X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dziś u szwagierki i poleciła mi krzesełko - leżaczek na 4 kółkach. Powiedziała, że to mega wygodne - nie trzeba się schylać a dziecko nie marudzi w wózku gdzie nic nie widzi. Podobno sprawdza się rewelacyjnie znalazłam coś takiego http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2014/Siesta i wydaje się być super. Oczywiście cena zwala z nóg - prawie 800 zł ale na szczęście są używane na internecie :) Jak myślicie warto coś takiego zakupić ? My niestety wózka do domu nie będziemy wprowadzać, bo tam gdzie się budujemy nie ma jeszcze asfaltu u koła będą meeeega brudne, więc wydaje mi się, że jest to jakieś wyjście...

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam innej firmy akurat niz ten podany na allegro, ale u mnie na razie sie sprawdza. Nie wiem, może to kwestia jednak indywidualna. Mialam zawsze biust sterczacy, nigdy nie zwisal, teraz tez na szczescie nie przejawia takich zamiarów, ale kto wie, co będzie pozniej...
    O staniku raczej bede myslec przed porodem, bo nie wiem ile jeszcze mi biust urosnie...chce kupic dwa jakies porzadne, ale jeszcze troche czasu na to mam. Na razie przegladam firmy, a pozniej sie zdecyduje na rozmiar.
    MI się bardzo podobaja te z firmy Lupoline, mam z tej firmy koszulki, nie sa tanie, ale jakosć swietna, na biust tez idealne, wiem, że maja staniki, musze sie im przyjrzec, bo moze zamowie tej firmy.
    Jednak nie generalizujmy tak bardzo, bo to jest bardzo indywidualna sprawa. Co sprawdzi sie u jednych u innych zupełnie nie...

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Dziewczyny, byłam dziś u szwagierki i poleciła mi krzesełko - leżaczek na 4 kółkach. Powiedziała, że to mega wygodne - nie trzeba się schylać a dziecko nie marudzi w wózku gdzie nic nie widzi. Podobno sprawdza się rewelacyjnie znalazłam coś takiego http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2014/Siesta i wydaje się być super. Oczywiście cena zwala z nóg - prawie 800 zł ale na szczęście są używane na internecie :) Jak myślicie warto coś takiego zakupić ? My niestety wózka do domu nie będziemy wprowadzać, bo tam gdzie się budujemy nie ma jeszcze asfaltu u koła będą meeeega brudne, więc wydaje mi się, że jest to jakieś wyjście...

na początek chcesz cos takiego zakupić?
    ja raczej myslalam o takich bujaczko-lezaczkach, tylko, ze ponoc niektore dzieci je uwielbiaja a niektore nie znosza :)
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p
    lub
    http://www.smyk.com/graco-sweetpeace-hustawka-dla-niemowlat,p1051509256,swiat-niemowlaka-p

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię że tylko alles mama ma dobre staniki bo i freya i panache i dalia i wiele innych firm, ale jeśli mają całą rozmiarówkę. Nie da się dobrać stanika dobrze jak mają tylko obwód 80 i 85 i 4 miseczki, a coś o tym wiem bo pracuje z brafiterkami

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja nie mówię że tylko alles mama ma dobre staniki bo i freya i panache i dalia i wiele innych firm, ale jeśli mają całą rozmiarówkę. Nie da się dobrać stanika dobrze jak mają tylko obwód 80 i 85 i 4 miseczki, a coś o tym wiem bo pracuje z brafiterkami

