X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Dziewczyny czy też Was boli jak dzidzia kopie. Dziś mi dała po żebrach a poza tym tak się wypycha że coraz częściej jest to bolesne, nie wiem czy to normalne

Normalne :) moja też daje po żebrach ostro, ale to zdecydowanie lepsze niż jak rączkami świdruje po pęcherzu!

Paula_29, Camilia, lolka83 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:19

lolka83 lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Dziewczyny , jakie kupiłyście wózki? Jestem trochę opóźniona w wyprawce, dziś pierwszy raz oglądałam wózki, a wiem, że ten temat już dawno się przewijał. Fotelik MaxiCosi już mam. Spodobały mi się 2 modele:
    - Camarelo Carera ( 11 kg, chyba najlżejszy na rynku, obszerna gondola, ładny design) i
    - Jedo Fyn Memo ( trochę cięższy, jakby solidniejszy, równie duża gondola 80 cm).
    X - lander mnie zawiódł ( brak amortyzatorów, spacerówka montowana tylko przodem do kierunku jazdy, zbyt prosty, kanciasty design), Tako są za ciężkie- typowe czołgi. Co polecicie?

Kochana ile ja sie naszukałam, analizowałam i ile wózków odpadło...U mnie wózek musiał być lekki i tyle :) Będę wnosić albo zostawiać w wózkarni, bo mamy mieszkanie dwupoziomowe, ale na 3 pietro.
    Wiekszosc wozkow odpadło, bo ciezkie. Ja skupilam się na gondoli. Miała byc lekka i spora. Więc nie mierzyłam wysoko z cenami, bo spacerowke planuje kupic inna, bo to roznica wagi bedzie 7kg :) Carera, na fotce mi sie podobala, na zywo...hmmm...
    Pewnie bym wziela wlasnie Camarelo lub Lupo, ale zobaczylam Bebetto Luca w sklepie ( na necie nie wchodzila w gre) no i sie zakochałam :)
    Material ala len, no i nie było mowy o czyms innym, mężowi też się najbardziej podobał. Wybralam jasny szary z białym stelazem. Co prawda nie wiedziałam jak z gondolą, bo ma 78 cm, ale w kilku sklepach mówili, że rozmiar jak najbardziej ok. Dla mnie z tych wszystkich był najlżejszy.
    Zakupiłam razem z maxi cosi. Czeka na nas w magazynie.
    Co do spacerówki, nie wiem jak to będzie, chyba, że się bardzo sprawdzi, ale mysle, że na wiosnę kupię inną, jak zaplanowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 00:34

Iwo lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Normalne :) moja też daje po żebrach ostro, ale to zdecydowanie lepsze niż jak rączkami świdruje po pęcherzu!

Chyba normalne, u mnie to bardzo mocno wypina się, góry, pagóry, ja czuje ją albo gdzies w okolicach watroby, albo w okolicach pachwin lub na pecherzu (to jest najgorsze :)
    a górki to po całym brzuchu sie pokazują...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 00:35

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Lolka ja zamówiłam ten katarek, znajomi kiedyś pozytywnie o tym mówili jak jeszcze nie wiedziałam co to. Na banglii mnóstwo pozytywnych opinii
    Gruszkę też mam, kosztowała 5 zł więc to jakby nie problem

Lolka drgająca powieka to najczęściej brak magnezu lub potasu, bardzo często też może to być nerwowe

Paula no wlasnie wiem, że to od tego, ale ja własnie biore te wszystkie magnezy i potasy i sie zdziwilam, czemu to tak...myslalam, że może jeszcze jest cos innego. Może faktycznie kwestie nerwowe, sama nie wiem :)
    Albo potas faktycznie nadal slabo i musze brac wieksze ilosci jak mowila kardiolog ;/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Dziewczyny , jakie kupiłyście wózki? Jestem trochę opóźniona w wyprawce, dziś pierwszy raz oglądałam wózki, a wiem, że ten temat już dawno się przewijał. Fotelik MaxiCosi już mam. Spodobały mi się 2 modele:
    - Camarelo Carera ( 11 kg, chyba najlżejszy na rynku, obszerna gondola, ładny design) i
    - Jedo Fyn Memo ( trochę cięższy, jakby solidniejszy, równie duża gondola 80 cm).
    X - lander mnie zawiódł ( brak amortyzatorów, spacerówka montowana tylko przodem do kierunku jazdy, zbyt prosty, kanciasty design), Tako są za ciężkie- typowe czołgi. Co polecicie?

