Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala29 wrote:Ja kupilam posciel w askocie+ wroclawskie hurtownie wszystko dla dziecka, AMY s-line 3 elementowa za 150 zł, wyprałam ją raz i na elementach z misiem zmechciła się, zrobiły się kuleczki- MASKARA, NIE POLECAM TEJ POŚCIELI
Jutro idę zareklamować
Jeśli chodzi o mebeli, ja mam małe mieszkanie więc potrzbowałam aby łóżeczko koniecznie było 140 x 70 żeby przerabiało się na sofę na przyszłość dopóki nie zmienimy mieszkania, a to parę lat, żeby miało wyjmowane szczebelki, żeby miało szufladę obowiązkowo i żeby w skład zestawu wchodziły jakieś fajne elementy, które jak się przeprowadzimy będzie można dokupić, a kolor biały- uniwersalny- wtedy można dokupić meble inne w każdym kolorze wybraliśmy więc BELLAMY SIMPLE :http://www.bellamy.pl/oferta/bellamy/simple-kolekcja-mebli-dzieciecych
Dziewczyny piszcie jaką ostatecznie pościel wybrałyście bo jestem ciekawa, jak mi uznają reklamację to chyba wezmę motherhood jednak z tej firmy wszystko się sprawdza
jeśli chodzi o pościel to też wysłucham chętnie sugestii jakiej firmy warto kupić, bo potrzebuję jeden komplet z ochraniaczem, jeden już mam - dostałam od mamy po moim bracie - pościel kupiona ok. 38 lat temu jakiś szok, już nie robią takich trwałych rzeczykarusia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
am wrote:jeśli chodzi o pościel to też wysłucham chętnie sugestii jakiej firmy warto kupić, bo potrzebuję jeden komplet z ochraniaczem, jeden już mam - dostałam od mamy po moim bracie - pościel kupiona ok. 38 lat temu jakiś szok, już nie robią takich trwałych rzeczy
Najlepsze opinie na necie maja posciele: ferreti, motherhood, drewex, klups, amy, mamotato...
Ja w swiatdziecka znalazlam Kieczmerki, wydaje sie bardzo dobra jakosciowo...mialam po nia jechac, ale w koncu zamowilam mamotato.
Niektorzy chwala posciele z Ikeii.
Ja szukalam gładkiej z małą aplikacją, wiec wybor byl ograniczony.
Posciel i tak na poczatku bedzie lezala, bardziej chodziło o kwestie wizualne, czyli falbanka, przescieradlo, ochraniacz z tej samej serii.
NA poczatku i tak posciel nie jest potrzebna.
Zresztą co osoba to opinia...najlepiej dotknąć, samemu sie przekonać...
ja zaufalam kuzynce, ona kupila mamotato i byla zadowlona, chociaz twierdzila, ze klups troszke lepszy...no ale coz...
MAm spiworki, kocyki, dokupie jeszcze otulaczek i spiworek z motherhood (uwielbiam ta firmę) i zobaczymy w czym bedzie chciala spac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 00:55
-
O ja dziewczyny, chyba faktycznie wzięłyście sobie do serca, że mało tu piszemy bo 1 dzień mnie nie było a tu tyle nadrabiania...
Witam nowe mamusie AM- pisałaś, ze jesteś z Krakowa, to napisz jeszcze gdzie zamierzasz rodzićmisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Co do pampersów new born to proponuję tym które jeszcze nie mają założyć sobie kartę rossne, bo często te new born są na promocji, ale w sklepie nie ma o tym żadnej informacji. Ja swoje kupiłam ok 2 tyg temu za 44zł za 78szt w paczce. Kupiłam 2 paczki bo tyle polecały kupić dziewczyny na "po narodzinach"- najwyżej dokupię, ale wątpię bo moje dziecię duże podobno.
