Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina23 wrote:Bardzo podobają mi się szare wózeczki, sama Antosi taki kupiłam:)
Ja tez wzielam bebetto luca jasny szary len na bialym stelazu, bardzo mi sie podobał
My wlasnie idziemy na grilla do tesciow! Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 15:57
-
Paulina23 wrote:widzę dziewczyny,że powoli każda wkracza w ten sam etap? ja dziś też weszłam na stronkę patrzę a mi zostało 57 dni do porodu, i z jednej strony myślę sobie no rewelacja, jeszcze troszkę i będę miała swoją Antosię przy sobie, i tego się nie mogę doczekać!!! a z drugiej takie mnie dziwne myśli naszły,że to już niedługo...strach mnie obleciał przed tą całą akcją w szpitalu:)
u mnie to samo...jak sobie pomysle o tej cesarce to nogi mi się uginają i strach bierze górę..... -
A u mnie dzisiaj jakiś spadek formy, czuje się dosłownie jak ciężarówka. Wczoraj chandra, a dzisiaj to ;/ W kościele myślałam, że zemdleje, ciśnienie w normie, więc chyba lepiej jak mam jednak to 90/60 - jakoś funkcjonuje. Jakby miało już tak zostać do końca ciąży, to ja nie będę miała siły na poród. Normalnie książkowe objawy, zadyszka, napięcie brzucha, uczucie ciężkości, ból pleców, ból nóg po dłuższym spacerze - szok!!! Błagam, aby to minęło, bo nie jestem przyzwyczajona do takiego stękania, narzekania i pokładania się kilka razy dziennie...
-
Karola:) wrote:A u mnie dzisiaj jakiś spadek formy, czuje się dosłownie jak ciężarówka. Wczoraj chandra, a dzisiaj to ;/ W kościele myślałam, że zemdleje, ciśnienie w normie, więc chyba lepiej jak mam jednak to 90/60 - jakoś funkcjonuje. Jakby miało już tak zostać do końca ciąży, to ja nie będę miała siły na poród. Normalnie książkowe objawy, zadyszka, napięcie brzucha, uczucie ciężkości, ból pleców, ból nóg po dłuższym spacerze - szok!!! Błagam, aby to minęło, bo nie jestem przyzwyczajona do takiego stękania, narzekania i pokładania się kilka razy dziennie...
Uroki ciąży niestety Też czasami mam takie dni, że nie jestem w stanie funkcjonować, więc wtedy poprostu wracam do łóżeczka i próbuję to przespaćKarola:) lubi tę wiadomość
-
Nie martw się Karola, nie jesteś sama, ja od wczoraj mam to samo, z tym, że u mnie dodatkowo doszły niesamowicie bolesne skurcze b.h. + mega rozpieranie bioder... Aż bolą mnie uda swoją drogą te skurcze też napędziły mi strachu, już się zastanawiałam nad ktg.. Takiego bólu przy skurczach to jeszcze nie czułam. Normalnie cały poranek i południe się męczyłam. A teraz jak ręką odjął. Wszystko przeszło Powiem tylko jedno, jak to są przepowiadające i są takie bolesne, to będę miała niezły poród :]
Iwo - popieram w 100% bezpieczeństwo dziecka najważniejsze. Więc na dniach będziemy podpisywać umowę z PBKM i przeciw pneumokokom też zaszczepimy. Ostatnio na SR gościliśmy panią pediatrę i zapytałam ją właśnie o szczepienia. Przekonała mnie, żeby darować sobie szczepienie na rota wirusy, natomiast, powiedziała, żeby zastanowić się nad pneumokokami i meningokokami. Więc się zastanawiamyKarola:), Ala29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś zastanawiała się nad stanikami do karmienia? Nienawidzę staników bez fiszbin, mam wrażenie że są mega babciowate i biust jest jakiś dziwny, ale chyba nie tym należy się kierować w tej kwestii... Nie wiem jaki wybrać rozmiar tego stanika, bo przecież piersi urosną, a chciałabym coś kupić teraz jak będę kupować rzeczy dla siebie do szpitala. Czy ktoś może już kupował i wie czym się kierować ?
-
Karola:) wrote:Dziewczyny, czy któraś zastanawiała się nad stanikami do karmienia? Nienawidzę staników bez fiszbin, mam wrażenie że są mega babciowate i biust jest jakiś dziwny, ale chyba nie tym należy się kierować w tej kwestii... Nie wiem jaki wybrać rozmiar tego stanika, bo przecież piersi urosną, a chciałabym coś kupić teraz jak będę kupować rzeczy dla siebie do szpitala. Czy ktoś może już kupował i wie czym się kierować ?
