X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    U mnie jak się coś dzieje to zaczyna się od pieczenia, swędzenia a potem pojawiają się serkowate upławy. Mam zawsze w domu maść Clotrimazolum, można ją dostać bez recepty. Jeśli odpowiednio wcześnie się posmaruje to przechodzi - przynajmniej w moim przypadku.

hmmm, nie wiem właśnie, bo wolalabym na wlasna reke nic nie brac.
    Moze podjade dzis lub jutro, bo w ciazy chyba taka infekcja musi byc szybko leczona?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować taki żel multi gyn bez recepty ale jak już infekcja się rozwinęła to pewnie już za bardzo nie zadziała, w ciąży można pimafucin ale to na receptę, więc na własną rękę też nie dostaniesz. Podobno są jakieś globulki bez recepty ale niestety nazwy nie pamiętam:( Może spróbuj podejść do jakiejś apteki może Panie coś doradzą

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie wszystko oki,termin z usg pokazuje na 2 lipca:) mała wazy 1,966:)

Camilia, Karola:), maja89waw, misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:19

Karola:) lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Jestem po wizycie wszystko oki,termin z usg pokazuje na 2 lipca:) mała wazy 1,966:)

To moja w podobnym terminie ważyła 1665... jakaś kruszyna z tej mojej córy

ewelina84 lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Byłam tam i nie polecam. Ceny mniej więcej jak na alegro, więc niby fajnie bo można na żywo pooglądać, ale wielkim minusem (jak dla mnie) jest to, że po sklepie nie można chodzić samemu, tylko na wejściu mówisz listę rzeczy które potrzebujesz i osoba z obsługi cię oprowadza i daje co chcesz. W sumie nie ma za bardzo czasu na zastanawianie się, porównywanie itp, więc jak nie masz sprecyzowanej rzeczy i firmy to lipa.

UUuu, no to rzeczywiście lipa z tą listą na wejściu:(( To nie mam po co się wybierać.

Dziewczyny, dziś miałam USG sprawdzające polożenie łozyska (miałam brzeżnie przodujące ok 24 tyg ciąży) i na szczęście się podniosło:))
    Synek poza tym jest już w położeniu głowkowym i waży prawie 1900g:))

Karola:), misia_k1, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    To moja w podobnym terminie ważyła 1665... jakaś kruszyna z tej mojej córy

albo moja mały gigancik:P

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, moja pani doktor wróciła z urlopu wiec w tyg do niej podjade, tak czy siak, musze poobserwować, bo jakby to się mniej kloptliwe robi, nie wiem sama, moze to jakis fałyszywy alarm.

Natomiast chyba jakies przeziebienie mnie bierze, wiecznie chce mi sie spac, zmul, lekkie drapanie w gardle, jestem mega rozdrażniona, eh, wspaniały maj :)
    Dobrze, ze zakupy mozna robic przez internet :)

Co do polozenia, moja w badaniu usg 2 trymestru oraz teraz 3 trymestru miala polozenie glowkowe, ale jak moja pani doktor bada to roznie jeszcze fika, wiec ciekawe :)

Co do dzieci to sie chyba moze jeszcze zmienic, moja w 29 tyg i 4dni wazyla 1725, ciekawe ile przytyla przez te 3 tyg ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 22:31

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dzieki dziewczyny, moja pani doktor wróciła z urlopu wiec w tyg do niej podjade, tak czy siak, musze poobserwować, bo jakby to się mniej kloptliwe robi, nie wiem sama, moze to jakis fałyszywy alarm.

Natomiast chyba jakies przeziebienie mnie bierze, wiecznie chce mi sie spac, zmul, lekkie drapanie w gardle, jestem mega rozdrażniona, eh, wspaniały maj :)
    Dobrze, ze zakupy mozna robic przez internet :)

Co do polozenia, moja w badaniu usg 2 trymestru oraz teraz 3 trymestru miala polozenie glowkowe, ale jak moja pani doktor bada to roznie jeszcze fika, wiec ciekawe :)

Co do dzieci to sie chyba moze jeszcze zmienic, moja w 29 tyg i 4dni wazyla 1725, ciekawe ile przytyla przez te 3 tyg ;P

Powiem Ci, że ja też tak czasami mam, że niby coś mnie swędzi tam na dole ale po czasie przechodzi i nawet o tym zapominam. Aplikuję sobie co parę dni Lactovaginal bo już dwa razy miałam stan zapalny w czasie ciąży. Staram się też jeść więcej kefirów i jogurtów naturalnych.

