X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak zamierzam:) co prawda mam Emolium tez bo w promocji kupiłam w superpharmie,ale najwyzej pozniej kupie Oilatum.
    A z tych kosmetyków Rossmana BabyDream, to co kupujecie-ogólnie co Maluszkowi jest porzebne.
    -puder
    -oliwka
    -płyn do mycia ciałka i włosków(słyszałam,że lepiej taki 2 w 1)
    -a krem do Dziubka z filtrem to tez z babydream>>czy moze macie jakis już sprawdzony, bo tez od pierwszego spacerku buzke trzeba smarowac.

Ja dzis prawie cały czas na łózku, to leżę to siedzę i czytam prace mgr.
    Brzuch jak siedze-taki twardy...eh jakoś się nakreciłam co do tej mojej szyjki i drobniutkiego Maluszka...masakra schizuje..a czym wiecej czytam tym coraz gorzej:(.

Jutro w planach mam wizytę w szpitalu gdzie chce rodzic...zobaczyc blok i oddział...
    A luteinke wzielam jedna dziennie,tak na wszelki wypadek

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa materac mi dzis przyszedł:) i dwie podusie do wózka w gratisie i przescieradło frote bo długo czekałam he...pewnie nie chcieli negatywnej opini:)

teraz tylko łóżeczko, posciel, spiworek,rozek:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa tez kupie gruszke i ten Canpol aspirator:)do noska i słyszałąm,że warto zainwestować w szczotke do włosów z włosia naturalnego:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:20

ewelina84, karusia lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam Iwo na liscie do szpitala,ze puder i oliwke...podpytam jeszcze jutRO:):)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    aa materac mi dzis przyszedł:) i dwie podusie do wózka w gratisie i przescieradło frote bo długo czekałam he...pewnie nie chcieli negatywnej opini:)

teraz tylko łóżeczko, posciel, spiworek,rozek:)

Mi też dzisiaj przyszedł materac i też chyba za długie czekanie dostałam gratis poduszke do wózka i prześcieradło frotte z gumką. Ja kupiłam Vitmat lateksowo- kokosowy a Ty?
    Czekam jeszcze na pościel którą też kupiłam na allegro parę dni temu.

misia_k1 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Puder i oliwka dla dziecka są zbędne. Puder tylko w przypadku "tłuściutkiego " dzieciątka, z mnóstwem fałdek- zapobiega odparzeniom. Skóra dziecka nie wymaga dodatkowego nawilżenia, szczególnie jak na początku używa się emolientów. Oliwka to jakaś masakra, szczególnie gdy rodzimy latem. Skóra w ogóle nie oddycha.
    Płyn do mycia ciałka 2 w 1 jak najbardziej, krem z filtrem Babydream też ma dobre rekomendacje.

całkowicie się zgadzam:) i kupuje tylko
    -krem z filtrem
    -płyn do kąpieli

Iwo lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie konkretnie kremy z filtrem kupujecie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na forum, nie pamiętam czy 3 trymestru czy czerwcowe mamusie pisały że w lecie puder jak najbardziej się przydaje, często zamiast kremu do pupci jak są upały wolały stosować puder bo krem ze względu na to że tłusty powodował odparzenia bo się wilgoć zbierała. Ja się nie znam ale brzmi to rozsądnie

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Iwo! Dobrze mówisz :) mi wczoraj powiedziała to samo położna, że do pupci na co dzień nic nie stosujemy oprócz wody i wacika do przemywania, wietrzenia i suchego, często zmienianego pampersiaka. Tak samo z oliwką, jeśli nie ma wyraźnych wskazań nie powinno się smarować nią maleństwa.. Położna też mi powiedziała, żeby nie kąpać małej w emolientach jeżeli nie będzie miała przesuszonej skóry, kupić zwykły płyn do kąpieli i nie uzależniać skóry dziecka od początku od sztucznego nawilżania.

Iwo, lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mądrych rad położnych nie wierzyłabym na ślepo we wszystko co mówią.
    Ostatnio koleżanka, która jest pediatrą w szpitalu dziecięcym na Prokocimiu w Krakowie opowiadała jak trafiła do nich na oddział roczna dziewczynka której matce położna zabroniła rozchylać wargi sromowe w trakcie mycia. Nie będę opowiadać co tam się działo po rozebraniu tej dziewczynki.
    Z oliwką się zgodzę, ale żeby ani pudru ani kremu nie używać na co dzień to w sumie tego od położnych ja nie słyszałam, ale co położna to opinia

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po pysznicu zaczęła mi krwawić brodawka w jednym miejscu. Nie używam gąbki tylko ręki więc na pewno jej nie podrażniłam niczym. Hmmm jak myślicie co może być przyczyną? Czy powinnam zacząć smarować brodawki jakimś kremem by je wzmocnić? Boję się, że jak teraz są takie wrażliwe i pękające to co będzie później...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:28