Jedno wiem,duzo osob mowi aby kupic takue z allegro bawelniane jakos po 30 zl za dwie pary,boni takdokladny rozmuar poznamy pozniej i wowczas mozna zainwestować np w alles mama.
Najlepiej pidejsc i przymierzyć, a jak mierzyc to wxiac wkladki laktacyjne,tak mi Pani polecila w sklepue,bobw tym staniku wkladki beda nam potdzebne a one troszke miejsca zajmuja.Karola:) lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj a atlanticu, to rozmiary takie, że na teraz byłyby za małe. W esotiqu wybór kolorystyczny jest i w miarę ładne. No ale jak mówisz, trzeba zmierzyć i wziąć "margines" na to, że się biust się powiększy. Chciałabym wziąć z fiszbinami, ale nie wiem czy nie będą mnie uwierały i wydam niepotrzebnie kase...
-
karusia wrote:Karola, ja za radą szwagierki kupiłam dwa takie: http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-canpol-rozmiar-80-a-b-c-d-i4194975418.html o jeden rozmiar większy niż mam teraz w miseczce
Mi biust urósł dwa rozmiary od poczatku ciazy, teraz chyba z 90 D jest, ale przy brzuchu to wygladaja jak male rodzynki...
Wlasnie kupilam w polowie ciazy taki stanik i byl ok, teraz tez musze juz zakupic, na pewno wezme taki sam, tylko wiekszy bo dobrze sie sparwdziłKarola:), karusia lubią tę wiadomość
-
karusia wrote:Karola, ja za radą szwagierki kupiłam dwa takie: http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-canpol-rozmiar-80-a-b-c-d-i4194975418.html o jeden rozmiar większy niż mam teraz w miseczce
Taki biustonosz niestety nie sprawdza się przy większym biuście. Kupiłam sobie taki w ciąży gdy byłam chora i dużo leżałam (fiszbiny mnie wtedy uwierały) i niestety nie trzyma biustu ani trochę i po miesiącu stosowania mój biust zaczął obwisać więc ja bym takiego drugi raz nie kupiła. Ja natomiast kupiłam biustonosz alles mama za 80 zł taki do karmienia ale z fiszbinami i uważam, ze jest wygodny. Bliżej porodu kupię sobie jeszcze 2, ale puki co czekam bo niestety mój biust wciąż rośnie i do porodu może jeszcze rozmiar urosnąć
Co do rozmiaru to położna na SR radziła kupić o 2 rozmiary większy, ale wydaje mi się, że 1 rozm więcej to będzie ok.Karola:), Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Mi biust urósł dwa rozmiary od poczatku ciazy, teraz chyba z 90 D jest, ale przy brzuchu to wygladaja jak male rodzynki...
Wlasnie kupilam w polowie ciazy taki stanik i byl ok, teraz tez musze juz zakupic, na pewno wezme taki sam, tylko wiekszy bo dobrze sie sparwdził
Czyli co osoba to opinia -
ja też słyszałam,że o jeden rozmiar większy i kupować w miarę możliwości jak najpóźniej ten stanik:) ja na szczęście dostałam w prezencie od koleżanki która kupiła ale nie mogła karmić piersią więc w ogóle nie używała, dostałam go jakieś dwa miesiące temu i nawet z wkładkami laktacyjnymi był za duży, jednak od miesiąca mam już dość obficie pokarmu w piersiach i tak mi napęczniały,że już jest dobry choć z lekkim zapasem także do porodu będzie w sam raz:) jeśli chodzi o te usztywnienia, to ja wolałam zwykłe choć na co dzień też sobie nie wyobrażam ale ponoć jak pokarm napływa po porodzie to piersi są tak pełne,że pięknie się prezentują w takim szmacianym staniczku:)
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Ja też kupiłam taki z allegro, i jest do niczego, tym bardziej że to nie są prawidłowe rozmiary, bo nosząc rozmiar M bluzek przed porodem nie mamy 80 pod biustem, a taki kupując by miseczka była dobrze dobrana trzeba powiększyć obwód, więc jak powiedziała BiB nie trzyma obwód biustu i zaczyna się problem
Kupiłam też alles mama i jestem bardzo zadowolona
Zamawiałam w sklepie lovemum.pl tam przesyłka jest darmowa i gdyby był zły rozmiar można wymienić lub zwrócić.
Trzeba pamiętać o tym dobierając biustonosz żeby nie powiększać za bardzo obwodu tylko właśnie miseczkę,(obwód nam się po porodzie nie zwiększy) bo w 80% biust trzyma się na obwodzie a nie na szeleczkach. Dobrze się wybrać do brafiterki, niech nam dobierze rozmiar a potem można zamówić przez neta.
Ja przed ciążą miałam 70d, teraz mam 75 e