X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? ja po wczorajszych naszych rozmowach udałam się dziś do brafiterki, i jestem zachwycona. Rzeczywiście te dwa staniki które mam z h&m powiedziała,że są wporządku ale tylko do szpitala i na noc, natomiast w dzień radzi chodzić w normalnym usztywnianym z fiżbinami, dlatego,że w takim zwykłym szmacianym, piersi są obciążone i naszą pozostałością po laktacji mogą być obwisłe piersi!!! przeraziło mnie to dlatego wybrała mi piękny komplet z triumpha staniczek do karmienia i majteczki do tego...powiem Wam,że super, NAWET KOBIETA CIĘŻARNA MOŻE BYĆ SEKSOWNA!!! tak stwierdzam po dzisiejszym zakupie, mam nadzieję,że mężowi się spodoba:)

Karola:), karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, faktycznie w Wawie, od wczoraj piękna pogoda :)
    Jednak niech temperatura nie rosnie, az tak bardzo, 25 st mi wystarczy :)
    W ciazy gorzej znosze upały :)

Misia i jak to lozeczko, nie takie ciemne?
    NO ja juz mam Pacyge jest bardzo ladna, wiec ogolnie jestem zadowlona :)

Tez widzialam, ze od czwartku ma byc w lidlu kolekcja ciazowa, zastanawiam sie nad jedna sukienka, bo by mi sie taka przydala...

Dzis tez rozmawialam z kuzynka o stanikach, to ona akurat miala jakies z h&m bez fiszbin i spala w nich po porodzie, natomiast na dzien jakies usztywniane.

Dziewczyny, macie do polecenia wkladki laktacyjne, bo juz zglupilam, ktore warto kupic?

Co do lipcowek to sporo jest na liscie, ja mam kontakt jeszcze z ovufiend z dwoma, ktore maja termin jak ja, ale sie tu nie udzielaja...
    Jak sie patrzy wlasnie na inne miesiace to u nas jakos nas malo, ale moze to lepiej, mamy bardziej kameralna atmosferę :) hihi

Co do sesji ciazowej zastanawiam sie nad tym, ale nie wiem czy chce, sama juz nie wiem ;/
    Na pewno bede chciala jak mala sie urodzi zrobic jakies slodkie fotki.

Co do SR to nam zostały dwa zajecia, laktacja i opieka nad maluszkiem, + te wszystkie cwiczenia z fizjoterapeuta...ale jestem bardzo zadowlona z tych zajec. Mamy mala grupe, bo na godz. 15 nie ma takiego oblozenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 15:25

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Wiecie co? ja po wczorajszych naszych rozmowach udałam się dziś do brafiterki, i jestem zachwycona. Rzeczywiście te dwa staniki które mam z h&m powiedziała,że są wporządku ale tylko do szpitala i na noc, natomiast w dzień radzi chodzić w normalnym usztywnianym z fiżbinami, dlatego,że w takim zwykłym szmacianym, piersi są obciążone i naszą pozostałością po laktacji mogą być obwisłe piersi!!! przeraziło mnie to dlatego wybrała mi piękny komplet z triumpha staniczek do karmienia i majteczki do tego...powiem Wam,że super, NAWET KOBIETA CIĘŻARNA MOŻE BYĆ SEKSOWNA!!! tak stwierdzam po dzisiejszym zakupie, mam nadzieję,że mężowi się spodoba:)

