Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co? ja po wczorajszych naszych rozmowach udałam się dziś do brafiterki, i jestem zachwycona. Rzeczywiście te dwa staniki które mam z h&m powiedziała,że są wporządku ale tylko do szpitala i na noc, natomiast w dzień radzi chodzić w normalnym usztywnianym z fiżbinami, dlatego,że w takim zwykłym szmacianym, piersi są obciążone i naszą pozostałością po laktacji mogą być obwisłe piersi!!! przeraziło mnie to dlatego wybrała mi piękny komplet z triumpha staniczek do karmienia i majteczki do tego...powiem Wam,że super, NAWET KOBIETA CIĘŻARNA MOŻE BYĆ SEKSOWNA!!! tak stwierdzam po dzisiejszym zakupie, mam nadzieję,że mężowi się spodoba:)
Karola:), karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Hej, faktycznie w Wawie, od wczoraj piękna pogoda
Jednak niech temperatura nie rosnie, az tak bardzo, 25 st mi wystarczy
W ciazy gorzej znosze upały
Misia i jak to lozeczko, nie takie ciemne?
NO ja juz mam Pacyge jest bardzo ladna, wiec ogolnie jestem zadowlona
Tez widzialam, ze od czwartku ma byc w lidlu kolekcja ciazowa, zastanawiam sie nad jedna sukienka, bo by mi sie taka przydala...
Dzis tez rozmawialam z kuzynka o stanikach, to ona akurat miala jakies z h&m bez fiszbin i spala w nich po porodzie, natomiast na dzien jakies usztywniane.
Dziewczyny, macie do polecenia wkladki laktacyjne, bo juz zglupilam, ktore warto kupic?
Co do lipcowek to sporo jest na liscie, ja mam kontakt jeszcze z ovufiend z dwoma, ktore maja termin jak ja, ale sie tu nie udzielaja...
Jak sie patrzy wlasnie na inne miesiace to u nas jakos nas malo, ale moze to lepiej, mamy bardziej kameralna atmosferę hihi
Co do sesji ciazowej zastanawiam sie nad tym, ale nie wiem czy chce, sama juz nie wiem ;/
Na pewno bede chciala jak mala sie urodzi zrobic jakies slodkie fotki.
Co do SR to nam zostały dwa zajecia, laktacja i opieka nad maluszkiem, + te wszystkie cwiczenia z fizjoterapeuta...ale jestem bardzo zadowlona z tych zajec. Mamy mala grupe, bo na godz. 15 nie ma takiego oblozenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 15:25
-
Paulina23 wrote:Wiecie co? ja po wczorajszych naszych rozmowach udałam się dziś do brafiterki, i jestem zachwycona. Rzeczywiście te dwa staniki które mam z h&m powiedziała,że są wporządku ale tylko do szpitala i na noc, natomiast w dzień radzi chodzić w normalnym usztywnianym z fiżbinami, dlatego,że w takim zwykłym szmacianym, piersi są obciążone i naszą pozostałością po laktacji mogą być obwisłe piersi!!! przeraziło mnie to dlatego wybrała mi piękny komplet z triumpha staniczek do karmienia i majteczki do tego...powiem Wam,że super, NAWET KOBIETA CIĘŻARNA MOŻE BYĆ SEKSOWNA!!! tak stwierdzam po dzisiejszym zakupie, mam nadzieję,że mężowi się spodoba:)
KOtek ile cenowo cie to wyszlo i masz gdzies w necie ten swoj staniczek?
Moze tez pomysle o dobraniu, bo chyba warto.
