Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a moja kruszyna miesiąc temu na usg ważyła 1400gram a teraz 2600gram czyli w 4 tygodnie przytyła 1200gram, ale ja tam się cieszę, bo przez tą moją pępowinę dwunaczyniową wszyscy mnie straszą,że będzie bardzo malutka, a 2600 to już nie taka malutka, mam nadzieję że z 3 kilo będzie ważyła:) tak bym chciała:P
am lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:a moja kruszyna miesiąc temu na usg ważyła 1400gram a teraz 2600gram czyli w 4 tygodnie przytyła 1200gram, ale ja tam się cieszę, bo przez tą moją pępowinę dwunaczyniową wszyscy mnie straszą,że będzie bardzo malutka, a 2600 to już nie taka malutka, mam nadzieję że z 3 kilo będzie ważyła:) tak bym chciała:P
Paula moja ważona przedwczoraj 2400 więc twoja jest jak najbardziej prawidłowo wagowo:) -
Dziewczyny nie nadążam czytać
Ale mi narobiłyście smaka tym ciastem z rabarbarem, serem pleśniowym, winem, sushi No nic pozostaje jeszcze trochę poczekać nim rzucę się na to wszystko za jednym zamachem chyba Zrobię sobie dzień świnki i najem się czekolady i innych pyszności haaa
Jeśli piszecie, że 1.5 miesiąca to nie za wcześni za pranie ubranek to obiecuję sobie do połowy czerwca mieć już to wszystko zrobione.
Ja kolejną wizytę mam dopiero 17 czerwca i jestem bardzo ciekawa ile Mała będzie ważyćam lubi tę wiadomość
-
hej ja dzis spalam jak zabita obudizlam sie z zatkanym nosem ale co tam co do pakowania to zrobilam to wczoraj juz 36 tydzien to nie maco czekac a wszystko co moze sie przydac zrzucialam narazie do lozeczka bo moj maz to nawet swoich rzeczy znalezc nie moze a tak to bedzie mial latwiej jeszcze niby 2 tyg do wizyty.... i zastanawiam sie czy nie pojsc za tydzien wpiatek o ile nic wczesniej nie bedzie sie dzialo poprostu dla swietego spokoju chcialam rodzic w Profamili w Rzeszowie a tam raczej potrzebne jest skierowanie ... dlatego tak mi zalezy ,wiem ze teraz to roznie w chwale Profamilia nie obrasta bo niby tam aborcja zlegalizowana czy cos w kazdym razie to mnie nie dotyczy wiec nie wnikam a moze w jakichs przypadkach i to jest potrzebne każdy ma za swoje sumienie
-
hej Lejdis,
ale naskrobałyście heh super, przynajmniej dzień w łózku mi jakoś mija.
a propo rogali...czy Wy macie też te male rogale do karmienia czy mowicie o tych naszych wielkich??
Ja mam tez długi i myślę sobie, ze w domu chyba mi styknie...ale na pewno do szpitala tej glisty brac nie bede..chyba ze kupie mniejszy hm -
misia_k1 wrote:hej Lejdis,
ale naskrobałyście heh super, przynajmniej dzień w łózku mi jakoś mija.
a propo rogali...czy Wy macie też te male rogale do karmienia czy mowicie o tych naszych wielkich??
Ja mam tez długi i myślę sobie, ze w domu chyba mi styknie...ale na pewno do szpitala tej glisty brac nie bede..chyba ze kupie mniejszy hmmisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Ja mam takiego średniej wielkości rogala do karmienia ale i tak jest duży ażeby go wziąć do szpitala, może też wezmę jakiś jasiek na te parę dni.
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie szarego mydła które bierzecie do szpitala. Czy to ma być szare mydło w kostce, w płynie czy żel do higieny intymnej "biały jeleń"? Bo właśnie się zastanawiam czy nie można myć okolic intymnych tym co zawsze czyli na przykład żelem do higieny intymnej Ziaja?