Dziś wybieram się po dady do biedry, bo już te większe rozmiarówki to nie bedę pampersów kupować. -
Witam dziewczynki w kolejny letni dzionek
Wczoraj wieczorem dostałam takiego dobrego humoru, werwy, że stwierdziłam że zmierzę sobie ciśnienie, bo pewnie w końcu mam w normie (zawsze niecałe 100, na niecałe 70) - okazało się że miałam praktycznie 90 lub poniżej na 60, lub nawet poniżej 50 - mierzyłam kilka razy. Ciśnienie skakało, chciałam jechać na IP, ale mój mąż też zaczął mierzyć i jemu jakoś też skakało, więc postanowiliśmy, że skoro czuję się dobrze, czuje ruchy, to zobaczę co będzie z rana, bo być może z tym ciśnieniomierzem coś nie tak...Od rana też się dobrze czuję, dobry humor, noc bez zgagi i bólu kręgosłupa, zmierzyłam z rana i wyszło 2 razy pod rząd - nie całe 100 na nie całe 50. Nie wiem o co chodzi!!!
Idę za chwilę do przychodni aby to sprawdzić na ich aparacie, bo zaczynam się martwić. Co prawda moja ginka tydzień temu mówiła, że ona "lubi niskie ciśnienie w ciąży", no ale bez przesady...karusia lubi tę wiadomość
-
no właśnie dziewczyny powiedzcie coś na temat tego masażu krocza, bo ja jeszcze w szkole rodzenia do tego nie doszłam a też mam od koleżanki z niemiec taki fajny olejek i chciałabym jednak spróbować tym bardziej,że wczoraj położna mówiła,że w moim szpitalu nacinają w ostateczności:)
-
Jejkuuu ja też wczoraj miałam dzień bez zgagi
My już mieliśmy o masażu krocza, ale jakoś nie jestem przekonana do tego typu zabiegów... Można wziąć oliwę z oliwek i stopniowo rozciągać i masować ruchem półkolistym tylną część krocza.. Nieprzyjemnie się tego słuchało i sądzę, że wykonanie tego jest jeszcze gorsze szwagierka zrobiła sobie raz i stwierdziła, że nigdy więcej Ja się pilnuję, żeby ćwiczyć mięśnie kegla i staram się rozciągać
Dzisiaj mamy wizytę u gina, już nie mogę się doczekać... Ostatni raz miałam usg w 24 tyg... więc czekam na dzisiejsze z mega niecierpliwością.. Z resztą wiecie doskonale jak to jest..
Miłego dnia, ja lecę spakować torbę do szpitala, niech czeka i wystawiam dzisiaj kopytka na słońce, bo jestem jak córka młynarza
A i byłam dzisiaj w lidlu po tą ciążówkę i nabyłam jedną w rozmiarze M który okazał się za duży... ale babunia poprawi i polecam Wam legginsy, fajowe i bardzo miłe -
mikulka wrote:Dziewczyny, wiem że temat trochę z innej beczki, ale czy macie też tak czasem, że zastanawiacie się czy oby na pewno lekarz określił prawidłowo płeć maleństwa. Wiem, że pytanie z lekka idiotyczne, ale zawsze marzyłam o córeczce (mam już siedmioletniego synka Mikołaja)i teraz na okrągło myślę czy lekarka się nie pomyliła. Dodam, że płeć określała na dobrym sprzęcie w 19 i teraz w 31 tc i że nastawiłam się na dziewczynkę. Co o tym myślicie????
