Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Plumb80 wrote:Karusia.Wczoraj miałam identyczną akcję,tyle że przed północą w domu.
Idąc do toalety,poczułam w kilka sekund straszny ból w brzuchu. On był dosłownie na całym brzuchu aż żebra bolały. Zaczęło mnie skręcać z bólu,nie mogłam kroku zrobić. Do tego skurcze w szyjce i uczucie jakbym miała zaraz opuścić zawartość brzucha na podłogę. Brzuch cały twardy jak kamień. Trwalo to około pół godziny i zaczęło puszczać. Dobrze że mam doppler,sprawdziłam małego,serduszko biło normalnie. Położyłam się do łóżka,zaczęło puszczać. W nocy około 2:00 wybudziły mnie jajniki,ich ból,myślałam że może skurcze idą,ale te też się wyciszyły. Teraz spokój,nic nie boli. Nie mam pojęcia co to było,ale było straszne.
Dziś jadę na specjalne usg,gdzie będą mierzyć dokładnie Victora,bo podobno jest duży. Jeśli się potwierdzi,to mogą zrobić cesarkę. Odezwę się po usg.
Mindusia,powodzenia!!!
Widzę, że nie tylko ja mam takie przygody wczoraj wieczorem jeszcze rozkręcały mi się skurcze... miałam tak co 20, później co 15 minut, położyłam się spać i wstałam rozczarowana, że wszystko się znowu tak wyciszyło... Normalnie mam wrażenie jakby moje dziecko próbowało wyjść na świat ale coś jej ciągle nie wychodziło... Może się w końcu zbierze konkretnie i wyjdzie tak czy inaczej strachu się wczoraj najadłam konkretnie...
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:czesc kochane, o 0.40 sn urodzilam jasia 3250 g 51 cm.jest CUDOWNYYY zakochalam sie.jestem taka szczesliwa ze od wczoraj od 6 do teraz moze pol godz spalam he.emocjeeee.porod opisze pozniej.buziakiiiii
Misiaaa!!! serdecznie gratuluję!! Jako pierwsza urodziłaś, z naszym dwunastkowym terminem! uściski dla Ciebie i Jasieńka!!misia_k1 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:czesc kochane, o 0.40 sn urodzilam jasia 3250 g 51 cm.jest CUDOWNYYY zakochalam sie.jestem taka szczesliwa ze od wczoraj od 6 do teraz moze pol godz spalam he.emocjeeee.porod opisze pozniej.buziakiiiii
WSPANIALE!!!
Gratulacje!!!
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny mam do Was pytanie, wczoraj zapomniałam się gin zapytać, odkąd brzuch mi się obniżył to w tej przestrzeni między brzuchem i piersiami odczuwam ból, takie ciągnięcie i swędzenia, jakby te mięśnie które trzymają ten brzuch u góry się obrywały nie utrzymując ciężaru, macie też coś takiego. Ciągle mnie tam pobolewa
-
Misia ogromne gratulacje :* duuużo zdrówka dla Ciebie i synka :*
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA / 5.07 , (dziewczynka) - sn
2. zielona_kropeczka 12.06.2014 ZUZIA I KAROLEK -cc
3. zabuszka 28.06.2014 ALEK / 7.07 (chłopiec) - sn
4. lolka83 30.06.2014 WIKTORIA / 7.07 (dziewczynka) - cc
5. ewelina84 30.06.2014 TOSIA / 6.07 (dziewczynka) - cc
6. am 01.07.2014 DAWIDEK / 8.07 (chłopiec) - sn
7.maggda 01.07.2014 ZUZIA / 2.07 (dziewczynka) - sn
8. maja89waw 02.07.2014 LILIANKA /9.07 (dziewczynka) - sn
9. madzia84 07.07.2014 LILIANKA /07.07 (dziewczynka) – cc
10. misia_k1 10.07.2014 JAŚ / 12.07(chłopieć) - sn
CZEKAMY NA:
1. monaaa 3.07 (chłopiec)
2. Mandalena 7.07 (chłopiec)
3. aneta0987 8.07 (dziewczynka)
4. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
5. aneczkaaa1985 10.07 (chłopiec)
6. aniulka 11.07 (chłopiec)
7. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
8. Plumb80 12.07, (chłopiec)
9. Karusia 12.07 (dziewczynka)
10. Iwo 14.07 (chłopiec)
11. kasjja 17.07 (dziewczynka)
12. Paulina23 14.07 (dziewczynka)
13. Kunita 14.07, (chłopiec)
14. Mona:) 15.07, (chłopiec)
15. mikulka 17.07 (dziewczynka)
16. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
17. BIB 21.07 (chłopiec)
18. KaroLinka 21.07 (chłopiec)
19. Ecencia 21.07 (dziewczynka)
20. Camilia 25.07, (dziewczynka)
21. agagita 27.07, (chłopiec)
22. Domi_84 28.07, (chłopiec)
karusia, Mandalena lubią tę wiadomość
-
Misia urodziłą w mój termin porodu, moja przyjaciółka z terminem na 8.07 właśnie napisała, że rodzi, a u mnie nic smutno mi jakoś się zrobiło od samego rana...
