Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jeśli chodzi o promocje to dzisiaj w Rossmannie kupiłam płyn do prania ubranek Lovela kolor 1,5L za 17,99 zł, jest też do białych ubranek. Natomiast wkładki laktacyjne z serii BabyDream są za 4,99 zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 13:05
-
Cześć dziewczyny
postanowiłam do Was zajrzeć i proszę o dopisanie mnie do listy, będę zaglądała również tu do WAS i do czerwcóweczek, ponieważ termin mam na 30 czerwca ,ale Mikołaj może równie dobrze urodzić się 01 lipca
Pozdrawiam Was serdecznieKarola:), Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Zadna ich nie stosuje wlasnie
Czytalam na srokao o Avent i Lansinoh, chyba te zamowie, kazdych po trochu, moze na JOhnsona tez sie skusze
Ja dzis wkoncu odwazylam sie zakupic posciel. Mialam jechac do smyka lub swiat dziecka. Kiedyś chcialam zakupic posciel mamotato, ale nie bylam pewna bo miala rozne opinie. Dzis zgadalam sie z kuzynka,okazało się, że ona zamawiala i jest zadowolona. Moze nie jest to mega rewelacja, ale tez nie chłam, wiec kupiłam dzis komplet poscieli, do tego koldra, podusia, ochraniacz, falbanka i torba na pieluchy, bo ją jakos wykorzystam
Siedze pol dnia na Gemini z listą i do koszyka wrzucam, cena juz mnie dobija, ale coz chce do konca tyg zamówic...pozniej zostanie mi dokupienie pierdów ze smyka...
Mam tez problem z wanienka, znalazłam w dobrej cenie stojak + wanienka anatomiczna, ale nie wiem jak ta wanienka sie sprawdzi...czy jednak nie taka zwykla najlepsza...mam tez problem czy kupic mniejsza, czy od razu wieksza? eh
na SR doradzają jednak najwzyklejsze
ja dokupiłam gąbkę maleńką- nie jest ona może higieniczna, ale za to na pierwsze kąpiele na pewno bardzo bezpieczna
wybór jest ogromny to fakt -
misia_k1 wrote:ja tak jak Bib niezdecydowana co do poscieli...siedzę i czytam i szukam juz 3 dzien...u siebie w miescie znalazlam producenta, ceny naprawdę konkurencyjne bo za 100 masz 6 elemtn....ale nie ma opini na necie...szukam tez Amy i Ferretii one to juz droższe sa bo za 150 zł 3 elementy...i sama nie wiem blee...jak mojemu M mówiłam,że mam dylemat co do pościeli to skwitował w jednym zdaniu,...Ty juz naprawdę nie masz większych problemów"...a ja po prostu chce aby Jasieniek, mial ładne łóżeczko(mimo, ze nie bedzie spał na poczatku w pościeli) a nie wszystko(co element) to z innej parafii.
Dziewczyny a łóżeczka już macie??Pochwalicie się firmami>>Pamietam, ze kilka z Nas z ikeii brało łózeczka a reszta??
ah Karola ale smaka mi na truskawki sprawiłaś;/
Jutro idę zareklamować
Jeśli chodzi o mebeli, ja mam małe mieszkanie więc potrzbowałam aby łóżeczko koniecznie było 140 x 70 żeby przerabiało się na sofę na przyszłość dopóki nie zmienimy mieszkania, a to parę lat, żeby miało wyjmowane szczebelki, żeby miało szufladę obowiązkowo i żeby w skład zestawu wchodziły jakieś fajne elementy, które jak się przeprowadzimy będzie można dokupić, a kolor biały- uniwersalny- wtedy można dokupić meble inne w każdym kolorze wybraliśmy więc BELLAMY SIMPLE :http://www.bellamy.pl/oferta/bellamy/simple-kolekcja-mebli-dzieciecych
Dziewczyny piszcie jaką ostatecznie pościel wybrałyście bo jestem ciekawa, jak mi uznają reklamację to chyba wezmę motherhood jednak z tej firmy wszystko się sprawdza -
a jeśli któraś z Was zastanawia się nad wózkami, to ja osobiście bardzo polecam BEBECAR STYLO CITY
świetna konstrukcja, jak ktoś planuje jeździć dużo i po różnych nawierzchniach to genialny wybór, na youtubie można zobaczyć filmik z funkcjami
mamy granatowy z białymi lamówkami dla chłopca
zastanawiałam się nad stokke xplory- ale jest dużo droższy, poza tym dla mnie wygląda jak wózek typowy dla dziewczynek- nie mogę się takiemu wrażeniu oprzeć, no i kółeczka do jazdy po markecie, a nie po parkach, lasach, nierównych drogach -
Cześć Dziewczyny, ja również chciałabym do Was dołączyć. Mam termin na 17 lipca i noszę pod serduszkiem córeczkę. Czytam Wasze forum już od kilku miesięcy i nie ukrywam, że tematy przez Was poruszane są dla mnie jak najbardziej na czasie.