My mamy cały komplet emmaljunga smart duo, ale jeżeli zależy Ci aby wózek był lekki to odradzam - ten jest ciężki ale moim zdaniem bardzo wygodny dla dziecka. Mieszkamy na parterze a niedługo przeprowadzamy się do domu, więc u nas noszenie wózka odpada.

Iwo lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

bardzo normalne:) nie raz w nocy krzyknęłam z bólu wybudzając mnie przy okazji ze snu.Moja jest tak ulozona że nóżki ma centralnie po samymi żebrami,także z 5 razy dziennie rozpychanie jej boli.Nawet we wtorek na wizycie powiedzialam mojemu gin że bardzo boli jak sie rozpycha w miejscy gdzie miałam cesarskie cięcia i powiedziął że włąsnie kobiety po operacjach brzucha bardziej i intensywniej odczuwają kopniaki a do tego daja one dyskomfort.Nie wspomne o pęcherzu i nerkach ach.....

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:

Ja kupiłam Camarelo:)

• BiB Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:

A ja jutro zamawiam Jedo Fyn Memo :)

Iwo lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę niecałe 2 dni mnie tu nie było, a wy tu tyle naskrobałyście..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:02

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:19

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Inglesine Classice, jest ciężka, więc odpada jeśli to jest brane pod uwagę, ale gondola obszerna, super się prowadzi, zobaczy czy córeczka będzie zadowolona ze swojego pojazdu, bo na razie tatuś nie może wyjść z podziwu :P
    Spacerówkę kupię oczywiście inną, bo planujemy za rok wakacje gdzieś za granicą, więc lekką, która się szybko składa itp. Ale to jeeeeszcze czas :)

Dziś wizyta u lekarza na 16, a później SR, więc dam znać wieczorem co i jak :) Dzisiaj na SR będzie temat porodu :]
    Miłego dnia!

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziś wizyta u lekarza na 16, a później SR, więc dam znać wieczorem co i jak :) Dzisiaj na SR będzie temat porodu :]
    Miłego dnia!

U mnie dzś na SR też temat porodu, sn, cc, komplkacji itp, a wczoraj miałam o znieczuleniu- mega wykład był :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdecydowałyście się w końcu na jakieś kosmetyki dla bobasków? Bo ja tak czytam i czytam i mam wrażenie że im więcej czytam tym głupsza jestem :/

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Dziewczyny, zdecydowałyście się w końcu na jakieś kosmetyki dla bobasków? Bo ja tak czytam i czytam i mam wrażenie że im więcej czytam tym głupsza jestem :/

Ja mam Oilatum emulsję do kąpieli bo akurat była super cena to kupiłam. A tak to zainwestowałam w całą serię kosmetyków BabyDream z Rosmanna bo czytałam dużo pozytywnych opinii na ich temat. No i mają super cenę.

Paula_29, misia_k1, Iwo lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja mam Oilatum emulsję do kąpieli bo akurat była super cena to kupiłam. A tak to zainwestowałam w całą serię kosmetyków BabyDream z Rosmanna bo czytałam dużo pozytywnych opinii na ich temat. No i mają super cenę.

No u mnie też jest promocja na oilatum 2 w cenie 1, więc się zastanawiam. A tak poza tym to rozważam hippa i właśnie babydream i sama już nie wiem

Camilia lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do kąpieli mam oilatum bo była promocja i ziajkę (moja kuzynka bardzo polecała, bo wszystko inne uczulało jej synka ) i kupiłam też parę rzeczy z babydream

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:20

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny znów miałam masakre rano. OD 6-8 w WC byłam 4 razy, musiałam do tego zjesc kanapkę, bo myslałam, że mi zoladek się zassie, pozniej nie mogłam usnać, bo mała sie uaktywniła, dopiero chyba po 9 usnęłam, to tak mocno, że obudziłam sie po 12...coraz lepiej sie robi :(

No własnie ja też sie zastawiałam, ale chyba postawie na Rossmana, Hippa i Oilatum :)
    My na SR w pon mieliśmy własnie o porodzie, ale mnie na razie bardziej interesowała cesarka, ale po wykładzie, jestem mniej przerażona niz wcześniej :) Chodziło mi szczególnie o roznice w połogu, ale duzych nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:39

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że wszystkie zamierzamy kupić lub już mamy takie same kosmetyki dla maluszka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 14:27

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