Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny,ja po KTG, niestety muszę za 3 h jechać ponownie do szpitala bo Pani doktor stwierdziła tachykardie, tętno małej oscyluje na granicy 180. Oni twierdzą że ja się czymś zdenerwowałam, bo na USG niby wszystko ok, ale przepływów nie mogą zrobić bo mała ciągle się wierciła. Waży 3400(robione na lepszym sprzęcie)
Szyjka nie gotowa, dalej ma 3 cm, więc jest długa , rozwarcie na jeden palec, niby doktorka powiedziała że na poród się nie zanosi ale z drugiej strony powiedziała też że za 3 dni równie dobrze szyjki może już nie być, więc kto to wie. To chyba najbardziej logiczne co do tej pory słyszałam bo nie wierzę w to całe przepowiadanie czy ktoś urodzi czy nie. Koleżance od dwóch tyg wróżą że urodzi bo szyjki już nie ma i nic.
W każdym razie nie chciałabym zostawać na oddziale bo pewnie już do porodu mnie nie wypuszczą i nie wiem co wtedy z tą moją położną, z drugiej strony nie wiem co małej się dzieje, strasznie dziś ruchliwa.
Paula 3maj się kochana i daj znać pózniejPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Właśnie w trakcie KTG nie, bardziej przed i po, niby lekarze mówią, że gorsze spadki tętna niż za wysokie, więc jakoś bardzo się nie martwię, gorzej działa na mnie wizja leżenia w szpitalu do porodu, bo jakby to miało być za 2 tyg to sobie nie wyobrażam:( no cóż, za chwilę się zbieram, dam znać jak wrócę
-
Dziewczyny jadę od lekarza. Dostałam skierowanie do szpitala i jeszcze dzisiaj mam tam jechać. Mam mało wód i kiepskie łożysko
Lekarka stwierdziła, że ciąża jest tydzień starsza i nie ma na co czekać. Boję się ... Mam neta w tel wiec będę z Wami w kontakcie. Buziakiiiii
Karola:), am, aneczkaaa1985, lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
A ja się dzisiaj popłakałam z nadmiaru emocji
Rano powiedziano mi, że cc jutro rano, w ciągu dnia że może nawet dzisiaj a wieczorem że najprawdopodobniej w poniedziałek. Argumentacja jest taka, że są pilniejsze przypadki więc mogę poczekać. Chciałam w takim razie wyjść na weekend do domu ale lekarz się nie zgodził. Mąż przyjechał i dzięki niemu się uspokoilam ale nadal jest mi trochę przykro.
Czekam więc do poniedziałku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:23
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Camilia...masakra jakaś
już się boje co mnie czeka w ciągu najbliższych paru dni. Jesteśmy skazane na łaskę bądź niełaskę.
Mikulka trzymam kciuki :*
Ja też mam neta w telefonie, także będę dawać znać co u mnie.
Trzymajcie kciuki! Ja za wszystkie nierozpakowane mamusie też trzymam i za postępy już narodzonych dzieciaczków
Niech ktoś przejmie listę w razie coaguś82, am, lolka83, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny o 19 odszedł mi mega brunatny czop i już nie mam wątpliwości, że to to i było tego bardzo dużo. od tego czasu skurcze co 10 min, od 20:20 co 5 min, trwają do min., jeszcze wezmę kąpiel i chyba jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby nie wygasło
czyści mnie między czasie...mój mąż siedzi i się śmieje
Mona :), am, aneczkaaa1985, aguś82, Karola:), lolka83, Paula_29, Aniulka, Kajoni, Camilia, misia_k1, Plumb80, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Iwo wrote:Dziewczyny o 19 odszedł mi mega brunatny czop i już nie mam wątpliwości, że to to i było tego bardzo dużo. od tego czasu skurcze co 10 min, od 20:20 co 5 min, trwają do min., jeszcze wezmę kąpiel i chyba jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby nie wygasło
Super Iwo, trzymamy kciuki! -
Iwo wrote:Dziewczyny o 19 odszedł mi mega brunatny czop i już nie mam wątpliwości, że to to i było tego bardzo dużo. od tego czasu skurcze co 10 min, od 20:20 co 5 min, trwają do min., jeszcze wezmę kąpiel i chyba jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki, żeby nie wygasło
Iwo 3maj sie -
Ja wróciłam na szczęście do domu, tętno spadło, parę skurczy się zapisało, jeden nawet na 100%
no ale cóż, bardziej to KTG traktuje jako zabawę w zakresie skurczy
W poniedziałek mam jechać na następne, już się nie nastawiam na poród o terminie, może jakoś zacznę normalnie funkcjonować
Kolejna lekarka powiedziała, że długością szyjki mam się nie sugerować, bo może się zmienić i w 3 h, i się nie stresować, bo to opóźnia poród, a więc dziewczyny bądźmy dobrej myśli
Mikulka, Camilia, dajcie znać jak coś będzie wiadomo
am lubi tę wiadomość
-
Dziś tu tyle emocji, nierozpakowane dziewczynki trzymam kciuki za wszystkie.
Karola dobrze że postanowiłaś iść jutro do szpitala, będę o Was myśleć, pisz co tam będą Ci robić. Wszystko będzie dobrze, a nagrodą córeczka. A listę mogę przejąć
Mikulka mocno 3mam kciuki i za Was.
Camilia poniedziałek już niedługo, wiem, że przez takie czekanie będzie weekend dłużył, ale dasz radę, jesteśmy z Tobą.
Iwo powodzenia, szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu życzę.
Paula29 dobrze że z tętnem wszystko ok., a doczekasz się i Ty na swoje dzieciątko.
Lolka zazdroszczę takiego spania w nocy, 4-5 h ciągiem, nie spałam tak od początku lipca…. Super że usg prawidłowe.
Karola:), Paula_29, lolka83, Camilia lubią tę wiadomość