KOtek ile cenowo cie to wyszlo i masz gdzies w necie ten swoj staniczek?
    Moze tez pomysle o dobraniu, bo chyba warto.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny powiem wam ze nie myślałam ze w 8 miesiącu można jeszcze tak bawic na weselu poszalałam trochę;D znaczy z tańcem no ale to było już tydzień temu teraz taka ladna pogoda ...tylko mąż w pracy i z teściami to w dyskusje wole sie nie wdawac jakos mam obawy ze teściowa wtracac bedzie mi sie w wszystko bo juz jej nos jest wszedzie a ja czuje sie hmmm..nie ciekawie .... Kiedys powiedziałam jej ze piersią mysle karmic kilka miesiecy to juz na mnie paszcze otworzyla bo on do 3 roku zyci karmila i dziecko bez piersi to chyba jakies krzywe garbate i nie wiadomo jakie .....Fakt cyc wazny jest ale ja i moja 4 rodzeństwa zostalismy jeszcze w tamtych czasach na krówskim mleku wychowani i jakos gorsza sie nie czuje ...
    f2w3skjoisraym0m.png

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:23

karusia lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 220 zł - 15 zdjęć (więcej nie chciałam) - plener + studio :)
    Myślę, że cena okej :)
    Ja mam wkładki laktacyjne canpola, kuzynka polecała...hmmm ciekawe...

No to może ja też wybiorę się do tej brafiterki...które sklepy to mają?
    Paulina po prostu poszłaś i poprosiłaś o poradę, czy jak ?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas jest oryginalny sklep triumph-a, i poszłam, powiedziałam,że mam dwa takie staniki do karmienia aleszmaciane i zapytałam czy mają usztywniane i czy to,rzeczywiście rzutuje później na kształt piersi po laktacji, pani ładnie mi wszystko wytłumaczyła, a potem dobrała mi odpowiedni staniczek, z tym,że musiałam kupić z tą przedłużką, bo w obwodzie był jednak troszkę za ciasny:P wzięłam sobie komplecik, majteczki i staniczek i zapłaciłam 150zł:) myślę,że naprawdę warto:)
    http://luxbielizna.pl/biustonosze-do-karmienia/4442-biustonosz-do-karmienia-triumph-mamabel-cotton-p.html
    on jest bez fiszbin ale usztywniany, pięknie w nim wyglądają piersi:)

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Tak u nas jest oryginalny sklep triumph-a, i poszłam, powiedziałam,że mam dwa takie staniki do karmienia aleszmaciane i zapytałam czy mają usztywniane i czy to,rzeczywiście rzutuje później na kształt piersi po laktacji, pani ładnie mi wszystko wytłumaczyła, a potem dobrała mi odpowiedni staniczek, z tym,że musiałam kupić z tą przedłużką, bo w obwodzie był jednak troszkę za ciasny:P wzięłam sobie komplecik, majteczki i staniczek i zapłaciłam 150zł:) myślę,że naprawdę warto:)
    http://luxbielizna.pl/biustonosze-do-karmienia/4442-biustonosz-do-karmienia-triumph-mamabel-cotton-p.html

Musze popatrzec w takim razie. Mam blisko domu galerie wiec tam moze jutro podjade, cena nie taka wysoka ;)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam:)

• BiB Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie cena jak na triumpha bardzo przystępna, jak byłam w lutym i chciałam sobie jakiś wygodny w ciąży kupić to jedyny który mi odpowiadał (w sensie wygodności) kosztował 190 zł, bez majteczek, więc trochę dużo, tym bardziej, że wiedziałam, że za chwilę będzie do wywalenia bo biust urośnie..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:23

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szwagierkę, która robi takie sesje i brzuszkową już zaliczyliśmy za butelkę dobrego wina :) Po porodzie też na pewno jakieś zdjęcia zrobimy :)

BiB, misia_k1 lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • karusia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, mi dziewczyny poleciły z johnsona:
    http://allegro.pl/johnson-s-baby-wkladki-laktacyjne-2x-50-100szt-i4225389866.html

I te mi właśnie przyszły przed chwilą 4 paczki, bo idzie tego dużo :)