PozdrawiamKarola:), Camilia, am, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
mikulka wrote:Cześć Dziewczyny, ja również chciałabym do Was dołączyć. Mam termin na 17 lipca i noszę pod serduszkiem córeczkę. Czytam Wasze forum już od kilku miesięcy i nie ukrywam, że tematy przez Was poruszane są dla mnie jak najbardziej na czasie.
Pozdrawiam -
am wrote:wczoraj w tesco bawełniane kocyki z Kubusiem Puchatkiem były po 17,70 zł , różowe z króliczkami po 11 zł i dużo różnych śpiworków po 40 zł
Piękny i słoneczny dzień i takiego wszystkim mamusiom życzę
Ja właśnie wczoraj zakupiłam króliczkowy kocyk i dwie chusteczki na głowę dla małej też chyba 11 zł kosztowały Fajne są te materiały, nie wiedziałam, że w tesco są takie promocje...
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem że temat trochę z innej beczki, ale czy macie też tak czasem, że zastanawiacie się czy oby na pewno lekarz określił prawidłowo płeć maleństwa. Wiem, że pytanie z lekka idiotyczne, ale zawsze marzyłam o córeczce (mam już siedmioletniego synka Mikołaja)i teraz na okrągło myślę czy lekarka się nie pomyliła. Dodam, że płeć określała na dobrym sprzęcie w 19 i teraz w 31 tc i że nastawiłam się na dziewczynkę. Co o tym myślicie????
-
Witamy nowe koleżanki!!! Jak nam miło, chyba rzeczywiście, Iwo powiedziałaś w dobrym momencie, że jakoś nas mało i proszę jaki odzew
mikulka, Twoje pytanie wcale nie jest głupie, ja też za każdym razem zastanawiam się, czy lekarz się nie pommylił, gdy słyszę od kogoś, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę i na pewno chłopczyk będzie... Daleko mi do wierzenia w takie przesądy, ale jednak czasami to daje do myślenia Ja się śmieję, ze swoją córeczkę sobie wyśniłam, bo od początku marzyłam o dziewczynce i śniła mi się po nocach malutka dziewczyneczka, którą strasznie mocno tuliłam non stop
A przy każdej wizycie, sprawdzam lekarza i nie podpowiadam mu jaką płeć ostatnio stwierdził i zawsze jest dziewuszkalolka83, Iwo lubią tę wiadomość
-
maja89waw wrote:Ja właśnie wczoraj zakupiłam króliczkowy kocyk i dwie chusteczki na głowę dla małej też chyba 11 zł kosztowały Fajne są te materiały, nie wiedziałam, że w tesco są takie promocje...
Kotek juz wiele razy pisalam o FF Tesco. Ja tam bardzo duzo rzeczy kupilam na wyprzedazy, akurat miesiac temu. Wlasnie ubranka, spiworki, kocyki w smiesznych cenach
Czytalam na forach i ponoć jak za taka cenę to jakość jest naparawde dobraWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 16:34
am, Iwo lubią tę wiadomość
-
Ja dzis podjechałam do gini. Jakis czas temu pisalam o tych gilgotkach na dole Obserwowałam sluz, niby ok, gilgotanie trwalo dwa dni, pozniej cisza, znow wracalo, zastawialama sie, czy to nie malutka...jednak wolalam sprawdzić, czy to nie infekcja.
