Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina84 wrote:całkowicie się zgadzam:) i kupuje tylko
-krem z filtrem
-płyn do kąpieli
No jeszcze octanisept i jednak balsam nawilżający na wszelki wypadek, co by nie biegać po sklepach jak się okaże, że dziecku się skóra przesuszyła. Na SR mówili, że im mniej kosmetyków tym lepiej, więc po co niepotrzebnie wydawać kasę...
Co do oliwek to różne są opinie, jedni stosują, a inni nie. Nasze mamy nas oliwkowały i jakoś przeżyłyśmy i nic nam nie jest. Ja mam zamiar kupić oliwkę, bo przydaje się przy masowaniu dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 12:15
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:No jeszcze octanisept i jednak balsam nawilżający na wszelki wypadek, co by nie biegać po sklepach jak się okaże, że dziecku się skóra przesuszyła. Na SR mówili, że im mniej kosmetyków tym lepiej, więc po co niepotrzebnie wydawać kasę...
Co do oliwek to różne są opinie, jedni stosują, a inni nie. Nasze mamy nas oliwkowały i jakoś przeżyłyśmy i nic nam nie jest. Ja mam zamiar kupić oliwkę, bo przydaje się przy masowaniu dzidziusia.
nad tym octaniseptem to się jeszcze zastanowie:)
-
A co do pościeli to też jeszcze nie mam, nie mogę się zdecydować
Ale aktualnie zastanawiam się nad taką- strasznie podoba mi się ten niebieski kubuś puchatek szkoda tylko, że nigdzie opinii znaleźć nie mogę.
http://allegro.pl/14el-posciel-disney-kubus-cars-mickey-90x120-i4211472303.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:03
-
ja będę szczepiła tylko na podstawowe i obowiązkowe szczepionki:) tyle się naczytałam o skutkach szczepionek, zresztą moja teściowa pracuje w szpitalu...
ale to jest tylko moja decyzja i moja opinia:) moim zdaniem te szczepionki to tylko nabijanie kasy:P -
Paulina23 wrote:ja będę szczepiła tylko na podstawowe i obowiązkowe szczepionki:) tyle się naczytałam o skutkach szczepionek, zresztą moja teściowa pracuje w szpitalu...
ale to jest tylko moja decyzja i moja opinia:) moim zdaniem te szczepionki to tylko nabijanie kasy:P
DOKŁADNIE!!!!Ja tak samo szczepie tylko na te co trzeba i koniec:) Tylko zastanawiam sie żeby to zrobić za jednym razem czyli tą 5w1 albo 6w1.ALe jeszcze czas więc pomyśle:). Zastanawiam się dlatego że niestety szczepiąc mojego synka przeciw gruźlicy szanowa pani pielęgniarka niestety źle to zrobiła i szczepionka wyszła pod skórą i to na dodatek pod pachą.mały miał wtedy ok 4 miesięcy.Do tego mądry chirurg bo najpierw poszliśmy do niego bo podejrzewaliśmy że to jakiś ropień i trzeba usunąć ( bo później dopiero okaząło się ze to powikłanie po szczepieniu przeciwko gluxlicy) pan doktor wydusił ładnie.Jednak sie paprało dalej,poszlismy do innego lekarza i operdal kto to wogóle kazal wyciskac skoro to szczepionka hm.....a skąd my mogliśmy to wiedzieć.Noi zaczęło sie jeźdzenie do szpitala gruźlicznego w Bydgoszczy.Na szczęście okazało się że pan doktor całej sczepionki nie wydusił i skończyło się wszystko szczęsliwie.Więc co do jakichkolwiek szczepionek jestem nastawiona jakoś tak anty i też ze względu na pracowanie z dziećmi uposledzonymi własnie przez różne szczepionki.Ech ale się rozpisalam -
Ja zamierzam zaszczepić oczywiście na to co jest obowiązkowe czyli wzw i gruźlica. Ale raczej te bezpłatne, położna mówiła, że są to 3 ukłucia na jednej wizycie. Iwo czy Ty jesteś pewna, że to aż 6 ukłuć na raz? Poza tym na pewno zaszczepie na rotawirusy w 6 tygodniu i druga dawka bodajże w 12 tygodniu. Przeciw pneumokokom też chciałabym zaszczepić ale jak mała skończy pół roku. Do roku będę z nią w domu a później może moja mama nam pomoże więc żłobek by odpadł- mam nadzieję. Zastanawiam się tylko nad menigkokokami czy warto szczepić czy to można sobie odpuścić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:11
-
Ja studiowałam genetykę i ochronę środowiska, trochę się naczytałam i nasłuchałam przez 5 lat studiów, więc na pewno będę dzidzię szczepić...
Tu się zgadzam z Iwo.
Jednak to jeszcze trochę czasu, będę o tym myśleć później, teraz żyję ciążą i zakupamiKarola:), Iwo, misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Iwo wrote:Infanrix Hexa to szczepionka 6 w 1(antygeny krztuścowe
toksoid tężcowy
toksoid błoniczy
antygen powierzchniowy wirusa zapalenia wątroby typu B
polisacharyd Haemophilus influenzae typu b
inaktywowany poliowirus) albo szczepisz raz albo każdą osobno.
Czyli faktycznie wychodzi na to, że 6 ukłuć powinno być jeśli każda jest osobna w przypadku tego bezpłatnego szczepienia. Jeszcze raz zapytam o to położną. Czyli do 6 tygodnia mam czas by się nad tym stananowić (czy bezpłatne szczepienie czy płatne) bo później zapewne trzeba już kontynuować tą samą szczepionką? A wiesz może ile kosztuje ta 5w1 i 6w1? I co myślisz o szczepieniu przeciwko meningokokom? -
BiB wrote:No jeszcze octanisept i jednak balsam nawilżający na wszelki wypadek, co by nie biegać po sklepach jak się okaże, że dziecku się skóra przesuszyła. Na SR mówili, że im mniej kosmetyków tym lepiej, więc po co niepotrzebnie wydawać kasę...
Co do oliwek to różne są opinie, jedni stosują, a inni nie. Nasze mamy nas oliwkowały i jakoś przeżyłyśmy i nic nam nie jest. Ja mam zamiar kupić oliwkę, bo przydaje się przy masowaniu dzidziusia.
Co do oliwek zgadzam się, kiedyś się smarowało oliwką i nic nam nie było, to samo było z pudrem,
Jak są lepsze metody można zastosować, czemu nie, ale nie sądzę by miało zaszkodzić
Co do szczepionek zgadzam się z Iwo, jeszcze tylko muszę o tych meningokokach pomyśleć, rota odrzuciłam a co do tego 6 w 1 to zależy, czy kogoś stać, nas szczepili po kilka razy i krzywda nam się nie stała, ale jak ktoś ma na zbyciu to czemu nieKarola:), BiB, lolka83 lubią tę wiadomość