X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo moja położna z SR też o tym mówiła,że w Niemczech to profilaktyka od 20 tygodnia i tam kazda ciężarna to robi.

Iwo lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - co do masażu krocz,a ja chyba nie spróbuję, zobaczę jeszcze co na SR powiedzą o tym na dzisiejszych zajęciach.
    Co do nacinania krocza, to w naszym szpitalu jest generalnie tzw. ochrona krocza, unikają nacinania, robią tylko i wyłącznie kiedy jest to konieczne. Ja nie wiem jak to u mnie będzie, bo jestem słabo rozciągnięta, mięśnie Kegla tragedia ;/ i masażu nie planuję robić...Eh...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozciagac sie nie moge-przez spojenie łonowe ktore mi sie rozchodzi..a. Kegla sciskam jak mi sie przypomni hehe od tygodnia:).
    A na SR polozna mowila o Keglu ale po porodzie aby ciwczyc, a druga moja srodowiskowa-mówiła, ze jesli nei chce robic masazu krocza to cwiczyc kegla...a ginka na to, ze moge chodzic po schodach i to bedzie bardzo dobre cwiczenie...ehhhh

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo, dobrze powiedziane.. Kobiety w Polsce mają czas na wszystko tylko nie dla siebie...

Miałam się opalać a dopiero skończyłam pakować torbę do szpitala, muszę przeprać kilka czapeczek dla małej i mąż mi zniósł cały worek letnich ciuchów do uprania, uprasowania i poukładania ;) także poopalane ;)

Właśnie Paula, wracaj do nas ;)

Iwo lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzenie po schodach jest dobrym ćwiczeniem to super, bo się nalatam w ciągu dnia, że cho cho :) kuchnie mam na dole, a pokoje, w których obecnie spędzam najwięcej czasu na górze :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy do szpitala to wsiąść torbe czy mala walizke hehe bo to sie tego uzbiera nie ma co chociaz mam zamiar rodzic w Profamili w Rzeszowie ubranka tylko na wyjscia potrzebne dla dziecka chociaz tyle dobrego .A wy jak sie zapatrujecie ? torba torebka czy duuza walizka??:D?i chyba czas najwyższy juz myśleć dzis 34 tydzień sie zaczął a wizyta za tydzień w piątek ;D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Renjaszek Nowa

Wysłany: 22 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałabym uniknąć nacięcia krocza, chociaż masaż za bardzo za mną nie przemawia, zapytam gin. To moja trzecia ciąża. Pierwszy poród miałam cc, drugi sn i właśnie przez nacięcie bardzo długo dochodziłam do siebie. \nie mówiąc o tym, że takie rwanie i ciągnięcie czułam przez ponad rok;-(

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Jejkuuu ja też wczoraj miałam dzień bez zgagi :D <3

My już mieliśmy o masażu krocza, ale jakoś nie jestem przekonana do tego typu zabiegów... Można wziąć oliwę z oliwek i stopniowo rozciągać i masować ruchem półkolistym tylną część krocza.. Nieprzyjemnie się tego słuchało i sądzę, że wykonanie tego jest jeszcze gorsze :D szwagierka zrobiła sobie raz i stwierdziła, że nigdy więcej :D Ja się pilnuję, żeby ćwiczyć mięśnie kegla i staram się rozciągać :)

Dzisiaj mamy wizytę u gina, już nie mogę się doczekać... Ostatni raz miałam usg w 24 tyg... więc czekam na dzisiejsze z mega niecierpliwością.. Z resztą wiecie doskonale jak to jest.. :D

Miłego dnia, ja lecę spakować torbę do szpitala, niech czeka i wystawiam dzisiaj kopytka na słońce, bo jestem jak córka młynarza :)

A i byłam dzisiaj w lidlu po tą ciążówkę i nabyłam jedną w rozmiarze M który okazał się za duży... :/ ale babunia poprawi ;) i polecam Wam legginsy, fajowe i bardzo miłe :)

Hej, mi dzis mama kupila sukienkę w tym lidl, jedna na guziczki granat, wziela ostatnia S, ale okazalo się, że super lezy, drugą z jakąs zakladka M, ale za duza, wiec oddam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 13:03

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    zastanawiam sie czy do szpitala to wsiąść torbe czy mala walizke hehe bo to sie tego uzbiera nie ma co chociaz mam zamiar rodzic w Profamili w Rzeszowie ubranka tylko na wyjscia potrzebne dla dziecka chociaz tyle dobrego .A wy jak sie zapatrujecie ? torba torebka czy duuza walizka??:D?i chyba czas najwyższy juz myśleć dzis 34 tydzień sie zaczął a wizyta za tydzień w piątek ;D

MOje kumpele brały dwie walizeczki, jedna dla maluszka druga dla nich :)
    ja tez tak zrobię :) Na SR tez tak radzą.
    Mam tyle rzeczy jeszcze do kupienia, musze do jutra juz to zamowic.