W ogóle muszę Wam polecić bd sklep zakupy online:

http://www.bdsklep.pl/?gclid=CMbMm-v4ur4CFcLItAodVmYAPQ

Nie wiem, czy robiłyście tam kiedyś zakupy, ale ja właśnie dostałam pakę z sześcioma paczkami pampers premium 1, chusteczkami i wkładkami i innymi duperelkami :) przesyłka powyżej 400 zł gratis, a pampersy premium mają w promo teraz 45 zł / 78 szt :) polecam :)

km5st5odu2rt42xe.png

Wysłany: 20 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Cena za sesję super, w Bydgoszczy 10 zdjęć za 300- 400 zł. Podaj proszę namiary to może się skuszę ;)

https://www.facebook.com/pages/Forgetmenot-Fotografia/218625508189312?fref=ts

Może najpierw dam znać, czy jestem zadowolona :) podkreślę, że jestem bardzo wymagającym klientem :]
    Swoją drogą fotografa na ślub miałam z Bydgoszczy akurat :)

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mnie w ciazy uczuliły kosmetyki Johnsona to myslicie, że te wkladki moge spokojnie brac?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 20 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:

Paulina, a ten stanik co masz z hm i ten z triumpha, to masz różnice w rozmiarze ? Bo w sumie to jest najistotniejsze, aby wybrać odpowiedni rozmiar.
    Ja godzinkę temu wyskoczyłam do lokalnego sklepiku, uwaga! - po stanik :P
    Dotarło do mnie że na jutrzejszą sesję, do białej i bladoróżowej sukienki nie mam stanika, i kupiłam taki byle był, tzw. rynkowy.
    Jeeeny, dziewczyny, kto to szyje, to w ogóle nie ma żadnych proporcji, no ale założę na tą jutrzejszą sesję pod sukienkę, bo co mam zrobić... ale generalnie TRAGEDIA :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, a nie masz karmiącej kumpeli, która je stosuje, żebyś mogła ją sobie przyłożyć do skóry i sprawdzić? :P My dostaliśmy na SR próbki :)

Iwo lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Lolka, mi dziewczyny poleciły z johnsona:
    http://allegro.pl/johnson-s-baby-wkladki-laktacyjne-2x-50-100szt-i4225389866.html

I te mi właśnie przyszły przed chwilą 4 paczki, bo idzie tego dużo :)

W ogóle muszę Wam polecić bd sklep zakupy online:

http://www.bdsklep.pl/?gclid=CMbMm-v4ur4CFcLItAodVmYAPQ

Nie wiem, czy robiłyście tam kiedyś zakupy, ale ja właśnie dostałam pakę z sześcioma paczkami pampers premium 1, chusteczkami i wkładkami i innymi duperelkami :) przesyłka powyżej 400 zł gratis, a pampersy premium mają w promo teraz 45 zł / 78 szt :) polecam :)

Kupiłaś aż 6 paczek pampersów new born? Ja kupiłam 2 takie i koleżanki mówią, że to spokojnie wystarczy.. kurczę sama już nie wiem ile tego kupować :/

A co do wkładek to ja na początek nie kupuję dużo jednej firmy, bo nie wiadomo, czy wkładki danej firmy będą nam odpowiadać. Ja puki co kupiłam jedną paczkę tych z firmy lansinoh (z mothecare) bo słyszałam o nich dużo dobrego, ale zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 19:48

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 20 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów, to ja też 2 paczki newbornów kupuje, tym bardziej że zapowiada się spora dzidzia. Ponadto u nas szpital zapewnia pieluszki.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u lekarza. Dzidźka ma się dobrze, według USG jest starsza o 10 dni i waży 2015g :-) Wstępnie ustaliliśmy z lekarzem datę kiedy będę miała się stawić do szpitala na cc i jest to 21 lipiec, no chyba, że wcześniej zacznie się akcja porodowa :-P Skierowanie da mi na następnej wizycie.
    Dzidźka sobie grzecznie spała i rączkami zakrywała buźkę <3
    Aaa i dowiedziałam się, że moje żelazo i hemoglobina pomimo iż w dolnych granicach jak na ten tydzień ciąży nie są aż tak złe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:29

lolka83, Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