Paula, co do bólu który opisujesz, to ja mam czasami takie jakby pieczenie wręcz, no ból też oczywiście, ale to zauważyłam wieczorami, jakby zmęczenie mięśni po całym dniu.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:KOtek, ja mam ich prawie pod domem, wiec ide do nich:
http://www.fizjopunkt.pl/kontakt
Zbigniew Wroński to nowy Konsultant Krajowy w dziedzinie Fizjoterapii
a nas zapisali do Zbigniew Zdrajkowski Kierownik Zakładu Rehabilitacji Szpitala Dziecięcego w Dziekanowie Leśnym.
Zobacze co mi powie na warsztacie, popytam o wszystko, bo maja tez glowka w bok, tez mega odchyla sie jak ja nosze, napina sie, dzis pokazalam tej babeczce to mowi, ze to normalne i jest ok. Jednak wole aby oni mi to wszystko sprawdzili, wiem, ze prowadza rehabilitacje itd.
Natomiast mam drugi namiar od mojej kumpeli: Na Ursynowie
http://www.manusmedica.pl/index.php/specjalisci.html
Joanna Surowinska, ponoc swietna specjalistka...
Kumpela chodzila z synkiem bo cos mial z miesniami brzucha i wszystko jest ok...
Warto wybrac sie chyba na takie wizyty. Sciskam!
Dzieki wielkie, na pewno skorzystamy !lolka83 lubi tę wiadomość
-
aguś82 wrote:Ja mam termin na 24-28.07.14 , trzymam kciuki za wszystkie niewypakowane dziewczyny,mam nadzieje ze wasze porody będą szybkie i terminowe:)
Ja już nie mogę się doczekać.
Dopisać Cię Aguś82? Tylko musisz podać jedną datę i płeć dzieciątka -
Gratulacje Kochana dużo zdrówka i szybkiej regeneracjimisia_k1 lubi tę wiadomość
-
no gratulacje dla mamusi;) jest kolejna;D a ja sie troche martwiebo chyba knczy mi sie mleko nie ma porownania z kilkla dni temu ... cyce sa strasznie miekkie i takie przyflaczale. a jezcze 2 dni temu jak dynie...kurczak tak mi przykro bo mialam nadzieje ze 3 miesiace chciaz pokarmic no ale nic moze to jakis kryzys .pepuch juz na dniach odpadnie trzymasie tylko w jednym miejscu i jeszcze tam ropa jest.wczoraj byla polozna i wazyla malego ladnie przybiera tak ze rosniemy;)
-
zabuszka wrote:no gratulacje dla mamusi;) jest kolejna;D a ja sie troche martwiebo chyba knczy mi sie mleko nie ma porownania z kilkla dni temu ... cyce sa strasznie miekkie i takie przyflaczale. a jezcze 2 dni temu jak dynie...kurczak tak mi przykro bo mialam nadzieje ze 3 miesiace chciaz pokarmic no ale nic moze to jakis kryzys .pepuch juz na dniach odpadnie trzymasie tylko w jednym miejscu i jeszcze tam ropa jest.wczoraj byla polozna i wazyla malego ladnie przybiera tak ze rosniemy;)
Zabuszka kup sobie od razu ten felmatiker, ponoć działa cuda, u mnie już leży w szafce na wszelki wypadek, bo szkoda karmienia, a może akurat pokarm wróci.
A pępuszek u nas wygląda tak samo, wisi na jednej stronie.