X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia koniecznie zpytaj tego drugiego lekarza o luteinę i usg dopochwowe. Nie przemeczaj się i choć wiem, że to trudne postaraj się nie denerwować.
    A zakupy online to faktyczne duuuże ułatwienie :-)
    Głowa do góry :-)

misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi żeby jeszcze raz sprawdzić toxoplazmozę (nie mam przeciwciał)a do tego TSH, magnez, potas, żelazo. Dodatkowo wykupiłam jeszcze przeciwciała przeciwko różyczce (36 zł) bo ostatio na SR położna mówiła, że to badanie jest wymagane w szpitalu. Słyszałyście o tym może?
    Lolka chciałam jeszcze zbadać kwas foliowy i witaminę B12 jak sugerowałaś kiedyś odnośnie niskiej hemoglobiny ale nie byłam dzisiaj przygotowana na tak dużą kwotę (w sumie 82 zł) więc zrezygnowałam. Czy u Ciebie też to aż tyle kosztowało?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wizyte tez u drugiego mam 28 maja...mam jeszcze chyba luteine w domku...ale skoro ten gin nie wposmnial o niej to nie wiem czy tak sama moge brac. On mi robił dopochwowe.za tydz na prenatalnym tez poproszę i zobaczymyy

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    kurcze wizyte tez u drugiego mam 28 maja...mam jeszcze chyba luteine w domku...ale skoro ten gin nie wposmnial o niej to nie wiem czy tak sama moge brac. On mi robił dopochwowe.za tydz na prenatalnym tez poproszę i zobaczymyy

A może zadzwoń do tego drugiego lekarza i powiedz jaka jest sytuacja to przyjmie Cie szybciej? Albo chociaż zapytasz czy brać tą luteinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:07

misia_k1 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi żeby jeszcze raz sprawdzić toxoplazmozę (nie mam przeciwciał)a do tego TSH, magnez, potas, żelazo. Dodatkowo wykupiłam jeszcze przeciwciała przeciwko różyczce (36 zł) bo ostatio na SR położna mówiła, że to badanie jest wymagane w szpitalu. Słyszałyście o tym może?
    Lolka chciałam jeszcze zbadać kwas foliowy i witaminę B12 jak sugerowałaś kiedyś odnośnie niskiej hemoglobiny ale nie byłam dzisiaj przygotowana na tak dużą kwotę (w sumie 82 zł) więc zrezygnowałam. Czy u Ciebie też to aż tyle kosztowało?

nie pamietam juz ile to kosztowało...
    ja dostaje od mojej gini skierowanie na te badania, ona ma jakas umowe z laboratorium alab i jej pozniej place kase, ale szczerze nie zwrocilam uwagi ile kosztowało, po prostu wykonalam te badania i zaplaciłam...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras ma cos takiego, od kilku dni czuje jak mi drga dolna powieka lewego oka...
    nie wiem co sie dzieje, magnez byl ok, zreszta biore magne B6 3x2, teraz tez wieksze te ilosci potasu, a to jak zaczyna skakac to nie chce przestac...
    niby pierd ale denerwujacy :(
    czegos mi moze jeszcze brakowac, hmm ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:24

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camila a na necie nie ma Twój lab cennika>>>lub zerknij orientacyjnie ile to może kosztować...na pewno niewielkie róznice są,ale nie aż tak duże.
    Co do róóżyczki to tez robiła priv, mimo, że mam babke na NFZ-ale ona mi nie chciala dac skierowania...ehh nie widziala wskazan...wkurza mnie takie podejscie.a ja nienawidzę sie prosić.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczkę robiłam na samym początku, płaciłam za nią, jak za wszystko z resztą...Przeciwciała niezwykle wysokie :)
    Odebrałam ten posiew moczu, chyba źle pobrałam, bo w adnotacjach jest "niejałowe pobranie", i flora mieszana, co świadczy o innych bakteriach, niekoniecznie z układu moczowego. Ten mocz mnie załamuje...Dobrze, że jutro wizyta u ginki :)
    o co chodzi z tym twardnieniem brzucha, ja chyba tego nie mam... ??
    tzn. np. po całym dniu, wieczorem lub po jakimś większym wysiłku, typu długi spacer, zakupy, mam wrażenie że brzuch mi jakby "ciąży", jakby mi miała skóra pęknąć, taki jakby napięty, ciężki jest. Ale twardy brzuch to ja mam cały czas :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 18:47

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka też tak mi drga powieka czasami,ale zrzucałam to zawsze na niedobór Mg.

JA brzuch przeważnie mam miekki,milusi w dotyku...a jak twrdnieje to tak skorupa sie robi,napręża,...tak jak Karola opisujesz-jakby skóra miała pęknać.

Karola:) lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png

Wysłany: 14 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, to już wiem, dzięki :)
    no i głowa do góry, wypoczywaj sobie, obowiązki zwal na męża i będzie dobrze, zobaczysz! :)

misia_k1, lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Lolka też tak mi drga powieka czasami,ale zrzucałam to zawsze na niedobór Mg.

JA brzuch przeważnie mam miekki,milusi w dotyku...a jak twrdnieje to tak skorupa sie robi,napręża,...tak jak Karola opisujesz-jakby skóra miała pęknać.

no mi tez co jakis czas drgalo, a teraz jest to jakies nasilone i denerwujace, no i sie zastanawiam do licha co to moze byc...
    grrrr

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zastawiam się nad tym urządzeniem do noska. W koncu nie wiem co wybrac gruszke czy te aspiratorki ?
    Byla tu ostatnio dyskusja i w koncu chyba nie wyniknelo z niej co jest najlepsze :) Na co się zdecydowałyscie?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 14 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczyny, zastawiam się nad tym urządzeniem do noska. W koncu nie wiem co wybrac gruszke czy te aspiratorki ?
    Byla tu ostatnio dyskusja i w koncu chyba nie wyniknelo z niej co jest najlepsze :) Na co się zdecydowałyscie?