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi maluszka, to moja koleżanka właśnie mi napisała, że jej mała przytyła w 4 tygodnie 1,5 kg!! W 28 tc niecałe 1200, a teraz w 32 tc ponad 2600... kolos :P
    Ja jutro mam wizytę, już się nie mogę doczekać :)
    u mnie ciężka noc - wstawałam chyba z 5 razy w nocy na sikanie, później nie mogłam zasnąć :( spałam do 10.30, chyba za długo bo teraz głowa mnie boli...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Co do wagi maluszka, to moja koleżanka właśnie mi napisała, że jej mała przytyła w 4 tygodnie 1,5 kg!! W 28 tc niecałe 1200, a teraz w 32 tc ponad 2600... kolos :P
    u mnie ciężka noc - wstawałam chyba z 5 razy w nocy na sikanie, później nie mogłam zasnąć :( spałam do 10.30, chyba za długo bo teraz głowa mnie boli...

to faktycznie maleństwo duże:) pewnie jak sie urodzi to z waga okolo 4 kilogramów tak jak moje drugie dziecko ważyło 4100:)

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:

U mnie od jakiegos tygodnia z sikaniem tez porazka...
    ja sie klade pozno bo po 2, no i 5-6 rano musze do wc, nie ma opcji, mala wtedy sie chyba budzi, zaczyna sie ruszac, znow ja nie moge zasnac, zasypiam na 2-3 godziny znow wc, pozniej troche sie poloze i sie robi 11-12...ale musze spac 10 godzin inaczej sie nie wsypie, ciekawe jak to bedzie po porodzie ;/
    U mnie szacują na 3800-4200, jesli by przybierała na wadze jak teraz, wiec ciekawe co z tego szacowania wyjdzie.

Karola:), misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie,
    ja jestem trochę podłamana po dzisiejszej wizycie.
    Szyjka skróciła mi się z 36mm do 25mm...Maluszek bardzo nisko leży i prawdopodobnie główką uciska szyjkę(a kurcze ja nic nie czuje,aby działo sie coś niepokojącego).Wizyta kontrolna za 14 dni.
    Poza tym od wczoraj boli mnie spojenie łonowe-cwiczyłam na pilce(ale robie to od tyg i nei było problemu). lekarz nie wyklucza, ze moze coś nadwyrężyłam ale jeśli to nie wina piłki i ból bedzie sie utrzymywac to mam do Niego dzwonic.
    Poza tym mam leżeć(przez te szyjkę)...:(
    Dołka złapałam przez te newsy...a Dzidzia nadal drobniutka niby 29 tydzien a Mały 1250 g waży....

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Czesc Mamusie,
    ja jestem trochę podłamana po dzisiejszej wizycie.
    Szyjka skróciła mi się z 36mm do 25mm...Maluszek bardzo nisko leży i prawdopodobnie główką uciska szyjkę(a kurcze ja nic nie czuje,aby działo sie coś niepokojącego).Wizyta kontrolna za 14 dni.
    Poza tym od wczoraj boli mnie spojenie łonowe-cwiczyłam na pilce(ale robie to od tyg i nei było problemu). lekarz nie wyklucza, ze moze coś nadwyrężyłam ale jeśli to nie wina piłki i ból bedzie sie utrzymywac to mam do Niego dzwonic.
    Poza tym mam leżeć(przez te szyjkę)...:(
    Dołka złapałam przez te newsy...a Dzidzia nadal drobniutka niby 29 tydzien a Mały 1250 g waży....