Skoro lekarz na dobrym sprzecie powtwierdził Ci że bedzie dziewczyna to raczej nie wątpiłabym, aczkolwiek różnie bywa he.Mnie jak kazdy widzi to mówi, ze pewnei dziewczynke bede miec bo niestety nie wygladam ładnie...a mowi się,że dziewczynka odbiera urode....jak mówie że to chłopiec to oni na to hm a to moze w ostatnim meisiacu wypiękniejesz....czujecie hehe.
nawet przyjaciółki mama(ona urodziła Filipa) mówiła mi ze bardzo siezmieniłąm po twarzy i na dziewczynke wygladam....a nasz JAsieniek siusiaka wczoraj pokazał z jaderkami hihih:)karusia lubi tę wiadomość
-
z tym masażem krocza to się muszę jeszcze zastanowić bo koleżanka sobie robiła i nie pękła ani nie była nacinana...wiele rzeczy związanych z ciążą i porodem nie jest przyjemnych ale gdyby ten masaż miał mi pomóc w porodzie i połogu to się zmuszę
karusia lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Najlepsze opinie na necie maja posciele: ferreti, motherhood, drewex, klups, amy, mamotato...
MAm spiworki, kocyki, dokupie jeszcze otulaczek i spiworek z motherhood (uwielbiam ta firmę) i zobaczymy w czym bedzie chciala spac.lolka83 lubi tę wiadomość
-
Czesc Mamusie, popieram Bib też mnie od wczoraj nie było a tu 3 str do przeczytania hihih:)
My juz po prenatalnym...Jasieniek wazy 1650g termin bez zmian 19 lipca wg USG(12 wg ost miesiaczki).Pani gin mówiła, ze Mały powinien dobic do 2900,i w przedziale 46-50 cm...no cóż skwitowała to, że dzieciaczki z waga 2500 są juz silne i zdrowiutke a ja bede miec łatwiejszy poród-to się okaze
Wszystko w porzadku z przepływami, łożysko II. Mały spał...widziałam twarzyczke w 4d hehehe jak to ja mówie,,taki ładny jak mamusia i podobny do tatusia" jak u Lolki nosek ma mojego M,ale te pełne ustaaa heh moje jak nic:):)całusne hihi.
Co do masazu krocza-miałam już na SR. Położna bardzo zachwala i zaleca(w sumie to jakos od 20 tyg raz w tyg powinno sie robic) a teraz to najlepiej 2 razy lub nawet 3. Mówiła ozwykłej oliwce bezzapachowej. Ja do konca jakos nei moge sie przekonac, do tego bo w sumie i tak wiekszosc jest nacinana...poza tym jest tyyllleee opiniii i co gorsze-ja w tym wszystkim boje się aby nie złapac jakiejs infekcjii(bo dosc czesto mam jakies bakterie).
karusia, Iwo lubią tę wiadomość
-
Poza tym moja szyjka sie wydłużyła:)czyli lezenie i Luteinka robi swoje...bardzo sie ucieszyłam, bo chce wyskoczyć na zakupy w sobote po stanik, szlafrok,kosmetyki i obejrzec te posciele...eh widze, ze ciezko bedzie cos kupić na 100% pewnego.
paula odezwij się??Wszystko w porzadku??Bo widzę,że po ost wymianie zdan na forum znikłas.
Iwo he to chyba razem wywołałyśmy kilka nowych lipcówek-he tez ost pisałam, ze było nas 40 a teraz ok 15...
moze powinnyśmy totka puścić
A Twoj Dawidek starszy od Mojego o tydzien i tak ładnie waży -na pewno dobije do upragnionej 3 bez problemu:)
Oki sie rozpisałam-ide sie opalac:)
Milego dniaaaaIwo lubi tę wiadomość
-
Alarm z ciśnieniem odwołany, jest niskie - 102 na 68, ale położna powiedziała że ciąża i pogoda robią swoje. Poza tym, jak moja ginka, jest zdania, że niskie w ciąży bardzo wskazane
Ja odkryłam dzisiaj nowego smaczka, prócz truskawek, które wcinam codziennie - przed ciążą nie bardzo przepadałam, to teraz OGÓRKI MAŁOSOLNE :] W końcu jakaś zachcianka ciążowa
Byłam w biedronce - sudocrem w promocji, więc wzięłam, no i staniki do karmienia są, ładne, usztywniane, wzięłam jeden, zaraz będę go mierzyć, w razie co można zwrócićam lubi tę wiadomość