Nie wiem, ja jeszcze firmy nie wybralam, musze sie zastanowic, no i najważniejsze, aby rozmiar sie duzo nie zmienil, takze bede czekac jeszcze chwilke, aby dobrac najodpowiedniejszy.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro obrona a ja dzisiaj z nerwów to ledwo śniadanie zjadłam co to będzie dopiero jutro........mam nadzieje że Tośka to jakoś wytrzyma:P

karusia, misia_k1, lolka83 lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Taki biustonosz niestety nie sprawdza się przy większym biuście. Kupiłam sobie taki w ciąży gdy byłam chora i dużo leżałam (fiszbiny mnie wtedy uwierały) i niestety nie trzyma biustu ani trochę i po miesiącu stosowania mój biust zaczął obwisać :( więc ja bym takiego drugi raz nie kupiła. Ja natomiast kupiłam biustonosz alles mama za 80 zł taki do karmienia ale z fiszbinami i uważam, ze jest wygodny. Bliżej porodu kupię sobie jeszcze 2, ale puki co czekam bo niestety mój biust wciąż rośnie i do porodu może jeszcze rozmiar urosnąć :(

Co do rozmiaru to położna na SR radziła kupić o 2 rozmiary większy, ale wydaje mi się, że 1 rozm więcej to będzie ok.

BiB, ale ten biustonosz jest bez fiszbin :) sama bawełna i szeroka guma pod spodem :) ja niestety zawsze miałam biust w rozmiarze b i teraz też szału nie robi, bo jest c, więc z moim biustem spokojnie sobie radzi ten biustonosz :)

misia_k1 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja też kupiłam taki z allegro, i jest do niczego, tym bardziej że to nie są prawidłowe rozmiary, bo nosząc rozmiar M bluzek przed porodem nie mamy 80 pod biustem, a taki kupując by miseczka była dobrze dobrana trzeba powiększyć obwód, więc jak powiedziała BiB nie trzyma obwód biustu i zaczyna się problem
    Kupiłam też alles mama i jestem bardzo zadowolona
    Zamawiałam w sklepie lovemum.pl tam przesyłka jest darmowa i gdyby był zły rozmiar można wymienić lub zwrócić.
    Trzeba pamiętać o tym dobierając biustonosz żeby nie powiększać za bardzo obwodu tylko właśnie miseczkę,(obwód nam się po porodzie nie zwiększy) bo w 80% biust trzyma się na obwodzie a nie na szeleczkach. Dobrze się wybrać do brafiterki, niech nam dobierze rozmiar a potem można zamówić przez neta.
    Ja przed ciążą miałam 70d, teraz mam 75 e

Paula, obwód pod biustem i rozmiar miseczki nie mają chyba ze sobą zbyt wiele wspólnego? Przecież fakt, że zmienił się rozmiar miseczki nie sprawia, że zmienił się obwód pod biustem... Bo co innego jak się tyje i wtedy zmienia się obwód pod biustem a co innego jak piersi zaczynają wytwarzać pokarm i zmieniają rozmiar :) ja przed ciążą nosiłam rozmiar S bluzek mając pod biustem 80 i teraz też mam pod biustem 80 ale rozmiar miseczki większy :)

A co do brafitterek to też nie taka prosta sprawa :) u nas w galerii w atlantiku jedna jak mi dobrała biustonosz, to jej koleżanka po fachu następnego dnia, gdy go przyszłam wymienić złapała się za głowę :D dziewczyna dobrała mi miseczkę e :D 75 cm pod biustem i oczywiście tak szeleczki zminimalizowała, że po zdjęciu biustonosza wyglądałam, jakby mnie sznurem ktoś skrępował.. Wszędzie czerwone szramy :D z kolei w jednym małym lokalnym sklepiku, gdzie mają też biustonosze alles jest dziewczyna, która naprawdę zna się na rzeczy! Grunt to znaleźć dobrą brafitterkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:39

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Miejmy tyle nadzieję, że tak jak pięknie się prezentuje ten pełny "mleczny" biust, tak szybko nie pójdzie w okolice pępka :P

Słuszna uwaga :D

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Dziewczyny jutro obrona a ja dzisiaj z nerwów to ledwo śniadanie zjadłam co to będzie dopiero jutro........mam nadzieje że Tośka to jakoś wytrzyma:P

