X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Paula, a może śpisz w jakiejś niewłaściwej pozycji i Ci malutka uciska na jakiś nerw i to dlatego tak boli? No bo w sumie nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć?
    Albo podejdź do jakiegoś innego lekarza i skonsultuj tą szyjkę?

BiB no właśnie głównie spie na boku i niezależnie od tego czy na lewym czy prawym to się tak dzieje, a to są typowe skurcze bo czuje jak nadchodzi,zbiera na siłę i puszcza, a za chwilę to samo się powtarza

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Paula ja bym się skonsultowała z innym lekarzem, bo moja ginka też mówiła o nieprawidłowych bólach w ciąży i to były takie, które Ty opisujesz...

Karola właśnie zaczęłam to rozważać, boję się tylko że w tych konsultacji nic nie wyjdzie właśnie przez tą różnicę w pomiarach na różnych urządzeniach, bo raz mierzą tak, raz inaczej i ja w końcu nie wiem jaką mam tą szyjkę, bo każdy mówi co innego. Wiem tylko że jest miękka a powinna być twarda

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem na serio :( a tłumaczyli Ci dlaczego jest miękka?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    To ja mam wręcz odwrotnie, strasznie przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca mimo, że bardzo się staram nie jeść słodkiego i wogóle. Wyglądam jak baleron, masa celulitu, tłuszczu, do tego rozstępy i powoli zaczynające zwisać piersi o galaretowatej konsystencji.... powoli łapię doła z tego powodu, nie wiem jak przetrwam najbliższe 2 miesiące :(

BiB nie martw się ja też czasem na siebie nie mogę patrzyć, ale pocieszam się, że za 2 miesiące a może nawet za półtora będziemy mogły wdrożyć plan odchudzania, tyle jeszcze damy rady. Ja cały czas noszę się z zamiarem spróbowania tej diety cukrzycowej ale nie mogę się oprzeć słodyczom

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem na serio :( a tłumaczyli Ci dlaczego jest miękka?

No właśnie nie , tylko że nie powinno tak być. Nawet dziwne było to że moja gin powiedziała mi że nie muszę leżeć plackiem, a znowu ten z IP twierdził że jak się nie zmieni to do szpitala na sterydy, ech chyba rzeczywiście muszę iść gdzieś zasięgnąć innej opinii. Tylko co jak mnie wyślą do szpitala na patologię a tam moja gin pracuje i mi powie po co przyszłam

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 12 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, moja ginka też pracuje w szpitalu i tak głupio, jakbyśmy ignorowały jej diagnozę. A kiedy masz wizytę teraz u niej? Może powiedz jej że masz coraz mocniejsze bóle, że się bardzo obawiasz, że czytałaś że tak nie może być itp.

Paula_29 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, moja ginka też pracuje w szpitalu i tak głupio, jakbyśmy ignorowały jej diagnozę. A kiedy masz wizytę teraz u niej? Może powiedz jej że masz coraz mocniejsze bóle, że się bardzo obawiasz, że czytałaś że tak nie może być itp.

Kurcze dopiero 4 czerwca, bo byłam u niej 7 maja i teraz jestem w kropce, bo jednak boję się czekać tyle bez konsultacji, chyba że jak mi coś powie inne gin, to się wepchnę do niej na wcześniejszą wizytę i zobaczymy co wtedy

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 12 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zobacz co będzie przez kilka najbliższych dni i jedź do niej do szpitala, ja tak zrobiłam jak miałam z tym moczem akcje, bo inni ginekolodzy umywali ręce i mówili, że mam się kontaktować z lekarzem prowdzącym. Więc mimo, iż "bałam się" jej reakcji, podjechałam do szpitala na patologię i powiedziałam co i jak. Była bardzo wyrozumiała i miła.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo zobacz co będzie przez kilka najbliższych dni i jedź do niej do szpitala, ja tak zrobiłam jak miałam z tym moczem akcje, bo inni ginekolodzy umywali ręce i mówili, że mam się kontaktować z lekarzem prowdzącym. Więc mimo, iż "bałam się" jej reakcji, podjechałam do szpitala na patologię i powiedziałam co i jak. Była bardzo wyrozumiała i miła.

No właśnie chyba tak zrobię, bo za dużo do wyboru mi nie pozostaje
    Dzięki Karola

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    BiB nie martw się ja też czasem na siebie nie mogę patrzyć, ale pocieszam się, że za 2 miesiące a może nawet za półtora będziemy mogły wdrożyć plan odchudzania, tyle jeszcze damy rady. Ja cały czas noszę się z zamiarem spróbowania tej diety cukrzycowej ale nie mogę się oprzeć słodyczom

No dobrze nie jest, ja od dziś przeszłam na dietę cukrzycową, jak to nie pomoże (tj nie zahamuje tego ogromnego przyrostu wagi) to się załamię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 12:57

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja zdecydowanie skonsultowałabym to z innym lekarzem, ale to ja bo taka już jestem. Lekarz też człowiek, może się mylić.

lolka83 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula popieram Dziewczyny,lepiej skonsultować to...a moze zadzwoń do swojej lekarki i powiedz jej o tym...przecież to ze masz wizyte 4 czerwca wcale nie oznacza ze masz tak długo czekać, tylko zawsze w razie niepokojących objawów-trzeba się zgłosić wcześniej.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    He to super, że same 5:)Wykładowcy też zdają sobie sprawę,że wcale nie jest tak łatwo ogarnąć materiał, nauczyć się w tym stanie:).
    Mam nadzieje, ze moi studenci też są w stanie zrozumieć,ze nie od razu posprawdzam ich prace...bo różnie u mnie z samopoczuciem.

ja tez już dwa razy przeziebiona byłam przez ,,zasmarkanych,kaszlacych studentów"takie uroki.