Jeżeli chodzi o "korespondentkę" to zgłaszam się na ochotnika bo chyba jestem na końcu listy mniej więcej Ja w szpitalu jeśli nic wcześniej się nie będzie działo mam się stawić 21 lipca na cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:09
karusia, am lubią tę wiadomość
-
fajnie Camilia byłaś jednym z moich typów!!! fajnie,że się zgłosiłaś każda z nas teraz powinna mieć twój numer, na wypadek jakiejś akcji...bo dziewczynki mi lekarz mówił na ostatniej wizycie żebym była już spakowana bo to może być już nawet za dwa tygodnie...trochę mnie to przeraziło:P
karusia, Camilia, am lubią tę wiadomość
-
ja mam tantum rosa i szare mydlo w plynie...
aaa wczoraj na SR polozna mowila aby kupic sobie globulki dopochwowe Cicatridina (globulki) bo sa wskazane po porodziee w celu szybszej regeneracji pochwy etc
camila to ja juz Ciie zapraszam do best bella friendCamilia lubi tę wiadomość
-
hej laski ja z wrzesniowek sorki ze wam przeszkadzam ale jesli ktoras mialaby czas i checi pomoc mi wygrac konkurs na fejsie bylaby wdzieczna
https://www.facebook.com/fotografialubin/photos/a.169082586486816.42414.149827971745611/717063685022034/?type=1&comment_id=717333034995099¬if_t=like
wystarczy polubic moj komenatarz pod zdjeciem
pozdrawiam wszystkie mamusie -
Kotki ja mam długiego rogala do spania motherrhood, ale kupilam tez fasolke do karmienia tez motherhood, wszystkie kumpele maja i mówią ze bez tego ani rusz. Ten rogal jednak miejsce zajmuje. Może poprosze męża aby mi dowiozl. Ja biorę szare mydło jeleń wersja mini oraz płyn którego używam lactacyd.
Mam napisane w liście dla dziecka ze do szpitala dwa ręczniki frotte, czy to takie zwykle czy te do kapieli, bo zglupialam...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 14:21
-
Hej dziewczyny, ja mam i małego i dużego rogala, małego wezmę do karmienia,
mydło mam szare a kostce firmy barwa z geminii i biorę też papierowe ręczniki do krocza.
Dziewczyny ja mam wrażenie że brzuch mi się obniżył. Wczoraj dotykałam macicy i miałam ją pod żebrami. Śmiałam się do męża że cycki już mam na brzuchu a dzisiaj idę sobie na gimnastykę, patrzę na witryny sklepowe i mam wrażenie że ten brzuch jakoś niżej. teraz się przyglądam i jak wczoraj miałam go pod stanikiem to dziś jak gdyby z dobrych 5 cm mniej.
Niestety dziś męża w domu nie ma więc nie mam się kogo zapytać czy mi się nie wydaje ale jak stoję w lustrze to prawie bym sobie rękę dała uciąć, czy to nie za wcześnie?lolka83 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Lolka jeden mały do krocza(najlepiej ciemny) i jeden wiekszy do ciala....zreszta polozna mowila ze reczniki papierowe do krocza również sa wskazane
Kotek napisalam ze chodzi o ręczniki dla dzidzi. Dla siebie mam i wiem jakie zabrac. W liście przy dziecku jest: dwa reczniki frotte no i nie wiem czy zwykle czy kąpielowe, hmm... -
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny, ja mam i małego i dużego rogala, małego wezmę do karmienia,
mydło mam szare a kostce firmy barwa z geminii i biorę też papierowe ręczniki do krocza.
Dziewczyny ja mam wrażenie że brzuch mi się obniżył. Wczoraj dotykałam macicy i miałam ją pod żebrami. Śmiałam się do męża że cycki już mam na brzuchu a dzisiaj idę sobie na gimnastykę, patrzę na witryny sklepowe i mam wrażenie że ten brzuch jakoś niżej. teraz się przyglądam i jak wczoraj miałam go pod stanikiem to dziś jak gdyby z dobrych 5 cm mniej.
Niestety dziś męża w domu nie ma więc nie mam się kogo zapytać czy mi się nie wydaje ale jak stoję w lustrze to prawie bym sobie rękę dała uciąć, czy to nie za wcześnie?
Paula ja nadal mam na gorze bo czuje żołądek w gardle, ale może być różnie...lepiej ci się oddycha? Ponoć wtedy zgaga znika i oddech jest juz okPaula_29 lubi tę wiadomość