Ewelina głowa do góry, na pewno dasz radę!! Obrona to pikuś ;) chociaż jak broniłam swojego mgr dwa lata temu to też miałam stracha ;) ale z perspektywy czasu, bardzo miło wspominam swoją obronę :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Paula, obwód pod biustem i rozmiar miseczki nie mają nic do siebie. To, że zmienił się rozmiar miseczki nie sprawia, że zmienił się obwód pod biustem... Bo co innego jak się tyje i wtedy zmienia się obwód pod biustem a co innego jak piersi zaczynają wytwarzać pokarm i zmieniają rozmiar :) ja przed ciążą nosiłam rozmiar S bluzek mając pod biustem 80 i teraz też mam pod biustem 80 ale rozmiar miseczki większy :)

Karusia ale nie musisz mnie tego uczyć bo ja doskonale o tym wiem i nigdzie nie napisałam że jak się zmienia obwód to się zmienia rozmiar miseczki i na odwrót, ale skoro jesteśmy w ciąży i każda z nas przytyła od 10-12 kilo to powiedz mi że się obwód pod biustem nie zwiększył, bo jeśli tak to fajnie ale ja i większość moich koleżanek nie miało takiego szczęścia by nie przytyć "na szerokość"

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:

Powodzenia:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    na początek chcesz cos takiego zakupić?
    ja raczej myslalam o takich bujaczko-lezaczkach, tylko, ze ponoc niektore dzieci je uwielbiaja a niektore nie znosza :)
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p
    lub
    http://www.smyk.com/graco-sweetpeace-hustawka-dla-niemowlat,p1051509256,swiat-niemowlaka-p

leżaczek super sprawa, zwłaszcza gdy się mieszka w mieszkaniu lub domu dwu poziomowym. Z doświadczenia szwagierki :P Jeden odradzam:

http://allegro.pl/4moms-mamaroo-classic-lezaczek-kolyska-i4215869668.html

jest drogi i ma kilka wad. Po pierwsze jest tylko do 9 kg, po drugie ma kubełkowe siedzisko. Położna jak to zobaczyła, to powiedziała, żeby wkładać w to dziecko tylko wtedy gdy np. mama musi wyjść do łazienki. Inaczej szkoda kręgosłupa dziecka. Natomiast ten Lolka, który pokazujesz wydaje się być całkiem fajny... Przede wszystkim cena normalna ;p waga do 18 kg. i można później w tym posadzić dziecko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:50

lolka83 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poruszyłyście ciekawy temat. Sama muszę zakupić jakiś biustonosz ale na razie myślę o jakimś zupełnie miękkim takim sportowym żebym mogła w nim spać bo coraz częściej wieczorem zdarza mi się poplamić piżamę :-P Później chciałabym zainwestować w jakiś lekko usztywniany z fiszbinami oczywiście do karmienia ale żeby nie był typowo "babciowy". Piersi jakoś zbytnio mi nie urosły jak na razie, cały czas miseczka B. Szkoda bo wolałabym większe :-P

Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina trzymamy kciuki:):)
    Na pewno recenzenci będą patrzec przychylnym okiem...a Tośka juz z papierkiem mgr bedzie heheh:):)

Paula,a powiedz mi prosze-bo mierzyłam te alles mama...sa fajne-fakt nie widziałam z push up:) bo u mnie biust zrobiła sie tylko pełniejszy;/ z 70B na 75C(taki przynajmneij mierzylam z alles mamma bawelniany do karmienia). Czy jesli mi brafiterka dobrala np 75C z alles to rozmiar ten powinien byc adekwatny do innych firm...czy tak jak przewaznie jest...co firma to inna rozmiarówka- i sa róznice.
    Ja na razie po domu w sportowym chodzę z atlantica.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Karusia ale nie musisz mnie tego uczyć bo ja doskonale o tym wiem i nigdzie nie napisałam że jak się zmienia obwód to się zmienia rozmiar miseczki i na odwrót, ale skoro jesteśmy w ciąży i każda z nas przytyła od 10-12 kilo to powiedz mi że się obwód pod biustem nie zwiększył, bo jeśli tak to fajnie ale ja i większość moich koleżanek nie miało takiego szczęścia by nie przytyć "na szerokość"

