X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko mam już ubrane od ok miesiąca i przykryte kocykiem żeby się nie kurzyło.

Iwo lubi tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jutro mam się stawić w szpitalu o 8.45. Mogę zjeść śniadanie więc zapewne nie zrobią mi cc w środę, liczę na czwartek ale to też nie ode mnie zależy. A Ty się nie stresuj, lada chwila Wikusia będzie z Tobą.
    BiB ja już mam ubrane łóżeczko, przykrylam je dużym prześcieradłem by się nie zakurzylo.

Iwo, Karola:), am lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam ubranego, bo właściwie to nie wiadomo kiedy co i jak. Jak będę w szpitalu poproszę mamę by podjechała i się zajęła przygotowaniem wszystkiego. Niby mąż mógłby to zrobić no ale nie wiem...mama na pewno dokładniej wszystko przygotuje

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie szwy gdzies na dniach wyszly czyli jakies 2 tyg je mialam a co dokupek u nasjest ich duzzo:P ale teraz sciagma swoje mleko i karmie tylko nim to pewnie dlatego jest szybkie trawienie . macie problem z ropiejacym oczkiem?? ja nawet kilkanascie razy sola fizjologiczna przemywam i jakos cholerstwo ustapic nie chce;(

maja89waw lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka - skurcze o których Ty piszesz mam praktycznie co noc, od jakiś 2 tygodni, może z 2 razy nie miałam. Wczoraj i dzisiaj mam nawet w dzień, ale później się wszystko wycisza! To sobie wyobraź jaką ja mam nadzieję codziennie i od jakiego czasu już...

Łóżeczko mam ubrane od dawna, tak samo kołyskę, chyba już z miesiąc czasu. Poproszę teściową tylko, aby - jak będę w szpitalu przeprasowała prześcieradełko oraz kocyki i rożek - aby zabić ewentualne bakterie - bo w tym na początku mała będzie spała.

Maja - jeśli miałaś umowę na czas określony do 30.06 , to na 100 % przedłuża się ona do dnia porodu i macierzyński wypłaca ZUS. Natomiast jeśli umowa była na zastępstwo no to macierzyńskiego nie dostaniesz.

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja też mam jeszcze te szwy, a dziś mija dwa tygodnie, mój gin mówił że się rozpuszczą, bo wizytę u niego mam w sierpniu dopiero. Jutro będzie u mnie położna to sprawdzi jak to wygląda.

Misia super że już kikut odpadł, bardzo szybko A z tymi kupami to Karola ma rację, przy mm mniej ich będzie.

BiB co do łóżeczka, my ubraliśmy w dniu wyjścia ze szpitala, bo właśnie nie chciałam żeby się kurzyło.

Karola, Maja na pocieszenie nie tylko Wy się użeracie z tą "wspaniałą instytucją", ja właśnie się dowiedziałam że moja sprawa trafiła do sądu, teraz pewnie ze trzy miesiące poczekam na rozprawę przeciwko nim, mam już tego serdecznie dość, bo walczę o swoje od lutego .... :(

Iwo lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy od pediatry. Oczywiscie prywatnie trwalo wszystko ponsd godzinke a nie jak w szpitaly na kontroli 15 min i wypad.

Co do kikuta nam odpadl w niedziele.

co do oczka ropieje nadal i malej troche oczy zezuja. Ponoc to niby normalne ale nowe zalecenia mowia aby sprawdzic to u okulisty. Takze musimy sie zapisac i ma nam okulista pokazac jak z tym oczkiem ropiejacym postepowac, bo antybiotyku na razie nie kazala brac.

co do zaparc czy baczkow. Powiedziala ze tak samo moze to byc przy karmieniu piersia jak przy mm. U mnie przeciez mala prawie jedziena piersi i to tez ma. Jednak mamy isc koniecznie na usg brzuszka aby wykluczyc nieprawidlowosci. Mam tez zbadac malej mocz. Jesli bedzie ok to prawdopodobnie to kolkowe i wtedy trzeba przeczekac ;)

Mala wazy 3920 swietnie przybiera na wadze wiec jak widac jednak z tej piersi sporo leci i ona sie najada. Bo dokarmianie ok 150 ml w ciagu dnia to ponoc prawie sie nie liczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 15:14

am, Iwo lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Marta207 Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Do dziewczyn które rodziły sn. Czy wy nadal macie szwy widoczne te zewnętrzne ? ja zrozumiałam, ze szyją mnie tymi rozpuszczalnymi 5 dniowymi... mija 2 tygodnie a ja nadal te trzy szwy widzę... czy wy tez je jeszcze macie ?

Maja ja mam również szwy rozpuszczalne i przy wyjściu dopytałam kiedy powinny zacząć odpadać. Okazało się, że wcześniej odpadały po ok 2 tygodniach ale obecnie ich żywotność została wydłużona do ok 4 tygodni. Więc musisz być cierpliwa :)

maja89waw lubi tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:41

Karola:), am lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o karusi.
    No u mnie dzisiaj bóle dość późno wystąpiły- bo o 6 się zaczęły, były wyjątkowo bolesne no ale przeszły. Planuje wziąć dzisiaj ciepla kąpiel i pomasuje brodawki...
    Ostatnia z moich znajomych lezy na porodowce. Lekarz prowadzacy zalecil czekanie do jutra z oxy, gdyz szyjka twarda, rozwarcie 2 cm i brak skurczy (8 dzień po terminie) natomiast jak tamten zszedł z dyżuru - lekarz dyzurujacy zalecił wywoływanie. Od godziny leży przerażona pod kroplowka. Ciekawe.

lolka83, Iwo lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:41

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JENY dziewczyny jak to dlugo trwa, ja tu juz ponad 2 tyg z mała, a wy kochane, jeszcze czekacie...

