Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina, powodzonka!!! Będzie dobrze
Dla mnie bawełniane staniki to tragedia, chyba nigdy nie miałam takiego, prócz jakiejś "zerówki" w wieku 11 lat
Co do miseczek i obwodów, to np. wydaje mi się że ja poszłam lekko w szerz, bo np. ostatnio mierzyłam mój stanik sprzed ciąży - 70c, to niestety nie dość że piersi się wylały, to nie mogłam się dopiąć, wiec moja tycie jest zadziwiające...
Teraz mam staniki 2 z HM i są mega wygodne, żadna brafiterka mi nie pomogła, ale mam 75 D i cały czas jest dobry, biust mi już nie rośnie i nawet o dziwo już nie jest taki wrażliwy na dotyk
Dlatego lukne najpierw na te staniki do karmienia w hm
Ile macie na plus dziewczyny ? u mnie najlepsze jest to, że nie mam jakiegoś mega apetytu, a znowu w ciągu tygodnia 1 kg, już mam 11 kg...chyba jednak nie zamknę w tych 15... -
misia_k1 wrote:Ewelina trzymamy kciuki:)
Na pewno recenzenci będą patrzec przychylnym okiem...a Tośka juz z papierkiem mgr bedzie heheh:)
Paula,a powiedz mi prosze-bo mierzyłam te alles mama...sa fajne-fakt nie widziałam z push up:) bo u mnie biust zrobiła sie tylko pełniejszy;/ z 70B na 75C(taki przynajmneij mierzylam z alles mamma bawelniany do karmienia). Czy jesli mi brafiterka dobrala np 75C z alles to rozmiar ten powinien byc adekwatny do innych firm...czy tak jak przewaznie jest...co firma to inna rozmiarówka- i sa róznice.
Ja na razie po domu w sportowym chodzę z atlantica.
Misia niestety każda firma ma inną rozmiarówkę, może się zdarzyć, że będą takie same ale to na chybił trafił
Nawet w obrębie jednej firmy może być różnica, zależna od modelu. Może się zdarzyć że w całkiem miękkim z jednej firmy masz 75c a np w usztywnianym 75d tej samej firmy. Ale jak już jest podobny model tej samej firmy to powinno pasować (Chociaż ja ostatnio tak trafiałam że z Dalii, Panacha i Alles miałam takie same) więc niestety najlepiej zmierzyć, albo zamawiać tam gdzie ewentualnie można wymienićmisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ja wiem jak dobrać stanik, a nie jak tyją inne kobiety, a widzę, że ostatnio to Ty mnie atakujesz, we wszystkim co napisze( i bank krwi i szczepionki, teraz staniki i nawet to jak kobiety tyją) więc chyba przestanę wchodzić na to forum bo nie mam sił się stresować
Każdy może mieć inne zdanie, ja piszę że pracuje z brafiterkami a Ty mi mówisz że obwód nie rośnie wraz z miseczką, to najpierw doczytaj co piszę, bo chyba Twoja wypowiedź nie była przemyślana
Chyba na temat banku komórek i szczepień nie ze mną miałaś spięcie pomyliłaś się
Nie stresuj się, właśnie chodzi o to, żebyś trochę wyluzowała, bo coś ostatnio strasznie się spinasz.
Owszem, mój wpis był przemyślany.
Reszty tłumaczyć nie będę, bo widzę, że to nie ma najmniejszego sensu żeby ciągnąć ten temat. Każda i tak sobie dobierze biustonosz indywidualnie do własnych potrzeb i tego jak ewoluuje wraz z ciążą jej ciało w tej, czy też innej partii ciała. -
Tak, ktoś inny zaczął a Ty tylko potwierdzałaś i lajkowałaś, ale nie ważne.
Szkoda dyskusji. Widać, że nie ma sensu tu wyrażać swojego zdania jak większość ma inne bo to że ja się zestresuje jak mnie ktoś atakuje to już nie ważne, ale nie będę na to mojej małej już narażać. -
Zazwyczaj, jeżeli ktoś ma wiedzę i podobne argumenty jak ja w danej kwestii to się z nim zgadzam i podzielam jego zdanie. Tak to działa, chyba nie ma w tym nic dziwnego. Szkoda tylko, że odbierasz to jako atak. Tak czy inaczej miłego dnia życzę wszystkim, korzystajcie z pięknej pogody, ja uciekam na taras i huśtawkę
-
Macie rację dziewczyny, nie ma się czym stresować!