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

karusia lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) Mała jest starsza o 2 tygodnie, wg usg termin wylicza "maszyna" na 29 czerwca, ale moja ginka mówi, że w ogóle mam się tym nie sugerować, termin jest na 10 lipca i tego mam się trzymać. Po prostu niektórzy rodzą dzieci po 2,5 kg a niektórzy po 4,5 kg.
    Moja waży teraz 2100, ale też nie kazała aż tak się tym przejmować, bo dziecko okres intensywnego wzrostu ma do 36 tc, później troszkę mniej przybiera, więc ona każe mi się nie zamartwiać, że będzie duża i faktycznie się nie martwię. Poza tym po tym jak koleżanka ma na tym samym etapie córkę ponad 2,5 kg, to moja jest malutka :P
    Poza tym wszystko jest w porządku, szyjka moja cała czas bez zmian - około 3,5 cm, od początku tak było, więc spoko :)
    A! no i obróciła się główką w dół, w końcu :)

Na SR było dzisiaj interesująco, omawiany był temat porodu, strasznie namawiają na poród rodzinny, cieszę się, że mój mąż chce, bo gdyby było inaczej, to chyba byłoby mi przykro, ze względu na charakter tych zajęć, jedna dziewczyna była sama i widziałam że wyciera łzy...nie wiem co było powodem, ale być może było jej przykro.
    Położna opowiedziała o etapach porodu, kiedy koniecznie jechać do szpitala, kiedy zaczekać, o zwyczajach i praktykach naszym szpitalu, co wziąć do porodu, a co dają itp itd. Później godzinka ćwiczeń, też z udziałem męża...

Co do kosmetyków też wybieram serię rossmanowską, pudru i oliwki nie kupuję, emolientów też nie chcę stosować, no chyba że okaże że mała będzie miała coś ze skórą, to wtedy dokupię. Poza tym mam pełno próbek - oilatum, może użyję na początku...zobaczę jeszcze co będą mówić na SR, jak będzie temat kąpieli.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co ze szczepionkami, zastanawiałyście się na co będziecie szczepić maluszki i czy te dodatkowe szczepienia też?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionki skojarzone 5w1 lub 6w1 + pneumokoki, na rota-wirusy nie będziemy szczepić.

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Mi też dzisiaj przyszedł materac i też chyba za długie czekanie dostałam gratis poduszke do wózka i prześcieradło frotte z gumką. Ja kupiłam Vitmat lateksowo- kokosowy a Ty?
    Czekam jeszcze na pościel którą też kupiłam na allegro parę dni temu.
    He to moze od tego samego goscia zamawialysmy....z zamoscia?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka posciel camila zamowilas??
    Tak materac vitmat lateks kokos:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    My już po wizycie :) Mała jest starsza o 2 tygodnie, wg usg termin wylicza "maszyna" na 29 czerwca, ale moja ginka mówi, że w ogóle mam się tym nie sugerować, termin jest na 10 lipca i tego mam się trzymać. Po prostu niektórzy rodzą dzieci po 2,5 kg a niektórzy po 4,5 kg.
    Moja waży teraz 2100, ale też nie kazała aż tak się tym przejmować, bo dziecko okres intensywnego wzrostu ma do 36 tc, później troszkę mniej przybiera, więc ona każe mi się nie zamartwiać, że będzie duża i faktycznie się nie martwię. Poza tym po tym jak koleżanka ma na tym samym etapie córkę ponad 2,5 kg, to moja jest malutka :P
    Poza tym wszystko jest w porządku, szyjka moja cała czas bez zmian - około 3,5 cm, od początku tak było, więc spoko :)
    A! no i obróciła się główką w dół, w końcu :)

Na SR było dzisiaj interesująco, omawiany był temat porodu, strasznie namawiają na poród rodzinny, cieszę się, że mój mąż chce, bo gdyby było inaczej, to chyba byłoby mi przykro, ze względu na charakter tych zajęć, jedna dziewczyna była sama i widziałam że wyciera łzy...nie wiem co było powodem, ale być może było jej przykro.
    Położna opowiedziała o etapach porodu, kiedy koniecznie jechać do szpitala, kiedy zaczekać, o zwyczajach i praktykach naszym szpitalu, co wziąć do porodu, a co dają itp itd. Później godzinka ćwiczeń, też z udziałem męża...

Co do kosmetyków też wybieram serię rossmanowską, pudru i oliwki nie kupuję, emolientów też nie chcę stosować, no chyba że okaże że mała będzie miała coś ze skórą, to wtedy dokupię. Poza tym mam pełno próbek - oilatum, może użyję na początku...zobaczę jeszcze co będą mówić na SR, jak będzie temat kąpieli.

Karolka to swietnie i praktycznie identycznie jak u nas :) Wiki duża laseczka rosnie :) Ja też mam na 10 lipca, maszyna wyliczyła na 26 czerwca, ale tym nie kazali sie przejmować. Tylko u mnie cesarka, więc moze jednak przed 10 lipca ja zrobia... Na szkole rodzenia w pon było praktycznie to samo :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