Karola mialysmy termin podobnie, w zyciu nie myslalam, ze bedziesz kochana nosila malutka...
    No ale u mnie termin z pierwszego usg wychodzil 16 lipca, nie bralam go pod uwage sugerowalam sie tym z usg ostatnich i miesiaczki, czyli ok 7-10 lipca, jednak jak widac to roznie mogloby byc.
    Ale to sie teraz zmiienilo...wiecie jak w ciazy bylo milo i przyjemnie, w sesnie odpoczywania i te problemy wydawaly sie jakies mniejsze....

A teraz...hardcore, ale kochany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 16:18

Iwo, Karola:), am, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka też nie sądziłam ze to tyle potrwa. Ja juz nawet z domu wyjść nie mogę, mieszkam w małej miejscowości pod Toruniem, każdy mnie zna i pytania mnie wykanczaja. Z resztą nie tylko mnie ale nawet mąż zaczął narzekać, że co Ci ludzie się tak dopytuja... rozmawialam dzisiaj z teściową i mówię jej że najgorsze jest to że może to jeszcze potrwać z tydzień. Kobieta az sie zmartwila :p tez żyje w stresie - pierwsza wnuczka :)
    Powinnam odpoczywać, relaksowac się. Ostatnie dni na to bo czytam Wasze posty, z resztą wiem sama ze wszystko się za chwilę zmieni. Ale uwierz Lolka że nie idzie tak się wyciszyć i cierpliwie czekać. Mimo iż się staram. Temat do rozmowy z kimkolwiek to moja sytuacja... do tego wszystko boli- mnie jeszcze dodatkowo ten kręgosłup, także nie jest lekko. Poza tym już tak bardzo chciałabym zobaczyć Wiki, taki mam przypływ miłości <3
    Iwo, to ciekawe jaki stopień gotowości do porodu ma moja szyjka. Zapytam w czwartek :)

lolka83, am, Iwo, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje wam tej niepewnosci i czekania ale dzieciaczki wiedza kiedy wyjsc. A jak u was dziewczyny z rozstepami?u mnie teraz to juz wole nie patrzec na brzuch a jak ten zmalal i zobaczylam woje uda to tam tez nie za ciekawie;)cos smaruje specyfikami ale jakos nadziei obie nie robie trudno zbledna i jakos moze nie beda sie tak rzucac w oczy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie Karola możesz się irytować strasznie, ja miałam takie skurcze pierwszy raz a jak się wszystko skończyło byłam zła że mój organizm sobie nie radzi i nie potrafi "rodzić" już nie wiem co mogę zrobić, mąż już też zniecierpliwiony dostał parę dni wolnego bo myśleliśmy że synek będzie z nami a tu wyjdzie tak że maż wróci do pracy a mały zacznie się pchać na świat.

zi13skjodn64ui4h.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    wspolczuje wam tej niepewnosci i czekania ale dzieciaczki wiedza kiedy wyjsc. A jak u was dziewczyny z rozstepami?u mnie teraz to juz wole nie patrzec na brzuch a jak ten zmalal i zobaczylam woje uda to tam tez nie za ciekawie;)cos smaruje specyfikami ale jakos nadziei obie nie robie trudno zbledna i jakos moze nie beda sie tak rzucac w oczy

U mnie w ciazy nie pojawil sie zaden rozstep :)
    Piekna skorka, wiec az w szoku jestem, bo moja mama miala caly brzuch w rozstepach.
    Moze olej arganowy zdziałał cuda :) hehe

am, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z warsztatu z fizjoterapeutą, pokazał jak nosić prawidlowo, jak na kolke reagowac, ponoc ta asymetria cialka normalna, bo to jeszcze ulozenie z ciazy sie kłania, napiecie miesniowe w normie, mamy się zgłosić pod koniec 2 miesiąca i wtedy zobaczymy jak dalej sie wszystko prezentuje, na razie wszystko ok.

am, Iwo, maja89waw lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Wrocilismy z warsztatu z fizjoterapeutą, pokazał jak nosić prawidlowo, jak na kolke reagowac, ponoc ta asymetria cialka normalna, bo to jeszcze ulozenie z ciazy sie kłania, napiecie miesniowe w normie, mamy się zgłosić pod koniec 2 miesiąca i wtedy zobaczymy jak dalej sie wszystko prezentuje, na razie wszystko ok.

Lolka co do noszenia co Wam powiedzieli? Dobrze że wszystko ok :)

lolka83 lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, jak tak czytam o tym, jak wy wyczekujecie tego porodu to stwierdzam, że ja chyba jakaś stuknięta jestem, bo wogóle mnie to nie niecierpliwi i nie spędza snu z powiek. Wychodzę z założenia, że będzie kiedy będzie i już. Nawet moi rodzice bardziej się stresują, bo mówią, że w ciągu dnia nie rozstają się z komórką na wypadek jakbym dzwoniła, ze rodzę i trzeba mnie zawieźć do szpitala i wymyślili, że będą po mnie przyjeżdżać co rano i u nich będę siedziała dopóki M nie wróci z pracy :P Uważam, że przesadzają, no ale jeśli ma ich to uspokoić to niech im będzie...

No, a dziś mam dzień porzeczkowy. Zrobiłam już muffinki z porzeczkami, które de facto zostały już pochłonięte, a teraz piecze mi się porzeczkowa tarta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:48

Camilia, mikulka, Iwo, am, lolka83, aguś82, Karola:) lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:42

lolka83, am, Karola:) lubią tę wiadomość

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