Ale zgadzam się z Paulą, że nie ma co kupować większego obwodu pod biustem jak się teraz przytyło, tylko lepiej kupić taki "przedłużacz obwodu".
Co do rozmiarówki w obrębie różnych firm to może być różnie. Z tego co pamiętam to chang mai pisała, że kupiła 2 staniki z alles mama i każdy miał inny rozmiar miseczki, więc niestety nie do przewidzenia..misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Ewelina, powodzonka!!! Będzie dobrze
Dla mnie bawełniane staniki to tragedia, chyba nigdy nie miałam takiego, prócz jakiejś "zerówki" w wieku 11 lat
Co do miseczek i obwodów, to np. wydaje mi się że ja poszłam lekko w szerz, bo np. ostatnio mierzyłam mój stanik sprzed ciąży - 70c, to niestety nie dość że piersi się wylały, to nie mogłam się dopiąć, wiec moja tycie jest zadziwiające...
Teraz mam staniki 2 z HM i są mega wygodne, żadna brafiterka mi nie pomogła, ale mam 75 D i cały czas jest dobry, biust mi już nie rośnie i nawet o dziwo już nie jest taki wrażliwy na dotyk
Dlatego lukne najpierw na te staniki do karmienia w hm
Ile macie na plus dziewczyny ? u mnie najlepsze jest to, że nie mam jakiegoś mega apetytu, a znowu w ciągu tygodnia 1 kg, już mam 11 kg...chyba jednak nie zamknę w tych 15...
Ja zawsze miałam 75B a teraz 75C albo 80B (w zależności od modelu biustonosza). Dobrze, że piszesz, że w H&M są jakieś staniki do karmienia, muszę tam zajrzeć
A co do wagi to ja około 3kg na plus. Do tego moja nadwaga sprzed ciąży jakieś 15kg hahaKarola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Faktycznie w h&m stą staniki do karmienia (przynajmniej takie bawełniane), z fiszbinami nie widziałam, ale też się za tym zbytnio nie rozglądałam. A jakby ktoś chciał przymierzyć staniki z alles, to mają je w entliczku.
Co do maty edukacyjnej, leżaczków bujaczków itp, to ja też teraz nie kupuje. Matę obiecały mi kupić siostry, bo to na 100% się przyda, a co do leżaczka to nie wiem czy wogóle będzie mi potrzebny, bo ja mam małe mieszkanie i w sumie nie mam gdzie z tym dzieckiem wędrowaćmisia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Misia niestety każda firma ma inną rozmiarówkę, może się zdarzyć, że będą takie same ale to na chybił trafił
Nawet w obrębie jednej firmy może być różnica, zależna od modelu. Może się zdarzyć że w całkiem miękkim z jednej firmy masz 75c a np w usztywnianym 75d tej samej firmy. Ale jak już jest podobny model tej samej firmy to powinno pasować (Chociaż ja ostatnio tak trafiałam że z Dalii, Panacha i Alles miałam takie same) więc niestety najlepiej zmierzyć, albo zamawiać tam gdzie ewentualnie można wymienić
Ja przewaznie zawsze mialam z miskami usztywnionymi push up,aby jako tak biust wygladal...he a jak Pani dała mi taki na fiszbinach bez wkladek w srosku to załamkaaa....takii brzuszek a tu takie,,rodzynki" hihh.
Ps na smyku jest tydzien z marka motherhood...troche sie wnerwiłam, bo wczoraj zamówiłam spiworek za 90 zł a dzis jest po 82;/hehe ja to mam szczescie na promocje:P:P -
A ja mam + 11kg...w sumie brzuszek nie jest ogromny-pilka na dole...ale za to widze,że mi w uda poszło i pupeee:(
Mój Mały drobniutki i martwie sie caigle, mimo, ze mnie pocieszacie...ale tlumacze sobie,że to nei zalezy wcale od wagi jaką przybierze mamusia w trakcie ciazy. Moja kolezanka przytyła 7 kg z czego 3 było Małego, druga 10 i tez 3 dla Małej a trzecia 18 i 2600 dla Małego...