Kuruj się i wypoczywaj a obrona kiedy?

Obrony właśnie będą końcem czerwca początkiem lipca :))) ale mój promotor powiedział, że jeśli będę miała prace gotową i egzaminy zaliczone to w każdej chwili mogę się bronić. Ja bym chciała początkiem czerwca na spokojnie, bo potem to różnie może być :) Termin mam na 8 lipca, więc tak na prawdę od połowy czerwca muszę być już spakowana do szpitala :)

misia_k1 lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Cześć Mamusie:):)

Miłego dnia Dziewczyny.
    Lolka daj znać jak tam po wizycie u kardiologa;).

Kochane wróciłam od kardiolog, ale zjem i uciekam na szkołe rodzenia, napiszę wszystko jak wrócę:)

Paula ja na szybko, mysle, ze koniecznie powinnas dla swietego spokoju skonsultowac to z innym lekarzem, ja bym na pewno tak zrobiła, co ci szkodzi, jesli potwierdzi wersje Twojej to wiesz, ze nie masz co się stresować :)

ps. Ale dziś naskrobałyscie, buziaki!!!

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala na izbę przyjęć w momencie pojawienia się bólu. Nie martw się, że tam pracuje Twoja ginekolog, masz prawo się niepokoić i w każdej chwili zasięgnąć pomocy. Wizyta u innego ginekologa też nie jest głupim pomyslem ale wybierz jakiegoś polecanego z doświadczeniem.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No dobrze nie jest, ja od dziś przeszłam na dietę cukrzycową, jak to nie pomoże (tj nie zahamuje tego ogromnego przyrostu wagi) to się załamię.

Kochana głowa do góry, zobaczysz, że będzie tak jak pisze Karola- schudniemy po porodzie w mig ;-)
    A co do diety cukrzycowej to jestem na niej prawie od samego początku no może z małymi wyjątkami od czasu do czasu (w 10 tyg. wykryto u mnie cukrzyce ciążową) i do tej pory przytyłam około 3kg. Z tymże ja już przed ciążą miałam nadwagę i być może mój mały przyrost wagi wynika także z nagromadzonych wcześniej zapasów :-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Obrony właśnie będą końcem czerwca początkiem lipca :))) ale mój promotor powiedział, że jeśli będę miała prace gotową i egzaminy zaliczone to w każdej chwili mogę się bronić. Ja bym chciała początkiem czerwca na spokojnie, bo potem to różnie może być :) Termin mam na 8 lipca, więc tak na prawdę od połowy czerwca muszę być już spakowana do szpitala :)

Ja tez będę się broniła w ciązy.Tremin obrony mam na 20 maja o godzinie 14:) siedze teraz calymi dniami nad książkami:P

Karola:), misia_k1, maja89waw lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Paula ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala na izbę przyjęć w momencie pojawienia się bólu. Nie martw się, że tam pracuje Twoja ginekolog, masz prawo się niepokoić i w każdej chwili zasięgnąć pomocy. Wizyta u innego ginekologa też nie jest głupim pomyslem ale wybierz jakiegoś polecanego z doświadczeniem.

Camilia to jakby nie możliwe bo jak mnie chwyta to nie mogę się ruszyć, a nie trwa nigdy dłużej niż pół godziny a ja do szpitala właśnie mam 30 min drogi
    Więc jakbym dotarła to już po bólu

Co do wizyty u innego no to muszę chyba rzeczywiście to skonsultować
    Na IP byłam już z tym problemem dwa razy i nic nowego to nie wnosi:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Camilia to jakby nie możliwe bo jak mnie chwyta to nie mogę się ruszyć, a nie trwa nigdy dłużej niż pół godziny a ja do szpitala właśnie mam 30 min drogi
    Więc jakbym dotarła to już po bólu

Co do wizyty u innego no to muszę chyba rzeczywiście to skonsultować
    Na IP byłam już z tym problemem dwa razy i nic nowego to nie wnosi:(

To faktycznie pozostaje tylko konsultacja u innego lekarza. A badałaś jakoś ostatnio krew? Może masz jakieś niedobory na przykład magnez lub potas i stąd te objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 17:02

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    To faktycznie pozostaje tylko konsultacja u innego lekarza. A badałaś jakoś ostatnio krew? Może masz jakieś niedobory na przykład magnez lub potas i stąd te skurcze?

Badałam, 5 maja krew i mocz wszystko ok, no tak naprawdę najlepiej by było złapać ten skurcz u lekarza albo na jakimś KTG ale to ciężko tak
    może podejdę do tego lekarza który robi genetyczne, tylko nie wiem czy on tak normalnie przyjmuje, muszę się dopytać

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