Misia spokojnie, odpoczywaj nie schizuj (chociaż sama wiem, że to trudne :( , nic takiego sie jeszcze nie dzieje! Jesteś pod kontrola lekarza...to najważniejsze!
    Pamietaj coraz mniej juz zostało, a moze dzidzia bedzie z tych mniejszych, nie znaczy, ze cos jest nie tak, taka uroda i tyle...ale ma jeszcze czas na przybranie wagi :)
    Głowka do gory, musi byc dobrze, duzo odpoczywaj, bez dołów bo dzidzi tez bedzie smutno,a nie chcemy tego :)
    Za 2 tyg zobaczysz na wizycie jak sytuacja sie rozwija i badz dobrej mysli! Wiesz, że na tym etapie, to juz rózne rzeczy moga się dziać i każa z nas musi byc na wszystko przygotowana...zobacz ty masz z tym akcje, ja znow z pikawą, dziewcvyny z czymś innym, eh :) Musimy sie trzymać :)

Kochana sciskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 14:52

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja odnosnie siary, czy taka wypływająca niby woda (płyn) z sutków to wlasnie ona? Bo dzis mam tego wieksza ilosc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:02

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lolcia...łezka mi leci...kurcze, jak to wszystko bezobjawowo zachodzi.
    Czytam na forum,że dziewczyny luteine rały a moj gin tylko magnez kazał ehhh. DObrze, ze chodze prywatnie(bo na NFZ )moja babka nie robi usg i nic bym nie wiedziala-a tydz temu byłam u niej.
    Mam jeszcze ost prenatalne 21 maja i moze lekarka zgodzi sie tez zrobic mi dopochwowo.
    Jutro SR zaczynam...mam nadzieje,że bede mogła siedziec a nie tylko lezeć skoro szyjka się skraca..???

Ty masz K za niski-a ja troche powyzje normy:P...biore magnez potasem na skurcze i od gin dostałam w proszku Kalium(bo skurcze lydek mialam)....teraz juz potas odstawiałam.

Będę się oszczędzać do 28 maja, dobrze ze zakupy on line moge robic a to co mialam na zywo zobaczyc juz widziałam:)

Do tego ta beznadziejna auraaaaa za oknem BLEEEE.

Co do siary, to ja mam czasmi zółta,ale na początku też taki bezbarwny płyn leci-wiec to jest to:)
    czesto na staniku widac(szczególnie ciemnym) takie mleczne osady

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia spokojnie, nie martw się, leżeć znaczy nie chodzić, nie sprzątać, nie dźwigać, a nie że nie można siedzieć. Pomiar szyjki zależy też od ułożenia dziecka, może się okazać że za 14 dni znowu będziesz mieć 30 mm więc nie ma się co martwić, gdyby dalej się skracała mogą założyć Ci pessar, swoją drogą możesz poprosić o luteinę by szyjka jeszcze się nie skracała tą drugą doktorkę
    A tym, że dzidzia jest mała się nie martw, do 2500 kg spokojnie dobije a tyle wystarczy by była zdrowa, przynajmniej będzie Ci łatwiej urodzić:)

Lolka mi leci raz biały, raz żółty a raz przezroczysty płyn, z tym, że tego przezroczystego jest najwięcej

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw a co ty studiujesz??i w jakim mieście??

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia co do chodzenia, to mysle, jak Paula, ze na spokojnie możesz lekkie czynnosci wykonywac, byle nie podnosic itd...
    Na szkole rodzenia bym poszla posluchala, a w tym przypadku nie bedziesz cwiczyc...na pewno nie chodzi o lezenie 24 h.
    Jednak szkoda, ze nie dopytalas lekarza co on mial na mysli :)

Za to w Wawie dzis wreszcie słonce tylko dość chłodno :(

Ja siedzę w domu, na razie mnie nic nie bierze dalej, ale wole kilka dni nie wychodzic, odpoczywam :)
    Takze do konca tyg moze uda mi sie zakupy internetowe zrobic :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz zalecil relaksacyjny tryb zycia, sanatorium...a do tego teraz doszło mi twardnienie brzucha...eh czasami jest takiii napreezony, ze szok...twardy jak skała. Wspominałam o tym tydz temu gince mojej,ale ona mowila,że jesli mnie nie boli to nie ma sie czym martwić.

\u mnie od kilku dni deszczowo-raz slonce potem ulewa.grad i znowu słonce.
    mam nadzieje,że zrobi się w czerwcu cieplej,bo mam kilka nowych ciuszków ciażowych ktore chciałabym założyć w lato;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