Iwo ja tez w srode prenatalne mam to sie dowiem czy moja ,,kluseczka" 1250g przytyła coś czy nie.
a w opinie, ze jak sie bierze witaminy to Dzidzia wieksza jest-nie wierzee za bardzo...bo łykam i jem owoce warzywa a Moja ,,kluseczka" to chyba hm pierozek;)
Co do staników,to też zainwestowałam w przedłużacze jak BiB wpsomniała....mam nadzieję,mze po ciazy bede mogła wykorzytsac swoje stare staniki(a mam ich cale pudlo i to jeszcze z metkami ehhe po co ja je trzymalam te sexi kompleciki hihih).
Karola:), Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość
-
Wpływ witamin na wzrost dziecka to chyba bardzo indywidualna sprawa, ja swoje witaminy łykam już co 4 dni, bo jak brałam co 2 to nie dość, że ja tyłam masakrycznie (1kg/tydz) to mały też był dużo za duży, a przecież nie chcę urodzić kulfona
Co do przedciążowych staników to już się nie łudzę, że w swoich będę chodziła, bo miałam 75C, a teraz chodzę w 75F i biust wciąż rośnieKarola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
dziewczynki widzę,że niektórzy mają nerwy:P? nie ma sensu, my tu jesteśmy po to by sobie nawzajem pomagać i się wspierać. Ja mam taką zasadę,że jak czyiś wpis mi się nie podoba lub się z nim nie zgadzam to po prostu go nie komentuje i nie zaczepiam hehe:) musimy się wszystkie trzymać razem, tyle ile mam tyle różnych opini:)
BiB, misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość
-
Przyszła dzisiaj do mnie paczka z pościelą, którą zamówiłam na allegro i powiem Wam, że jestem zadowolona. Bawełna dobrej jakości, estetyczne wykonanie
Dla zainteresowanych raz jeszcze podaję link.
http://allegro.pl/remi-piekna-6el-posciel-do-lozeczka-wzory-lux-i4207987356.htmlmisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Przyszła dzisiaj do mnie paczka z pościelą, którą zamówiłam na allegro i powiem Wam, że jestem zadowolona. Bawełna dobrej jakości, estetyczne wykonanie
http://allegro.pl/remi-piekna-6el-posciel-do-lozeczka-wzory-lux-i4207987356.html
Eh, a ja wciąż niezdecydowana -
Mierzyłam dzisiaj te staniki z HM, te bawełniane to lipa, ja takich nie kupie, dla mnie to szmatka, biust wygląda tragicznie, natomiast te usztywniane leżą naprawdę dobrze mimo iż nie mają fiszbin, tylko nie wiem oczywiście jaki rozmiar wybrać - bo teraz 80D leży super, jakby troszkę urosły to okej, ale jak będzie duuużo mleka, to chyba 80E? Wszystkie mówiłyście że co najmniej rozmiar większy wziąć...
Ponadto kupiłam wkładki laktacyjne - 60 sztuk, na początek chyba wystarczy, majtki poporodowe 5 szt. - do szpitala chyba też wystarczy ? czy lepiej więcej ? i wkłady poporodowe - u nas chyba szpital daje, bo na kartce co należy wziąć, tego nie mam (dopytam w czwartek na SR), ale myślę, że te 10 sztuk swoich nie zaszkodzi. No i kupiłam koszulę do porodu, na kartce mam że najlepiej duży T-shirt wziąć, ale jakoś sobie nie wyobrażam siebie w tym na porodówce, więc kupiłam koszulę - jasnoróżową w PEPCO za 20 zł - i tak będzie do wywalenia podejrzewam.
A teraz wcinam truskawyIwo lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Przyszła dzisiaj do mnie paczka z pościelą, którą zamówiłam na allegro i powiem Wam, że jestem zadowolona. Bawełna dobrej jakości, estetyczne wykonanie
http://allegro.pl/remi-piekna-6el-posciel-do-lozeczka-wzory-lux-i4207987356.html
A ja widziałam śliczną w smykolandzie dzisiaj i chyba się zdecyduję na nią, jak będę z mężem w piątek u lekarza.