mam sie kierowac terminem miesiaczki
am lubi tę wiadomość
-
GrTuluje Ewelina:)i juz po:)po stresie teraz tylko mozesz sie skupic nad samymi przyjemnosciami hi.
U mnie tez jak u Lolki 6 lat temu bronilam mgr ehh w piatek 13 hi.
Lolka, kolor wenge wyglada jak wenge taki ciemny ale nie czarny;)ile sie naszukalam, wreszcie w katowicach w jednym sklepie frobt mieli.
Co do wanienki to popieram Pauliny opinie.taka wanienka na poczatku moze i fajna aczkolwiek jak Mala bedzie sie ruszac i pluskac nozkami to aby sie nie poobijala...ale sama wiesz jak jest,kazdy ma swoja opinie:)
Ja kupuje wanienke 102 cm te wieksza od razu,wizualnie az takiej roznicy nie ma,a moze przyda sie na potem.
A wypelnienie jakie kupilas tez od mamotato..?
cenowo komplet chyba tak jak zn firmy amy wychodzi.?
Witamy AM,a jeszcze wczoraj pisalam, ze Nas tak malooo hihi.w sumie szalu nie ma, ale przynajmniej kazda z Nas wie co u kogo slychac hi i co kto pisze;)
Milego dnia Mamusieeeeewelina84, am lubią tę wiadomość
-
Witamy Cię am
Paulina, grunt to mieć cokolwiek na początek ja zrobiłam duże zaopatrzenie, ale ja już tak mam, że wolę mieć wszystko na zapas pod ręką
Lolka, jak masz ciut więcej przestrzeni to chyba wygodniej kupić tą większą wanienkę, nam Pani powiedziałą w sklepie, że pod względem funkcjonalności lepiej kupić większą, te małe zazwyczaj kupują ludzie, którzy mają malutkie łazieneczki, w których każdy cm ma znaczenie Natomiast anatomiczna.. Jest chyba mało funkcjonalna, przyda się do momentu kiedy malutka nie zacznie siadać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 09:23
am lubi tę wiadomość
-
Paulina ja narazie mam tylko dwie paczki rozm 2...poluje na 1 ale jakos nie potrafie trafic na promocje;)....mam nadzieje,że jeszcze w rossmanie będzie, bo zauważyłam, ze najwiecej promo jest na rozmiary od 2:).
Mam zamiar kupić dwie paczki 1...a potem chyba przerzucę się na DADA...jutro mam test pieluch na SR wiec zobcze co i jak:) -
Nie pamiętam czy to właśnie z forum mam linka do strony z promocjami, czy nie, jeśli tak to go powtórzę, jeśli nie może się przyda do śledzenia gdzie i co można kupić http://promocjedladzieci.pl/ , ja też poluję na pieluchy
karusia, Camilia lubią tę wiadomość