-
cześć dziewczyny powiem wam ze nie myślałam ze w 8 miesiącu można jeszcze tak bawic na weselu poszalałam trochę znaczy z tańcem no ale to było już tydzień temu teraz taka ladna pogoda ...tylko mąż w pracy i z teściami to w dyskusje wole sie nie wdawac jakos mam obawy ze teściowa wtracac bedzie mi sie w wszystko bo juz jej nos jest wszedzie a ja czuje sie hmmm..nie ciekawie .... Kiedys powiedziałam jej ze piersią mysle karmic kilka miesiecy to juz na mnie paszcze otworzyla bo on do 3 roku zyci karmila i dziecko bez piersi to chyba jakies krzywe garbate i nie wiadomo jakie .....Fakt cyc wazny jest ale ja i moja 4 rodzeństwa zostalismy jeszcze w tamtych czasach na krówskim mleku wychowani i jakos gorsza sie nie czuje ...
-
U nas 220 zł - 15 zdjęć (więcej nie chciałam) - plener + studio
Myślę, że cena okej
Ja mam wkładki laktacyjne canpola, kuzynka polecała...hmmm ciekawe...
No to może ja też wybiorę się do tej brafiterki...które sklepy to mają?
Paulina po prostu poszłaś i poprosiłaś o poradę, czy jak ? -
Tak u nas jest oryginalny sklep triumph-a, i poszłam, powiedziałam,że mam dwa takie staniki do karmienia aleszmaciane i zapytałam czy mają usztywniane i czy to,rzeczywiście rzutuje później na kształt piersi po laktacji, pani ładnie mi wszystko wytłumaczyła, a potem dobrała mi odpowiedni staniczek, z tym,że musiałam kupić z tą przedłużką, bo w obwodzie był jednak troszkę za ciasny:P wzięłam sobie komplecik, majteczki i staniczek i zapłaciłam 150zł myślę,że naprawdę warto:)
http://luxbielizna.pl/biustonosze-do-karmienia/4442-biustonosz-do-karmienia-triumph-mamabel-cotton-p.html
on jest bez fiszbin ale usztywniany, pięknie w nim wyglądają piersi:)Karola:) lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:Tak u nas jest oryginalny sklep triumph-a, i poszłam, powiedziałam,że mam dwa takie staniki do karmienia aleszmaciane i zapytałam czy mają usztywniane i czy to,rzeczywiście rzutuje później na kształt piersi po laktacji, pani ładnie mi wszystko wytłumaczyła, a potem dobrała mi odpowiedni staniczek, z tym,że musiałam kupić z tą przedłużką, bo w obwodzie był jednak troszkę za ciasny:P wzięłam sobie komplecik, majteczki i staniczek i zapłaciłam 150zł myślę,że naprawdę warto:)
http://luxbielizna.pl/biustonosze-do-karmienia/4442-biustonosz-do-karmienia-triumph-mamabel-cotton-p.html
on jest bez fiszbin ale usztywniany, pięknie w nim wyglądają piersi:)
Musze popatrzec w takim razie. Mam blisko domu galerie wiec tam moze jutro podjade, cena nie taka wysoka -
No właśnie cena jak na triumpha bardzo przystępna, jak byłam w lutym i chciałam sobie jakiś wygodny w ciąży kupić to jedyny który mi odpowiadał (w sensie wygodności) kosztował 190 zł, bez majteczek, więc trochę dużo, tym bardziej, że wiedziałam, że za chwilę będzie do wywalenia bo biust urośnie..