Mam to i to :)
    Kupiłąm gruszkę dawno temu, jak zaczęłąm czytać i zasięgać opinii, to aspirator ponoć lepszy, więc dokupiłam :P Paula polecała katarek, ja nie jestem do tego przekonana, mam nadzieję, że te 2 wystarczą.

lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Misia, koniecznie dopytaj lekarza, co to znaczy, że masz leżeć. Mi wczoraj wykryto w szpitalu na Karowej niewydolność ciśnieniowo-szyjkową, szyjka się lekko otwiera w środku, co widać tylko na usg i mam leżeć!! Co oznacza zero siedzenia - nie mogę pracować przy kompie ani chodzić na szkołę rodzenia na wykłady, czego bardzo żałuję (mąż poszedł dziś sam). Jednynie do wc i raz dziennie prysznic. Luteiny nie dostałam, mam mieć zakładany pessar. Mam b. dobrą lekarkę (szefową oddziału patalogii ciąży z Karowej) i na pewno dobre polecenia co do leczenia. Spytaj, co oznacza leżenie w Twoim przypadku - czy odpoczywanie z możliwością siedzenia czy całkowite leżenie jak u mnie. Przy problemach z szyjką to może oznaczać całkowite leżenie. Dopytaj. Powodzenia :)

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja wrote:
    hej Misia, koniecznie dopytaj lekarza, co to znaczy, że masz leżeć. Mi wczoraj wykryto w szpitalu na Karowej niewydolność ciśnieniowo-szyjkową, szyjka się lekko otwiera w środku, co widać tylko na usg i mam leżeć!! Co oznacza zero siedzenia - nie mogę pracować przy kompie ani chodzić na szkołę rodzenia na wykłady, czego bardzo żałuję (mąż poszedł dziś sam). Jednynie do wc i raz dziennie prysznic. Luteiny nie dostałam, mam mieć zakładany pessar. Mam b. dobrą lekarkę (szefową oddziału patalogii ciąży z Karowej) i na pewno dobre polecenia co do leczenia. Spytaj, co oznacza leżenie w Twoim przypadku - czy odpoczywanie z możliwością siedzenia czy całkowite leżenie jak u mnie. Przy problemach z szyjką to może oznaczać całkowite leżenie. Dopytaj. Powodzenia :)

Hej, ja akurat mam zle doswiadczenia jesli chodzi o Karową, ale nie w kwestii ciązy. Kilka lat temu mialam problemy z 3 gr cytologiczna, no i cale szczescie, że ucieklam od znanej prof Romejko, bo bym teraz szyjki nie miala :( To jakoś od tej pory rzutuje na ten szpital :(
    Jednak na usg trymestralne (I,II i III trymestru) chodziłam do Doktor Hameli, pracuje też na Karowej, wspaniała doktor z najlepszą wiedza odnosnie usg i wad płodów. MOj lekarz pracuje na Madalińskiego i juz jego sie trzymam, ale z nastepna ciaza rozwazam Hamele :)
    Jak Twoja doktor się nazywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 20:40

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Mam to i to :)
    Kupiłąm gruszkę dawno temu, jak zaczęłąm czytać i zasięgać opinii, to aspirator ponoć lepszy, więc dokupiłam :P Paula polecała katarek, ja nie jestem do tego przekonana, mam nadzieję, że te 2 wystarczą.

Kotek a jaki kupilas aspirator, jaka firma? Bo tyle tego juz nie wiem, ktore zamawiac :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasjja właśnie, kto Cie tam prowadzi? :)

km5st5odu2rt42xe.png

Wysłany: 14 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kotek a jaki kupilas aspirator, jaka firma? Bo tyle tego juz nie wiem, ktore zamawiac :)

http://www.smyk.com/canpol-babies-aspirator-do-nosa,p1044922051,swiat-niemowlaka-p ten kochana :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    maja89waw a co ty studiujesz??i w jakim mieście??

W Warszawie pedagogikę przedszkolną

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia luteina Ci nie zaszkodzi, lekarze rozdają ją na prawo i lewo, na wszelki wypadek jak cokolwiek się dzieje. twardnienia brzucha czyli to że robi się jak kamień ja mam od 16 tygodnia, wtedy to było za wcześnie, ale po 20 tyg jest normalne, po 30 nawet wskazane, bo macica się przygotowuje. Mi lekarz na IP powiedział jak stwierdził skracanie szyjki że mam się oszczędzać, ale nie leżeć plackiem (specjalnie o to pytałam) bo to też nie jest dobre. Dokładnie takich słów użył. U mnie dodatkowo jest miękka i nie kazał wyłącznie leżeć,moja gin również
    Co innego jak u Kasjji jak się szyjka rozwiera, póki nie ma rozwarcia wystarczy odpoczywać jak najwięcej i unikać wysiłku fizycznego

Lolka ja zamówiłam ten katarek, znajomi kiedyś pozytywnie o tym mówili jak jeszcze nie wiedziałam co to. Na banglii mnóstwo pozytywnych opinii
    Gruszkę też mam, kosztowała 5 zł więc to jakby nie problem

Lolka drgająca powieka to najczęściej brak magnezu lub potasu, bardzo często też może to być nerwowe

Dziewczyny czy też Was boli jak dzidzia kopie. Dziś mi dała po żebrach a poza tym tak się wypycha że coraz częściej jest to bolesne, nie wiem czy to normalne

misia_k1 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