Okazuje się, że to malenka, główka na dole, łapki machaja i to ona tak mnie tam męczy Dlatego tak dziwnie to odczuwam Ogolnie wszystko ok, szyjka dluga zamknieta.
Dziś wazyla 2150, wiec od poprzedniej wizyty z 29 tyg i 5 dni, przytyla ponad 400 g, ponoc w normie.
Nastepna wizyta za 2-3 tyg, w zaleznosci jak bede sie czula.
Znów mam fotke w 3d, no nochal ma jak mój M
Co do wanienek macie racje, raczej zakupie ta zwykla ze stojakiem, tyle, ze nie wiem czy duza czy mala. Mieszkanie mamy duze, wiec o miejsce sie nie martwie, raczej o to, że w mniejszej ponoc latwiej myc
Mam plan, ze moze stojak kupie uniwersalny i jak cos to zmienie na wieksza wanienke, w koncu to 20-30zl...pomysle
W Wawie piekny dzien, wrecz goraco...Wisla troche zalala, ale ogolnie nic sie zlego nie dzieje. Zakupilam truskawki na bazarku i zaraz je bede pałaszować z lodami
ps. Witamy nowe dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 17:10
karusia lubi tę wiadomość
-
karusia wrote:Witamy nowe koleżanki!!! Jak nam miło, chyba rzeczywiście, Iwo powiedziałaś w dobrym momencie, że jakoś nas mało i proszę jaki odzew
mikulka, Twoje pytanie wcale nie jest głupie, ja też za każdym razem zastanawiam się, czy lekarz się nie pommylił, gdy słyszę od kogoś, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę i na pewno chłopczyk będzie... Daleko mi do wierzenia w takie przesądy, ale jednak czasami to daje do myślenia Ja się śmieję, ze swoją córeczkę sobie wyśniłam, bo od początku marzyłam o dziewczynce i śniła mi się po nocach malutka dziewczyneczka, którą strasznie mocno tuliłam non stop
A przy każdej wizycie, sprawdzam lekarza i nie podpowiadam mu jaką płeć ostatnio stwierdził i zawsze jest dziewuszka
No mi tez mowia, że nie wygladam na dziewczynkę, że za ladnie
KOlezanka do mnie, ty lepiej sprawdz czy na pewno chlopca nie bedzie, heheh
Tak czy siak, jesli ktos ma wątpliwości warto sprawdzic u innego lekarza
Ja akurat plec mialam okreslona przez 3 giniów
Dwoch moich prowadzących i tą ginie od usg trymestralnychkarusia lubi tę wiadomość
-
mikulka wrote:Cześć Dziewczyny, ja również chciałabym do Was dołączyć. Mam termin na 17 lipca i noszę pod serduszkiem córeczkę. Czytam Wasze forum już od kilku miesięcy i nie ukrywam, że tematy przez Was poruszane są dla mnie jak najbardziej na czasie.
Pozdrawiam
heheh, ja sie urodziłam 17 lipca, dobra data hihi -
Ja non stop słyszę, że będę miała chłopca, nawet przed chwilą jak kupowałam truskawki. Każdy mi mówi, że ślicznie wyglądam, że ciąża mi służy i będzie to chłopiec...
Płeć potwierdzona przez 2 lekarzy, od 13 tc cały czas, na każdej wizycie "sprawdzam" lekarza i się potwierdza że córeczka. Też taka moja wyśniona, wymarzona. Generalnie płeć nieistotna, ale jak się człowiek nastawi, pokupuje, zrobi sesję brzuszkową typowo pod baby girl, heh ... no ale tak jak to ktoś kiedyś tutaj już napisał, na 100 % płeć będzie potwierdzona na porodówcelolka83, karusia lubią tę wiadomość