Paula, może wyluzuj trochę, bo coś ostatnio tylko atakujesz. Rozumiem, wszystkim szaleją hormony, ale bez przesady. Czytaj ze zrozumieniem, zadałam pytanie:
    "Paula, obwód pod biustem i rozmiar miseczki nie mają chyba ze sobą zbyt wiele wspólnego?"
    Skoro nie muszę Cię uczyć, to powinnaś wiedzieć też, że każda kobieta tyje inaczej i każda kobieta jak i człowiek ma inaczej rozłożone strefy, gdzie gromadzi tłuszcz. Ja np. mam cały czas szczuplutką buzie, ramiona i pod biustem też nie przybrałam ciała, natomiast wszystko poszło mi w pośladki i uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:57

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny poruszyłyście ciekawy temat. Sama muszę zakupić jakiś biustonosz ale na razie myślę o jakimś zupełnie miękkim takim sportowym żebym mogła w nim spać bo coraz częściej wieczorem zdarza mi się poplamić piżamę :-P Później chciałabym zainwestować w jakiś lekko usztywniany z fiszbinami oczywiście do karmienia ale żeby nie był typowo "babciowy". Piersi jakoś zbytnio mi nie urosły jak na razie, cały czas miseczka B. Szkoda bo wolałabym większe :-P

Camilia, mój biust we wszystkich bawełniakach nieusztywnianych i bez fiszbin wygląda fatalnie... :P One mają to do siebie, że nie kształtują biustu, tylko go podtrzymują :) trudno, trzeba się przemęczyć :)

Karola:) lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Camilia, mój biust we wszystkich bawełniakach nieusztywnianych i bez fiszbin wygląda fatalnie... :P One mają to do siebie, że nie kształtują biustu, tylko go podtrzymują :) trudno, trzeba się przemęczyć :)

To mamy podobnie :-P Dlatego taki nieusztywniany tylko po domu lub na noc.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    To mamy podobnie :-P Dlatego taki nieusztywniany tylko po domu lub na noc.

Albo do szpitala, gdy będziemy leżały jak betki z bolącymi piersiątkami i co chwila trzeba będzie się rozpakowywać do karmienia.. :)

Kurcze, nie mogę się już tego doczekać :D

Camilia lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Paula, może wyluzuj trochę, bo coś ostatnio tylko atakujesz. Rozumiem, wszystkim szaleją hormony, ale bez przesady. Czytaj ze zrozumieniem, zadałam pytanie:
    "Paula, obwód pod biustem i rozmiar miseczki nie mają chyba ze sobą zbyt wiele wspólnego?"
    Skoro nie muszę Cię uczyć, to powinnaś wiedzieć też, że każda kobieta tyje inaczej i każda kobieta jak i człowiek ma inaczej rozłożone strefy, gdzie gromadzi tłuszcz. Ja np. mam cały czas szczuplutką buzie, ramiona i pod biustem też nie przybrałam ciała, natomiast wszystko poszło mi w pośladki i uda.

Ja wiem jak dobrać stanik, a nie jak tyją inne kobiety, a widzę, że ostatnio to Ty mnie atakujesz, we wszystkim co napisze( i bank krwi i szczepionki, teraz staniki i nawet to jak kobiety tyją) więc chyba przestanę wchodzić na to forum bo nie mam sił się stresować
    Każdy może mieć inne zdanie, ja piszę że pracuje z brafiterkami a Ty mi mówisz że obwód nie rośnie wraz z miseczką, to najpierw doczytaj co piszę, bo chyba Twoja wypowiedź nie była przemyślana

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