Karola:), am lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad dwiema torbami, jedna dla mnie - podzielone na rzeczy do porodu i po porodzie, a druga dla dziecka, taka mniejsza...zapytam na SR czy to dobry pomysł.
    Ja dostałam kartkę co wziąć do porodu do szpitala, więc myślę, że obejdzie się bez zbędnych rzeczy, bo położna ostatnio mówiła na SR, że ona ma ochotę odsyłać te przyszłe mamusie, które mają mega wielkie walizy na kółkach jakby na miesiąc w tropiki jechały :P

lolka83, karusia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Lolka pisałam już o tym,w Smyku jest 35% na motherhood i spiworki po 82 zł jakos:),,,ja akurat zamówiłam dzień wcześniej jeszcze za 90;/ale skoro nie masz jeszcze kupionego to a nóz widelec skorzystasz.

tak widziałam ta promocje, tylko musze ogarnac i to zamowic, a mi ciagle cos innego wypada...eh...ide jeść truskawki :P

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja się zastanawiam nad dwiema torbami, jedna dla mnie - podzielone na rzeczy do porodu i po porodzie, a druga dla dziecka, taka mniejsza...zapytam na SR czy to dobry pomysł.
    Ja dostałam kartkę co wziąć do porodu do szpitala, więc myślę, że obejdzie się bez zbędnych rzeczy, bo położna ostatnio mówiła na SR, że ona ma ochotę odsyłać te przyszłe mamusie, które mają mega wielkie walizy na kółkach jakby na miesiąc w tropiki jechały :P

U nas znów mówili, że nie ma co sie przejmowac, tymi walizakami, ze lepiej zabrac wiecej niz mniej :)
    Znając mnie bedzie problem z malym pakowaniem :)
    Ale wole wiecej zabrac bo jak moj M pozniej by mial cos dowieść to moze byc problem :P

zajadam się makaronem z truskawkami, nowa zachcianka :p smaki dzieciństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 18:35

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Renjaszek Nowa

Wysłany: 22 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2nn36vgcu4cqcjeu.png

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renjaszek wrote:
    Ja bardzo chciałabym uniknąć nacięcia krocza, chociaż masaż za bardzo za mną nie przemawia, zapytam gin. To moja trzecia ciąża. Pierwszy poród miałam cc, drugi sn i właśnie przez nacięcie bardzo długo dochodziłam do siebie. \nie mówiąc o tym, że takie rwanie i ciągnięcie czułam przez ponad rok;-(
    moja też trzecia ciąża:) z tym że obydwie zakończone cc :( i teraz tez jestem skazana na cięcie

• am Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o torby to mi też położna radziła dwie, jedna dla mnie, druga dla dziecka, jeśli chodzi o wielkość to po włożeniu paczki pieluch pewnie niewiele miejsca w małej zostanie :)
    Sukienki w biedronce niebieskie z kokardką - przesłodkie, bardzo fajny materiał :) polecam - jak dla mnie to z długości na tunikę będzie idealna, bo jako sukienka troszkę za krótka ;)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Jeśli chodzi o torby to mi też położna radziła dwie, jedna dla mnie, druga dla dziecka, jeśli chodzi o wielkość to po włożeniu paczki pieluch pewnie niewiele miejsca w małej zostanie :)
    Sukienki w biedronce niebieskie z kokardką - przesłodkie, bardzo fajny materiał :) polecam - jak dla mnie to z długości na tunikę będzie idealna, bo jako sukienka troszkę za krótka ;)

oo musze luknac je :) tyle, że Biedronki akurat w poblizu nie mam, bede musiala jechac do innej dzielnicy, ale moze warto :)

am lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczyny, jeśli chodzi o zachcianki, to ja od 3 miesięcy, nic tylko kwaśne owoce:) winogron, nektarynki, truskawki...a już tyle co ja jem kiwi to przez całe swoje życie tyle nie zjadłam:)

am, lolka83, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • am Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 jakbym swoją listę ulubionych smakołyków widziała :) mniam

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny wlasnie w Aptece Gemini zostawiłam prawie 700zl, ja pierniczę :?
    Smyk jeszcze został...eh :(
    No to ciekawe kwoty sie już robią...grrr

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Jejkuuu ja też wczoraj miałam dzień bez zgagi :D <3

My już mieliśmy o masażu krocza, ale jakoś nie jestem przekonana do tego typu zabiegów... Można wziąć oliwę z oliwek i stopniowo rozciągać i masować ruchem półkolistym tylną część krocza.. Nieprzyjemnie się tego słuchało i sądzę, że wykonanie tego jest jeszcze gorsze :D szwagierka zrobiła sobie raz i stwierdziła, że nigdy więcej :D Ja się pilnuję, żeby ćwiczyć mięśnie kegla i staram się rozciągać :)

Dzisiaj mamy wizytę u gina, już nie mogę się doczekać... Ostatni raz miałam usg w 24 tyg... więc czekam na dzisiejsze z mega niecierpliwością.. Z resztą wiecie doskonale jak to jest.. :D

Miłego dnia, ja lecę spakować torbę do szpitala, niech czeka i wystawiam dzisiaj kopytka na słońce, bo jestem jak córka młynarza :)

A i byłam dzisiaj w lidlu po tą ciążówkę i nabyłam jedną w rozmiarze M który okazał się za duży... :/ ale babunia poprawi ;) i polecam Wam legginsy, fajowe i bardzo miłe :)
    Nie miałaś usg od 8 tygodni? moja lekarka robi mi co miesiąc na każdej wizycie, teraz co 3 tygodnie, nst pewnie za 2 i co tydzień ale nie wiem czy na tych jeszcze usg będzie robione
    Leżałam też trochę w szpitalu, tak ze względu na łożysko robili mi usg raz w tygodniu, a w pierwszym tygodniu 3 razy- no ale to była kwestia dotycząca ratowania naszego życia
    Domyślam się jak nie możesz się doczekać usg :-)

karusia lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