-
Lolka, mi dziewczyny poleciły z johnsona:
http://allegro.pl/johnson-s-baby-wkladki-laktacyjne-2x-50-100szt-i4225389866.html
I te mi właśnie przyszły przed chwilą 4 paczki, bo idzie tego dużo
W ogóle muszę Wam polecić bd sklep zakupy online:
http://www.bdsklep.pl/?gclid=CMbMm-v4ur4CFcLItAodVmYAPQ
Nie wiem, czy robiłyście tam kiedyś zakupy, ale ja właśnie dostałam pakę z sześcioma paczkami pampers premium 1, chusteczkami i wkładkami i innymi duperelkami przesyłka powyżej 400 zł gratis, a pampersy premium mają w promo teraz 45 zł / 78 szt polecam -
Iwo wrote:Cena za sesję super, w Bydgoszczy 10 zdjęć za 300- 400 zł. Podaj proszę namiary to może się skuszę
https://www.facebook.com/pages/Forgetmenot-Fotografia/218625508189312?fref=ts
Może najpierw dam znać, czy jestem zadowolona podkreślę, że jestem bardzo wymagającym klientem :]
Swoją drogą fotografa na ślub miałam z Bydgoszczy akuratIwo lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:Tak u nas jest oryginalny sklep triumph-a, i poszłam, powiedziałam,że mam dwa takie staniki do karmienia aleszmaciane i zapytałam czy mają usztywniane i czy to,rzeczywiście rzutuje później na kształt piersi po laktacji, pani ładnie mi wszystko wytłumaczyła, a potem dobrała mi odpowiedni staniczek, z tym,że musiałam kupić z tą przedłużką, bo w obwodzie był jednak troszkę za ciasny:P wzięłam sobie komplecik, majteczki i staniczek i zapłaciłam 150zł myślę,że naprawdę warto:)
on jest bez fiszbin ale usztywniany, pięknie w nim wyglądają piersi:)
Paulina, a ten stanik co masz z hm i ten z triumpha, to masz różnice w rozmiarze ? Bo w sumie to jest najistotniejsze, aby wybrać odpowiedni rozmiar.
Ja godzinkę temu wyskoczyłam do lokalnego sklepiku, uwaga! - po stanik
Dotarło do mnie że na jutrzejszą sesję, do białej i bladoróżowej sukienki nie mam stanika, i kupiłam taki byle był, tzw. rynkowy.
Jeeeny, dziewczyny, kto to szyje, to w ogóle nie ma żadnych proporcji, no ale założę na tą jutrzejszą sesję pod sukienkę, bo co mam zrobić... ale generalnie TRAGEDIA -
karusia wrote:Lolka, mi dziewczyny poleciły z johnsona:
http://allegro.pl/johnson-s-baby-wkladki-laktacyjne-2x-50-100szt-i4225389866.html
I te mi właśnie przyszły przed chwilą 4 paczki, bo idzie tego dużo
W ogóle muszę Wam polecić bd sklep zakupy online:
http://www.bdsklep.pl/?gclid=CMbMm-v4ur4CFcLItAodVmYAPQ
Nie wiem, czy robiłyście tam kiedyś zakupy, ale ja właśnie dostałam pakę z sześcioma paczkami pampers premium 1, chusteczkami i wkładkami i innymi duperelkami przesyłka powyżej 400 zł gratis, a pampersy premium mają w promo teraz 45 zł / 78 szt polecam
Kupiłaś aż 6 paczek pampersów new born? Ja kupiłam 2 takie i koleżanki mówią, że to spokojnie wystarczy.. kurczę sama już nie wiem ile tego kupować
A co do wkładek to ja na początek nie kupuję dużo jednej firmy, bo nie wiadomo, czy wkładki danej firmy będą nam odpowiadać. Ja puki co kupiłam jedną paczkę tych z firmy lansinoh (z mothecare) bo słyszałam o nich dużo dobrego, ale zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 19:48
-
Ja już po wizycie u lekarza. Dzidźka ma się dobrze, według USG jest starsza o 10 dni i waży 2015g Wstępnie ustaliliśmy z lekarzem datę kiedy będę miała się stawić do szpitala na cc i jest to 21 lipiec, no chyba, że wcześniej zacznie się akcja porodowa Skierowanie da mi na następnej wizycie.
Dzidźka sobie grzecznie spała i rączkami zakrywała buźkę
Aaa i dowiedziałam się, że moje żelazo i hemoglobina pomimo iż w dolnych granicach jak na ten tydzień ciąży nie są aż tak złe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:29
lolka83, Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość